Odahviing Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj za nekoliko meseci mogao bi da se vrati u Srbiju! Kako su u izveštaju podnetom Savetu bezbednosti UN naveli predsednik Tribunala u HaguTeodor Meron i glavni tužilac Serž Bramerc, prvostepena presuda Šešelju biće izrečena četiri meseca kasnije nego što je prvobitno bilo planirano, tačnije u julu ove godine. Proces suđenja Šešelju praktično je završen 20. marta 2012, kada je on završio sa iznošenjem završne reči. U Haškom sudu za Telegraf potvrđuju da će postupak biti okončan ove godine, ali nisu želeli da istaknu tačan datum izricanja presude. - U ovom trenutku još nemamo tačan raspored aktivnosti, i to važi i za slučaj Vojislava Šešelja – dodaju u Haškom sudu. SRS: POLITIKA JE ŠEŠELJEV ŽIVOT! U stranci Vojislava Šešelja, koja prvi put nakon više od dvadeset godina nije u sazivu srpskog Parlamenta, s nestrpljenjem čekaju jul. Kako u razgovoru za Telegraf kaže funkcioner SRSNemanja Šarović, Haški sud protiv Šešelja nema nikavih dokaza, pa bi on “morao da bude pušten”. - Opšti stav, bez obzira na to kojoj partiji ko pripada, od Čedomira Jovanovića pa do druge krajnosti, jeste da dokaza protiv Šešelja nema. Ja sam siguran da bi on morao da bude pušten, ali presude Gotovini i Haradinaju dovoljno govore o pravičnosti tog suda. Tamo niko nije osuđen za zločine nad Srbima – podseća Šarović. Foto: Tanjug Prema njegovim rečima, o eventualnom povratku lidera SRS na političku scenu Srbije ne može se govoriti, jer “Šešelj politiku nikada nije napuštao”. - Iako su sve učinili da ga ućutkaju i iz politike proteraju, istina je da Vojislav Šešelj politiku nikada nije napuštao. Njegov odlazak u Hag bila je žrtva i upravo je vezana za njegovo bavljenje politikom. On je dokazao da je na svaku žrtvu spreman i sada je potpuno jasno da je on tamo otišao da brani istinu o srpskom narodu – smatra Šarović. Slično razmišlja i njegov partijski kolega Zoran Krasić, koji tvrdi da je izračunao da je Šešelj u Hagu dva i po puta ugroženiji od bilo kog drugog optuženika. - To je prosta matematička računica. Meni ni do danas nije jasno šta on tamo traži. Svaka sekunda koju je tamo proveo je preterana – poručuje Krasić. On dodaje da je “Šešelj čitav život podredio politici i srpskom narodu“. DESET GODINA SUĐENJA I SUNOVRAT PARTIJE Podsetimo, Vojislav Šešelj se na spisku haških optuženika pojavio oktobra 2001. godine, dok je optužnica koju je potpisala tužiteljka Karla del Ponte obelodanjena 14. februara 2003. Deset dana kasnije, Šešelj se dobrovoljno uputio ka Haškom tribunalu. Svoje razloge on je objasnio u razgovoru za “Večernje novosti”, gde je rekao “da bi bio duboko nesrećan kada bi taj svetski cirkus prošao bez njegovog direktnog učešća“. - Jedva čekam da odem u Hag. Što pre i u bilo kom svojstvu. Moj životni cilj nije da mirno umrem u krevetu, već da ostavim neko delo po kome će me se sećati pokolenja. Hag je za tako nešto idealna prilika – poručio je tada Šešelj. Za ovih deset godina “slučaj Šešelj” nekoliko puta je bio i na naslovnim stranama inostrane štampe, a nekoliko njegovih “nastupa” postoji zabeleženo je i na Telegrafu. U međuvremenu, kada je u pitanju upravljanje strankom, Šešelj nijednog trenutka nije “ispuštao konce iz ruku”: njegove reakcije na odvajanje Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića bile su vrlo burne, a neposredno pred potonje izbore za predsednika Srbije SRS je kandidovala Jadranku Šešelj – po liderovoj izričitoj želji. Foto: Tanjug Takođe, nakon “ispadanja” iz poslaničkih klupa, Šešelj je poslao detaljne instrukcije za “čistku” u stranci, nakon čega je ceo stranački vrh izmenjen. Inače, hrvatski novinar i haški osuđenik Domagoj Margetić rekao je u razgovoru za Telegraf da bi za Šešelja i Ratka Mladića trebalo očekivati oslobađajuće presude. Izvor: telegraf verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Što god ja ili bilo ko drugi mislo o Šešelju - zaslužio je naše uvažavanje. Respect!! Иван Недић, Ignjatije, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Ne smatram da je Šešeljev odlazak u Hag (dobrovoljni) neko junačko delo i stradavanje za srpstvo, ali svakako da sam siguran da i sam Šešelj kao i njegove pristaše to smatraju. Njegovo svojevrsno izgladnjavanje pre nekoliko godina kao i ponašanje u Sudu, isključivo su njegove odluke, čime nije ništa postigao a produžio je samo sebi boravak u Sudu. Njegovi svojevrsni "štrajkovi" sa početka suđenja, kada je odbijao branioca po službenoj dužnosti, nego je želeo sam sebe da brani, nisu bili ništa drugo nego politički monolog i marketing. Da toga nije bilo, a sve je to znatno produžavalo suđenje, Šešelj bi već uveliko bio ili na slobodi ili u zatvoru. Već po odluci Suda. Jano je da Šešelj ima ego kao planina i da su njegovi motivi "da uđe u istorijske čitanke", ali se bojim da čoveka koji se ponaša poput obične kafanske ispičuture i piljarice sa Kalenića, ne može opravdati ništa, sem izazvati sažaljenje prema njemu. Ljudi zaboravljaju i licemerno skrivanje iza telohranitelja Panića kada je stradao advokat Barović, zaboravljaju i miniranja sednica Skupštine, ili sve to izvrću na šalu, a ništa nije smešno. U svakom slučaju Šešelj treba da se nađe na slobodi (moje mišljenje), ali isto tako treba da ode ne u istorijske čitanke, nego na istorijsko đubrište, što mislim da ga na kraju i čeka. Ili će otići u Ameriku i čikaškim četnicima pričati bajke, a od australijskih četnika uzimati banke, ili će u nekom penzionerskom domu za radikale igrati šah i bistriti politiku uz crnu kafu. Onu gorku koju je odavno trebalo sam da pije, a ne da drugima servira. Želim mu dug život i zdravlje i unuke da se igra sa njima, kada već nije sa svojom decom uspeo zbog dobrovoljne predaje u Haški Sud. Драшко, Zeebedee and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Primer kako čovek u politici treba da se ponaša, ma koliko mi to voleli ili ne, jeste nekadašnji Šešeljev pulen i saradnik. Toma Nikolić. U krajnjem slučaju i Aleksandar Vučić kao i guvernerka Jorgovanka Tabaković. Nekada perjanice radikala, svoju političku misiju i volju, nisu želeli da zakopaju iza rešetaka tuđeg robijanja, već su hrabro nastavili onde gde su mogli, ne gazeći pri tom svoje principe. Kada umru svi radikali iz Šešeljeve epohe, o Tomi Nikoliću će prestati da se priča loše. Prestaće da se priča i o Šešelju, jer neće imati ko da priča o njima. Ali će za razliku od Šešelja, Toma Nikolić biti deo istorije, i to one njene lepše strane, kada će se pominjati kao predsednik Srbije. Predsednik po volji narodnoj. Po volji Božijoj. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Vojo, imaš pivo od mene zbog jedne izjave koju si dao u Hagu pre nekoliko godina. Koja je i danas popularna na internetu. .... ma znaš ti na šta ja mislim. Pivo te čeka i to 'ladno. DYNABLASTER, Disident, Resistance is futile and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Ima dosta izjava meni ova najbolja: -"Gospodine Seselj, molim Vas odgovarajte na pitanja samo sa da ili ne."-"Ne mogu se adekvatno braniti sa da ili ne. Mogu li ja Vas da pitam nešto a Vi da mi odgovorite sa da ili ne."-"Možete."-"Znaju li Vaši roditelji da ste Vi homoseksualac?.....da ili ne? :laugh: Resistance is futile, Ignjatije, keka and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Primer kako čovek u politici treba da se ponaša, ma koliko mi to voleli ili ne, jeste nekadašnji Šešeljev pulen i saradnik. Toma Nikolić. U krajnjem slučaju i Aleksandar Vučić kao i guvernerka Jorgovanka Tabaković. Nekada perjanice radikala, svoju političku misiju i volju, nisu želeli da zakopaju iza rešetaka tuđeg robijanja, već su hrabro nastavili onde gde su mogli, ne gazeći pri tom svoje principe. Kada umru svi radikali iz Šešeljeve epohe, o Tomi Nikoliću će prestati da se priča loše. Prestaće da se priča i o Šešelju, jer neće imati ko da priča o njima. Ali će za razliku od Šešelja, Toma Nikolić biti deo istorije, i to one njene lepše strane, kada će se pominjati kao predsednik Srbije. Predsednik po volji narodnoj. Po volji Božijoj. Može biti da je sve tako kako kažeš, no ostavimo to po strani... Šešelj, na žalost ne može da generiše svu onu energiju frustracije, poraza, gubitka i pada, koji je srpski narod doživio. Stoga, najviše što može da ima jesu moje simpatije kao egzotična i autentična figura, koja zasigurno osnovano može svim domaćim političarima bez srama da pogleda u oči. Na žalost, takva figura i takva politika u Srbiju još ne postoje. No, vidjećemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Не подржавам Шешеља као политичара (још мање подржавам бивше му саборце, а и генереално, Боже опрости ми, имам гађење према скоро свим политичарима) али Шешељева величина, без обзира да ли је он заслужан за то или се просто нашао у таквој ситуацији, је у томе што се и на његовом примеру показала сва језивост и све неизрециво лицемерје и примитивизам оних који су основали Хашки трибунал, као деградацију цивилизације (о праву да не говоримо) и још једну потврду колико правде има на овој Земљи и код оних који су моћни и иначе у колевкама демократије... Немам речи да опишем свој презир према наказности хашке правде. kordun and horatio је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Данас је десетогодишњица "притвора" http://www.youtube.com/watch?v=CTNz0JIm2mo verum est in beer and Number15648 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Досадно је без њега у Скупштини... кад дође .. Радикали ће добити пар 10 % из цуга... а онда ће гледаност Скупштинских преноса опет бити већа од Шпанских .. и данас Турских серија.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Волео бих да се појави,само да истресе из гаћа Тому и Вучића,највеће преваре српске политичке сцене... Manolis, verum est in beer, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 a varaju sami sebe... jedino sto bi mogo Sheki da ih prodrmavanjem spase... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 ŠEŠELJ NA SLOBODI: Za sedam dana konačna odluka o privremenom puštanju! Šarović je objasnio da je sudija Antoneti ovaj zahtev uputio "s obzirom na to da je neizvesno kada bi mogla da bude doneta presuda na suđenju Šešelju, a lider SRS u pritvoru se nalazi već 11 godina" BEOGRAD/HAG - U roku od sedam dana znaće se da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti privremeno pušten na slobodu. Sudija Žan Klod Antoneti, predsedavajući pretresnog veća na suđenju Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, zatražio je od obe strane u postupku da se u roku od sedam dana izjasne o mogućem privremenom puštanju Šešelja na slobodu, potvrdio je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović. Šarović je objasnio da je sudija Antoneti ovaj zahtev uputio "s obzirom na to da je neizvesno kada bi mogla da bude doneta presuda na suđenju Šešelju, a lider SRS u pritvoru se nalazi već 11 godina". Reč je, kako navodi Šarović, o četvrtom odlaganju izricanja presude do koga je došlo nakon što je sudija Madiale Nijang, koji je imenovan u ovo sudsko veće prošle godine, zatražio dodatno vreme da se upozna sa slučajem. Za Šarovića je ovo krunski dokaz da su Šešelju u Haškom tribunalu prekršena prava na suđenje u razumnom roku. http://www.kurir-info.rs/seselj-na-slobodi-za-sedam-dana-konacna-odluka-o-privremenom-pustanu-clanak-1419393 nana, Ignjatije, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Primer kako čovek u politici treba da se ponaša, ma koliko mi to voleli ili ne, jeste nekadašnji Šešeljev pulen i saradnik. Toma Nikolić. U krajnjem slučaju i Aleksandar Vučić kao i guvernerka Jorgovanka Tabaković. Nekada perjanice radikala, svoju političku misiju i volju, nisu želeli da zakopaju iza rešetaka tuđeg robijanja, već su hrabro nastavili onde gde su mogli, ne gazeći pri tom svoje principe. Kada umru svi radikali iz Šešeljeve epohe, o Tomi Nikoliću će prestati da se priča loše. Prestaće da se priča i o Šešelju, jer neće imati ko da priča o njima. Ali će za razliku od Šešelja, Toma Nikolić biti deo istorije, i to one njene lepše strane, kada će se pominjati kao predsednik Srbije. Predsednik po volji narodnoj. Po volji Božijoj. jes to opet kreno da malo reklamiras SNS ko ranije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Ja sam očekivao da će supermen da ga spasi ranije. DYNABLASTER and nana је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука