Благовесник Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 е сад једно битно питање- знамо да изван Христа нема спасења, а да ли има Христа изван Цркве? Kao što Boga (božanske suštine) u ovom svetu nema izvan Hrista, tako ni Hrista izvan Crkve nema. Crkva je Njegovo telo. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Хмммммммм. Трудим се да то гледам мало другачије. Ако је Црква зајдница верних са Господом, тада требамо прво увидети ко су ти верни. Не знам да ли си читао моје постове на овој теми Ако јеси одговори ми, а ако ниси појасни мало шта си хтео тиме да кажеш. Без Христа Исуса нема спасења за никога. Али, питње је како Он спасава. Да ли све на исти начин и по истим критеријумима, или поједине на другачији начин. Мислим да је у питању ово друго и то сам потврдио речима самога Писма. Нисам читао, има пуно постова. Без Христа нема спасења. Тј сваки човјек који умре био паганин, муслиман или атеиста, суочиће се са Христом, неће са са алахом, вишнуом или ничим. Кога ће Христос присајединити себи то је на Њему. Дакле оно што хоћу рећи јесте, неће се спасити само они који су само крштени, миропомазани и причешћивани. То сам мислио кад сам рекао "изван Цркве". Dragi, Срђан Шијакињић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Spasenja van Crkve (tj. van sjedinjenja sa Hristom) nema, i to niko ne osporava. I gnostici su hteli da se sjedine sa Hristom....pa bise osudjeni.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 i kao sto vidis katolicka.... Их..... лако је њима. Они имају папу http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Mnogima od ateista može parafrazirano biti upućena pastoralna beseda Sv. ap. Pavla Atinjanima, da mi hrišćani propovedamo Boga kome i oni neznajući služe, i u tom smislu vidim ove reči pape Franciska (Franje) upućene ateistima. Takvom rečju i očinskom brigom moguće ih je privesti i samoj spoznaji Tačke koja vodi u život večni. Neznajuci sluzise, ali da ne prihvatise jevandjelje Hristovo, pogibose. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Jevrejima 11,6. А без вере није могуће угодити Богу; јер онај који хоће да дође к Богу, ваља да верује да има Бог и да плаћа онима који Га траже. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Иначе, изјава папе да се наводно додвори атеистима, како би они мало олакшали свој строг став према Цркви и хришћанству, стварно не игра никакву улогу. Нити би то био начин на који би један поглавар цркве требао водити дијалог са атеистима. Атеисте сасвим заболе за спасење које проповједа Црква, било које хришћанске деноминације. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ja bih Ignjatije rekao da su ovi drugi u pravu... Isus baš deluje kao tip kojem je bitnije ko u šta veruje, nego kakav je ko čovek... a i nije ovo dobar PR za Crkvu... ateisti su i onako van Crkve a sa ovakvim stavovima biste odbili od Crkve sve one zlibere kojima je jedina svetla tačka u CVju to što su ih tata i mama krstili u "jedinoj pravoj" Crkvi i koji se naslađuju idejom da bi bolji ljudi od njih goreli u paklu, dok oni uživaju u raju... ako im i to oduzmeš, pa šta će im onda Crkva, mogu i pagani da budu, isto im se hvata... Pa i to u sta neko vjeruje pokazuje kakav je covjek. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Jevrejima 11,6. А без вере није могуће угодити Богу; јер онај који хоће да дође к Богу, ваља да верује да има Бог и да плаћа онима који Га траже. Прва посланица светог апостола Павла Коринћанима, глава 13 1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. 2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. 3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. 4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, 5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, 6. Не радује се неправди, а радује се истини, 7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. 8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. 9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; 10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. 11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. 12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. 13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Иначе, изјава папе да се наводно додвори атеистима, како би они мало олакшали свој строг став према Цркви и хришћанству, стварно не игра никакву улогу. Нити би то био начин на који би један поглавар цркве требао водити дијалог са атеистима. Атеисте сасвим заболе за спасење које проповједа Црква, било које хришћанске деноминације. Zato ce ih Bog spasiti jer ih zabole al su dobri ljudi.... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 @Ignacie Bog je Ljubav. 1. Jovanova 4,8. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Da, i? И Љубав је јача од вере ! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 naravno da će Bog spasiti ateiste , veliki je Bog ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 naravno da će Bog spasiti ateiste , veliki je Bog ! I sataniste obavezno! Mozda i oni imaju ljubavi! Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Zato ce ih Bog spasiti jer ih zabole al su dobri ljudi.... 0110_hahaha Неће их присајединити јер су добри људи. Истина је да нас не спашава ни само вјера, ни само добра дјела, већ најпрје смо спашени Божијом милошћу, јер он то хоће тако. Но ипак неки критеријум мора постојати, кад говоримо о потенцијалним спашеним. Шта знаш можда је неки атеиста имао веће љубави према људима, него неки вјерујући. Можда би прије положио свој живот за ближњег, него вјерујући. Можда је био пожртвован, можда је био самилостив итд.... Можда је имао много тога што би требао вјерујући да има, само ето није се технички изјашњавао да вјерује у Бога, а и то ће доћи кад се сучи са Христом. И онда ко Богу може узети право да га не присаједињи његовом тијелу? Ignjatije and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука