μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Нпр. Бугари и Срби су кроз историју толико ратовали (историјски чак и дуже него Срби и Хрвати) и поред исте православне вере и истог словенског порекла. Бугари су као окупатори били веома свирепи над српским становништвом ( у Првом и Другом светском рату нпр. ) и то што су православни није баш нешто пуно значило. Ипак, Српска и Бугарска црква су и поред свих тих историјских убијања у пуном јединству. Српска и Бугарска црква су у пуном црквеном јединству због исте православне вере коју исповедају и искључиво само због тога. Оставимо се злоупотребе историје у овој расправи. Уосталом, нисам чуо да су бугарски попови масовно и организовано учествовали у злочину над српским живљем ни у Првом ни у Другом светском рату, као што су то чинили хрватиски римокатолички свећеници са чијим се наследницима сада љубвеобилно братими бискуп Григорије. Велика, велика разлика!!! Биљана, Симеон Синиша and Slobodan Milošević је реаговао/ла на ово 3 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 @@μαρὰν ἀθά, Не схваташ природу раскола између нас и римокатолика. Они су Црква која није у јединству са нама, и морамо се трудити да до тог јединства дође. Треба прво да разумемо појам Католичанства наше Цркве. Реч је о многим Црквама које треба да буду пуне, целосне - свака да буде цело Христово Тело. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Прво вл.Григорије није служио Литургију са католицима,није се заједно са њима причестио и ту је све јасно.Никакав преступ није уколико присуствује њиховим молитвама.Нисам присталица уније нити криптокатолик,али питам.Када је Православна Црква као целина осудила РКЦ и рекла да је јеретичка? Пазите,не поједини Светитељи,као Св.Марко Ефески,Св.Козма Етолски,наш Св.Јустин и сл.Већ Цела Православна Црква.Када и где? Silence , w.a.mozart, Middle-earth and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Прочитах негдје како Хрвати рачунају да имају велике шансе да неко од њихових бискупа буде изабран за новог папу. Или ће нови папа бити Црнац ? Блпоч.проф Власта је био закон. 301 Кад је неко на часу ИХЦ почео да дрви о језуитима, Власта је рекао да смо ми Срби највеће невоље претрпјели од фрањеваца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PetarP Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 @@μαρὰν ἀθά, Не схваташ природу раскола између нас и римокатолика. Они су Црква која није у јединству са нама, и морамо се трудити да до тог јединства дође. Треба прво да разумемо појам Католичанства наше Цркве. Реч је о многим Црквама које треба да буду пуне, целосне - свака да буде цело Христово Тело. Ха... па поједини на овом форуму не могу да нађу јединство са РПЦ којој припада о.Љубо Милошевић, а траже га са РК! μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ciljna grupa,ovog pamfleta,koji je sročio otac Ljuba su upravo neliturgiski pravoslavci,čija se čitava "teologija" i vera zasnivaju na drugom svetskom ratu... Ovo je duševna hrana,naročito za srpsku dijasporu i one koji idu po pravoslavnim manastirima u Americi i govore monahinjama da one ne mogu biti pravoslavne monahinje zato što nisu Srpkinje...taj neki mentalni sklop... Tekst sam pročitao,nije vredan ni komentarisanja. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ха... па поједини на овом форуму не могу да нађу јединство са РПЦ којој припада о.Љубо Милошевић, а траже га са РК! A da ne pricamo o jedinstvu u i oko same SPC! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Српска и Бугарска црква су у пуном црквеном јединству због исте православне вере коју исповедају и искључиво само због тога. Оставимо се злоупотребе историје у овој расправи. Уосталом, нисам чуо да су бугарски попови масовно и организовано учествовали у злочину над српским живљем ни у Првом ни у Другом светском рату, као што су то чинили хрватиски римокатолички свећеници са чијим се наследницима сада љубвеобилно братими бискуп Григорије. Велика, велика разлика!!! Narano,zato sa Bugarima i nemamo šta mnogo da pričamo,raskol da zaceljujemo nemamo koji,neke istoriske cCrkvene nesuglasice takodje a sve to sa susedima katolicima Hrvatima imamo. Problem nećemo rešiti ćutanjem... Џаст Жиле је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ako su Crkve bile nosioci nacionalne borbe,borbe za slobodu,za ovo za ono pa samim tim i u ratovima i u svemu,zašto sad ne bi bile isto to samo u suprotnom smeru? Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ја заиста не знам којом то православном теологијом на коју се неки позивају може да се оправда молитвено општење, односно заједничко богослужење једног православног епископа са бискупом који је ван Цркве? Onom teologijom,koja zarad vjere pradjedovske nije napravila niakve dodatne raskole,već ih zaceljuje.... Џаст Жиле је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Не знам на шта сте алудирали. Ако можете да ми појасните био бих Вам захвалан. Други патријарх који је био у логору Дахау је рекао: "Опростите али не заборавите." Наравно, апсурдан је опроштај без заборава али ето поенте. Јасеновац је факат. И могу о томе колико год. Дајем вам линк а имате 4 дела исте трибине: Brate,ti zaista misliš da ovaj link niko do sada nije na ovom sajtu video? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Ovo je duševna hrana,naročito za srpsku dijasporu i one koji idu po pravoslavnim manastirima u Americi i govore monahinjama da one ne mogu biti pravoslavne monahinje zato što nisu Srpkinje...taj neki mentalni sklop... Зар има и таквих пацијената? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Зар има и таквих пацијената? Naravo da ima. Recimo,u Londonu u nasoj crkvi u opšte nemaš utisak da si u crkvi vec da si u srpskom kulturnom društvu ,koje je rezervisano samo za srbe. Tako mi reče drug koji je bio tamo.Svuda u srpskoj dijaspori je prenaglašen nacionalizam. Ламех је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Recimo,u Londonu u nasoj crkvi u opšte nemaš utisak da si u crkvi vec da si u srpskom kulturnom društvu ,koje je rezervisano samo za srbe. Tako mi reče drug koji je bio tamo.Svuda u srpskoj dijaspori je prenaglašen nacionalizam. То као кад је неки Амер питао Американку грчког порекла како да постане Грк (јер му се свидела грчка музика). А она му каже да се крсти у грчкој православној цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Нажалост ово је сасвим тачно... у Канади, при храмовима најважнији је фолклор и разно-разне забаве... донаторске вечере, културне манифестације, нациоанлни јунаци и ''његово (пре)цењено величанство'': ДОЛАР! Очигледно је да поп Љуба помало кубури са српским језиком, па му неке реченице немају јасно значење, могуће да је он мислио на једно, али је у тексту испало нешто сасвим друго... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука