Juanito Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 To je zato što tamo levica nikada nije došla do neke veće vlasti inače čim dođe ponoviće se životinjska farma koja je nastala svugde su krajnje leve ideologije dolazile do moći. Исправка, тамо је левица на власти у скоро свим земљама и свуда је изазвала тешку беду и чинила стравичне злочине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Исправка, тамо је левица на власти у скоро свим земљама и свуда је изазвала тешку беду и чинила стравичне злочине. Znači ipak se desila farma... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Jer zna se uvek su bolji sistemi gde postoji grupa ljudi naređuje drugoj grupi ljudi šta će da radi, kako da raspolaže svojom imovimnom i slično. Ne daj Bože da se negde stvore uslovi gde čovek može sam da određuje šta će i kada da radi i kako će da troši ono što je svojim radom zaradio, uvek je bolje da neko drugi to odlučuje umesto njega. nije tako, ne mozes tako da generalizujes, ja to nisam nikada ni pomislio kamo li napisao ili rekao... tu mislim da ti tudji ljudi kroje kapu toliko duboko, a inace ce zena da ti kroji kapu cim se ako bog da ozenis, pa ces da vidis da neces moci samo kako ti hoces zato sto postoji obaveza prema drugome, ako to ne mozes onda nece niko da trpi to, kome treba sirovi individualac, ti zive sami u zivotu, neke paralele iz ovoga mozes sigurno da povuces i na kolektiv, ali ne tako generalno kako si ti zamislio. i danas zivis u kolektivu, vidis i ovaj forum je nekakav kolektiv, postoje obaveze prema njemu, recimo pisanje na jeziku kog svi razumiju (cega se pojedinci ne pridrzavaju zbog svog bezobrazluka), samo sto je ovo virtuelno, zamisli da je uzivo kolike bi obaveze prema drugima bile, nema nista od individualizma i to nigdje na svijetu nit je normalan covijek po prirodi takvo bice, mada kad sam pominjao zapadnu evropu pominjao sam je u negativnom smislu ne zato sto oni nisu kolektivni, nego zato sto se trude da to ne budu, pa tamo kad odes sa prijateljem na kafu svako sebi placa u kafani, kad ti neko dodje u goste ko meni jedan dominik ponese sendvic da prezalogaji kad ogladni i slicne neljudske situacije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 nije tako, ne mozes tako da generalizujes, ja to nisam nikada ni pomislio kamo li napisao ili rekao... tu mislim da ti tudji ljudi kroje kapu toliko duboko, a inace ce zena da ti kroji kapu cim se ako bog da ozenis, pa ces da vidis da neces moci samo kako ti hoces zato sto postoji obaveza prema drugome, ako to ne mozes onda nece niko da trpi to, kome treba sirovi individualac, ti zive sami u zivotu, neke paralele iz ovoga mozes sigurno da povuces i na kolektiv, ali ne tako generalno kako si ti zamislio. i danas zivis u kolektivu, vidis i ovaj forum je nekakav kolektiv, postoje obaveze prema njemu, recimo pisanje na jeziku kog svi razumiju (cega se pojedinci ne pridrzavaju zbog svog bezobrazluka), samo sto je ovo virtuelno, zamisli da je uzivo kolike bi obaveze prema drugima bile, nema nista od individualizma i to nigdje na svijetu nit je normalan covijek po prirodi takvo bice, mada kad sam pominjao zapadnu evropu pominjao sam je u negativnom smislu ne zato sto oni nisu kolektivni, nego zato sto se trude da to ne budu, pa tamo kad odes sa prijateljem na kafu svako sebi placa u kafani, kad ti neko dodje u goste ko meni jedan dominik ponese sendvic da prezalogaji kad ogladni i slicne neljudske situacije Poenta je da sve to radiš svojom slobodnom voljom i da te niko ne prisiljava na to. Poenta je da imaš slobodnu volju da budeš individualac iz primera i da nikada ne budeš n isa kim jer ne možeš da i nemaš pravo da drugima uskraćuješ slobodnu volju i teraš ih da te trpe. Recimo sasvim je plemenito da daš pare u humanitarne svrhe. Ali ako ja dođem kod tebe otmem ti pare iz ruke i dam nekom prosjaku na ulici to je nasilje i pljaka, a ako to što sam ja uradio isto uradi država otme ti pare nasino (putem poreza) onda je to opet pljačka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Moze i ovde ovo Papa Franja: Katolici ne treba da se razmnožavaju kao zečevi IZVOR: TANJUG Papa Franja se založio za odgovorno roditeljstvo i rekao da dobri katolici ne treba da se razmnožavaju "kao zečevi". Ilustracija; Foto: pixabay.com Poglavar 1,2 milijarde katolika izjavio je da se slaže sa učenjem crkve da ne treba primenjivati veštačku kontracepciju, ali je dodao da to ne znači da "hrišćani treba da rađaju jedno dete za drugim". Papa je novinarima, dok se vraćao kući iz posete Filipinima, kazao da je jednom pitao majku sedmoro dece rođene carskim rezom, koja je čekala osmo dete, da li želi da "ostavi za sobom sedmoro siročadi". ****Papa o Šarliju: Sloboda bez uvreda**** "Ona je odgovorila: 'Ja verujem u Boga'. Ali Bog nam je dao sredstva da budemo odgovorni. Neki misle, izvinite na izrazu, da moraju biti kao zečevi da bi bili dobri katolici", ispričao je papa Franja. On je rekao da je stvaranje novog života "deo svete tajne braka" i u Manili je oštro branio zabranu veštačke kontracepcije za katolike, koju je 1968. godine uveo njegov prethodnik Pavle VI, prenosi AFP.****Papa Franja: Slušajte žene, muškarci su previše mačo**** "Pavle VI je bio zabrinut zbog jačanja neomaltuzijanizma (koji zagovara ograničavanje broja dece koju siromašni mogu imati) koji je pokušao da stavi čovečanstvo pod kontrolu...on je bio prorok", izjavio je papa. "Glavno učenje crkve je odgovorno roditeljstvo. A kako se to postiže? Dijalogom. Postoje grupe za brak u crkvi, stručnjaci i pastori", zaključio je papa Franja. ****Papa: Veliki prasak se dogodio; Bog nije mađioničar**** http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&dd=20&nav_id=948673 Podseti me na onaj skec iz Monty Python Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Papa Franjo: Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek Za mnoge crkva može biti i priroda. Autor: Buka Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek. Tradicionalno vjerovanje u Boga čak je pomalo i zastarjelo. Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan. Nije nužno ni ići u crkvu i davati joj novac. Za mnoge crkva može biti i priroda. Neki od najboljih ljudi kroz povijest nisu vjerovali u Boga, dok su mnogi koji jesu radili najgore stvari u njegovo ime Tagovi: http://www.6yka.com/home/tag Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Чему онда црква? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 cemu onda papa??? verum est in beer, Баба and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan. Kako ovo, zar ne dodje isto biti duhovan i biti religiozan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Naslov teme je najobicnija glupava laz. Papa Franjo to nikada nije rekao. Promenite naslov teme! ivona је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Naslov teme je najobicnija glupava laz. Papa Franjo to nikada nije rekao. Promenite naslov teme! Mislim da su ovo sakupljene rečenice iz njegovih izjava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 @, To je rezultat namernog ili slucajnog nerazumevanja njegovih reci. Na internetu mozete naci te tekstove koji su posluzili kao osnova za reci iz naslova teme. Citat iz teme nije jedini lazni navod papinih reci, koji se mogu naci na internetu. Evo malog objasnjenja na sajtu vezanom za objasnjenje internet glasina, ali je bolje procitati inegralne besede i videti neosnovanost reci iz naslova. http://www.snopes.com/politics/quotes/popeatheist.asp#OiuETVKxzXdMHglr.99 ivona and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Мада је ово извучено из контекста,чињеница је да овај папа има тенденцију, да се шлихта секуларном свету,ваљда да поправи лошу слику,коју Цркву прати већ дуже време... feeble, ivona and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Pa dobro, i mi smo ovde 1000 puta pisali da biti dobar covek moze biti i neko ko ne veruje u Boga. Nista novo i spektakularno (barem za nas ovde) nije ni rekao, nije mi jasno sto sad nekako reagujete kao da je rekao ne znam ti sta. E sad ovo oko crkve, zavisi sta misli. Ako pod crkvom misli na nekakve hramove po sumama i livadama sa panteistickim i paganskim religijskim grupama, onda da. Ako misli bas na Crkvu, onda ne moze tako da se relativizuje pa moze i baba i zaba. Naravno, Liturgija i sve ostalo se moze obaviti i na livadi, lokacija je nebitna, bitna je sustina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 ovo su tako opasne i neodgovorne situacije kada se ličnostima, posebno poput ove koja je to što jeste, pripisuju stvari izvučene iz konteksta onoga što je zaista izgovorila. To su medvedje usluge najgore vrste i svojevrstan vid manipulacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука