Jump to content

Мисли, запажања...

Препоручена порука

On 25. 6. 2016. at 11:17, Иван ♪♫ рече

Све је таштина до таштине!

Expand  

Исто мислиш као велики Соломон .....:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 1. 7. 2016. at 10:47, Данче* рече

Стрпљива сам али немам живаца да то и докажем. :)

Expand  

:ani_biggrin: Крадем ово, за потпис. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Za ovih par godina koliko sam na forumu naučio sam nešto: za pronalaženje istine i bavljenje istinom potrebno je smirenje, ili barem koliko toliko zalečeno osećanje inferiornosti. Istina u smislu bilo čega čime se čovek bavi u čemu teži da nešto zna i sazna, i prenese drugima.

Zašto? Zato što nesmireni i sa skrivenim osećanjem inferiornosti, iskrivljuju istinu kada govore o njoj, a u korist svog ega. To naročito primećujem kada se govori o nečemu o čemu i ja znam ponešto, i jasno se vidi kako se činjenice, koje često jesu realne, preuveličavaju i iskrivljuju u cilju veće samohvale. Cilj nije istina, već prestiž! Ljudi misleći da govore istinu, zapravo je izvitoperuju, i to rade nesvesno.

Zato je za bavljenje istinom potrebno smirenje, i to najbolje ono hrišćansko.

Подели на овим сајтовима

Često kritikujem ovde jel' da? I pitam se šta će mi to uopšte u životu. Ima li neka korist od toga, ili samo nerviram ljude. A onda me iznerviraju pa opet iskritikujem. :) 

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Благословени они који виде лепоту на скромним местима, тамо где други не виде ништа.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 6 years later...

Dobar, mudar, romantičan i pragmatičan muž i od stare koke skuva lepu supu. girl_smiley

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

А кад Господин христос убије човјека, шта је онда то? аааа? 

....тј. кад из године у годину господа земаљски христоси убијају/уништавају животе људи, шта је онда то?  вјероватно то се онда не пика?   вероватно господа христоси су убијеђени/верују/мисле/сигурни да са тиме Богу службу чине..... аааааа???   

.... не треба човјек да буде ситничари ма да све је то у оквирима све се то креће у опитно-благодатно екстатично-екстанзним сферама....

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2024. at 20:49, uomo del Ve.Te. рече

А кад Господин христос убије човјека, шта је онда то? аааа? 

....тј. кад из године у годину господа земаљски христоси убијају/уништавају животе људи, шта је онда то?  вјероватно то се онда не пика?   вероватно господа христоси су убијеђени/верују/мисле/сигурни да са тиме Богу службу чине..... аааааа???   

.... не треба човјек да буде ситничари ма да све је то у оквирима све се то креће у опитно-благодатно екстатично-екстанзним сферама....

Expand  

Zamisli ovako; Kupi otac sinu brza sportska kola, i sin vozeći brzo slupa se i zaglavi u bolnici. Otac dolazi u posetu sinu i ne krivi njega; nego kaže Izvini sine moja je greška. Ja sam kriv što sa tebi neiskusnome kupio tako brza kola, i što je dovelo do ovoga. 

Vidiš kako postupa Mudar čovek, on ne okrivljuje nikoga već krivicu i odgovornost preuzima na sebe.

A tako I Bog koji je postavio zakone života, Po tim zakonima zlo koje počinimo vremenom stiže na naplatu, Kada radimo loše stvari mi  zadužujemo svoj životi opterećujemo ga našim sudom , a Duh Božiji koji zakone života sprovodi u delo posle to treba da sprovede u sudbinu. Duh ne preispituje zakone života već ih strikno poštuje i izvršava. Tako da kada mi činimo što je zlo kad tad će se to zlo ispoljiti u našem životu. I ako smo u svom umu ubili čoveka makar u mislima mi smo sebi sudili smrt. U zavisnosti kako smo sudili drugima desi se da osudu donesemo svom detetu. Kada ceo jedan narod čini zlo to će se na kraju ispoljiti kroz nevolje kroz koje će ceo narod proći. Ali Bog otac nikada neće reći vi ste krivi što stradate, nego kaže ne radite to zlo da vas ne istrebim, Jer Bog zna da će taj narod doći pod udar zakona i da će to naterati duha Božijek da istrebi taj narod. I Bog preuzima odgovornost za sebe, jer on je napravio zakon koji će dovesti do istrebljenja naroda koji čini zlo. I zato Bog nikada ne kaže sami ste krivi, Za zlo koje vas je snašlo nego preuzima odgovornost na sebe i kaže da je on istrebio taj narod. A mi razumemo  da je on tim činom samo preuzeo odgovornost na sebe. jer je kreizao zakone života tako da je taj narod stradao. Iako su zakoni života pravedni i tu su da bi sačuvali dobre ljude on ipak preuzima odgovornost na sebe.

Ako pogledamo šta se desilo kada je Bog zatirao Sodomu i Gomoru. Pošto je u gradu bio samo jedan pravednik, Lot, Anđeli Božiji su izgurali Lota iz grada jer nisu mogli ništa da urade gradu dok je Lot bio u njemu. Što će reći da su zakoni života takvi da dok se i jedan pravednik nalazi u nekom gradu Bog će čuvati taj grad da se ne zatre iako su gresi ljudi u tom gradu prevršili meru i sud mora da se sprovede.

Postoji i smrt od Mača Istine, Ali ta smrt vodi u novi život i nanovorođenje. Jer koga mač istine usmrti, to znači da je istina pobila sve njegove zablude i sada je mrtav za zablude a živ za istinu, umro je stari zli čovek a rodio se jadan novi dobri čovek koji je na slavu božiju. Ali koga ubije mač zablude onda je njegova smrt neizbežna ako se ne pokaje.

A Gospod Isus Hristos je Istina i kad on Ubije čoveka mačem istine to mu je na večni život. Zli čovek umire samo duhovno a ne telesno, i rađa se jedan novi duhovni čovek.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...