Баба Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Slobodno, ovo je slobodna zemlja... Martina Lutera nešto ne preferiram posebno a kamoli idealizujem a o mitovima protestantizma takođe možeš da pričaš jer sam bogoslovski mnogo više pravoslavan nego protestant, pa ako si mislio na mit o Sola Scriptura složiću se sa tobom... Шта ме брига шта си књишки када си у души протестант. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Никола твоје Хришћанство је анационално то сам ти говорио на свим форумима, не може протестантбити Србин џаба ти све. Православно Хришћанство је дан национално и то није исто што и анационал Upravo tako, (moje) hrišćanstvo je anacionalno, tvoje je pak nacionalno. Mislim da je time sve rečeno i sa konstatacijom da nisam Srbin, što usput meni ne smeta uopšte... Ja bih ipak malo razmislio na tvome mestu jer je takva retorička i misaona matrica stvorila probleme na ovim prostorima a i neke narode... Sa druge strane, biti npr. Hrvat ili Srbin, je stvar jezičkih, kulturnih, geografskih i verskih nijansi, samo za one koje izvan svog nacionalnog identiteta ne nalaze svrhu naznačenja to može da predstavlja problem, mnogo je važnije naznačenje od naciona. Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Шта ме брига шта си књишки када си у души протестант. Ti kaza... Mislim da je svaki dalji razgovor suvišan. Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Samo malo pripazite na ocenu duhovnog stanja sagovornika...nema potrebe da rasprava prelazi u svadju i budite uljudni prema gostu na sajtu Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Upravo tako, (moje) hrišćanstvo je anacionalno, tvoje je pak nacionalno. Mislim da je time sve rečeno i sa konstatacijom da nisam Srbin, što usput meni ne smeta uopšte... Ja bih ipak malo razmislio na tvome mestu jer je takva retorička i misaona matrica stvorila probleme na ovim prostorima a i neke narode... Sa druge strane, biti npr. Hrvat ili Srbin, je stvar jezičkih, kulturnih, geografskih i verskih nijansi, samo za one koje izvan svog nacionalnog identiteta ne nalaze svrhu naznačenja to može da predstavlja problem, mnogo je važnije naznačenje od naciona. Не, моје је над национално, твоје је анационално, али то је ствар као што сам већ негде рекао која се стиче у породици, твоја породица је дефинитивно била привржена комунизму тако да си ти просто продукт комунизма. Међутим морам ти признати да си убедљиво суптилнији и паметнији од твог колеге протестанта Мирољуба Петровића... мада вам се циљеви у неколико поклапају. Неке нације су створили твоји комунисти, а не моја мисаона матрица. А проблема је овде било одувек, као и Срба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ti kaza... Mislim da je svaki dalji razgovor suvišan. Јао која протестантска сола скриптура патетика, ти си сад као на позицијама Христа а ја сам као на позицијама Фарисеја, ма иди бре... nedeljko, Gerhard and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 ajde Željko spusti loptu Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 ajde Željko spusti loptu Хоћу, када гост буде поштовао домаћина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ovde sam ja domaćin malo više od tebe, dakle batali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Не, моје је над национално, твоје је анационално, али то је ствар као што сам већ негде рекао која се стиче у породици, твоја породица је дефинитивно била привржена комунизму тако да си ти просто продукт комунизма. Међутим морам ти признати да си убедљиво суптилнији и паметнији од твог колеге протестанта Мирољуба Петровића... мада вам се циљеви у неколико поклапају. Неке нације су створили твоји комунисти, а не моја мисаона матрица. А проблема је овде било одувек, као и Срба. Miroljub je verski i politički ekstremista što je pokazao i sa svojom namerom da ruši brane u Holandiji zbog Mladića i Karadžića, mislim da ste tu po političkim stavovima sličniji jer ovu dvojicu i ti smatraš herojima... Otkud ti pravo da prosuđuješ o mojoj porodici o kojoj ne znaš ama baš ništa? Vređaš! Razmisli malo o tome što pišeš i težini tvojih reči... Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Оке одустајем , ево Бићко нек полемише с тобом он је домаћин. Не вређам, то је стереотип на овим просторима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Znam, mnogi ljudi različito razumeju pojam nebeske Srbije, ali nebeska Srbija i kosovski zavet su ustvari odanost Bogu. To je sve.. Dakle, bilo šta da radimo, iznad je svega nam je najzad Bog, i njega ne želimo da izneverimo. Ovo je onda nebeska Srbija. Izneverili smo Boga 45. i dan danas osecamo posledice bezboznistva... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Znam, mnogi ljudi različito razumeju pojam nebeske Srbije, ali nebeska Srbija i kosovski zavet su ustvari odanost Bogu. To je sve.. Dakle, bilo šta da radimo, iznad je svega nam je najzad Bog, i njega ne želimo da izneverimo. Ovo je onda nebeska Srbija. Znači tisto tako mogu da napravim cipela zavet i onda da je taj zavet ustvari odanost Bogu i da ne šelim da uništim cipelu da ne bi Boga izneverio. Shvatate li vi da je Kosovo samo jedan deo teritorije Srbije, za koju se treba boriti ili ne. Na Kosovu se nalaze ljudi za koje se svakako treba boriti, nema nikakve mistike i neke tamo nebeske Srbije koja će da propadne ako nam otmu ili damo Kosovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 U krug u krug... pa u EU ! Jeeeeeeeee ! ! ! DYNABLASTER, nedeljko, Баба and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Da li je vera u Kosovski Mit jača od vere u Hrista ? Zamena teza i klinačka demagogija DYNABLASTER, Баба, Evgenik and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука