Ђорђе Р Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Možda se nismo razumeli. Nije pitanje u tome da li je "rešenje" ostvarivo sutra ili za 400 godina i da li treba da odustanemo... već ne razumem šta je "rešenje"? Ne sastoji se vlast nad nekom teritorijom samo u tome što negde piše da si ti vlast, pa da rešenje bude Kosovo jeste ili Kosovo nije sastavni deo Srbije... kad bismo sutra dobili potpuno suverenitet na Kosovu, kako bismo rešili okolnost da tamo pretežno živi neprijateljski nastrojeno stanovništvo? Insinuacije koje se ovde pominju, kao "nisi lojalan ili nemaš uredne papire = marš napolje" su svakako nerealne... ne postoji zamisliva realna geopolitička situacija u kojoj bismo mogli da proterujemo Albance sa KiM u budućnosti (iz bilo kog razloga)... Миран суживот са Албанцима. И даље постоји велики број Албанаца који сањају године док нису били "независни". Независтност сам ставио под наводнике, јер није у питању никаква независтност, када си под патронатом запада. Јако лоши су услови живота на Косову и Метохији за поштене грађане, који не гледају благонаклоно на то што нормално и "сигурно" могу да живе само муфљузи и криминалци. Ко је скоро био на Косову и Метохији, могао је да види колико смећа има на улици, колика су беда. Много се гради, али без икаквог плана, већина кућа је недовршено. Решење је завођење реда, криминалце у затворе, и миран суживот Срба и Албанаца. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Миран суживот са Албанцима. И даље постоји велики број Албанаца који сањају године док нису били "независни". Независтност сам ставио под наводнике, јер није у питању никаква независтност, када си под патронатом запада. Јако лоши су услови живота на Косову и Метохији за поштене грађане, који не гледају благонаклоно на то што нормално и "сигурно" могу да живе само муфљузи и криминалци. Ко је скоро био на Косову и Метохији, могао је да види колико смећа има на улици, колика су беда. Много се гради, али без икаквог плана, већина кућа је недовршено. Решење је завођење реда, криминалце у затворе, и миран суживот Срба и Албанаца. Тако је! Ал` ми то нисмо за почетак учинили овде. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Možda se nismo razumeli. Nije pitanje u tome da li je "rešenje" ostvarivo sutra ili za 400 godina i da li treba da odustanemo... već ne razumem šta je "rešenje"? Ne sastoji se vlast nad nekom teritorijom samo u tome što negde piše da si ti vlast, pa da rešenje bude Kosovo jeste ili Kosovo nije sastavni deo Srbije... kad bismo sutra dobili potpuno suverenitet na Kosovu, kako bismo rešili okolnost da tamo pretežno živi neprijateljski nastrojeno stanovništvo? nama je sada došlo na naplatu mnoge greške koje smo pravili ranije i ranije; svi činimo greške, pojedinačno i kolektivno; naravno ne radi se samo o pukim greškama već i o zlim namerama i delima pojedinaca u prošlosti i/ili sada; ali kako god da bilo ne treba raditi tom stihijom, već delima koja skreću na bolje ili bar umanjuju posledice tih grešaka prošlosti; mi živimo svoj život sada zbog nas samih, ali je (naj)važan(iji) deo šta činimo za one koji su naša deca naše potomstvo i šta im ostavljamo; pa makar se pomirio sa činjenicom da je nešto <što te čini to što jesi> izgubljeno za sva vremena (zbog svojih grešaka ili ma čega drugog npr. zbog sile od spolja ili drugog udesa) ne smeš zaboraviti da je to nešto bilo tvoje; npr. ako sam ja u jednom trenutku izgubio desnu ruku ne smem umisliti da je nikada nisam ni imao - tako bih stvorio 'kompleks' a to nije dobro. u ovoj situaciji verovatno ima boljih i lošijih rešenja; nadamo se da političari to znaju i da teže najboljim; ali kao najmanje jako je bitno da i ako KIM gubimo sada kako to biva: sramnom predajom ili nam evropa to otima; to saznanje ima mnogostruke konsekvence za i u budućnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Миран суживот са Албанцима. И даље постоји велики број Албанаца који сањају године док нису били "независни". Независтност сам ставио под наводнике, јер није у питању никаква независтност, када си под патронатом запада. Ajde da kazemo da polovina "Sanja" da kosovo opet bude deo Srbije sta sa ostalom polovinom koja ne da ne sanja nego je spremna da rusi i da pali da ne bi bila pod patronatom Srbije? Nemoj da pricamo bajke o suzivotu sa albancima danas. Mozda nekad, ali ti stvarno verujes u suzivot Srba i alabanaca? u ovoj situaciji verovatno ima boljih i lošijih rešenja; nadamo se da političari to znaju i da teže najboljim; ali kao najmanje jako je bitno da i ako KIM gubimo sada da to ne bude tako što to biva sramnom predajom ili nam evropa to otima; to saznanje ima mnogostruke konsekvence za i u budućnosti. Koja evropa, Kosovo ti otima pola sveta. Od 99 drzava koje su priznale kosovo evropskih je oko 20. Ne znam sto konstatno forisrate "EVROPA", sto ne forisrate zapadna Afrika, Severna Amerika.. I to nisu priznaje sve evropske drzave vec dve trecine evrope. I na kraju ne znam sto niko ne uperi prst na one koji su stvarno zaduzeni za stanje kosova, UN, rezim slobodana Milosevica i NATO.... A i dalje pored svih onih prica o patriotizmu i slichno nisi rekao sta raditi sa situacijom tamo, sa jedno milion-dva ljudi koji nece da zive sa nama. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Nemoj da pricamo bajke o suzivotu sa albancima danas. Mozda nekad, ali ti stvarno verujes u suzivot Srba i alabanaca? Ја нпр. верујем у суживот добрих људи, ма где било, без разлике да ли су то Срби, Албанци, Хрвати ил` Бошњаци, ил` пак неко десети... Ал` не може бити суживота, док, извините на изразу, битанге воде народ(е)... Juan Valdez and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Nemoj da pricamo bajke o suzivotu sa albancima danas. Mozda nekad, ali ti stvarno verujes u suzivot Srba i alabanaca? Ја верујем у то. Али свакако не као у последицу неке политичке одлуке. Обични људи пре или касније схвате да им није у интересу да ратују, него да сарађују. А да би сарађивали, потребан услов је да им се политичари скину сврата (и Тачи и Дачић и она баба из Енглеске и сви скупа). Чак мислим да је то и довољан услов. Постоје ствари које с ове стране границе људи раде ефикасније. Неке друге ствари они тамо раде ефикасније. И једни и други профитирају ако размене те ствари. То је далеко боље него да се затворе и онда унутар својих кавеза и једни и други раде обе ствари, па још уз то и ратују. И људи ће сами то да схвате и да почну да раде у свом интересу. Једини начин да не схвате је да се умешају политичари који им прво одузму могућност да стварају (јер нажалост имају механизме да то ураде), а онда их убеде да је решење заправо у крађи и уништавању. Могуће је да би све остало само на том нивоу сарадње из пуког интереса. Али чак и то је боље од рата и другог облика деструкције. А врло је вероватно да би се неки ту и тамо и искрено спријатељили и заволели. Знате, то су све људи. Хомо сапиенси, иконе Божије и тако то. И у једном и у другом случају би граница постала крајње небитна. Можда би и сасвим нестала. When goods don't cross borders armies will. (Frederic Bastiat) Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 da li je evropa ili kod drugi u mom tekstu je sporedna stvar; ali zapravo su to EU (primarno GER i UK) i USA. [+ ovi ovde koji traže sunce tamo gde zalazi]. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 da li je evropa ili kod drugi u mom tekstu je sporedna stvar; ali zapravo su to EU (primarno GER i UK) i USA. [+ ovi ovde koji traže sunce tamo gde zalazi]. + ona sirotinja po svetu koji zavise od pomoci EU i Amera, + korumpirani politicari, + oni koji ne mirisu Pravoslavne. Ali riba smrdi i cisti se od glave, odnosno EU i Amera. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Руску војску на Косово 04.04.2013. - Пре него било шта урадимо, ми хоћемо да схватимо какав је став званичног Београда и постоји ли он? У условима када је осма рунда бриселских преговора са Приштином, по речима из окружења председника Србије, „превазишла сва негативна очекивања“ јер су се „обистиниле црне слутње о исходу преговора“, а државно руководство се спрема „да у наредним данима донесе тешке одлуке“, одборници у четири српске општине на северу Космета на заједничкој седници су донели закључке, у којима се између осталог тражи да се мисија Еулекса замени мисијом Унмика, као и да се преговарачки процес врати у надлежност Савета безбедности Уједињених нација, а захтева се и враћање руског војног контигента у српске средине на Космету. Забринутост Срба за свој положај је утолико већа јер је Немачка уценила Србију да мора прихватити понуду из Брисела, ако жели да настави пут ка чланству у ЕУ, а та понуда подразумева, како се незванично може чути, само привремено другачији статус док Срби у потпуности не прихвате законе самопроглашене косовске државе. Стога није чудно да је на ванредној седници скупштине четири српске општине формиран Одбор за припрему аката о оснивању скупштине Косова и Метохије, у складу са вољом грађана исказаној на прошлогодишњем референдуму. А такође, због бојазни да би приштинске власти могле покушати да насилним путем угрозе мир и безбедност на Косову, предложено је и распоређивање снага КФОР-а на линији раздвајања Срба и Албанаца, у чијем саставу би по њима поново требало да се нађу и руске снаге. Иначе, први пут су руски војници из састава међународних снага дошли на простор Косова и Метохије средином јуна 1999. године, када су заузели приштински аеродром, а затим су у оквиру КФОР-а били распоређени у више зона на територији покрајине. О њиховој тадашњој ефикасности у одржавању мира и безбедности говори и податак да је у мају 2000.г. у близини села Мушотиште у Сувој Реци, руска јединица из састава КФОР-a зауставила возило са наоружаним терористима, међу којима је био и Рамуш Харадинај, који су брзо савладани, разоружани и предати органима Уједињених нација, а о том догађају су писали и светски медији попут агенције АФП и немачког „Шпигла“. Међутим, руски контигент се 2003. године повукао са тог простора, јер је по оценама посматрача, Србија у то време била у потпуности окренута НАТО савезу и Европској унији, и зато није видела сврху даљег присуства. Дмитриј Рогозин, некадашњи амбасадор Русије при НАТО у Бриселу, а данашњи заменик председника владе Русије, пре две године је на постављено питање зашто је руска војска 2003. године отишла са Косова, изјавио следеће: - «После једностраног проглашења независности покрајине, Национални српски савет Косова је замолио Русију да врати војни контигент ради заштите српског становништва, али сама таква молба није довољна да би се било шта урадило око тога», и још је додао, «Русија је спремна да помогне српској браћи, али ми не можемо бити већи Срби него сами Срби. Пре него било шта урадимо, ми хоћемо да схватимо какав је став званичног Београда и постоји ли он? Сада само ви морате да одредите своју судбину. Ми ћемо вас, као и увек, у томе потпуно подржати.» И управо у томе и јесте највећи проблем, што ни данас нико, па ни сами Срби, живели они на северу Космета, у Београду или негде другде – не знају шта је заправо став званичног Београда и постоји ли он. Познато је само да државни врх сада загонетно најављује «тешке одлуке у наредним данима» и тражи могућност договора са онима који не нуде ништа. А све док је тако, косметски Срби ће живети у неизвесности и позивати руски контигент да их заштити, али ни Руси, као што рече Рогозин, неће моћи да буду већи Срби од Срба. Ратко Паић, http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=37974#.UV2bszcRSf1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Jedino rjesenje u ovom trenutku je doci sebi, krenuti sredjivati stvari u dvoristu koje je preostalo i uciniti ostatak Srbije prosperitetnom i razvijenom drzavom, to je jedini nacin da se prebole rane u vezi izgubljenog Kosova. Kako ce se to uraditi, da li sa priznanjem ili bez, potpuno je svejedno. Za usporedbu, Jevrejima, vrlo sposobnom narodu i to na kakav nacin trebalo je 2000 godina da se ponovo nasele uz primjenu sile i protjerivanje Palestinaca na prapostojbinu. Jermeni jos od doba halkidona, gledaju sa tugom na Ararat. Grci mogu samo u Istanbul u turisticku ili poslovnu posjetu, i kako stvari stoje, a oba naroda su sposobnija od Srba, ni njima se ne smijesi prilika da ce ikako povratiti svoje prapostojbine. Sad gledajmo Srbiju sa ovakvim stanjem, uciniti nesto da se Srbija ekonomski oporavi i postane vazna i dominantna ako ista drugo, hm bojim se da je u domenu naucne fantastike. Dok Srbija iole i pokusa da ostatak oporavi, a da se ne govori o dospecu vojnu sposobnost da preuzme ponovo kontrolu nad Kosovom, do tad ce se Kosovo etnicki, demografski i kutlurno totalno prestruktuirati i bice posve uzaludno govoriti o Kosovu kao srpskoj teritoriji. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ја верујем у то. Али свакако не као у последицу неке политичке одлуке. Обични људи пре или касније схвате да им није у интересу да ратују, него да сарађују. Zato rekoh "mozda nekad" sa trenutnim mentalitetom naroda Srpskog a posebno albanskog nema sanse. mislim videli smo svi kakva su to divljanja velikog broja ljudi kakva mrznja, kakvo silno rusenje i paljenje nasih kuca, crkava, proterivanje ljudi koji nisu hteli da "prodaju veru za veceru" To je moguce samo ako vecina ljudi prihvati KRIVICE i ODGOVORNOSTI. I zato ja u principu stalno pisem o nasim krivicama... mi izbegavamo da ih prihvatimo... a sto se tiche albanskih krivica... ja ne mogu da teram albacen da prihvate sopstvene krivice... To moraju oni sami da shvate. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 ali zapravo su to EU (primarno GER i UK) i USA. Ovo jednostavno nije tachna izjava. EU i USA imaju toliko medjusobnih konflikata da niste svesni. Samo sto medjusobno ne skacu automatski na oruzije, shvatili su da se time nista ne postize i da oruzijem nikom bolje nije. I na kraju EU nije Nemacka i UK, eu je mnogo iznad Nemacke i UK, eu je jedna kompleksna organizacija u kojoj svaka clanica na papiru ima ista prava a i van papira niko ne dominira apsolutno sto se tiche toga kako ce i sta ce biti vec se do resenja dolazi dogovorima izmedju drzava. Ja znam da je vama svaki termin van diktature stran, ali gradjanstvu u Evropi nije.... oni su svesni da ako se francuska i nemacka dogovaraju nesto, pa bude vise na strani nemacke to je zato sto su zajednickim dogovorom dosli dotle i nekad je na strani nemacke nekada na strani francuske. Eto naprimer danas francuska ide protiv nemacke po pitanu plana ekonomskog oporavka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Kosovo, to je kao da imam ženu i onda mi je neki mafijaš silom otme, i onda je siluje jednom, i siluje je drugi put, i siluje je treći put, i siluje je četrvti put, i onda veli: Pa dobro, koliko puta trebam još da je j.... da bi shvatio da nije više tvoja žena?! Na nama je sad da biramo odgovor, da biramo kakvi smo ljudi. Pa mitove nam niko ne moze ukrasti. Niko nece braniti da "Kosovo je Srbija" bude jos sadrzaniji folklor u buducnosti nego sto ga sad imamo. Ali ako "Kosovo je Srbija" podrazumijeva, do godine u Prizrenu., e taj film cemo gledati na festivalu u Limburgu, za narednih 100 godina najmanje za pocetak, kasnije cemo vidjeti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Детаљи састанка: Вучић упитао Ештонову и Тачија – шалите ли се са нама?! БРИСЕЛ – Вишемесечни преговори Београда и Приштине, од којих се очекивало да размрсе косовски чвор и убрзају Србију на европском путу, прекинути су без икаквих резултата! Остало је још само да се Београд до уторка изјасни о понуди Европске уније и Приштине, коју је државна делегација Београда децидирано одбила још у уторак вече на осмој рунди у Бриселу. Како ”Новости” сазнају, Кетрин Ештон више не планира да заказује нови директан сусрет српских и приштинских званичника. Пред државним врхом Србије сада се практично налази само предлог којим би се Београд дефакто одрекао севера Косова и Метохије. Тај план, иза кога су стали Приштина, ЕУ, али и Америка, за нашу страну апсолутно је неприхватљив. О свим тим дипломатским замкама у среду је упознат и председник Томислав Николић, код кога се око 13 часова окупио комплетан државни врх, одмах по повратку из белгијске престонице. Шта је Александар Вучић изјавио за “Новости” прочитајте ОВДЕ Шеф државе је дао пуну подршку нашим преговарачима, који су у напетој и наелектрисаној бриселској ноћи одбацили понижавајући предлог који им је представљен као ”огроман уступак Приштине”. После скоро двочасовног сусрета чланова државне делегације коју су предводили премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић са шефом државе, новинарима се испред здања на Андрићевом венцу обратио саветник председника Марко Ђурић. Он је потврдио да су се у Бриселу обистиниле све ”црне слутње о могућем току дијалога са Приштином”. - У наредним данима државно руководство биће у прилици да донесе изузетно тешке одлуке и да о томе детаљно разговара са јавношћу. Последња рунда разговора је својом тежином превазишла сва негативна очекивања и може се рећи да у овом тренутку нема компромисног решења. Али, Београд остаје решен да се ка њему иде без обзира на то колико то буде тешко, и ако то уопште буде могуће. А колико је било мучно у Бриселу, ”Новостима” су описали детаљно чланови нашег преговарачког тима. И они су били потпуно шокирани, како се ситуација из сата у сат погоршавала, а требало је да буде супротно. Тачи је од почетка тврдо бранио став да Заједница српских општина не може да добије ама баш никаква извршна овлашћења. Сваки српски предлог је одмах одбациван. Трошили су се и живци и минути у том натезању, да би Александар Вучић у једном тренутку јасно рекао Тачију, који је искључиво инсистирао на уставној организацији Косова: - Овде нам причате о поштовању некаквих ваших управних округа, а не можете ни да крочите на север Косова. Већ после прве паузе, Ештонова је обавестила наше преговараче да је Приштина ”пристала на велики уступак”. А тај Тачијев ”уступак” само је још више продубио провалију између две стране: - Хтели су да нашем северном региону придруже јужну Митровицу, Вучитрн и Србицу. Тиме би се етничка структура севера преокренула у корист Албанаца и однос би био 65 према 35. Vucic-Eston-Dacic1 Није било помака. После следеће паузе, Тачи је понудио нови ”уступак”. - Спремни смо да разговарамо о демилитаризацији те ваше Заједнице српских општина, али само ако за то добијете дозволу НАТО – циничан је био шеф приштинске делегације. Врхунац гротескних преговора настао је када је Ештонова предложила да се прихвати споразум који је нашем тиму само прочитан, а из ког је фактички произилазило укидање свих српских институција на северу. Надлежности у полицији и правосуђу на којим смо инсистирали, готово да нису ни поменуте. Европа ништа није понудила. Суочен са тим ”великодушним пакетом”, Вучић је у неверици упитао Ештонову и Тачија: - Да ли се ви то шалите са нама? Тако су, иза тапацираних врата на Шумановом тргу у седишту европске дипломатије, преговори Београда и Приштине дошли на ивицу потпуног дебакла. Ни дан после те рунде набијене дипломатским интригама и клопкама, из Брисела упорно шаљу сигнале да је договор, ипак, могућ. - Елементи за постизање споразума између Београда и Приштине су присутни. Госпођа Ештон очекује да јој се учесници у дијалогу јаве након консултација у својим престоницама, али засада не намерава да сазове формалан састанак у Бриселу – рекла је Маја Коцијанчич, портпарол високе представнице ЕУ за спољну политику. Вести из централе ЕУ различито су тумачене на српској политичкој позорници. Војислав Коштуница, лидер ДСС, поручио је да је веома важно што је Србија одбацила ултиматум ЕУ да буде ”саучесник у разбијању земље и стварању независног Косова”: - То је значајан корак за успостављање националног самопоштовања и достојанства. Први пут после 2008. године, ЕУ је чула да Србија може да каже ”не” недостојним и понижавајућим понудама. Иако је Србија била изложена великом медијском притиску да је ствар завршена и да ће прихватити да уништи сопствену државност на КиМ, испоставило се да Косово има дубљи и већи значај, него што су то претпостављали званичници ЕУ. Време је да изградимо национално јединство око државотворне политике заштите националних интереса Србије. БОЉЕ ОСТАВКА НЕГО ПОНИЖЕЊЕ И унутар српске делегације одвијала се драма на завршетку напете осме рунде. Када се наш тим повукао у посебну просторију, пре него што каже коначну реч, уследио је нови шок – Вучић је понудио оставку премијеру Дачићу. Како сазнајемо, први потпредседник саопштио је члановима делегације да је свестан важности које датум за преговоре са ЕУ има за нашу државу, али и да није спреман да по сваку цену прихвати понижавајући предлог који им је сервиран и за који унапред зна да неће моћи да се примени. Функционер ДС Божидар Ђелић позвао је Владу и председника да наставе дијалог с Приштином и покушају да дођу до компромиса. - Исход последње рунде дијалога није лош само за Владу, већ и за читаву Србију. Крајње је време да Влада и председник дођу у парламент и обавесте посланике о томе шта је права ситуација. Не знамо шта је било на столу са стране Србије, ни Приштине, ни каква је била улога међународних посредника. Члан председништва УРС Владимир Илић рекао је да није ни било реално да се у једном дану постигне договор Београда и Приштине: - Сигуран сам да ово није крај и да ће дијалог бити настављен у другачијој форми. Србија је направила велики искорак показујући да се бар имплицитно одрекне суверенитета на делу своје територије који тренутно не поседује. Решење није на видику, али се крећемо у том правцу. Функционер ЛДП Бојан Ђурић сматра да грађани треба да добију јасан одговор да ли је дошао крај разговорима Београда и Приштине: - Ако јесте, то би значило крах државне политике. У том случају грађани имају право да се изјасне на изборима. Не треба тонути у потпуни фатализам и говорити да је све изгубљено, али исто тако не треба веровати да је могуће да се у наредних неколико дана помоћу шатл-дипломатије деси чудо. (Вечерње Новости) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Kosovo, to je kao da imam ženu i onda mi je neki mafijaš silom otme, i onda je siluje jednom, i siluje je drugi put, i siluje je treći put, i siluje je četrvti put, i onda veli: Pa dobro, koliko puta trebam još da je j.... da bi shvatio da nije više tvoja žena?! Na nama je sad da biramo odgovor, da biramo kakvi smo ljudi. a pritom te taj mafijaš još i pita da preispituješ koliko si ti sam kriv za situaciju kaja je nastala i traži da potom podneseš deo svoje odgovornost Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука