Дејан Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Papa Franja uzburkao je osećanja mnogih vernika, ali i ateista, izjavom da će svi pronaći iskupljenje kroz Hrista, uključujući i ateiste. Predvodnik 1,2 milijarde rimokatolika obratio se iz svoje rezidencije kao i svaki dan. Ispričao je priču o katoliku koji je pitao sveštenika da li će čak i gresi ateista biti iskupljeni kroz Hristovo stradanje. - Čak i oni, svi. Svi mi imamo dužnost da činimo dobro. Samo činite dobro i pronaći ćemo zajedničku tačku - odgovorio je papa, kako navodi Vatikanski radio. Koristeći delove iz Jevanđelja po Marku, papa Franja je govorio o tome koliko su uznemireni bili Isusovi učenici što neko drugi van njihovog kruga čini dobro. - Oni se žale, jer kažu: "Ako nije jedan od nas, ne može dobra činiti". A Isus ih ispravi: "Ne sprečavajte ga, pustite ga neka čini dobro". Učenici su bili pomalo netolerantni zbog ideje da samo oni poseduju istinu, ubeđeni da oni koji istine nemaju, ne mogu dobra činiti - rekao je papa. Blic kron, Dragi, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Шта рећи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Extra ecclesia nulla salus - рече неко некад.. Питање је како је заиста рекао и шта је Папа мислио. Навикли смо да се од изјава праве бућкуриши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ако је заиста овако рекао, јако ми је драго и пријатно сам изненађен. Malina, Аурор and Sara" је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ако је заиста овако рекао, јако ми је драго и пријатно сам изненађен. Nego šta! Katolička crkva je i inače nešto naprednija od ostalih. Mane su im svima manje-više iste. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Nego šta, katolička crkva je prilično napredna u odnosu na ostale koliko mogu ovako objektivno sa strane da sagledam... Па у принципу (уз ограду да не пратим помно како РКЦ иступа) не бих се баш сложио... Чини ми се да РКЦ има потребу да излази са неким ставовима којима се ублажава одређена "строгост" са којом је људи понекад повезују јер је баш сама допринела таквој слици о себи, кроз историју. Са друге стране, на истоку никад ниси имао такве ригидности, па нема ни потребе да се сад ствари додатно појашњавају. Такво је бар моје виђење, нисам баш најкомпетентнији да причам о томе, додуше. Баба је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Очигледно је папа врло погрешив када говори по питањима вере и морала. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Pa, onda je i Isus veoma pogrešiv. Papa ne govori ništa novo. Već dva veka je KC odbacila stav da svi koji nisu katolici, ili čak i hrišćani neminovno završavaju u paklu. Čovek je stvoren kao slika Božija, gle čuda, čak i ateisti. Ateista koji bez svoje krivice ne priznaje Boga, a sledeći glas savesti, koji je Božiji glas, na taj način učestvuje u Crkvi, odnosno u Telu Hristovom, i Bog nalazi načina i takvog da spasi. To je ono što Isus takođe govori. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Nego šta! Katolička crkva je i inače nešto naprednija od ostalih. Mane su im svima manje-više iste. Оу па теби се ово дојмило што је папа реко, да нећеш можда да се спасаваш ? А ја таман хтедох рећи која вајда од те приче? Јер атеисте ако су заиста атеисти брига за спасење. Наравно да се може спасити свако али ко то жели, а што би атеиста то желео? Pontifex Emeritus and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 да ли Христос спасава и оне који не желе спасење? Da, ali samo one koji "ne znaju šta rade". Mnogi ni ne znaju šta je to spasenje, pa misle da im i ne treba. Mironosica, Баба and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 како се учествује у Телу Христовом? Ljubiš bližnjeg svoga kao samoga sebe, Daješ svoj život za drugog. Срђан Шијакињић and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Наравно да се може спасити свако али ко то жели, а што би атеиста то желео? Ma ne to, otvoreniji su nekako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ljubiš bližnjeg svoga kao samoga sebe, Daješ svoj život za drugog. Те особине су имали и пагани који су Хришћане приносили својим демонима на жртву, то су опште људске особине Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ma ne to, otvoreniji su nekako... То је стога што историју мериш само својим временом, и оним шта је теби познато Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Папа... је.... можда..... у праву : "Јер као незнабожци не имајући закона, сами од себе чине што је по закону, они закона не имајући, сами су себи закон: они доказују да је оно написано у срцима њиховим што се чини по закону, будући да им савјест сведочи" (Римљ. 2,14). Иринеј је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука