Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Питање је да ли они желе да се мењају. Idiiiiiii, sta mi naprica. A nije pitanje zele li u zatvor???? Cika Ted Bandi zelite li vi u zatvor pa na elektricnu stolicu ili ne zelite da vam mi remetimo vase uljudne planove na slobodi? Ma idi bre sve nas zanima sta se njim svidja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 То је и најважнија ствар, контекст одговорности. То што он указује да се изражавање наше воље најприје деси подсвјесно, а ми је са кашњењем перцепирамо, то је само техничка ствар, није суштинска. Da samo sto postoji jako uvrezeni pogresan i iluzoran koncept slobode koji se ne uklapa u ovo i zato ga Heris napada. Zato sto sam pogresnim konceptom neces znati kako da iskoristis pravi to jest jedini moguci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Da samo sto postoji jako uvrezeni pogresan i iluzoran koncept slobode koji se ne uklapa u ovo i zato ga Heris napada. Zato sto sam pogresnim konceptom neces znati kako da iskoristis pravi to jest jedini moguci. Како гласи тај застарјели приницип слободе који Херис побија? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Како гласи тај застарјели приницип слободе који Херис побија? Ovako "Svescu sam uticao na to koje zelje da mi se jave i istom svescu kojim zeljama da se povinuje i sporovedem ih". ili redukovana verzija ali nista manje pogresna "Od zelja koje su mi se javile kako god svescu sam uticao na to kojoj da se povinujem i sporevedem". A formulacije bi trebala da ide ovako "Od zelja koje su uzrokovane nesvesno sugestijama (sve vrste) favorizujem jednu grupu koje je njabolja za mene i za okolinu jer je tako najveca verovatno da ce mehanizmi da me vuku u tom pravcu." Zato je bitan taj peptalk o kome govori. A to je u kontekstu nas hriscana molitva i podvig uopste taj pep talk koji si dajes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Idiiiiiii, sta mi naprica. A nije pitanje zele li u zatvor???? Cika Ted Bandi zelite li vi u zatvor pa na elektricnu stolicu ili ne zelite da vam mi remetimo vase uljudne planove na slobodi? Ma idi bre sve nas zanima sta se njim svidja. Ја сам мало чудан по том питању, могу и да га набију на колац ако хоће, то би ми било мање језиво него да праве од њега Неда Фландерса чачкајући му по мозгу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Ја сам мало чудан по том питању, могу и да га набију на колац ако хоће, то би ми било мање језиво него да праве од њега Неда Фландерса чачкајући му по мозгу. Pa sto ne rece odmah da te upisemo medju prve na listi za kortikalne analize. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 -Ne izbegavam temu nego me ne razumes. - A kojom metodoligijom je to utvrdjeno. Posto si juce bez problema priznao da ne znas sta moze a sta ne moze da se ocekuje od nekog ko ima benigni tumor u prefrontalnom kortekstu. Kakva su sad ovo naprasno nova saznja? Емпиријска сазнања. Веровао или не, овакве су се расправе водиле пре око триста година међу правницима. И као што сам рекао јуче, увек је постојала тенденција да се неке ствари генерализују, а самим тим и банализују, посебно искључивањем индивидуе или његове слободне воље, само што се није радило о оваквим стварима. Рекао сам јуче такође да се не разумем у бенигни тумор, али да не верујем у те ствари, јер је, макар мени, све то дежа ви, само са новим научним сазнањима. Није ми циљ да те у било шта убеђујем, имај ти своје мишљење, али знам да је погрешно, јер је потврђено, а овакве су расправе одавно превазиђене, јер су се показале погрешним. Само то сам причао. И јуче и данас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Емпиријска сазнања. Веровао или не, овакве су се расправе водиле пре око триста година међу правницима. И као што сам рекао јуче, увек је постојала тенденција да се неке ствари генерализују, а самим тим и банализују, посебно искључивањем индивидуе или његове слободне воље, само што се није радило о оваквим стварима. Рекао сам јуче такође да се не разумем у бенигни тумор, али да не верујем у те ствари, јер је, макар мени, све то дежа ви, само са новим научним сазнањима. Није ми циљ да те у било шта убеђујем, имај ти своје мишљење, али знам да је погрешно, јер је потврђено, а овакве су расправе одавно превазиђене, јер су се показале погрешним. Само то сам причао. И јуче и данас. - Izvoli iznesi ih, ako ovo nije samo prazna tvrdnja, a cini mi se da jeste, iznesi ta istrazivanja i ponajvise metodologiju istih. - Cirkularni rezon. Upravo sad iznosim argumente da je koncept slobode iluozaran ati kazes da ga ja ignorisem. Kako ga ignorisem kad sam ga analizirao i izneo argument zasto je iluzoran a ti onda samo dodjes i kazes da ja ignorisem slobodu. Prazna tvrdnja sa tvoje strane. - Znaci kad se nisam slogirao posle citanja ovoga nikada necu. U sta ne verujes? U beningni tumor? U to da osetecenja koja izaziva oduzima prefrontalnom korteksu mogucnost da generise dobre zelje? Kako mozes da ne verujesu bilo sta kad prvo jasno kazes da o tome nista ne znas??? - Kako mozes uopste i da pomislis da je moje znanje pogresno kad nisi ali niti trunku mojih argumenata ni pokusao da dovedes u pitanje o iluzornosti slobodne volje nego si samo ides na pricu o tome se pricalo davno + ja nekako znam da nisi u pravu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Ovakve rasprave ima da neke dovedu do zakljucaka/izjava tipa "ne mozes MENE kriviti za nesto sto sam JA uradio". Ili da nista drugo nego molim te, sam nas mozak, utice na umanjenje nase kondicionalne slobode izbora. Skoro svaki argument protiv genetickog redukcionizma moze se primeniti i ovde. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Ovakve rasprave ima da neke dovedu do zakljucaka/izjava tipa "ne mozes MENE kriviti za nesto sto sam JA uradio". Ili da nista drugo nego sam nas mozak, utice na umanjenje nase kondicionalne slobode izbora. Skoro svaki argument protiv genetickog redukcionizma moze se primeniti i ovde. Zar i ti sine Dare da promasis temu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Zar i ti sine Dare da promasis temu? ? xD Dobro, mozda bih se slozio da ta uslovna sloboda, nije toliko potpuna. Citaj Erika Berna, ako nisi. Ali ta nepotpunost [determinizam?], niposto ne bi smela da iskljuci odgovornost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 ? xD Dobro, mozda bih se slozio da ta uslovna sloboda, nije toliko potpuna. Citaj Erika Berna. Dobro, no ti, a ovo molim i sve ostale, pre nego sto dalje ista napises na ovoj temi pogledaj ono puno predavanja od sat i nesto sto je sqny postavio na pocetku jer gotovo sve sve se ali sve sto je ovde iko izneo kao problem je Sem podbrono odogovorio u predavanja sto je tuzno jer se vidi koliko njih pise napamet i lepi etikete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 - Izvoli iznesi ih, ako ovo nije samo prazna tvrdnja, a cini mi se da jeste, iznesi ta istrazivanja i ponajvise metodologiju istih. - Cirkularni rezon. Upravo sad iznosim argumente da je koncept slobode iluozaran ati kazes da ga ja ignorisem. Kako ga ignorisem kad sam ga analizirao i izneo argument zasto je iluzoran a ti onda samo dodjes i kazes da ja ignorisem slobodu. Prazna tvrdnja sa tvoje strane. - Znaci kad se nisam slogirao posle citanja ovoga nikada necu. U sta ne verujes? U beningni tumor? U to da osetecenja koja izaziva oduzima prefrontalnom korteksu mogucnost da generise dobre zelje? Kako mozes da ne verujesu bilo sta kad prvo jasno kazes da o tome nista ne znas??? - Kako mozes uopste i da pomislis da je moje znanje pogresno kad nisi ali niti trunku mojih argumenata ni pokusao da dovedes u pitanje o iluzornosti slobodne volje nego si samo ides na pricu o tome se pricalo davno + ja nekako znam da nisi u pravu. Мош ти до сутра да покушаваш са ћерањем, нисам баш толико докон, иако је петак, па ми је лепо јер не морам да се ћерам за туђе ћефове по суду. Навео сам ти још јуче Ломброза и његове грешке, крени од њега. Немам намеру да ти сада износим четири године Правног факултета, морао би сваки предмет да прођеш да би знао о чему сам ти ја причао, и да би укапирао због чега су твоји аргуметни одавде одавно превазиђени. Крени од Ломброза, иди даље преко Бекарије, па једно пола године, до пенологије. Када стигнеш до пенологије, ту застани једно годину дана (пошто капирам да су ти књиге од хиљаду страна правне материје смор), јер пенологију могу и не-правници да схвате, само теже. А то инфантилно извртање аргумената је патетично. Наравно да нисам рекао да не верујем у бенигни тумор, него сам појаснио да не верујем у чињеницу да је неко предодређен да буде лудак самом чињеницом да је статистика показала да су људи са тумором на одређеном месту углавном социопате или шта већ. Ено ти Ломброза, он је имао апсолутно све аргументе као и ти, само што се није радило о мозгу, него о шакама, челу, положају пчију, итд. Али то је форма, а суштина је да ће сада неко умишљен да дође и да све стрпа у неки калуп за који он, као најпаметнији на свету, помисли да (у тај калуп) може да смести цео свет. Е, узми правничку литературу, па ћеш да сконташ због чега си једно триста година закаснио са тим аргументима, поред тога што ћеш сконтати да овде просипаш глупости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 Мош ти до сутра да покушаваш са ћерањем, нисам баш толико докон, иако је петак, па ми је лепо јер не морам да се ћерам за туђе ћефове по суду. Znaci bio sam u pravu, empirija o koj pricas je izmisljena suplja prica. Навео сам ти још јуче Ломброза и његове грешке, крени од њега. Немам намеру да ти сада износим четири године Правног факултета, морао би сваки предмет да прођеш да би знао о чему сам ти ја причао, и да би укапирао због чега су твоји аргуметни одавде одавно превазиђени. Крени од Ломброза, иди даље преко Бекарије, па једно пола године, до пенологије. Када стигнеш до пенологије, ту застани једно годину дана (пошто капирам да су ти књиге од хиљаду страна правне материје смор), јер пенологију могу и не-правници да схвате, само теже. Debela masna logicka greska. Pravo uopste nema odgovore na to da li postoji ili moze li da postoji slobodna volja plus jos manje sta je eticno a sta nije. А то инфантилно извртање аргумената је патетично. Наравно да нисам рекао да не верујем у бенигни тумор, него сам појаснио да не верујем у чињеницу да је неко предодређен да буде лудак самом чињеницом да је статистика показала да су људи са тумором на одређеном месту углавном социопате или шта већ. Ено ти Ломброза, он је имао апсолутно све аргументе као и ти, само што се није радило о мозгу, него о шакама, челу, положају пчију, итд. Nije statistika nego neurobiologija vrseci istrazivanja od indivudue do individue. Dakle ti pravis strawman da je u pitanju statistika a ne studija o samom mozgu izvedena na zbiru pojedinaca koji su jedan po jedan analiziran i zakljucuje da se radi bas o tome sto sam rekao. Aaaaaaaaa je li tako? A da nije mozda sasvim slucajno zto sto sake, celo i polozaj ociju NE IGRAJU NIKAKVU ULOGU u tome kako ces misliti, sanjati, zeleti, delovati a mozak i prefrontalni korekst ne da igraju ulogu nego je to izvor i uzrok svega toga?!!! Sta kazes na tu ideju? Али то је форма, а суштина је да ће сада неко умишљен да дође и да све стрпа у неки калуп за који он, као најпаметнији на свету, помисли да (у тај калуп) може да смести цео свет. Opet strawman. Nije u pitanju ni sveznanje ni umisljenost nego tvoja nesposobnost da se suocis sa time da je koncept slobode iluzija i da nema sanse da se od tog saznanja izvuces osim mantrom "nisi u pravu, nisu u pravu, nisi u pravu". Е, узми правничку литературу, па ћеш да сконташ због чега си једно триста година закаснио са тим аргументима, поред тога што ћеш сконтати да овде просипаш глупости. Opet logicka greska idi tamo i tamo radi to i to umesto da pokusas da dovedes u pitanje konkretne argumente koje sam izneo. Prazna ti je prica bato. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 30, 2012 Пријави Подели Написано Март 30, 2012 "Бато", моја прича је искуствено проверена. Лако је просипати мудрости по форуму, ухвати се мало оне литературе коју сам ти овде навео, а то је само део оне литературе коју сам ја морао да прочитам да бих схватио колико је људска воља, и са њом повезана одговорност, комплексна ствар. Емпирија није измишљена прича, него си ти тврдоглав и нећеш макар на Википедију да одеш да видиш кроз колико је експеримената (са живим људима) та твоја прича прошла, да би се показало да је нереална, у најмању руку. Ово остало: бежиш из суштине у форму, што не умањује моје аргументе, него чини твоју причу још више шупљом. Е, сад, ако хоћеш да ствар сводиш на кафанско надмудривање, стојим ти на располагању, али судећи по твојим постовима одавде, испашћеш смешан, јер си ипак за много вишу причу, макар те ја тако перципирам (што је позитивна ствар, иако се са многим стварима које овде износиш не слажем, не само на овој теми). И, иако то није нека ствар за хвалу, имам вероватно више стажа у надмудривању, и у кафани, и на другим местима, тако да мислим да би борба на том терену била крајње неравноправна. Али није лоше признати, макар по неки пут, да ниси баш сасвим у праву, то не одузима ништа од твоје величине, напротив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука