Grizzly Adams Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A sto onda tvoje pisanje zvuci kao da pored nauke nisi nikad proso u zivotu? Са безбедне удаљености... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Nije komplikovano nego se Srbima ceo život svodi na krkanluk, i na ono: a kako ću ja na slavu da odem a ne mogu da jedem ništa osim kupus salate? 95 % ljudi koji su zagovornici da je zdravije jesti meso to govore iz samo jednog razloga- vole da ga žderu, teško bi im bilo bez ukusa i mirisa mesa jer su navikli na njega i jer ne mogu da se kontrolišu. Moram da se apsolutno slozim sa tobom. Ja jedem meso ali samo zato sto volim njegov ukus a ne zato sto je zdravo. Mada iskreno gledajuci danas je retko sta zdravo i od biljaka. Dok sam bio vegeterijanac ,ispadalo je da sam ja gost koga je najlakse ugostiti a i najjeftinije. Sada je to vec mnogo teze jer sam prilcan zderonja. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Nije komplikovano nego se Srbima ceo život svodi na krkanluk, i na ono: a kako ću ja na slavu da odem a ne mogu da jedem ništa osim kupus salate? 95 % ljudi koji su zagovornici da je zdravije jesti meso to govore iz samo jednog razloga- vole da ga žderu, teško bi im bilo bez ukusa i mirisa mesa jer su navikli na njega i jer ne mogu da se kontrolišu. Месо може да буде од различитих врста животиња, од различитих делова тела исте врсте животиње, може да се спреми на овај или на онај начин, може да се конзумира у малим, средњим или великим количинама и могу да га једу физички различичити људи са различитим стиловима живота. Кад се све то и још штошта узме у обзир, може се закључити да месо мање или више прија или уопште не прија организму конкретног човека X (да је мање или више здраво за тог конкретног човека). Неко ће да наруши здравље једући месо, а неко други ће га нарушити не једући. Све друго је млаћење празне сламе. Једи шта год хоћеш и оправдавај то себи чиме год хоћеш, али реалност променити не можеш. Што више покушаваш да на силу промениш реалност, твој легитимни стил живота прераста у и даље легитимно, али изузетно нападно секташтво, због којег ће људи само да замрзе вегетаријанство, ни криво ни дужно. Justin Waters and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Месо може да буде од различитих врста животиња, од различитих делова тела исте врсте животиње, може да се спреми на овај или на онај начин, може да се конзумира у малим, средњим или великим количинама и могу да га једу физички различичити људи са различитим стиловима живота. Кад се све то и још штошта узме у обзир, може се закључити да месо мање или више прија или уопште не прија организму конкретног човека X (да је мање или више здраво за тог конкретног човека). Неко ће да наруши здравље једући месо, а неко други ће га нарушити не једући. Све друго је млаћење празне сламе. Једи шта год хоћеш и оправдавај то себи чиме год хоћеш, али реалност променити не можеш. Што више покушаваш да на силу промениш реалност, твој легитимни стил живота прераста у и даље легитимно, али изузетно нападно секташтво, због којег ће људи само да замрзе вегетаријанство, ни криво ни дужно. A kult obožavanja praseta na ražnju nije sektaštvo? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A kult obožavanja praseta na ražnju nije sektaštvo? То је углавном примитивизам. Али тај примитивизам ни на који начин не доказује да је само по себи лоше јести месо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 То је углавном примитивизам. Али тај примитивизам ни на који начин не доказује да је само по себи лоше јести месо. Ali dokazuje da je u SRBIJI zbog toga loše ne jesti meso. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ali dokazuje da je u SRBIJI zbog toga loše ne jesti meso. Ja jedem meso jer mislim da je meso dobar izvor holestelora i zasicenih masti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ali dokazuje da je u SRBIJI zbog toga loše ne jesti meso. Хоћеш да кажеш да већина мисли да је лоше не јести месо? И шта сад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Po ko zna koji put apelujem da je opasno odricati se masa ako se prethodno ne naoružate znanjem o hranjivosti hrane biljnog porekla.Ako čovek sebe liši potrebnih mu materija ,neće dobro da se provede.Ili će da postane opsednut idejom o zdravoj hrani i tada je teško pomoći mu.Ili će da zaluta u anoreksiju koja se teško ili uopšte ne leči u potpunosti. Takva osoba će u centar svog života staviti hranu,kojoj tu nije mesto. A veganstvo i vegeterijanstvo nije loše ako čovek vodi računa da se ne odriče na duže vreme sastojaka koji su mu nepohodni za pravilan rad svih organa.... Ja lično ne volim meso i ne jedem ga često,a ni puno. Pravoslavni post je izuzetno dobro oslišljen.I ja se zaista divim onome ko ga je smislio,jača i duh i telo. U zdravom telu,zdrav duh. :bendoff: P.s. Od mene je dosta za sad,iako je ovo jedna od mojih omiljenih tema. Млађони and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Po ko zna koji put apelujem da je opasno odricati se masa ako se prethodno ne naoružate znanjem o hranjivosti hrane biljnog porekla.Ako čovek sebe liši potrebnih mu materija Upravo sa tim se 100 % slazem, zato je vegeterijanstvo i komplikovano.... skupo itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ako navedes ijednu naucnu teoriju koja je navodno potvrdjena, i izbrisan je epitet teorija i dodjeljen zakon, predlozicemo te za nobelovu nagradu. Naprotiv, zakoni i teorije u naucnom svijetu nastaju potpuno odvojeno. Odnos zakona, hipoteze i teorije je ovakav: Naucni zakoni su vrlo kratki i nema ih puno u nauci, i naucni zakoni ne objasnjavaju zasto se neke pojava dogadjaju i bazirani su samo na emprijskim opazanjima, sto bi se reklo, zakon moze i dijete da opazi. S druge strane naucni zakoni ne objasnjavaju zasto se neka pojava dogadja, i tu upravo nastupa teorija koja je mnogo opsirniji nivo naucne metodologije kojim se objasnjava nacin i funkcionisanje neke pojave u prirodi. S toga teorije sluze da se i svi naucni zakoni opisu. Dakle teorije mogu da opisuju zakone, ali ne znaci da zakoni prerastaju u teorije. Osim toga, teorija nije neoboriva, teorija je itekako oboriva, ali teorija koja je dobro potkrepljena ima malu sansu da bude oborena. Teorija evolucije jeste jedna od najbolje potkrepljenih teorija u nauci, i stoga u buducnosti ima malu sansu da bude oborena, a sto opet ne znaci da nepostoji sansa da bude oborena. Ali ako dodje do toga, to ne znaci da ce biti oboren zakon evolucije, evolucija se desava svuda oko nas, to je cinjenica, to je i zakon, i bice eventualno oboren jedan dio teorije koji ce onda preformulisati kompletnu teoriju, i tako ce teorija evoucije I postati teorija evolucije II, a sama cinjenica da evolucija djeluje na svaki djelic materije, kao gravitacija, nece biti oboren. Повлачим реч да теорија постаје закон, залетео сам се у писању. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Pravoslavni post je izuzetno dobro oslišljen.I ja se zaista divim onome ko ga je smislio,jača i duh i telo. U zdravom telu,zdrav duh. :bendoff: Zavisi sta podrazmevas pod "pravoslavni post"... ja licno poznajem ljude koji u vreme posta jedu čips light umesto regularnog čipsa, jer je nemasan... Takav post je gori po telo od redovne ishrane пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука