Jump to content

Потребна помоћ-питајте

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, ana čarnojević рече

Kako mislite da li imam poverenja da ga nosim u servis? Pa sta ce da mu rade ako su zlocesti:((??

Ја сам радио у сервису више година, не брини углавном немају кад да чепркају по туђим подацима а и не исплати им се да изгубе фирму због једне глупе фотке коју је неко можда урадио. Него има људи који су за те ствари параноични и не би однели у сервис ни веш машину а камоли комп :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Win10 radi sasvim lepo. Ne znam zasto se ljudi bune. (Barem meni radi, za sad.) To logovanje sa ms live account-om moze da se izbegne pri instalaciji ili kreiranju user-a, ali mislim da radi ok i sa njim.

@ana čarnojević, tesko je reci sta je poslo naopako, mogu samo da pretpostavljam. Sifru je mogao da ti odbija ako si slucajno promenila alfabet, pa si mozda umesto latinicom pisala cirilicom, ili ti je bio ukljucen caps-lock (velika slova). Ko zna...Sa novim nisi mogla da se ulogujes jer je na kompu ostao podesen onaj stari nalog (user).

Ako iz nekog razloga ne mozes da resetujes lozniku, i uz sumnjivo ponasanje koje si opisala, onda najbolje sve ispocetka, win da se reinstalira.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Иван ♪♫ рече

Win10 radi sasvim lepo. Ne znam zasto se ljudi bune.

Salis se ili sta?... Update mu traje satima, nekad i duze od dana, ne moz` da poiskljucujes sve one tracking servise, start mu je i dalje konfuzan, maltene kao kod 8-ce...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 2/25/2018 at 20:25, obi-wan рече

Salis se ili sta?... Update mu traje satima, nekad i duze od dana, ne moz` da poiskljucujes sve one tracking servise, start mu je i dalje konfuzan, maltene kao kod 8-ce...

Ne salim se. Update mi mislim nikada nije trajao duze od 5min. Ne znam zasto je kod tebe to tako.

Подели на овим сајтовима

On 2/26/2018 at 6:53, PredragVId рече

Графичка табла: купити или не купити?

Pa kako to mi da znamo :) Daj vise konteksta. Ima review-ova na YT. Citaj komentare po forumima i na amazon-u recimo, pa nadji neku sredinu. I ne uzimaj previse jeftino, to je uvek bacanje para.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Иван ♪♫ рече

Ne salim se. Update mi mislim nikada nije trajao duze od 5min. Ne znam zasto je kod tebe to tako.

Nemam ga ja, ali masa njih koji ga imaju zali se na nenormalno dugacak i bagovit update.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, obi-wan рече

Nemam ga ja, ali masa njih koji ga imaju zali se na nenormalno dugacak i bagovit update.

Sad sam bas radoznao. Voleo bih da znam odakle tolika razlika. Ja imam legalnu kopiju, instaliranu na ssd. Ako ljudi koriste laptopove sa 5400rpm diskovima, to strasno usporava stvari. Takodje ne znam koliko je update memorijski zahtevan, ako imaju malo memorije i krene swap da radi, jos sa sporim diskom, to je sigurno katastrofa sporo. Ako nema dovoljno mesta na drajvu, verovatno ce da fail-uje. Ko zna... 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Иван ♪♫ рече

Sad sam bas radoznao. Voleo bih da znam odakle tolika razlika. Ja imam legalnu kopiju, instaliranu na ssd. Ako ljudi koriste laptopove sa 5400rpm diskovima, to strasno usporava stvari. Takodje ne znam koliko je update memorijski zahtevan, ako imaju malo memorije i krene swap da radi, jos sa sporim diskom, to je sigurno katastrofa sporo. Ako nema dovoljno mesta na drajvu, verovatno ce da fail-uje. Ko zna... 

Pa pazi, on bi morao da bude laganiji i glatkiji u radu u odnosu na prethodnike, ne obrnuto, bez obzira na brzinu HDD-a. I koliko kapiram, nisu uopste u pitanju samo laptopovi, nego je to jedan prilicno globalni problem jos daleko nedopeglanog poluproizvoda. Na stranu jos i silni povici u pogledu privatnosti.

Sasvim ozbiljni ljudi, npr. Vudi Lenard, detaljno se bave svim tim, kod njega sam i nasao mnogo napisanog na teret i temu Win 10.

https://www.askwoody.com

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Pa pazi, on bi morao da bude laganiji i glatkiji u radu u odnosu na prethodnike, ne obrnuto, bez obzira na brzinu HDD-a. I koliko kapiram, nisu uopste u pitanju samo laptopovi, nego je to jedan prilicno globalni problem jos daleko nedopeglanog poluproizvoda. Na stranu jos i silni povici u pogledu privatnosti.

Sasvim ozbiljni ljudi, npr. Vudi Lenard, detaljno se bave svim tim, kod njega sam i nasao mnogo napisanog na teret i temu Win 10.

https://www.askwoody.com

Mozda samo imam srece po tom pitanju :) A i nemam mnogo sta instalirano, pogotovu nikakve alate koji brljaju po sistemu, osim antivirusa, i retko sta deinstaliram. Tako da mi je sistem verovatno priblizan idealnim uslovima. Ko ce ga znati.

Dobro si me podsetio to za privatnost, da proverim :)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Иван ♪♫ рече

Dobro si me podsetio to za privatnost, da proverim :)

Ja sam jednom ovde blizu mene imao prilike da pogleda laptop sa Win 10, trebalo mi je pola sata da poiskljucujem sve one servise za pracenje i Cortan-u. I tad, prilicno sam ubedjeno, to je samo jedan povrsni sloj, i bez ikakve sumnje OS i dalje nastavlja da te prati u stopu. Nemam sta da krijem, ali osecaj da ti nesto radis, a da ti neko non-stop dise za vrat, je krajnje bolestan i nenormalan.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ja sam jednom ovde blizu mene imao prilike da pogleda laptop sa Win 10, trebalo mi je pola sata da poiskljucujem sve one servise za pracenje i Cortan-u. I tad, prilicno sam ubedjen da je to samo jedan povrsni sloj, i da OS i dalje nastavlja da te prati u stopu. Nemam sta da krijem, ali osecaj da ti nesto radis, a da ti neko non-stop dise za vrat, je krajnje bolestan i necovecan.

Slazem se, i meni je to mrsko. I nemamo nacina da ista od toga proverimo, jer svi sistemi koje koristimo, ne samo win, su zatvoreni i u tudjem vlasnistvu. Cak i open source softver, ti kad ga skidas sa neta to je uglavnom gotov build.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Иван ♪♫ рече

Slazem se, i meni je to mrsko. I nemamo nacina da ista od toga proverimo, jer svi sistemi koje koristimo, ne samo win, su zatvoreni i u tudjem vlasnistvu. Cak i open source softver, ti kad ga skidas sa neta to je uglavnom gotov build

Recimo, ipak, da su Linux zajednice svetlosnim godinama ispred proprietary softvera. I zato tamo treba da se tezi.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Recimo, ipak, da su Linux zajednice svetlosnim godinama ispred proprietary softvera. I zato tamo treba da se tezi.

Pa ja bih to i voleo, ali problem je u tome sto dosta profesija ne moze da se obavlja na linuksu. Mislim da je glavni razlog za to sto proizvodjaci hardvera ne pisu drajvere za linuks, pa samim tim ni proizvodjaci softvera ne portuju softver na linuks.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 2/26/2018 at 6:53, PredragVId рече

Графичка табла: купити или не купити?

Treba li ti ili ne? To je jedino pitanje...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...