Jump to content

Beograd: Nasilje trpi čak 80 odsto nastavnika!

Препоручена порука

Нема таквих на форуму.

Ви то нисте схватили, то је био жалостан покушај да узвратим на увреду наставника Odahviig зато што дете назива ретардом. Подметнули сте ми три тачкице.

Како је вама одговарало.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ja bih mu rekao, upravu ste i slepac vidi da od deteta pravite nesposobnog retarda koji je navikao da stalno neko trči za njim i sređuje mu sve probleme umesto da bude samostalan.

PS. Imao sam takve drugove, kao sve petice ovo ono, dok roditelji junre trče za njim, a kada dođe srednja škola i kada se malo odvoji od roditelja, kada oni prestanu to da rade, onda pljušte kečevi i problemi, da je ovima neko na vreme rekao da će od deteta da naprave debila, verovatno se ništa od ovoga ne bi desilo.

Оно што хоћу да кажем је да увек треба  да поченемо разговор добрим особинама детета и родитеља, без обзира колико оне биле мале, сићушне. Шамарима се ништа не решава, напротив, погоршава се стање.

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ви то нисте схватили, то је био жалостан покушај да узвратим на увреду наставника Odahviig зато што дете назива ретардом. Подметнули сте ми три тачкице.

Како је вама одговарало.

I nisam rekao da je dete retard, nego da ga roditelji prave takvog.

Подели на овим сајтовима

Јес', три тачкице су потпуно измениле контекст. :D 

Узгред, млади господин је рекао да су родитељи васпитали децу као ретарде, а не да су деца ретарди.

Подели на овим сајтовима

I nisam rekao da je dete retard, nego da ga roditelji prave takvog.

Написали сте "Da nisu vaspitali decu ko retarde". Ако нисте написали да су ретарди, васпитање значи радњу. Ви изгледа не остварујете резултате рада.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Оно што хоћу да кажем је да увек треба  да поченемо разговор добрим особинама детета и родитеља, без обзира колико оне биле мале, сићушне. Шамарима се ништа не решава, напротив, погоршава се стање.

Ja kad dođem kod lekara da se lečim, ne očekujem da mi priča od čega sam zdrav i koji mi organi rade dobro, nego očekujem da mi kaže šta ne valja, od čega sam bolestan.

Подели на овим сајтовима

Оно што хоћу да кажем је да увек треба да поченемо разговор добрим особинама детета и родитеља, без обзира колико оне биле мале, сићушне. Шамарима се ништа не решава, напротив, погоршава се стање.

...такође,уз ово, и не сме се изоставити..... и  добрим особинама трећег у образовном процесу....наставницима.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ja kad dođem kod lekara da se lečim, ne očekujem da mi priča od čega sam zdrav i koji mi organi rade dobro, nego očekujem da mi kaže šta ne valja, od čega sam bolestan.

Значи, деца кад дођу у школу, треба да очекују да им наставник прича од чега су глупи и који им део мозга не ради добро,  да очекују да им се каже шта им у мозгу не ваља, и од чега су болесни?

Лекар прво пита шта ти хвали, увек очекуј да ће ти рећи шта ваља, од чега ниси болестан.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

...такође,уз ово, и не сме се изоставити..... и  добрим особинама трећег у образовном процесу....наставницима.

Слажем се, али овде наставник прима пуну плату.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@одахвиинг :

И ја исто,.. али ми сасвим логично и добро звучи увод....ваши бубрези су у реду,притисак такође,...хммм значи сконцентисаћемо се нпр.на лакат.

- - - - -   --

Чини ми се да је ницпх  сасвим добро сагледа(о)ла срж проблема и могућност како ће се боље осећати и функционисати трио родитељ-наставник-ученик .

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Не разумем баш , зашто уводиш плату наставника,? Говорим(о) о јако пожељном и продуктивном међуодносу та три субјекта?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Не разумем баш , зашто уводиш плату наставника,? Говорим(о) о јако пожељном и продуктивном међуодносу та три субјекта?

Преузела се одговорност за оно за шта се је одговорно, подразумева да се имају квалификације за оно што се ради. Не може се очекивати од родитеља да боље зна од наставника ( не значи да не могу знати), значи да децу шаљу у школу зато што тамо тај неко има квалификације (скуп компетенција). Понављам,  награђивање  ученика који нису кооперативни, који су социјално (не)одговорни, склони недружељубивости битно је... исто  као и кад наставник не прими плату за свој рад, па је склон паду у понашању са децом због проблема на приватном плану, и  дође на час сав нарогушен.  Дословно треба водити рачуна да дете прими плату (награду) да би анализирали проблем, односно да би се боље упознали са тзв "неправедним наградама" од стране родитеља (ако такве постоје). Значи кажњавати нешто што је већ "осуђено на пропаст"...не даје решење проблема.

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Значи, деца кад дођу у школу, треба да очекују да им наставник прича од чега су глупи и који им део мозга не ради добро,  да очекују да им се каже шта им у мозгу не ваља, и од чега су болесни?

Лекар прво пита шта ти хвали, увек очекуј да ће ти рећи шта ваља, од чега ниси болестан.

E pazi da ne bude zabune, kada sam sve ovo pisao nisam mislio na većinu učenika, već na ove izuzetke koje se pominju po novinama i čije je ponašanje, pa problematično. Što se ostatka tiče u potpunosti se slažem sa topom, ali sa ovim "problematičnim", ne treba da se rvu nastavnici i profesori, već razni psiholozi i socijalna lica, a kod njih kada dođu (zajedno sa roditeljima) treba da bude kao kod doktora, fali vam to, to, to i to.

Ima jedna škola u mojoj okolini koja je to dobro uradila, odnosno direktor, lepo imaju psihologa koji je tu bez prestanka uvek u vreme predavanja, kada neko napravi neku glupost na času nastavnicima je rečeno da ga odmah pošalju kod psihologa, kada dete dođe kod psihologa, onda on zovne roditelja da ODMAH dođe u školu, ukoliko roditelj kaže da nije u mogućnosti, psiholog kaže: "OK, onda ćemo zvati socialnu službu". Kada roditelj dođe, prvo ih psiholog malo zadrži da čeka, pa onda ide razgovor podugačak. E da vidiš kako kada se to par puta ponovi, kako roditlji nađu vremena za decu, da im pojasne da ne rade to što rade. Kada moraju da trče do škole svaki čas. A ta škola je pre tog direktora važila za ono opasnu, svaki čas neke tuče ovo ono, sad se smirila, maltene za primer.

Подели на овим сајтовима

Такви нису за школу (поготово ако се тако нешто понавља) и најбоље их је не терати их да иду. А наставници су најгласнији када треба да се штрајкује за плату (иако им је већа од просечне и то добро), тако да су добрим делом сами криви за то што им се дешава.

Подели на овим сајтовима

1378759567_big.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...