Juan Valdez Написано Фебруар 20, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2013 Aли и поред свих доказа, не могу да замислим тог судију који би рекао да је девојчица прогледала захваљујући снази вере и молитви. Зашто? Ако су у питању заиста докази, по ком основу онда судија не би могао то да каже? Шта би ти као неко ко верује урадио да си на месту судије? Ако на суду не би могао да донесеш пресуду на основу сведочења и осталих доказа, зашто онда ван суда толико убеђујеш Краља облака да је сведочење валидно? Ако није у питању објективна ствар, онда све остаје искључиво на нивоу вере. А ако јесте објективна, онда нема никаквог разлога да је суд не уважи. Тим пре што се каже да су неки доктори потврдили. Надам се да отпилике наслућујеш где видим проблем, тешко ми је да објасним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 20, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2013 Зашто? Ако су у питању заиста докази, по ком основу онда судија не би могао то да каже? Шта би ти као неко ко верује урадио да си на месту судије? Ако на суду не би могао да донесеш пресуду на основу сведочења и осталих доказа, зашто онда ван суда толико убеђујеш Краља облака да је сведочење валидно? Ако није у питању објективна ствар, онда све остаје искључиво на нивоу вере. А ако јесте објективна, онда нема никаквог разлога да је суд не уважи. Тим пре што се каже да су неки доктори потврдили. Надам се да отпилике наслућујеш где видим проблем, тешко ми је да објасним. Капирам проблем, и не убеђујем ја њега да треба да поверује у чудо, него му линкујем чланак који каже да се све ово заиста и десило. Дакле, девојчица је била слепа, после је прогледала, то је потврдила њена мајка, потврдио и настојатељ лавре. Е, сад, што је она прогледала? Ја верујем да је чудо, јер се свакога дана молила пред иконом Богородице. Неко други ће можда да нађе и неко друго објашњење. Снага воље ил шта ти ја знам. Једино то. Дакле, ако немаш доказе у супротно, одакле ти онда тврдње да се све ово није догодило? Прво је порицао да девојчица постоји, да се све десило у Лаври, да су то слике девојчице. Онда, када је настојатељ Лавре потврдио, мајка и девојчица потврдиле, онда је опет рекао да се све то није ни догодило. Супер, ал дај ми доказе за своје тврдње, ја сам те упутио на чланак. А не верујем да би неко тек тако фалсификовао исказ настојатеља Лавре, а не верујем да би он себи дозволио да учествује у таквој обмани, која би се веома брзо раскринкала. Е, сад, дал ће да поверује у чудо, ванземаљце, снагу воље, или нешто шеснаесто, то је његова ствар, ал он нас овде све убеђује да се то није ни догодило, дакле чињенично стање, које би и на суду било признато (ако нема некога ко тврди супротно па да се упореде искази једни са другим и са осталим доказима, јелте), није се по њему догодило. Надам се да се нисам превише заплео и да сам објаснио поенту мојих постова? Оливера Г. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Дакле, девојчица је била слепа, после је прогледала, то је потврдила њена мајка, потврдио и настојатељ лавре. Netacno, netacno a ovo trece- takodje netacno. Na osnovu clanka mozes samo da zakljucis da autor pise kako su svi oni potvrdili. NJihove iskaze nemas... imas samo neka prepricavanja i upravne govore sto je otprilike istog vazenja koliko i rekla- kazala. Ja cu sad da napisem clanak u kome cu da napisem "Aleksandar Radovanovic je potvrdio da je cloudking progledao pred ikonom" po tvojoj logici ovo je dovoljno da se u moj clanak ne sumnja... kao ni u to da sam progledao Ovo cudo se nije desilo. Ova devojka nit je bila slepa nit je progledala... PS. iako bezis ja nisam zaboravio da si mi duzan iskaza tih vrlih nepostojecih naucnika... ali bi bilo lepo da takodje objasnis zasto sajt Lavre nista ne pise o tom dogadjaju? Zar to nije velika vest za njihovu crkvu i eparhiju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Ove pricice nisu za sudske procese. U ovoj igri uopste nije cilj utvrdjivanje cinjenica i uzrocno-posledicne veze. Ne mogu da zamislim saopstenje u kome se kaze devojka progledala, ali se ne zna tacan razlog, neutvrdjeno je da li je ikakvog uticaja imalo to sto se tada nalazila pred ikonom. Ili cudesno oboljevanje devojke, iz nepoznatih razloga devojka dobila tumor i oslepela. Utvrdjivanje svih relevantnih cinjenica je ovde sporedna stvar, ovo je bezbedan trening za osnazivanje vere. Treba bez dubljeg zalazenja u detalje pokazati da se desilo nesto neverovatno. Evo, nismo sami u ozbiljnoj muci. sqny је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Дакле, девојчица је била слепа, после је прогледала, то је потврдила њена мајка, потврдио и настојатељ лавре. Netacno, netacno a ovo trece- takodje netacno. Тачно, тачно, тачно. Себе убеђуј у реалност коју желиш да створиш, али ово је већ јадно. Na osnovu clanka mozes samo da zakljucis da autor pise kako su svi oni potvrdili. NJihove iskaze nemas... imas samo neka prepricavanja i upravne govore sto je otprilike istog vazenja koliko i rekla- kazala. Кад прочитам у Политици да је Ђилас изјавио да ће да истера Јеремића, не доводим у питање да ли је он то изјавио. Евентуално доводим у питање да ли је говорио истину. А ако га истера, могу да шпекулишем око тога због чега га је истерао, не могу да шпекулишем око тога да ли га је истерао. Ja cu sad da napisem clanak u kome cu da napisem "Aleksandar Radovanovic je potvrdio da je cloudking progledao pred ikonom" po tvojoj logici ovo je dovoljno da se u moj clanak ne sumnja... kao ni u to da sam progledao Види, једна је ствар да ти фалсификујеш неког тамо Александра кога неко можда зна, можда не зна. Друга је ствар да фалсификујеш настојатеља Лавре и његов исказ, и то окачиш на сајт који се бави вестима из РПЦ. Што значи да ће он то сигурно да види, да ће и девојчица и њена мајка за ту вест макар да чују, што значи да ће и људи који су се тамо налазили тих дана то моћи да потврде или демантују. А Русија има више таквих као што си ти него Србија, у то буди сигуран, тако да ћемо за пар дана да сазнамо да се ради о превари епских размера ако си у праву, у то не сумњај. Девојка и мајка су наведена са именом и презименом, са сликом девојчице. Разумем да ради твој одбрамбени механизам, ал ово је ствар коју ћеш морати да решаваш са самим собом. Ovo cudo se nije desilo. Ova devojka nit je bila slepa nit je progledala... Само ти то понови још једно педесет пута ако ти је тако лакше, на крају ћеш и да поверујеш у то. PS. iako bezis ja nisam zaboravio da si mi duzan iskaza tih vrlih nepostojecih naucnika... ali bi bilo lepo da takodje objasnis zasto sajt Lavre nista ne pise o tom dogadjaju? Zar to nije velika vest za njihovu crkvu i eparhiju? Нисам ти дужан било шта. На научнике си се позивао ти, ја сам рекао да немам разлога да сумњам у причу девојчице и њене мајке. А што се овог другог тиче, мислим да би требало да одеш до Лавре и да их научиш како да управљају својим сајтом, пошто очигледно вапе за неким талентом попут тебе да их доведе у ред. Прво што би требало да урадиш јесте да лупиш пар шамара настојатељу да не даје интервује тамо где он мисли да треба, него да убудуће консултују тебе како ће и где да објављују своје вести. nana and Оливера Г. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Тачно, тачно, тачно. Себе убеђуј у реалност коју желиш да створиш, али ово је већ јадно. Кад прочитам у Политици да је Ђилас изјавио да ће да истера Јеремића, не доводим у питање да ли је он то изјавио. Евентуално доводим у питање да ли је говорио истину. А ако га истера, могу да шпекулишем око тога због чега га је истерао, не могу да шпекулишем око тога да ли га је истерао. Види, једна је ствар да ти фалсификујеш неког тамо Александра кога неко можда зна, можда не зна. Друга је ствар да фалсификујеш настојатеља Лавре и његов исказ, и то окачиш на сајт који се бави вестима из РПЦ. Што значи да ће он то сигурно да види, да ће и девојчица и њена мајка за ту вест макар да чују, што значи да ће и људи који су се тамо налазили тих дана то моћи да потврде или демантују. А Русија има више таквих као што си ти него Србија, у то буди сигуран, тако да ћемо за пар дана да сазнамо да се ради о превари епских размера ако си у праву, у то не сумњај. Девојка и мајка су наведена са именом и презименом, са сликом девојчице. Разумем да ради твој одбрамбени механизам, ал ово је ствар коју ћеш морати да решаваш са самим собом. Само ти то понови још једно педесет пута ако ти је тако лакше, на крају ћеш и да поверујеш у то. Нисам ти дужан било шта. На научнике си се позивао ти, ја сам рекао да немам разлога да сумњам у причу девојчице и њене мајке. А што се овог другог тиче, мислим да би требало да одеш до Лавре и да их научиш како да управљају својим сајтом, пошто очигледно вапе за неким талентом попут тебе да их доведе у ред. Прво што би требало да урадиш јесте да лупиш пар шамара настојатељу да не даје интервује тамо где он мисли да треба, него да убудуће консултују тебе како ће и где да објављују своје вести. cinjenice ostaju cinjenice cak i kada odlucimo da ih ignorisemo. Ako si ti u pravu onda mogu samo da zamislim koliko bog voli ovu curu za razliku od naprimer kragujevcanke za cije srce ga bas i nije bilo mnogo briga ;-) slobodno mozes da batalis vredjanje i omalovazavanje jer zaista ne postizes ikakav efekat... Osim sto u afektu otkrivas svoju narav... Misim ni to ne smeta, samo smara... U pomalo izaziva sazaljenje (ja sam empata) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 cinjenice ostaju cinjenice cak i kada odlucimo da ih ignorisemo Потпуно се слажем! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 cinjenice ostaju cinjenice cak i kada odlucimo da ih ignorisemo. Ako si ti u pravu onda mogu samo da zamislim koliko bog voli ovu curu za razliku od naprimer kragujevcanke za cije srce ga bas i nije bilo mnogo briga ;-) slobodno mozes da batalis vredjanje i omalovazavanje jer zaista ne postizes ikakav efekat... Osim sto u afektu otkrivas svoju narav... Misim ni to ne smeta, samo smara... U pomalo izaziva sazaljenje (ja sam empata) Ко што сам већ једном рекао: Нисам ја довољно стручан да разговарам са тобом, ма колико да се сваки пут понадам... Оливера Г. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Ко што сам већ једном рекао: Нисам ја довољно стручан да разговарам са тобом, ма колико да се сваки пут понадам... mislim da si prestrog prema sebi ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Ako si ti u pravu onda mogu samo da zamislim koliko bog voli ovu curu za razliku od naprimer kragujevcanke za cije srce ga bas i nije bilo mnogo briga ;-) Neispitivi su putevi gospodnji Sad si otvorio hiljadu tema.... Ignjatije and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Облаче црни, не забадај нож тамо где боли. А шта имаш да нам кажеш на чуда под Острогом? Јел су и она доведена под лупу атеисте. Јевсевије, Ignjatije, Александар С and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ČUDO KAO DAR VAPIJUĆIM-ČUDOTVORENjE PRAVOSLAVNIMA ČUDO KAO DAR VAPIJUĆIM-ČUDOTVORENjE INOVJERCIMA Облачићу, покушај и ти. Па да направимо поднаслов "Чудодворење антитеистима" http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Са чудесним исцјељењима је мало незгодно, јер исцјељења има у свим религијама. Па се поставља питање, од кога су та чуда, ако нису од Бога...ок неко ће рећи од демона, али то је смијешно. Демони не могу да лијече. Дакле нешто друго је у зраку Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Са чудесним исцјељењима је мало незгодно, јер исцјељења има у свим религијама. Па се поставља питање, од кога су та чуда, За Облачића то није битно. Јао бре Јусто, таман сам почео да га припремам за чудо а ти све покварио филозофирањем. Како, шта, где, од кога... 0409_feel 0120_angryy Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Да ли би на суду била прихваћена оваква сведочења? Озбиљно, баш ме занима. На пример, лупам, у неком спору са осигуравајућом кућом или тако нечем. Citao sam da je par puta u USA sudovima prihvaceno "astrolosko" svedocenje, kada su gonili neku babu da je prevarant, pa su svedocili da nije "lagala". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука