Jump to content

Ко су демони и какав је њихов утицај на људе.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ima kušanja i od samo tela koje dolazi (i smatram da je toga najviše),  što potvrdjuje i Sv. ap. Jakov u pastoralnoj poslanici

(vidi: Jk. 1,14), i Гром na svojevrstan način želi da ukaže i na tu činjenicu.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

@@Гром,

leteti

Ovako, geni mogu da odrede u izvesnoj meri razlike u dispozicijama za neko ponašanje između ljudi, ali je to mnogo složeniji mehanizam od onog koji ti opisuješ.

I nema nikakve veze sa džinima, džinovima, kako ih lepo naziva jedna vračara u filmu Šutka :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

"Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su." (Jn. 6,63)

Telo treba da bude u sluzbi duha a ne duh usluzbi tela....a to je posledica pada koja se samo darom Duha Svetoga moze prevazici...Duh Sveti kroti telo....stavlja ga u svoju sluzbu i poslusnost...duh je gospodar telo je sluga...a kod vecine nas je obratno..mi smo robovi svog tela....

Подели на овим сајтовима

Na ovom forumu su neki od teloga, ranije, objasnili i da kada je Hristos npr. iscelio silom Svoje (tj. Očeve) božanstvene ljubavi

nemoga, da su Apostoli evandjelisti opisali tu bolest rečnikom koji im je bio poznat, da je duh (demon) držao tu osobu svezanu da ne može da govori.

xmd5eosq5qwtj9kglw.jpg

Ili kada npr. Hristos kaže isceljenom, koji je decenijama ležao paralizovan, da u buduće gleda da ne greši da mu ne bi bilo gore, radilo se o paralizi zbog raspusnog života ispunjenog alkoholizmom i razvratom (od čega se mogu dobiti bolesti sličnih siptoma), te mu Spasitelj savetuje da sada kada je zdrav u buduće prestane sa takvim načinom života jer mu se može sve povratiti i biti mu još gore nego pre.

Carl_Bloch_Christ_Healing_by_the_Well_of

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Уф један од тежих текстова. Али одражава реалну слику у невидљивој борби. Није баш добар као тема овде јер многе може да саблазни.

Упознала сам људе који су дошли до оваквих текстова на почетку и заглавили на психијатрији.

Мислим да морају опрезно да се бирају теме које се овде постављају, јер има разних људи на различитим степеницама.

Подели на овим сајтовима

On 24. 5. 2013. at 13:19, DankaM рече

@@Гром,

leteti

Ovako, geni mogu da odrede u izvesnoj meri razlike u dispozicijama za neko ponašanje između ljudi, ali je to mnogo složeniji mehanizam od onog koji ti opisuješ.

I nema nikakve veze sa džinima, džinovima, kako ih lepo naziva jedna vračara u filmu Šutka :)

Е сад ово је неозбиљно!

Ако се ген одговоран за производњу мелатонина или серотонина  или неког  другог једињења не активира то ће се одразити на промену понашања и мишљена у врло кратком року. Нема ту никаквих преддиспозиција. Код свих нас је тако.  Рецимо: да би осетили жеђ, у ћелијама се мора активирати ген за једињење које нашем мозгу говори да је потребна вода, тада мозак обрадивши информације у нама изазива осећај жеђи. А ми лепо попијемо чашу коле па нек ћелије виде како ће да регулишу осмотски притисак.

Ни једна функција у телу се не може обавити без да се активирају гени и омогуће рад ћелија у одређеном правцу. У генима су инструкције за рад ћелија и ако се ген поремети та ћелија ће фалширати.

Подели на овим сајтовима

Сам текст са руског сајта, може бити користан, а и не мора. 

Уосталом тако је и са одласком у Цркву. Можемо се уздићи у мислима и након свагке јектеније, замишљати себе као новог патријарха или неку преподобномученицу, а можемо и просто узносити моолитву заједно са другима. 

Мислим да је добро да постоји овакав текст на форуму. Могуће да није баш добро да се нешто пуно и коментарише. 

Највећа вредност овог текста јесте у томе што недвосмислено упућује на молитву и Исусову помоћ, јер нам је без Исуса немогуће се спасити (од демона) или Спасити (коначно спасење). 

Без обзира што су различити, сви коментари на теми су ми се свидели, јер говоре не толико о истинитости колико о духовном стању и искуству онога ко прича. 

Демонологија је углавном присутна у Руској цркви, и преко ње је и дошла код нас вероватно. Римокатолици имају доста искуства са том граном "теологије" и можда би нам наша браћа могла нешто више о томе рећи. 

Да исто бих хтео да напоменем да је тема битна и због тога што људи требају свакако да знају да је ЗЛО присутно. Највећа превара ђавола јесте што је убедио многе у своје непостојање. А он и његове слуге су ипак ту, што наравно није разлог да се нешто бедачимо. Исус је још више ту, него што су они. Слава Богу. Амин. 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ :)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 24. 5. 2013. at 14:04, Зорица Бубало рече
Уф један од тежих текстова. Али одражава реалну слику у невидљивој борби. Није баш добар као тема овде јер многе може да саблазни.

nisam pročitala ceo tekst ali ne smatram da se trebamo plašiti,zlo je svuda oko nas.Svi smo  nekad doživeli nešto neshvatljivo razumu,slažem se da što je čovek više posvećen Bogu ima veće napade,pročitajte o starcu Pajsiju,starcu Gavrilu...Ne plašim se jer je Gospod uz mene.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја мислим да нас овај текст упућује на добра дела, да пазимо шта радимо, да се више молимо. Наравно свако различито схвата.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Читао сам све што сам могао о паклу и једно ме питање мучи дуже време. Да ли је праведно да људи који су један врло кратак животни век чинили зло у вечности страдају горе него демони који зло чине скоро од Постања и који су људе увукли у грехопад?

Чак је и Хитлер током свог живота можда учинио неко добро, поред тога што је телесно побио милионе људи, док ни један демон од свог пада није учинио никакво добро, а од када постоји човек, милијарде људи је повукао у духовну смрт.

Ипак, у паклу, демон има већу силу од човека и може читаву вечност да га мучи, јер је јачи. Знам да није добро испитивати Божије судове, али ово ми се не чини право.

Погледајте овај текст о паклу:

Цитат

Odakle potiču paklene muke? S jedne strane od čovekovog spoznanja sopstvene promašenosti, a sa druge od prisustva mnoštva demona koji obitavaju u tim "oblastima promašenosti". Ima li strašnijeg ognja od spoznanja i življenja vlastite promašenosti koja ide u večnost? Muke tog ognja čovek može prikazati samo tvarnim ognjem. Bog nije postavio demone u pakao da bi oni mučili grešnike. Demoni su sami sebi stvorili pakao bogoodstupništvom. Znači, oni ne obitavaju u paklu radi mučenja grešnika, nego su tamo jer je to njihova sredina. Čovek sebe grehom odvaja od Boga bacajući se ravno u čeljusti pakla, pa ako demoni ljude onespokojavaju i muče još u ovome svetu, koliko će tek u sopstvenom ambijentu da se okome na čoveka. Demoni nisu nikakvi tamničari i mučitelji koji kažnjavaju zato što ih je Bog tu postavio radi toga. Tako pakao nema rimokatolički juridički smisao. Čovek koji, zalutavši, padne u razbojničku jazbinu ne može očekivati da dobro prođe, ako su ga ti razbojnici tukli i pljačkali još u njegovoj kući.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Pisma/Lat_Pisma12.htm

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.

Ава Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

Što se naslova tiče odgovor je: Zato što imaju dobrovoljni pristanak čoveka,što silu koju inače demoni imaju čini duplo jačom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Најбоље би било да људи никада не чине зло . Господ је неупоредиво паметнији од нас и свако од нас добије адекватну награду или казну по Правди Божијој. Ми не треба да постављамо питања јер Господ није дужан да нама испоставља рачуне за своје поступке , већ ми треба да се са пуним поверењем препустимо Њему.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ако нема питања, чему онда вера? Чему онда ум и разум? Чему теологија? Трудим се да се утврдим у вери, али ми је тешко да идем даље ако нешто не разумем.

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.

Ава Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

Ne treba mesati umovanje i veru. Lepo pise u Bibliji da je ljudsko umovanje ludost pred Gospodom xD...Kada provuces Sveto Pismo kroz umni aparat vidis da pola nema smisla.

Npr. da li je fetus ljudsko bice pa je zato abortus greh (utrobno cedomorstvo)? Ako je fetus ljudsko bice znaci da ce vaskrsnuti kad dodje Hrist i oticice u raj pa ce tamo da lebdi...

Inace vise ti se isplati da umres kao dete nego da dodjes u godine kada mozes da budes pozvan na odgovornst prema Bogu. Svaka majka bi trebala da skace od srece kad joj umre maloletno dete jer bi to znacilo da ide u raj..dok odrastao covek mora da se trudi da ne ode u pakao xD

Подели на овим сајтовима

Opusti se, demoni nikog ne muče u paklu,  ovo gore navedeno je uticaj katoličke srednjovekovne teologije na našu.

Uteraj vernicima strah u kosti pa manipuliši sa njima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...