Tumaralo. Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Ja govorim o konkretnim stvarima. Egipatski paganski obelisk u centru Vatikana, Inkvizicija, konkordat sa Hitlerom, pacovksi kanali posle Drugog svetskog klanja, svaki srpski intelektualac zna da je presudna bila uloga rimokatolicke crvke u svim klanjima Srba i nesrecama na Balkanu u 20tom veku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 ja sam postavio pitanje o novom Papi kao licnosti i kao coveku anetikanu i njegovoj ulozi i delovanju. Ti Pedja izgleda odlicno poznajes sta djavo radi i ko sa njime saradjuje. Voleo bih da tako dobro poznajes sta Bog radi! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Ja govorim o konkretnim stvarima. Egipatski paganski obelisk u centru Vatikana, Inkvizicija, konkordat sa Hitlerom, pacovksi kanali posle Drugog svetskog klanja, svaki srpski intelektualac zna da je presudna bila uloga rimokatolicke crvke u svim klanjima Srba i nesrecama na Balkanu u 20tom veku. ali sve to ne sme biti razlog koji će suzbiti zdravu Pravoslavnu duhovnost i porirodu Crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 +! Papa Franjo je čovjek od krvi i mesa kao i ostali biskupi, svećenici, đakoni i laici. Ljudi su i ostali kršćani, vjernici i nevjernici. Ljudi nisu anđeli. Mi, iako smo zli, možemo činiti dobra djela. Svakoga se može po djelima analizirati i prepoznati kome pripada i za koga radi, te se tako može i papa Franjo ljudski izanalizirati. Mislim, da će s Božjom pomoći više koristiti Crkvi, nego nanijeti štete svojim ljudskim grijesima. Aktivan je i dobro uočava bitne probleme, zato će uskoro biti i izvanredna biskupska sinoda o obitelji. Meni katoliku nije važno je li Papa ljudima simpatičan ili ne, nego kako obavlja povjerenu službu. Po mom sudu za sada dobro djeluje, a pravi sud zna Dobri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 +! Papa Franjo je čovjek od krvi i mesa kao i ostali biskupi, svećenici, đakoni i laici. Ljudi su i ostali kršćani, vjernici i nevjernici. Ljudi nisu anđeli. Mi, iako smo zli, možemo činiti dobra djela. Svakoga se može po djelima analizirati i prepoznati kome pripada i za koga radi, te se tako može i papa Franjo ljudski izanalizirati. Mislim, da će s Božjom pomoći više koristiti Crkvi, nego nanijeti štete svojim ljudskim grijesima. Aktivan je i dobro uočava bitne probleme, zato će uskoro biti i izvanredna biskupska sinoda o obitelji. Meni katoliku nije važno je li Papa ljudima simpatičan ili ne, nego kako obavlja povjerenu službu. Po mom sudu za sada dobro djeluje, a pravi sud zna Dobri. Svidja mi se tvoj komentar ali bih samo dodao one Hristove reci po delima njihovim poznacete ih. Na taj nacin treba procenjivati i njegovu sluzbu. Inace itekao je vazno i sta onaj ko je na visokoj sluzbenoj poziciji radi kao covek. Seti se samo cara Davida i njegove preljube i kako se to odrazilo na ceo Izrael. NAZALOST NA OVIM BALKANSKIM TERENIMA KADA SE DODJE NA VLAST MISLI SE SAMO O PRIVILEGIJAMA I CASTI NEGO O ODGOVORNOSTIMA! Mislim da je pap Franjo , makar po onome sto sam do sada video i cuo to shvatio sa punom odgovornoscu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Papa: Nisam komunista IZVOR: TANJUG Vatikan -- Nakon kritike nekih američkih konzervativaca zbog osude liberalnog kapitalizma, papa Franja je odgovorio da nije komunista, ali da poznaje dobre marksiste. Foto: Beta/AP "Marksistička ideologija je pogrešna. Ali u životu sam upoznao mnoge marksiste koji su dobri ljudi, tako da se ne osećam uvredjenim", rekao je papa u intervjuu za italijanski dnevnik "Stampa". On je objasnio da njegove osude nejednakosti izazvane aktuelnim globalnim ekonomskim sistemom nisu ekspertska analiza već samo ponavljanje socijalne doktrine Katoličke crkve. "To ne znači da sam marksista", rekao je on. Američki radio voditelj Raš Limbo ocenio je kao "čist marksizam" tekst u kojem je papa prošlog meseca upozorio da nepravedan ekonomski šitem "ubija" i upozorio da neregulisani kapitalizam predstavlja "novi vid tiranije". Kritike na račun pape koji je u svojoj rodnoj Argentini bio svedok katastrofalnog ekonomskog kraha, stigle su i od članova pokreta Čajanka i televizijskog kanala "Foks njuz". Papa Franja se smatra umerenim konzervativcem koji je i sam bio vatreni kritičar levicom inspirisanog pokreta Teologija oslobodjenja u Latinskoj Americi mada je nedavno pokušao da se pomiri sa njegovim liderima, navodi AFP. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=12&dd=15&nav_category=78&nav_id=789337 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Papa - Licnost godine po najvecem gej casopisu Najveci sodomisticki casopis Amerike, mozda i sveta, ADVOCATE je izabrao papu Franciska za licnost godine sa obrazlozenjem da je on imao najveci uticaj na ostvrivanje prava LGTB. http://www.advocate.com/year-review/2013/12/16/advocates-person-year-pope-francis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 izabrao papu Franka za licnost godine sa obrazlozenjem da je on imao najveci uticaj na ostvrivanje prava LGTB. Хе хе, Свашта ћемо још да видимо. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 I Time je isto čini mi se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Е јесу будале 100% Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 I naravno najgora licnost godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Da, papa Francis je zanimljiv svima http://www.aleteia.org/en/religion/documents/many-eastern-orthodox-impressed-by-pope-francis-603002 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 papa Franjo, sta si doziveo... 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Zajrone, a sta ako se sodomisti dosete, pa pocnu da nose njegove slike po `` prajdovima`` ? Zamisli to, da se krevelje, igraju, skacu i ostalo ... a pred njima slika licnosti godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Zajrone, a sta ako se sodomisti dosete, pa pocnu da nose njegove slike po `` prajdovima`` ? Zamisli to, da se krevelje, igraju, skacu i ostalo ... a pred njima slika licnosti godine. ne može mu bit gore nego patrijarhu +Kirilu, da vidiš tek što se njemu krevelje, igraju, skacu i ostalo, njega i Putina nose po "prajdovima" ne kao ličnosti godine već stoljeća. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука