Jump to content

Živim li sada?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Patim … Znaci postojim! Drugacije nije bilo od kad je mene! Cim osetim maker trunku srece uplasim se ali brzo shvatim da spavam, sanjam tu malenu mrvu. Trgnem se, probudim i ona ode, a Ja ostanem da cekam novi san!

Djurica Lekic

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

O MENI NIKOM NE PRIČAJ

Oči nek pokriju strah
Kad u naručju joj osvaneš
Strah, da te zadrži bar
Dok joj suze sve ne obrišeš

Kao po ledu, sad biram riječi
Da zaželim život lijep i dug
I tu, pred svima, govorim "Sretno"
Dok u tebe gledam poslijednji put

Izbriši sve što te sa mnom spaja
Sami Bog zna, tome nema kraja nikada
O meni nikom ne pričaj
Ostavi me, nek me drugi ljube
Zauvijek njen, neka, nek joj bude
Ali znam, još plačeš kao i ja...

Neću da pokvarim sve
Što od tebe sam naučila
Ako si sretniji
U tvoju korist sam odlučila

Kao po ledu, sad biram riječi
Da zaželim život lijep i dug
I tu, pred svima, govorim "Sretno"
Dok u tebe gledam poslijednji put

Izbriši sve...

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

"Kad jednom cijeli život naš mirno na kocku staviš

K´o da nismo nikad rekli mi dok nas smrt ne rastavi..."

http://www.youtube.com/watch?v=v_fyisw2--M

• Волим 1

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Možete da kontroiišete samo one stvari kojih ste svesni; one kojih niste svesni kontrolišu vas. Ljudi su uvek robovi onoga čega nisu svesni. Kada postanemo svesni, oslobađamo se tih stvari; i dalje su tu, ali vas ne kontrolišu, ne uznemiravaju, ne porobljavaju vas.

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Станислав Винавер: МИ СЕ ЧУДНО РАЗУМЕМО

Ми се чудно разумемо

ко два бола, ко два вала

ко два моста у открића:

ја те волим чудно, немо,

ти си она чудна мала,

машта древна мога бића.

О теби су питалице

од векова моје биле,

одговор о ком се сања,

одговор је твоје лице

ти си слика оне виле;

из дечачких нагађања.

И сви стари снови, ево

полагано надолазе

ко да иде време тавно;

сваки гест твој ја сам снево,

знам напамет твоје фразе

сваку реч сам чуо давно.

Подели на овим сајтовима

Kad treba da te opisem drugima zacutim, zagledam im se u oci i dozvolim njima da se zagledaju u moje oni te vide negde izmedju srca i duse! Ustedim na recima i opisem te osecanjima!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

"Oni koji znaju, ne govore; oni koji govore, ne znaju."

Prijatna iskustva čine život prekrasnim. Bolna iskustva vode sazrevanju. Prijatna iskustvačine život lepim, ali sama po sebi ne vode razvoju. Ono što vodi razvoju jesu bolna iskustva.Patnja stavlja prst na neki deo vas koji se još nije razvio, koji treba da raste, da se menja ipreobražava.

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome, što ljudi pokušavaju da daju nešto što nemaju. Istina o ljubavi jeste da se ona daje. Većina misli da se prima. Istina je da ljubav gleda na drugoga. Većina misli: "Ljubav treba da me primeti." Istina je da ljubav stvara ekspanziju - širi se, dok većina pogrešno misli da ljubav treba se koncentriše oko njih.

Nismo u stanju da volimo druge ljude dok ne doživimo ljubav Božiju. Tek kad nas obuzme Božija ljubav, kad ispuni našu prazninu, tek tada možemo iskazati ljubav koja nas je ispunila. Sve ostalo su samo bedni pokušaji imitiranja ljubavi.

Pravo davanje ljubavi je samo ono koje ne očekuje ništa zauzvrat. Ne zaboravimo da ljubav "ne traži svoje". Ljubav koja stalno proverava da li joj se uzvraća istom merom, nije ljubav koja dolazi od Boga.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

I šta ja sad da radim..? Prevelika je ovo ljubav, il' da te volim manje il' da nabavim neko veće srce, treće nema..

Подели на овим сајтовима

ZAPOČNI OPET

"Ako si umoran i put pred tobom čini se dugačak i beskrajan, 

primijetiš li da si pogriješio i krenuo krivim putem

…ne očajavaj, ne dopusti da te ponesu dani i vrijeme…

Započni opet!

Ako ti se život odjednom pokaže u nekom novom čudnom,

neobičnom i neočekivanom svjetlu, ako te razočaraju stvari, ljudi i događaji

…ne trudi se i ne pokušavaj shvatiti zašto i koji su razlozi…

Započni opet!

Ako znaš što znači ljubiti, biti ljubljen i nekome biti jedinstven, 

ali si ipak spoznao skučenost i siromaštvo svojih granica

…nikad ne ostavljaj ništa napola dovršeno…

Započni opet!

Ako te drugi ponekad prijekorno i začuđeno gledaju,

ako su nečim razočarani ili čak srditi 

…ne buni se i ne pitaj ništa…

Započni opet!

Jer i stablo opet pupa, zeleni i lista zaboravljajući zimu,

grana voćke ne pitajući zašto, opet cvjeta,

ptica opet svija svoje gnijezdo ne misleći na jesen, 

jer život je nada i uvijek započinje iznova."

1011289_553279874730279_861040347_n.jpg

Подели на овим сајтовима

TU NA DOMAK SRCA

“I radost je svuda,

u zelenilu trave koja prekriva Zemlju,

u smiraju plavetnila Neba,

u bezbrižnom izobilju Proleća,

u jakoj udržanosti sive Zime,

u živom mesu koje pokreće našu telesnu građu,

u perfektnoj pozi ljudske figure, otmenoj i uspravnoj,

u Življenju,

u vežbanju svih naših snaga,

u bogaćenju Znanja

u bitci protiv zloga….

Radost je Svuda”.

Rabindranath Tagore

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...