Гости Guest - . . .- Написано Јул 9, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Како спавате? Имате ли леп и миран сан? Не будите се ноћу? Да ли неко од вас има ноћне море? Покрећем тему о томе да сам скоро разгопварао са једним парохијаном ( и није једини) који има реалне ноћне море. О чему се ради? Има ситуације да има реални приказ неке муке, неког јада и зла које му легде на груди и има осећај да ће се угушити. Још, има огроман страх. Последњи пут се наглас молио Светом Георгију и Светом Прокопију, једва се спасао те муке. Кажем, није једини који ми је исто то причао. Чак, о овоме ми је причао један свештеник- потпуно индентична ситуација. Мислим да онај кога ово напада и има овакве ситуације да освешта кућу и да се исповеди и причести. Gordana ., Олимп, Драган Јашић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 To mi je jedan od najvećih problema definitivno, zbog kojih patim od nesanice. Od malena ih imam, nekad su učestalije, nekad ih nema... ali se uvek vraćaju. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 како спавам....? како кад.....некад сам тотално измрцварена, некад малтене ноћ преспавам у једном цугу....нема правила..... леп и миран сан сигурно немам......будим се ноћу..... много сањам, али ноћне море , хвала Господу , немам..... више имам проблем да заспим, а онда се и теже будим..... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Lepo spavam, uvek mi je san lep i miran san nikada ružno ne sanjam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Dok sam išla u srednju imala sam povremeno blage oblike straha u toku dana,a posebno kad treba da spavam i kad sam sama u mraku,dolazilo mi je da vrištim,pa sam uspela da izbegavam situacije koje frustriraju i da ovo pojavu svedem na minimum. Nisam mogla da zaspim,ni da se pomerim u krevetu,nije mi se spavalo a nisam smela ni da ustanem i upalim svetlo...užas. Imala sam jednu brojanicu i sa njom sam spavala....Ujutru ja sakrijem da je niko ne vidi...Sad je na žalost ona pukla,ali je još čuvam,pošto nemam drugu... Ponekad sam uspevala da se setim molitve Care nebeski i Bogorodice djevo koju me je nekada davno u osnovnoj naučio jedini veroučitelj koga sam ikada poznavala... Ali i to je nekako bilo slabo,jedina slamka. Jednog dana prolazeći pored crkve vidim otvorena vrata i ja odlučim da udjem,kad tamo neki čovek sedi na stolici i moli se...Pogleda me,ja se malo zbunih i rekoh mu dobar dan.Dragi čovek me uhvati za ruku i nasmeja mi se kao da hoće da mi kaže srećno,bog neka te čuva i slično...ja mu uzvratih osmehom i nastavih dalje.U jednom trenutku sam osetila da u ruci imam nešto,pogledala sam,to je bila predivna ikonica Bogorodice trojeručice,zlatne boje,i pozadi molitva Dostojno jest....Kada sam se okrenula da se zahvalim,videla sam da se vrata zatvraju,čovek je već otišao.... Tada sam prvi put izustila ovu molitvu...mnogo mi je pomogla. Sad sam ok,sa velikom ljubavlju se sećam ovog divnog hriščanina,toliko sam ga zavolela u svojim mislima da se za njega često i pomolim. nana, Ignjatije, Veliki Marko and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Хвала Богу, сада их немам. Али у време кад су ме често прогањале ноћне море, па чак игрозни луцидни снови неколико пута, обратила сам се мом пароху. Рекао ми је да попрскам постељу богојављанском водом, и веровали или не, стварно ми је помогло. Наравно ту су биле и молитва Господу и Богородичици. И сад понекад, кад осетим немире, посегнем за водицом и све буде у реду. Олимп, Драган Јашић and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Морана (или Мора, Морена, Марана, Маржана) је у словенској традицији симбол смрти и зиме. Етимологија У осталом је опазити, да Мора, Морана, Морена, јавља се код свих Словена. Код Чеха моравских, у прољеће момци и сад направљају лутку, слику Морене, богиње зиме и смрти, па је бацају у воду. Зендско и санскр. мара јест смрт (Фиек, Вергл. Wört., с. 628—9). Мора, као и Ала, може бити мушкога рода. Име јој се, онда, саставља са бĕс, те је Бĕсомар (страшна Мора). Именом Мора Лужички Срби означавали су „богињу болести, Богињу смрти"'; код Пољака и Руса „обману, привиђење, дух, сан и утвару“, „кућни дух"; у словачком мара је „болест"; у праслов. мара значи „привиђење, обмана, визија, авет"; у српско-црквенословенском „мора"' значи „вештицу“. У термину „мора“ до сада је сагледано низ атрибута: „облачан, мрачан, таман“, али и: „потамнити, затамнити; привиђати“, мрети. Једном речи овај термин је повезан са прасловенским морв који значи „смрт“ и са мерти -"умрети“. Мором се код нас сматра вјештица која се покајала и зарекла да неће људи више јести, него их само ноћу притискује и дихање им зауставља. Гдјекоји опет мисле да је дјевојка која ће постати вештица, док се не уда. Кога притискује мора, треба да стави за врата оне собе где ће спавати метлу наопако кад пође спавати. Вуков Рјечник под речју „мора" Мора je зли дух из словенске митологије који лута ноћу, седи на грудима заспалих и сише им крв. Веровало се да постаје од женског детета рођеног у крвавој кошуљици или од девојке која се повезала с ђаволом. Појављује се и у виду различитих предмета, на пример длаке и сламке, а може се провући кроз кључаоницу. sr.wikipedia.org Gordana . and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 On 9. 7. 2013. at 21:16, Иван Цветковић рече Како спавате? Имате ли леп и миран сан? Не будите се ноћу? Да ли неко од вас има ноћне море? Покрећем тему о томе да сам скоро разгопварао са једним парохијаном ( и није једини) који има реалне ноћне море. О чему се ради? Има ситуације да има реални приказ неке муке, неког јада и зла које му легде на груди и има осећај да ће се угушити. Још, има огроман страх. Последњи пут се наглас молио Светом Георгију и Светом Прокопију, једва се спасао те муке. Кажем, није једини који ми је исто то причао. Чак, о овоме ми је причао један свештеник- потпуно индентична ситуација. Мислим да онај кога ово напада и има овакве ситуације да освешта кућу и да се исповеди и причести. O tome je bilo reci na forumu, al ne mogu se setim u kojoj temi, to je senka demon zloduh slihtara koji se hrani strahom, a u stvari ti ne moze nista. Rasprsuje se Isusovom molitvom. Pitch Black https://www.google.rs/search?q=rise%20of%20the%20guardians&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=sr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=4YTcUf7ZEOGC4ASH1oGADw&biw=1280&bih=871&sei=7YTcUdudCoPx4QSWpYDICg#um=1&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&hl=sr&tbm=isch&sa=1&q=rise+of+the+guardians+pitch&oq=rise+of+the+guardians+pitch&gs_l=img.3..0i19l10.165073.166741.0.167286.6.4.0.2.2.0.266.710.0j3j1.4.0....0...1c.1.19.img.XO3UmLBWC_c&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.48705608,d.bGE&fp=7989351864118d4a&biw=1280&bih=871 http://www.imdb.com/title/tt1446192/ crtani ne preporucujem jer ima new age vibracije to je nastalo u rodnoverju, kad su ljudi za andjele i demone mislili da su bogovi i bica iz folklora. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Човек који има оваквих проблема пре свега треба да се исповеди. Gordana . and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ostale su male posledice,uvek mi je upaljeno svetlo.... Јефимија Крунић and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Bolje da sam ćutala, vi svi mirno spavate Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Роморанка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Cesto se desava da sanjam jedno od cega se najvise plasim u zivotu,a to su -zmije. Jedno isto sto sam zapazio,da ako veceram kasno tik pred spavanje,obavezno imam kosmare ili neke nejasne a jezive snove. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 On 9. 7. 2013. at 21:40, Kolega2357 рече Lepo spavam, uvek mi je san lep i miran san nikada ružno ne sanjam. колега....јел` ти то озбиљно.....? :1017297a2wim1jr9k: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ja lepo spavam,ne budim se noću,nemam parasomnije....ustajem odmorna i spremna za sve radne aktivnosti... Počela sam da izbegavam da spavam sama i stvorila naviku da neko uvek bude pored mene... Dešavalo mi se to da po celu noć ne zaspim kada ostanem sama kući,ili da malo dremnem tek kad svane.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука