Jump to content

Техничка подршка за сналажење на форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Како да се пријавим преко Твитер налога, а да не дозволим Поуке.орг да користе мој налог? Јавља ми да апликација може да чита моје твитове, да види кога пратим и да прати нове људе, ажурира мој профил и шаље твитове у моје име.

Пре свега начин на који се комуницира на интернету је на "Ти". То правило нажалост не могу тако лако да усвојим  (па макар ме исмејали) , јер за мене комуникација на "Ти" значи успостављено стварно уживо пријатељство, пре свега дуже комуницирање и информисање о особи, заједници, сматрам да је фактор растојања  и да не захтевам лично познанство природно понашање. Зато рекох да вас упитам постоји ли други начин да се пријавим преко Твитера на форум а да ви не шаљете твитове у моје име, чему  то да после више не могу заспати?! ;-)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

То да ми "шаљемо твитове у наше име" је просто фраза која се не користи на форуму. Оно што можете да радите јесте да се са вашег твитер или фејсбук налога све што напишете на статусу овде поставља и тамо и обрнуто, али то се ради тако што се потврди опција за то. Ја је лично не користим и ако су ми профили повезани са Поукама. 

Подели на овим сајтовима

Значи ли то оче да је само ваш Твитер профил повезан са Поуке.орг, те да опцију не могу користити нпр. апсолутно сва модерација и администрација Поуке.орг.? 

Било би бесмислено ако би сви могли да користе један идентитет. Ако је један идентитет на вези наравно има више смисла, поверења и одговорности за све активности на туђем профилу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Наравно да само ја користим свој профил и наравно да свако на Поукама користи свој профил. Дакле, пријава преко фејсбука или твитера олакшава неке ствари око пријаве (аутоматски се пријављује једним кликом када се повеже) и само ви користите.

Замисли какав би хаос био када би било другачије.

Дакле, не брини, нико ништа нема са твојим профилом сем тебе. 

Подели на овим сајтовима

.smesko. Боље и два пута да питам оче него једном да залутам.

Тачно тако, олакшава повезивање, значајно повећава организовање и коришћење сајтова у хијерархијски начин, нпр. ако ставим овај сајт на позицији 3.

Захваљујем на одговору, опростите на оволиком одузимању времена, које треба и другима.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • Гости

Постављена је апликација која допушта директне коментаре са Фејсбука и налази се испод прве поруке на свакој теми на форуму:

iuQSk0J3npSIK.JPG

испробајте је.

Подели на овим сајтовима

Умрежавање сајта је урађено по свим светским стандардима, и брзина отварања страница је одлична, али ово остављање коментара, тј. учешће на неку тему са Фејсбук - профила  мени се не допада.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Гости

Умрежавање сајта је урађено по свим светским стандардима, и брзина отварања страница је одлична, али ово остављање коментара, тј. учешће на неку тему са Фејсбук - профила  мени се не допада

Па добро... не мора баш све да се допада, али ми имамо мисију и да оно што је на сајту види што већи број људи. Да се чује и другачије мишљење од оног официјелног :)

Подели на овим сајтовима

Па добро... не мора баш све да се допада, али ми имамо мисију и да оно што је на сајту види што већи број људи. Да се чује и другачије мишљење од оног официјелног :)

Оче Иване, не би била довољна три живота да се чује другачије мишљење,  и свих друштвених мрежа. Добро, то је наравно Ваша ствар, одох сада да размислим хоћу ли и даље учествовати на форуму на којем сада имају могућност да коментаришу људи са сајта за "дангубу". Хвала за лепо проведено време на сајту. Опростите на оф, јер немам права да овде пишем, и хвала вам што сте и ово дозволили. Срећно!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Наравно... колико се сећам Ви сте од самог доласка имали тенденцију одласка. То је наравно Ваша ствар. Не видим разлога да тако гледате на Фејсбук који је, узгред буди речено, овде довео више од половине чланова.

Ако смо сада модерни апостоли, апостоли Хришћанства у 21. веку, користићемо оно што нам је дато као што је то радио свети Апостол Павле у своме добу.

Ја бих био радостан ако бисте ревидирали Ваше мишљење и још једном размислили.  

Подели на овим сајтовима

@,

Наравно... колико се сећам Ви сте од самог доласка имали тенденцију одласка.

Не бих отворила блог Православна архитектура, говори да сам одлучила да останем да пишем на сајту (припремила сам  много тога да поставим на блогу). Питање гласи: како ћемо ми чланови овог форума одговрати на коментаре са Фејсбука (цитирати и слично), ето, ако нас неки коментар прозива?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ради боље читљивости и прегледности нека преносиоца (или аутора) текста не мрзи да одвоји пасусе један од другог (или да увуче прве реченице). 

Значи, уместо:

...Речено је око за око, зуб за зуб. А ја вам кажем: ко те удари по једном образу, обрни му и други; и ко хоће да ти узме кошуљу, подај му и хаљину; и ко те потера један сахат, иди с њим два (Мат. 5, 38-42). Бог ће видети и накнадиће ти стоструко. Тако чине синови Божји, свесни да је њихов Отац небесни богат, и да неће оскудевати. Само ћете тако победити злу вољу злобних и помоћи да се излече од злобе и постану морално здрава браћа. Другог лека њима нема, нити веће насладе вама. Нити другог пута ка миру у селу и у свету.

Речено је: љуби ближњега својега, и мрзи непријатеља својега. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје (Мат. 5, 43-47). Прво моли се Богу за непријатеља свога. Својом молитвом ти га мучиш, колебаш га и двојиш све док ти не постане пријатељ. Само тако ћете од непријатеља учинити пријатеље себи, и обрадоваћете Бога, и задивити ангеле и постидети ђавола, који разгорева непријатељство мећу људима. Ако ли љубите само оне који вас љубе чините оно што чине и незнабошци, па и животиње, али ништа што је достојно синова Оца небесног који обасјавајући својим сунцем и зле и добре, даје вам пример савршенства. Чините дакле и ви тако, и царство Божје ући ће у вас и ви у царство Божје.

Љубав не потребује никакав писани закон. Зато Исус није ни написао никакав закон, слично земаљским мудрацима. Све што је Он својом руком написао, написао je једном по прашини пред храмом јерусалимским, и одмах избрисао. Љубав је, сама по себи, врховни закон на небу и на земљи. Ангели немају другог закона изван љубави. Што ће љубави закони кад љубав не греши него ратује против греха, а закони се по нужди пишу за оне који греше. И шта ће љубави заповести, кад их она извршује и пре него што их чује? Љубави се додаје мудрост, и њој се отварају све двери тајне. Љубави се додаје и сила, те она покорава себи све и грешнике и зверове и демоне и сву природу. Синови Божји синови су љубави, и царство небесно царство је љубави.

Ово су две нечувене новости, о којима Исус говораше народу дуго и дуго: љубав као свеобухватни и самодовољни закон над законима, и царство небесно као вечна отаџбина живота и славе свих праведника. Љубав и царство небесно. 

А народ нетремице гледаше у лице Исусово и у мртвој тишини слушаше животворне речи Његове. Блажени сте ви, слушаоци Исусови,. и онда и сада! Заиста "многи пророци и цареви жељели су видјети што ви видите, и не видјеше; и чути што ви чујете, и не чуше" (Лука 10, 14). (Св Николај Велимировић)

....лепше је овако:

[1]

... Речено је око за око, зуб за зуб. А ја вам кажем: ко те удари по једном образу, обрни му и други; и ко хоће да ти узме кошуљу, подај му и хаљину; и ко те потера један сахат, иди с њим два (Мат. 5, 38-42). Бог ће видети и накнадиће ти стоструко. Тако чине синови Божји, свесни да је њихов Отац небесни богат, и да неће оскудевати. Само ћете тако победити злу вољу злобних и помоћи да се излече од злобе и постану морално здрава браћа. Другог лека њима нема, нити веће насладе вама. Нити другог пута ка миру у селу и у свету.

Речено је: љуби ближњега својега, и мрзи непријатеља својега. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје (Мат. 5, 43-47). Прво моли се Богу за непријатеља свога. Својом молитвом ти га мучиш, колебаш га и двојиш све док ти не постане пријатељ. Само тако ћете од непријатеља учинити пријатеље себи, и обрадоваћете Бога, и задивити ангеле и постидети ђавола, који разгорева непријатељство мећу људима. Ако ли љубите само оне који вас љубе чините оно што чине и незнабошци, па и животиње, али ништа што је достојно синова Оца небесног који обасјавајући својим сунцем и зле и добре, даје вам пример савршенства. Чините дакле и ви тако, и царство Божје ући ће у вас и ви у царство Божје.

Љубав не потребује никакав писани закон. Зато Исус није ни написао никакав закон, слично земаљским мудрацима. Све што је Он својом руком написао, написао je једном по прашини пред храмом јерусалимским, и одмах избрисао. Љубав је, сама по себи, врховни закон на небу и на земљи. Ангели немају другог закона изван љубави. Што ће љубави закони кад љубав не греши него ратује против греха, а закони се по нужди пишу за оне који греше. И шта ће љубави заповести, кад их она извршује и пре него што их чује? Љубави се додаје мудрост, и њој се отварају све двери тајне. Љубави се додаје и сила, те она покорава себи све и грешнике и зверове и демоне и сву природу. Синови Божји синови су љубави, и царство небесно царство је љубави.

Ово су две нечувене новости, о којима Исус говораше народу дуго и дуго: љубав као свеобухватни и самодовољни закон над законима, и царство небесно као вечна отаџбина живота и славе свих праведника. Љубав и царство небесно.

А народ нетремице гледаше у лице Исусово и у мртвој тишини слушаше животворне речи Његове. Блажени сте ви, слушаоци Исусови,. и онда и сада! Заиста "многи пророци и цареви жељели су видјети што ви видите, и не видјеше; и чути што ви чујете, и не чуше" (Лука 10, 14).(Св Николај Велимировић)

...или овако:

[2]

... Речено је око за око, зуб за зуб. А ја вам кажем: ко те удари по једном образу, обрни му и други; и ко хоће да ти узме кошуљу, подај му и хаљину; и ко те потера један сахат, иди с њим два (Мат. 5, 38-42). Бог ће видети и накнадиће ти стоструко. Тако чине синови Божји, свесни да је њихов Отац небесни богат, и да неће оскудевати. Само ћете тако победити злу вољу злобних и помоћи да се излече од злобе и постану морално здрава браћа. Другог лека њима нема, нити веће насладе вама. Нити другог пута ка миру у селу и у свету.

А народ нетремице гледаше у лице Исусово и у мртвој тишини слушаше животворне речи Његове. Блажени сте ви, слушаоци Исусови,. и онда и сада! Заиста "многи пророци и цареви жељели су видјети што ви видите, и не видјеше; и чути што ви чујете, и не чуше" (Лука 10, 14).(Св Николај Велимировић)

Може и :

[3]

Мени се лично највише свиђа опција 3.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Имали смо пад сервера. тј. црко је хард диск који је брзо замењен али су проуке од јучерашњег дана нестале.

Дакле, никакве теорује завере или било шта друго...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...