Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 I jos nesto ne vezano za tebe nemam nekih bas losih misli o tebi licno... Koliko posto Albanaca se trenutno sme usuditi da slobodno govori o svojim politicarimo ovo sto mi drobimo svakodnevno nasim? Kriminal zemlja nastade od nase najstarije kuce e za to smo samo mi krivi i odgovorni i ako Bog da uz pomoc Medjunarodne zajednice mi cemo to i popraviti. Jer mislim da ni oni nisu blesavi da KiM ostave takvu kakva je sada osim ako nas ne vezu za nju kao za mrtvacki kamen i ne dozvole nam da isplivamo u svet i evropu gde nam je civilizacijski i moralno realno i mesto. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ма ОК. Ми ништа нисмо криви. Ми смо само гледали своја посла, а цео свет се уротио против нас да уништи православље и отме нам територије. Ко воли бајке за лаку ноћ... Реално - Србија је правила срања на све стране. А са Албанцима се на време требало договорити да живимо у миру. Онда би ти криминалци који су убијали и силовали завршили у затвору. Овако су постали премијери и председници па морамо да их молимо за милост. Кажем - рђаво дрво рђав плод рађа. Узгред - имао сам и ја фамилију на Косову, помињао сам то негде већ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ne pripadaju njima te svetinje Zvonko ni civilizacijski ni moralno ni po Bozjoj pravdi jer su nashe stajale vekovima i opstajace samo ako ih mi budemo cuvali... Nisu samo moji sa KiM ja licno hocu da budem i odem na KiM u Klinu pored Peci da disem tamo gde su civilizovani srbi vekovima disali,jer to je multietnicka zajednica koja nikad nece biti sprovedena u delo a zbog te zajednice i ideje su nas bombardovali i uvecali nevine zrtve. Nama i nasim zlocincima se je sudilo a ni Oni bez suda opstat nece. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Па једино да сиђе арханђел Михајло да реши ситуацију, али нешто ценим да то није врло вероватно... Могућ је нормалан живот, немој да те лажу. И Албанци воле своју децу, није ни њима стало да се до краја света убијамо. Када би се као људи договорили, екстремистима више не би било места. bora, Milan Nikolic and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Укидање територија, граница, или било чега што чини одређену групу јединственом јесте насиље над том групом, сем уколико се група не сложи да се добровољно одрекне тога што је временом стекла. Укидање државе као такве јесте акт врхунског насиља, јер тежи да хомогенизује људе, да од сваког човека направи некога ко ће се од другог разликовати у неким индивидуалним карактеристикама, али би се тиме неповратно избрисала читава богатства која одређују људе на одређеним територијама. Par mojih kontra razmišljanja: Ako je svrha granica, kako kažeš, da očuvaju nekakav kolektivni identitet, onda su one takodje jedno nasilje, jer se ljudima nameće nešto, jednako kao sto bi im se i uzelo ukidanjem tih granica. Nisu li tako zamišljene granice produkt zelje da se homogenizuju ljudi unutar njih? Ali to je mislim nebitno jer su granice čini mi se promašaj u smislu u kojem ih ti vidiš. I ja sam Srbin, pa se kulturno i misaono sa mnogim Srbima potpuno razilazim, i taj proces 'individualizacije' razlika nepovratno juri. Verovatno još od kad smo počeli da pišemo knjige. A malo li su individualne razlike? Sta ce ti veća razlika od tebe i mene... hrišćanina i ateiste... levičara i desničara, ti više tradiciju ja više kosmopolitizam, ti plavuše ja crnke... Ne bi se skontali do kraja, ni ceo život da se gledamo. Sto se tiče onih 'folklornih razlika', slažem se da mogu da budu lepe i da jesu bogatstvo... ali ljudi sami biraju da ih se odreknu bez ili sa granicama. Koliko će i da li će opstati zavisi od puno faktora a pre svega od snage tehnologije da premosti prostornu i vremensku distancu među ljudima. Ja ipak verujem da ce neki lokalni pečat uvek ostati, al da nedužim više. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 A koja je svrha Autokefalnosti crkava onda?<br /><br />Zivot iako ima granice moze lako da se zivi bez granica. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Tema, kao i obično ode na sto strana Elem, što se tiče nacije i vladavine. Pogledajte dva interesantna teksta: 1Sam 8,7 i 1Moj 11,1-9. Ako se pažljivo pročita, Jezici, odnosno razne nacije bazirane na političkoj volji su od Boga, ajde da ne kažem osuđene, a ono dozvoljene kao izraz božije snishodljivosti ljudskoj gluposti i zlu. 1Sam je, sa druge strane jasan primer božije osude volje da se vlada nad narodom, opet u političkom smislu. No, to nije tema, ali vredno je o tome promisliti. Gde nam ode hrišćanstvo. Evo vam mali eksperiment - ja sam ga cele prošle godine provodio i među katolicima i pravoslavcima. Pitajte vernike ili one koji sebe tako posmatraju - od čega ih Isus spašava. Videćete da 99% upitanih mora da razmišlja bar minut da bi dao bilo kakav odgovor, i onda to na kraju bude ispaljena fraza koju su negde pokupili, a koja uglavnom nema veze sa njima samima - ne osećaju to. Kad, dakle, to ne umeš da kažeš na prvu, onda je to znak da ti je hrišćanstvo samo "zakrpa" za nešto, ili izvor određenog zadovoljstva - ništa više - prazno da praznije ne može da bude. Pogledajte drugi test. Pitajte ljude, kad se skupe na liturgiji, da li poznaju druge koji su takođe došli na liturgiju. Videćete da se ljudi ne poznaju - a to je tek prvi i najmanji korak ka zajednici. Ako se ne poznajemo, kakva smo mi to zajednica i kakvo Telo Hristovo predstavljamo? Dakle, ljudi ništa ne znaju o svojoj veri (ili znaju samo po koju informaciju) a ako ne znaš, ne spoznaješ važne stvari o veri, kako ćeš da se spasiš, jer vera nije samo osećaj, već i spoznaja? A kako ćeš i da znaš, kad nema ko da ti kaže (poznata rečenica?) kad ne postoji zajednica - a zajednica nije samo masa koja se okuplja na jednom mestu pa čak ni da bi učestvovala na liturgiji. Izvrnuli smo stvari, pa je postalo dovoljno da se ljudi skupljaju na liturgiji, ali u duši nemaju bogznašta. A odatle izvire sve ono što se događa - politički pogledi, moralno rasulo, mržnja i td, i td. E to nam je sa hrišćanstvom. Bledo, mlako, beskorisno za svetz, jer smo mi beskorisni. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Хоћеш рећи, ако би Хришћани имали исте ставове као антитеисти ти би постао Хришћанин ? Ne. Nego kada bi hriscani imali iste stavove kao Zvonko, antiteizam ne bi postojao u Srbiji. Postojao bi samo ateizam. Kada se prepirete sa ateistima vama je glavna odbrana to da je hriscansvo ljubav a da svako ko ga kritikuje to radi zato sto ga ne poznaje, drugim recima volite da mislite da je hriscanstvo upravo ono o cemu Zvonko prica... a da jeste, Zvonko ne bi morao nista da pise. Medjutim, hriscanstvo je u praksi zapravo ono sto pricaju nedeljko i Dyna a protiv takvog hriscanstva se treba boriti svim silama i na svim frontovima... protiv takvog hriscanstva i sami hriscani treba da se bore. Ovo vam pisem kao neutralna osoba... ali kao ateista kazem "Napred DYna, bravo nedeljko! Dokle god ima vas nema straha za srpski antiteziam. Dokle god svojim delovanjem izvrcete ruglu hriscansku veru dotle ce nama biti lakse da se priblizimo idealu drustva bez religije" (ne shvatati previse ozbiljno poslednju recenicu... malo se salimo) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ovo vam pisem kao neutralna osoba... ali kao ateista kazem "Napred DYna, bravo nedeljko! Dokle god ima vas nema straha za srpski antiteziam. RYLAH and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Dyna i nedeljko! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 nama biti lakse da se priblizimo idealu drustva bez religije Тај идеал је већ био остварен. Немораш да чекаш да се то деси у Србији. Пали брате за С. Кореју, Кину, Кубу.... и уживај у благодатима друштва без религије. Бејаше некад и код нас и у СССРу та благодат. Али клерикалци уништише све то. Али пелцер је остао у главама људи, а плод још увек постоји у горе поменутим државама. Па, иди брате. Нико те не задржава. Не мучи се више овде са нама. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Zar vi kreacionisti, homofobi i etnofiletisti ne umete cak ni recenicu "(ne shvatati previse ozbiljno poslednju recenicu... malo se salimo)" da razumete pravilno iako je napisana na vasem maternjem junackom i vekovima mucenom bozanskom srpskom jeziku? Brate.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ignjatije, Crveni Baron and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 У шта смо претворили хришћанство? A jel bilo drugačije? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Zar vi kreacionisti, homofobi i etnofiletisti Коме се ти обраћаш ? Кажи и мени да знам ко су ти ликови. iako je napisana na vasem maternjem junackom i vekovima mucenom bozanskom srpskom jeziku? А којим то језиком ти пишеш ? Атеистичким и несрБским ? Brate.... Жао ми је што то пијеш. Покушај са духовним активностима. Батали хемију. Баба је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука