Ignjatije Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Blago vama veganima i vegetarijancima, umrećete zdravi. Боље живети здраво и умрети здрав, него живети са разним болестима годинама уз лекове и стимулансе и умети од таквих болести. Мислим... причам само како треба да буде. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Нисам пратио, одакле се сад Бог створи у причи о дијети? Pa lepo i najvece askete us cuvale svoje telo da bi im ono moglo posluziti da se priblize Bogu. Tako bi i mi trebalo da pazimo na nase zdravlje toliko da bi nase telo bilo dovoljno zdravo da bi ga mogli upotrebiti u sluzbi Bogu i ljudima. Tu se svakako uvek moze otici u krajnost kao npr subotari ali umerena briga moze doneti dosta dobra. nana је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Милосављевићу, мислим да не бараташ баш најбоље са појмовима засићене и незасићене масти, шта је ту битно за мозак, шта и колико мора да се уноси храном и шта је организам способан сам да синтетише, чега има у месу, а чега нема. Замолио бих те да пажљивије прочиташ оно што сам цитирао и моје одговоре на то. Што се тиче теорије еволуције, можда ћу свој допринос дати на теми предвиђеној за то, овде ти могу рећи да нисам тој теорији пљунуо у лице али има озбиљних недостатака због чега се још увек зове теорија. Да је другачије ти и ја не би водили ову полемику, веруј ми. Такође претпостављам да радове које читаш не скидаш са кобсона нити си претплаћен на сличну мрежу него их проналазиш бесплатне на интернету. Што се тога тиче, најтоплије ти препоручујем да информације које тамо проналазиш узимаш са резервом и не само када је реч о теорији еволуције него што се тиче свега. Ја се бавим науком и имам колеге које раде у Америци и иностранству на универзитетима и институтима па ти из прве руке могу рећи да велике корпорације веома успешно гуше објективност научног истраживања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Милосављевићу, мислим да не бараташ баш најбоље са појмовима засићене и незасићене масти, шта је ту битно за мозак, шта и колико мора да се уноси храном и шта је организам способан сам да синтетише, чега има у месу, а чега нема. Замолио бих те да пажљивије прочиташ оно што сам цитирао и моје одговоре на то. Што се тиче теорије еволуције, можда ћу свој допринос дати на теми предвиђеној за то, овде ти могу рећи да нисам тој теорији пљунуо у лице али има озбиљних недостатака због чега се још увек зове теорија. Да је другачије ти и ја не би водили ову полемику, веруј ми. Такође претпостављам да радове које читаш не скидаш са кобсона нити си претплаћен на сличну мрежу него их проналазиш бесплатне на интернету. Што се тога тиче, најтоплије ти препоручујем да информације које тамо проналазиш узимаш са резервом и не само када је реч о теорији еволуције него што се тиче свега. Ја се бавим науком и имам колеге које раде у Америци и иностранству на универзитетима и институтима па ти из прве руке могу рећи да велике корпорације веома успешно гуше објективност научног истраживања. Ako si toliko povezan sa naucnicima, i pride se bavis naukom, onda je valjda red da znas da u nauci, teorija nije isto sto i u svakodnenvnom govoru. Teorija u nauci je skup vrlo dobro podrzanih objasnjenja funkcionisanja pojava u prirodi, i u slucaju evolucije je jako dobro dokumentovano. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Што се тиче теорије еволуције, можда ћу свој допринос дати на теми предвиђеној за то, овде ти могу рећи да нисам тој теорији пљунуо у лице али има озбиљних недостатака због чега се још увек зове теорија. Да је другачије ти и ја не би водили ову полемику, веруј ми. Prijatelju, da se naukom bavis, dobro bi znao da je naucni model to jest naucna teorija, najvisi moguc rang objasnjenja u nauci, a hipoteze su ono "nedokazano. Postujem tvoje strukovno znanje iz biohemije, ali ovim postim si dokazao da nemas pojma ni sta je naucni model, niti kako nauka funkcionise, niti sta je naucna teorija. Што се тога тиче, најтоплије ти препоручујем да информације које тамо проналазиш узимаш са резервом и не само када је реч о теорији еволуције него што се тиче свега. Ја се бавим науком и имам колеге које раде у Америци и иностранству на универзитетима и институтима па ти из прве руке могу рећи да велике корпорације веома успешно гуше објективност научног истраживања. Ja tebi savetujem da naucis sta je naucni model, pa moze da diskutujemo o nauci generalno, dotle cu samo da postujem tvoje sturkovno znanje iz biohemije. I uzimacu ga sa rezervom. A ne da mi serviras teorije kako su neki radovi i casopsii koje citam za uzimanje sa rezervom. To sto studiras bihemiju meni nista ne znaci, ja momentalno mogu da dovedem 10 mikrobiologa, biologa, bihemcara, i raaznih ljudi iz slichnih oblasti koji bi ti rekli da ovo sto pricas za TE cisto lupanje gluposti. To jest sama cinjenica da o "teoriji evolucije" pricaju protiv sam otako neki random likovi, bez iakakvog naucnog rada koji bi potvrdio njihove price..... svedoci sama po sebi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Нисам пратио, одакле се сад Бог створи у причи о дијети? Ja sam napomenuo o razvoju mozga, korelaciji evolucije i lova to jes povecanog unosa zasicenih masti, kao i opadanju zdravlja kod ljudi onog trenutka kada je krenula agrikultura (slabije kosti, kraci zivot, nizi rast) I tu je krenuo biohemicar da prica kako je evolucija na klizavom terenu tu jer mozemo sami da proizvodimo zasicene masti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Ја се бавим науком и ... A sto onda tvoje pisanje zvuci kao da pored nauke nisi nikad proso u zivotu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ako si toliko povezan sa naucnicima, i pride se bavis naukom, onda je valjda red da znas da u nauci, teorija nije isto sto i u svakodnenvnom govoru. Teorija u nauci je skup vrlo dobro podrzanih objasnjenja funkcionisanja pojava u prirodi, i u slucaju evolucije je jako dobro dokumentovano. Слажем се, али до сада је било великих испада са разним теоријама тако да се ни један разуман професор неће ударати у прса како је нека теорија 100 % тачна, него ће нагласити да је ипак теорија. А када се нека теорија научно потрвди као тачна онда она постаје закон, реч теорија се брише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Moze, samo je komplikovano. Nije komplikovano nego se Srbima ceo život svodi na krkanluk, i na ono: a kako ću ja na slavu da odem a ne mogu da jedem ništa osim kupus salate? 95 % ljudi koji su zagovornici da je zdravije jesti meso to govore iz samo jednog razloga- vole da ga žderu, teško bi im bilo bez ukusa i mirisa mesa jer su navikli na njega i jer ne mogu da se kontrolišu. Trifke and LogosAgape је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ja sam napomenuo o razvoju mozga, korelaciji evolucije i lova to jes povecanog unosa zasicenih masti, kao i opadanju zdravlja kod ljudi onog trenutka kada je krenula agrikultura (slabije kosti, kraci zivot, nizi rast) I tu je krenuo biohemicar da prica kako je evolucija na klizavom terenu tu jer mozemo sami da proizvodimo zasicene masti. Под број један ја нисам биохемичар тако да си и то погрешно схватио. Као хемичар сам имао бихемију и скренуо сам ти пажњу на информације које износиш о мастима, мозгу и угљеним хидратима пошто видим да ниси нарочито информисан. А тај терен је клизав, па је клизав и та изјава се највише односила на тебе пошто видим да не бараташ појмовима баш најбоље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A sto onda tvoje pisanje zvuci kao da pored nauke nisi nikad proso u zivotu? Зато што ти вероватно имаш погрешне представе о науци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Замолио бих те да пажљивије прочиташ оно што сам цитирао и моје одговоре на то. Чекај, ти још не знаш ко овде има тапију на једину истину, најистинитију и све зна из свих области најбоље? Срам те било, стиди се. Какви факултети, каква наука, "онај-који-зна-све" те удостојио исправног начина и дао ти најтачније податке, а ти тако. Морам да кажем да сам забринут за тебе. Или - те. Agaton Vuzman, Натан, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Слажем се, али до сада је било великих испада са разним теоријама тако да се ни један разуман професор неће ударати у прса како је нека теорија 100 % тачна, него ће нагласити да је ипак теорија. А када се нека теорија научно потрвди као тачна онда она постаје закон, реч теорија се брише. Дефинитивно се ниси превише дружио с науком... Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Под број један ја нисам биохемичар тако да си и то погрешно схватио. Као хемичар сам имао бихемију и скренуо сам ти пажњу на информације које износиш о мастима, мозгу и угљеним хидратима пошто видим да ниси нарочито информисан. А тај терен је клизав, па је клизав и та изјава се највише односила на тебе пошто видим да не бараташ појмовима баш најбоље. Kao sto rekoh postujem tvoje hemijsko/biohemijsko strukovno znanje, ali ovo sto si rekao za TE i za t eoriju... i da ce profesor da naglasava da je nesto - teorija...je krajnje smesno... А када се нека теорија научно потрвди као тачна онда она постаје закон, реч теорија се брише . Zato npr imamo http://en.wikipedia.org/wiki/Germ_theory_of_disease germ theory of desies, jer je ideja da se bolesti prenose virusima i bakterijama - naucno ne potvrdjena teorija. Ili evo iz tvoje oblasti (hemije) http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_molecular_theory molekularna teorija.. http://en.wikipedia.org/wiki/Collision_theory Itd... sve same "samo" teorije... koje su "klizav teren" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Слажем се, али до сада је било великих испада са разним теоријама тако да се ни један разуман професор неће ударати у прса како је нека теорија 100 % тачна, него ће нагласити да је ипак теорија. А када се нека теорија научно потрвди као тачна онда она постаје закон, реч теорија се брише. Ako navedes ijednu naucnu teoriju koja je navodno potvrdjena, i izbrisan je epitet teorija i dodjeljen zakon, predlozicemo te za nobelovu nagradu. Naprotiv, zakoni i teorije u naucnom svijetu nastaju potpuno odvojeno. Odnos zakona, hipoteze i teorije je ovakav: Naucni zakoni su vrlo kratki i nema ih puno u nauci, i naucni zakoni ne objasnjavaju zasto se neke pojava dogadjaju i bazirani su samo na emprijskim opazanjima, sto bi se reklo, zakon moze i dijete da opazi. S druge strane naucni zakoni ne objasnjavaju zasto se neka pojava dogadja, i tu upravo nastupa teorija koja je mnogo opsirniji nivo naucne metodologije kojim se objasnjava nacin i funkcionisanje neke pojave u prirodi. S toga teorije sluze da se i svi naucni zakoni opisu. Dakle teorije mogu da opisuju zakone, ali ne znaci da zakoni prerastaju u teorije. Osim toga, teorija nije neoboriva, teorija je itekako oboriva, ali teorija koja je dobro potkrepljena ima malu sansu da bude oborena. Teorija evolucije jeste jedna od najbolje potkrepljenih teorija u nauci, i stoga u buducnosti ima malu sansu da bude oborena, a sto opet ne znaci da nepostoji sansa da bude oborena. Ali ako dodje do toga, to ne znaci da ce biti oboren zakon evolucije, evolucija se desava svuda oko nas, to je cinjenica, to je i zakon, i bice eventualno oboren jedan dio teorije koji ce onda preformulisati kompletnu teoriju, i tako ce teorija evoucije I postati teorija evolucije II, a sama cinjenica da evolucija djeluje na svaki djelic materije, kao gravitacija, nece biti oboren. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука