Зосима Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ћириличар Извини,јер си ти православан,идеш у Цркву,литургије,пост молитва и тако то ? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ukratko, rečeno, ne postoji jedan razlog odgovoran za belu kugu. A nije ni ranije bio samo jedan razlog zbog kojeg su žene rađale više dece, nego sada... Uvek se nekako romantično priča o tim starim vremenima, kad su ljudi bili manje sebični i požrtvovaniji, pa su zato imali više dece, a mi smo danas sebični i samoživi, pa imamo malo dece. Nije baš to tako romantično... Niko nije nigde ni rekao da postoji samo jedan razlog, ja sam lepo napisao da je to sustinski razlog, sto ce da kaze onaj koji znatno preovladava sve ostale, narocito danas. Danas su uslovi u odnosu na neka ranija vremena znatno bolji za zivot, u svakom pogledu, pa ipak, stopa radjanja se neuporedivo smanjila. Niko i ne ocekuje da ce danas svaka porodica da ima 8-ro ili vise dece, ali je manje od jednog u proseku krajnje porazavajuce. Za tako nesto, bez ikakve sumnje, uzrok je pre i iznad svega - samoljublje... Ћириличар and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ћириличар Извини,јер си ти православан,идеш у Цркву,литургије,пост молитва и тако то ? јел' * Цркве-не Литургија-не Пост-понекад, али ни то није право ( задњи дан увијек помислим да је пост завршен јер помијешам дане, или заборавим па смажем неку чоколаду ) Молитва-прије да, итекако да, а сад...не осјећам потребу да се молим као прије. А и када кренем у ријетким тренутцима данас, осјетим да нисам праведан, јер бих да тражим нешто. Укратко, не. Званично православан на папиру, а суштина-ништа од тога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ћириличар Зато ме и не капираш.... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ћириличар Зато ме и не капираш.... Ааааах, што волим ову мистичност што се зна овдје бацити У реду, не капирам. Објасни ми онда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ima ona protestantska sekta, pretezno u Americi, gde nece da se lece ni od jedne bolesti modernom medicinom samo molitvom. Pa hvala Bogu sto danas imamo antibiotike. Al dobro tekst nije ni vredan nekog ubedjivackog raspravljanja, ko je pametan zna da je cisto lupetanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 У њој се лече неке болести које савремена медицина не може да излечи. Na primer? Знате, ниједна болест не дође ако нема лека за ту болест. Je l, nisam znao? Uz bolest uvek ide i UNDO (ctrl+z)? Знам поуздано да се од карцинома плућа излечила једна монахиња из Пећке Патријаршије. Koliko se, pouzdano, njih nije izlecilo? Kad kazem izlecilo mislim prezivelo i bolest se povukla u potpunosti, zbog tih i tih razloga, a ne sa mirom i molitvom prihvatilo telesnu smrt znajuci da Posejdon nikad ne salje iskusenja veca nego sto njegovi obozavaoci mogu da podnesu... православну медицину Je li to nesto kao kineski horoskop ili svedski TV detektor ili vise vuce ka arapskoj algebri? - Нажалост, православни приступ болести још увек није проучен. Dobro je, ipak nije odlepio... Лечење зависи од пацијената: уз све оно што је „верификовано“ на Медицинском факултету, православним пацијентима често предлажем јелоосвећење, причешће, или да се јави код оца Саве у Студеницу... Nema petlju da raskrsti sa "verifikovanom" (hitlerovskom) medicinom i prouci pravoslavni pristup koji ce da iznedri lek za svaku bolest i nacini Studenicu centrom lecenja u 21-28. veku. Колико деце је могло да се зачне, а нису зачета уопште!? Koliko? Много више деце се убије пре него ли се зачну. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ima ona protestantska sekta, pretezno u Americi, gde nece da se lece ni od jedne bolesti modernom medicinom samo molitvom. Pa hvala Bogu sto danas imamo antibiotike. Извини,да ли си ти православна,идеш у Цркву,литургије пост молитве и тако то,или си (само) на антибиотицима... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Извини,да ли си ти православна,идеш у Цркву,литургије пост молитве и тако то,или си (само) на антибиотицима... Zoske, jel se ti lecis antibioticima i molitvom ili samo molitvom? ВИЛМА, Ћириличар and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Ima ona protestantska sekta, pretezno u Americi, gde nece da se lece ni od jedne bolesti modernom medicinom samo molitvom. Pa hvala Bogu sto danas imamo antibiotike. Al dobro tekst nije ni vredan nekog ubedjivackog raspravljanja, ko je pametan zna da je cisto lupetanje. Ко ће ти га знати који су тачно од оних силних деноминација. Породица Џејмса Хетфилда, пјевача Металике, је била у једној таквој деноминацији па су га као малог учили да није потребно учити о људском тијелу, јер ће Бог све излијечити. Увијек би излазио са часова биологије када би учили на људском тијелу. Зато је касније и написао пјесму God that failed. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Zoske, jel se ti lecis antibioticima i molitvom ili samo molitvom? - Нажалост, православни приступ болести још увек није проучен. Ne citas pazljivo. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Zoske, jel se ti lecis antibioticima i molitvom ili samo molitvom? И једно и друго 0442_feel Али није ми намера да ја овде неког прозивам,него просто ,више немам увид,ко је овде Црквен,а ко није... Ја сам дуго био убеђен,да сем ових декларисаних атеиста,готово сви други чласнови форума,јесу верујући,литургијски људи,али сам се изгледа захебао... :P "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Извини,да ли си ти православна,идеш у Цркву,литургије пост молитве и тако то,или си (само) на антибиотицима... Haha, da, idem u crkvu svake nedelje, postim, molim se, posecujem manastire, pijem antibiotike kad imam grip, cak inhaliram nos i sisam strepsils, vakcinisana sam kao mala, bradavice na rukama sam przila azotom, tu molitva nije pomagala, primala sam injekcije kad sam imala gnojnu anginu od koje nisam mogla da disem. I da molim Boga za sve, ali znas kako ide onaj vic: kaze krenuo covek da se davi i dolazi camac i kazu ljudi u camcu ''uhvati se za ruku'', a ovaj davljenik kaze ''ne ne, mene ce Bog da spasi'' i tako dva puta dolazise neki da ga spasu, ali on odbijase. I na kraju se udavi i dolazi ka Bogu, i pita ga ''Boze sto ne htede da me spasis davljenja?'' a Bog mu odgovori ''pa jesam li ti slao 3 puta spasioce, ti nisi hteo..'' Ћириличар, ВИЛМА, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 И једно и друго 0442_feel Али није ми намера да ја овде неког прозивам,него просто ,више немам увид,ко је овде Црквен,а ко није... Ја сам дуго био убеђен,да сем ових декларисаних атеиста,готово сви други чласнови форума,јесу верујући,литургијски људи,али сам се изгледа захебао... :P И ја сам мислио да су сви мирни, кад ме оно некад на почетку истроловаше мајсторски. Ал', научио сам лекцију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 И једно и друго 0442_feel Али није ми намера да ја овде неког прозивам,него просто ,више немам увид,ко је овде Црквен,а ко није... Ја сам дуго био убеђен,да сем ових декларисаних атеиста,готово сви други чласнови форума,јесу верујући,литургијски људи,али сам се изгледа захебао... :P E moj Zoske Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука