Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da, razlika je samo sto se Patrijarhu i Putinu ismevaju a papom se ponose.

nemaju zašto, ako ja kažem da te nemam pravo sudit ja nego Bog a ti si peder, ne bud primjenjeno, znači li to da se ti  time trebaš ponosit, de malo N.Petroviću razmišljaj a ne piši prvo šta ti je na umu. Oni si to misle jer razmišljaju vjerovatno isto kao i ti, misle da je istina ono prvo što im padne na pamet.

0703_read

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Mada i ovde se vidi patologija svih vas koji veru zasnivate na antiekumenizmu, antipapstvu i sličnim nepravoslavnim pogledima.

odakle vam moralnog prava, snage i vremena da mislite o papi dok narod gine po Srbiji iz sata u sat?

Подели на овим сајтовима

Mada i ovde se vidi patologija svih vas koji veru zasnivate na antiekumenizmu, antipapstvu i sličnim nepravoslavnim pogledima.

odakle vam moralnog prava, snage i vremena da mislite o papi dok narod gine po Srbiji iz sata u sat?

Nemoj tako da gledas nije svako u mogucnosti da pomogne ljudima ugrozenim od poplava. 

Подели на овим сајтовима

Nemoj tako da gledas nije svako u mogucnosti da pomogne ljudima ugrozenim od poplava. 

ako danas nisi učinio niti jedno dobro delo, ti onda u svom srcu oprašataj onima koji su te uvredili, kaže vladika Nikolaj.

ako nisi fizički ili finansiski u mogućnosti da pomogneš, onda bar se moli za taj narod i budi mislima sa njima a ne da misliš o papi...

Подели на овим сајтовима

ako danas nisi učinio niti jedno dobro delo, ti onda u svom srcu oprašataj onima koji su te uvredili, kaže vladika Nikolaj.

ako nisi fizički ili finansiski u mogućnosti da pomogneš, onda bar se moli za taj narod i budi mislima sa njima a ne da misliš o papi...

Ja ne mislim papi, sledeci put procitaj dobro sta sam napisao. Niti me je ko uvredio.   :)

Подели на овим сајтовима

A sta cemo sa milion drugih tema na forumu danas koje se ne bave poplavom i narodom ?

Подели на овим сајтовима

Upravite um na molitvu.

УЧИТЕ ДА СЕ МОЛИТЕ - Свети Јован Кронштатски

Учите да се молите. Принуђујте себе на молитву. У почетку то пада тешко, али, уколико се више присиљавате, утолико она постаје све лакша.

- Шта је то молитва? То је окренутост срца и ума Богу; то је посматрање Свемогућег, Сведоброг и Свемудрог. Молитва је разговор створа са својим Творцем, у пуном срахопостовању, а при најобилнијој свести о својој слабости и ништавности, при најдубљем покајању срца и чврстој одлуци да се изменимо; у поверавању свемогућој Божијој помоћи.

Ако се молите помоћу молитвеника, онда не журите, него се трудите да сваку реч искреним срцем искажете. Ваше ће се срце повремено успротивити, остајаће хладно, понекад ће се страшно узбудити или се удаљити. Срце морате да обуздавате и да га сабрано окрећете Богу. Упућујте Господу и сопствене речи у молитви. Наше сопствено муцање Њега нарочито радује. Са мало наших, свесрдно изоворених, речи ми се наслађујемо блаженством више него при дугој туђој молитви.

При свему је одлучујућа близина срца Богу. Дајте Богу ваше срце које Га искрено воли, као што волите своје родитеље, добротворе и пријатеље, и осетићете блаженство те праве, чисте љубави. Бог говори: "Сине, дај ми твоје срце", јер срце је наше средиште, да сам човек. Ко се не моли од свег срца, тај се уопште не моли.

Код молитве све зависи од искрености. Срце мора жарко да чезне за оним што моли.

- Моли се верно и чврсто. Изнеси своје потребе јасно, свесно и од свег срца. Веруј при том, непоколебљиво, да Господ над тобом бди, колико си уверен да те твој отац гледа са разликом, да те небески Отац у свим покретима твога бића у потпуности прозире.

- Пажљива, искрена молитва сједињује вас с Богом и испуњава Његовим даровима - истином миром и радошћу, смирењем и љубављу.

При мољењу треба чврсто веровати у снагу молитве; треба имати поверења у то да нас испуњење молбе прати као сенка што прати наше тело. Код Бога је реч равна делу. Као што се увис бачен камен сигурно враћа на земљу, тако доспевају речи верујуће молитве к Богу. Господ услишује и испуњава сваку реч наших молитава, само ако од срца долазе.

Мораш ли јутром рано на посао? Устани онда раније и моли се ревносно, добићеш мир, снагу и пун успех.

Јеси ли увече уморан и хоћеш, што је могуће брже да паднеш у постељу? Одвој, ипак, времена и моли се од свег срца - спаваћеш спокојно и мирно.

Гони ли те жеља твојим дневним задацима - приморај себе на сабрану молитву, навикни се мировању у Богу и све што ти је на срцу успеће.

https://www.pouke.org/agape/index.php/molitvenik/o-molitvi/175-ucite-da-se-molite-sveti-jovan-kronstatski

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Molitva ne moze pomoci koliko moze pomoci njima to sto bi mi trebali biti tamo prisutni da im pomognemo. 

Ne laprdaj vise, prelaprdo si forum sa nebulozama!

Uspori malo, promisli. Ako nemas druga posla onda bar nemoj da nabijas kojestarije po tastaturi.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...