JESSY Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 RomansaNemoj da odeš više u onaj grad tuge,gde smo od sebe zaboravili pola.Nikad sa zvezda nije teži pad,nego na beton sa kafanskog stola.U očima sam sve gugutke podavio,pa sam im dugo šaptao smešno opelo.I sve sam svoje osmehe okrvavio,nije sve belo, što liči na belo.Peroni katkad plaču kišom,sat i koferi ...Svako nekud žuri noćas.Iscepam kartu.Neću da se vratim.Za svakim vozom ostaje samoća.I samo mraka napune se prsti.Ne vredi.Sad smo drugačiji, zacelo.Bar ti sve ptice iz očiju pusti.Nije sve belo, sto liči na belo. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ljubav 1. Da li je istina ono sto pise u Kalevali:“Ruka sto daje, uvek je iznad ruke koja prima?”Da li je istina ono sto govore u Basri:“Ljubav je kao senka. Ako trcis za njom, nikad je neces stici. Ako joj okrenes ledja pratice te”.Neko je negde rekao i hvala mu:“Da bi se istinski volelo, treba odrasti do deteta”.Nasmej se zato ako ti kazu da si mali covek.Nema male srece i male bolesti. Nema malekradje i male smrti. Nema malog rata nitimalog postenja. Nema maloga prijatelja imale tajne.Nema maloga coveka i male ljubavi. - ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Zdravo ljubavi! Tajno! Zdravo sve neverovatno! Svezabranjeno i zlatno! Zdravo, čudnovati svete. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Malo je bilo. Al' ipak, kad pogledaš: dosta je sve ono što smo i rekli i prećutali.Početak početka je svuda. Kraj kraja je u nama. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 "Mi se prevrcemo naglavce kao pescani sat.I menjamo se jedan s drugim.Dobices jednog dana dublji glas. Pocecesda se brijes. Ozenices se i zaposliti. Imacessvoju decu i pricaces im svoje bajke.A ja cu biti sve detinjastiji i bezazleniji.Prepoznaces me po tome kako naivno verujemda cu vecito ziveti, opcinjen unutra-snjim govorom poput drevnoga boga Ptaha,koji je prvo smislio ceo svet u sebi, zatimizdahnuo okolo svoje neverovatne misli,i tako,ogromnom mastom, sam u Nicemu,jedini,oziveo sve ono sto je jos bilo nestvoreno." ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Mostovi U meni večeras jedna rekarazbija ogromna brda daleka,muči se,urliče,razmiče klancei kida svoje zelene lancei rije kroz moje srcei pečei kroz oči mi kipi i teče.U tebi večeras ista rekačudno je meka.Sva je od mleka.I čas je srebrna.I čas je plava.U njoj se tišina odslikava.Svako u sebi reke drugepod istim mostovima sretne.Zato su naše srece i tugeuvek drugačije istovetne. - ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 STRANICA IZ DNEVNIKANišta neću da joj kažem,jer neću.Ona je jedna neozbiljnanajobičnija balavica.Mi stariji,mi iz osmog razreda,stavimo ruke u džepovei zviždućemo kroz zube.Baš nas briga za te devojčice.Ništa neću da joj kažem,jer neću.Ali ako pogleda nekog drugog,postaću najgori đak u školi.ZAPISANO U SREDUU sredu smo se prvi put sreli,a do tada se nismo ni znali.U petak smo se zavoleli.U ponedeljak posvađali.Opet je sreda. Sad svima kažemdok lutam po korzu sam:ne, nije ona lepša ni dražaod drugih devojčica koje znam.Pa kad je sretnem — oči krijem.Zviždućem. Gledam u nešto drugo.I mislim: zbilja, svejedno mi je . . .Al osvrćem se dugo . . . dugo . . . ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 АКО ВАМ Ако вам много пута кажем да вас волим,је ли то више љубави, или је иста, једна једина? Ако свакога јутра поново откријете да сте живи,је ли то више живота, или је овај, један једини? Може ли да се роди пет милиона нечега,а да пре тога не умре исто толико истоветног? Ту уметност претакања из једне врсте нечегау другу врсту нечега зовемо наше сад и овде. Зар вам је важније да преживите ма и некако,него да докучите шта је живот? Доживљај овог света код вас је, на жалост, самодоживљај ваше врсте света! JESSY, Данче* and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Mi smo se suviše sretali Mi smo se suviše sretali na raskršćima neznanim Mada smo različitim putevima koračali Tinjalo nebo večernje u šiprazima zvezdanim I uvek oblaci ždralova sa prolećem se vraćali. Mi smo se suviše sretali a reči rekli nismo I u leta kovrdžava sa preplanulim licima Pod kapom zelenih dudova za časak zastali smo Pa onda prošli, odlutali svako za svojim vidicima. U novembru su oblaci kao buktinje rudeli I vetar kišama umio sivo popodne ogolelo A putevi se dužili i raskršća su žudela Za nešto kratko u susretu što se toliko volelo. U zime snežne, pobelele ko tvoji isprani dlanovi Dugo si, dugo čekala pod jablanom, na smetu I vrat mi goli uvila maramom svojom lanenom Da sivookom putniku ne bude zima u svetu. Pa ipak, ti su susreti tek kratka radovanja Jer znam: na nekom raskršću neću te videti više Pružićeš nekome dlanove, prestaće putovanja I pod krov neki svratićeš da se skloniš od kiše. Spustiću tvoju maramu usput kraj putokaza I sa vetrom – drugarom otići nabranih veđa Jer meni život prestaje ako siđem sa staza I pred nečijim vratima skinem torbu sa leđa. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 U svakom septembru ima nečega nalik na tihe rastanke. Primetiš to po igrama koje polako počinju da se sapliću. Primetiš to po iskraćalom odelu, koje ostavljaš mlađem bratu. Primetiš i po bajkama, koje smo dosad tako lepo izmišljali. Primetiš kako nam i bajke sve manje veruju. Ustvari, velika je to varka. Baš kao sto je i svet sa one strane svoga oka.Onome koga posmatraš u ogledalu s nadom. Ti si nada koju on gleda iz svog sveta. Ne veruj ničemu što se može primetiti samo sa jedne strane vida. Ustvari, velika je to varka. Baš kao sto je i svet sa one strane svoga oka. Onome koga posmatraš u ogledalu s nadom. Ti si nada koju on gleda iz svog sveta. Ne veruj ničemu što se može primetiti samo sa jedne strane vida. Trči i sastani se sam sa sobom. I izgubi se u daljinama sebe kao kap čiste svetlosti. Retki su oni koji shvataju granicu slobode. Jos ređi oni koji shvataju slobodu granice. "Ne zidaj vrata veća od kuce", kažu Eskimi. To isto znači što i zidati prozore manje od očiju. Stvarno videti, znači: umeti videti kišu kako pada uvis. Videti kako padaju uvis krovovi kuća i reke u kojima se talože vrhovi planina. Ovako sam to čuo: "Ko nije nebo ugledao u vodi, taj nema pojma šta su ribe na drvecu." Pa ako se i oklizneš, nekada, u životu, ne gledaj to kao pad u sunovrat nego kao pad uvis. I uvek, uvek se seti Aleksandra Makedonskog: "Niko me na svetu nije pokorio sem mene ". Treba umeti videti nebo, puno zrnevlja svetlosti kako se uspravlja nad zemljom i razgranava u svome padu. Cveta. I videti pad vetra kako raste duboko u doline, u ponornice blagosti, sine moj. I snove valja videti kako rastu dok toneš polagano u njih i paraš se, baš kao što i ove reci ćutanja, tuđe i moje, tonu noćas, a nadvisuju krov i oblake, i nadvisuju nebo i rastu u jednu predivnu vasionu koju smo izmislili sebi u visovima opalog septembra. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Rasejana pesma Pustite mi na miru moje šutljive, pitome, rasejane dečake, vi najjači u razredu, najglavniji u ulici, vi što sve brzo hoćete i sve preglasno morate. Mnoge se prave stvari ne postižu umećem, nego se prave u mukama od svoje nesigurnosti. Pustite mi na miru moje smešne i smušene dečake sa uskim ramenima i očima što žmirkaju kao da su kratkovide, kao da se u njima vreme polako otapa. * Oni obično padnu ako se penju na drveće. Njihova lopta redovito promaši cilj. Uvek dobiju batine, ako se s nekim potuku. Oni nisu za neke velike junačke igre i ja vas duboko molim pustite mi na miru moje tihe dečake. Oni su stalno povučeni u neke svoj eprostore iz kojih pokušavaju da se rukuju mislima. To je kao kad sanjaš da si usnio san. * Glas im je mek i šaputav kao zvuk mesečine. I zapinju na ravnom kao da se sudaraju sa samima sobom. Stvarno vas čestito molim: pustite ih na miru i nemojte im se rugati. Oni izgledaju tako kao da nevidljivi pristižu. Zamisli kako toneš uvis, u provalije ovog ogromnog neba meu kristale svetlosti. tako nekako pristižu. * Oni sede u razredu zamišljeni i drveni. Zabodu nos u knjigu, ili gledaju kroz prozor. Ne čuju šta ih pitamo, jer ko zna gde su baš tada, u kakvom drugčijem svetu koji mi nikad ničim nećemo ugledati. Ne sanjamo svi jednako i to nikom ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?... * Čaroban je taj svet od izmišljene jave. Tu su moji dečaci najveće vojskovođe, moreplovci i sportisti. Tu oni vide oštro kao kraljevski kondori. Tu njihov govor čini da vode postaju bistrije i misao im u vetru miriše na polenov prah. Ako bi ikada pristali da žive kao svi drugi, čime bi onda rasli? * Pustite mi na miru moje šutljive, smušene rasejane dečake. Jar samo oni mogu sutra da nas odvedu sa one strane istoga, ako iznesu iz glave te neobične čarolije i nauče nas kako se pentra po samome sebi do snežnih vrhova nade. I puste nas da zajedno živimo u tom svetu nemogušem i njihovom, i mi sa ovim uskim, i mi sa širokim ramenima, i mi najgori sportisti, i mi najjači u ulici, i mi, naizgled nevažni, i mi, zasad najvažniji. * Jer sve na svetu uvene. Možda i ne znaš: i klikeri, uvenu kao trešnje. Uvenu jaka ramena. Uvenu lepe igre. Zaustave se sva trčanja. Osvrneš se i, okolo, vidiš jedino sebe kako si naglo zašutao kao veliko zvono kome je puklo klatno. I tek tada se prisetiš da ipak u tebi ostaje to čudo što sadrži ne jednu, veš bezbroj večnosti. I shvatiš: samo se onaj, ko je imun na stvarnost nikada neće razboleti od rđe i od venjenja. * Šta posle detinjstva ostaje jedino još bezazleno. Ostaju samo te glave pune čarobnih svetova, Što se nikad ne tope, Što se nikad ne troše, po nezastrtoj svetlosti bez odjeka i senki. Te glave iz kojih sutra rastu njive i šume kroz neŠto što se ne može sasvim nazvati vremenom, i rastu ogromne prerije, beskrajni okeani i negde, u bespušu mašte, nove neke komete, kroz nešto što se ne može sasvim nazvati prostorom. * Rastu beli počeci sasvim drugačijih tebe, iz tih detinjih glava, zamišljneih i običnih, pametnih samo za čudno, samo za neizvodljivo, kao obilje reči s kojih se para vetar. Tih usamljenih glava, pametnih samo za snove od kojih suu naučili da istovetnost čitaju raznim brzinama shvatanja I tako nikad ne dosade sebi i svome delu. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Kada mi nedostaješ Mislim tuđe misli Kradem svoje vreme Provlačim ga Između oblaka, snova, Daljine i snega... Kada poželim Da ti nedostajem Odsanjam pesmu Zatvorim oči I na kaldrmi zamislim Cvet beli. Kada te nema Jer tako hoću Zaledim osmeh U sebi kažem ime Udahnem duboko I pomislim Tako mi nedostaješ... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Čarolija - Mika Antić Nekom zabranjuju zvezde. Nekome krila. I laste Ja ne zabranjujem ništa. Sme se sve sto se ne sme. Samo jedno te molim: pokušaj da ne rasteš ni mrvu svima za inat, do kraja ove pesme. U toj se pesmi živi slobodno, lepo i ludo. Mozes da izmisljaš. Mastaš, Da radiš sve naopako. U njoj i najveće čudo prestaje da bude čudo, jer sve sto poželiš kad zažmuriž - ostaje zauvek tako. Isturi hrabro i divno prkose detinjaste i lazi i sebe samog. Sme se sve što se ne sme. I sme se više od svega! Jedini: nemoj da rasteš za inat i tebi i meni do kraja ove pesme. I svaki put kad te slome, pa moraš nov san da stvaraš, ne sanjaj ga u mraku Dotrči bliže zori. Na pragu ove pesme tako se divno bori i kad namigneš samo i osmehneš se polako Izbroj u sebi do deset i to u večnost pretvori. I sve sto žmureći smisliš ostaće zauvek tako. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука