Batman Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 САБОРНА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ЈАКОВА 12. Блажен је човјек који претрпи искушење, јер кад буде опробан примиће вијенац живота, који Господ обећа онима који га љубе. 13. Ниједан кад је кушан да не говори: Бог ме куша; јер Бог је непријемчив за кушање злом, и Он не искушава никога, 14. Него свакога искушава сопствена жеља, која га мами и вара. 15. Тада жеља затрудњевши рађа гријех. а гријех учињен рађа смрт. 16. Не варајте се, драга браћо моја. 17. Сваки дар добри и сваки поклон савршени одозго је, силази од Оца свјетлости, у којега нема измјенљивости ни сјенке промјене. 18. Јер нас је драговољно родио ријечју истине, да будемо као првина од његових створења. Зосима and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Бог је поставио законитости по којима се одвија живот у материјалном свету и Св Дух користи те законитости да уређује наш живот и судбину. Од тих законитости Св. Дух одступа само кад су у питању чуда и кад Бог пожели да се смилује на неког и опрости му грех. Што ће рећи да кад је неко под Божјом милошћу, под благодаћу тада није под законом. Једна од законитости која утиче на нашу судбину је да ће нам увек бити по мислима нашим. И то Бог преко пророка пар пута напомиње у Старом Завету. Е ту ђаво има прилику да оствари утицај, јер је свера мисли његово место утицаја. Када нас наговори да мислимо одређене мисли које са собом доносе осећања(емоције), тада кроз осећања он остварује уплив у овај свет материјални. Јер осећања су језик којим Дух говори и разуме. Све што се дешава на свету је од Бога, јер је он једини творац, Али наш доживљај тога што нам се дешава може бити од Ђавола. Па за нешто чиме нас Бог опомиње да не грешимо, ђаво ће кроз помисли рећи да нас Бог кажњава. Пошто спољашњи свет одсликава наш унутрашњи свет, духовни свет у нама. То ми можемо бити окружени ројем стршљенова и ако нас у нама самима није ујела нека ђавоја помисао, ни један нас стршљен неће ујести споља јер се то унутра у нама није десило. Дакле нама се у свету може десити само оно што нам се десило у нама самима. Зато се у Св. писму често помиње: будите радосни и храбри. Јер страхови, бриге,љутње...су осице, стршљенови, разни ударци и болести које после болујемо у свету. Ђаво је кроз страхове остварио утицај и ми после болујемо,бивамо повређени, бијени и сл. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Можда јесте ђаво, али није тринаесторо и нису сви у главу, као што си рекао... http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/376528/Stravicno-Svi-ubijeni-na-spavanju-hicem-u-glavu Не знам где си ти прочитао или чуо, али стално чујем да има 12 жртава и једна беба и да су сви до једног и беба упуцани у главу. Поставља се питање зашто баш сви у главу и зашто 13. Рекосте како је неке обишао и није их видео. Ако ћемо са религијске стране, не бира ђаво ''кога ће да убије'', сем што ђаво не убија него Бог, него Бог је тај од кога све зависи. Не знамо зашто, Његова ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 сем што ђаво не убија него Бог Svasta. Misli bre malo sta pricas... Олимп, Таша, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Svasta. Misli bre malo sta pricas... Да ли ђаво може да убије човека без Божјег допуштања? Да ли ишта на овоме свету може да се деси без Божјег допуштања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Да ли ђаво може да убије човека без Божјег допуштања? Да ли ишта на овоме свету може да се деси без Божјег допуштања? Trebalo bi da ne moze! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Trebalo bi da ne moze! Значи да све што се дешава у овом свету потиче од Бога, па и убиства. Бог сам са себе каже да је он онај који даје, али који и одузима живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Да ли ђаво може да убије човека без Божјег допуштања? Да ли ишта на овоме свету може да се деси без Божјег допуштања? Djavo ne moze da ubije coveka. Covek moze da ubije coveka. Олимп, marko_13, Arsenija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Значи да све што се дешава у овом свету потиче од Бога, па и убиства. Бог сам са себе каже да је он онај који даје, али који и одузима живот. Sta li ti pricas, Boze me prosti... jesi li svestan sta si ovde napisao uopste?! Vidi, ako ti je nesto tesko da razumes u datom momentu, ostavi to po strani, i ne komentarisi dok ti ne bude sasvim jasno. Kad kazemo da je nesto po Bozijem dopustenju, to znaci da Bog svakako ustupa mesto ljudskoj slobodi, koja je neprikosnovena, ali cak i iz zloupotrebe te slobode, cak i iz neceg loseg i zlocinackog, domostrojeci nasu vecnost, izvlaci bar neko najelementarnije dobro, onako kako to samo On moze i ume. A ti si napisao kao da je Bog ubica, daleko bilo. Ajde sredi se malo... bgpj, Биљана, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Sta li ti pricas, Boze me prosti... jesi li svestan sta si ovde napisao uopste?! Vidi, ako ti je nesto tesko da razumes u datom momentu, ostavi to po strani, i ne komentarisi dok ti ne bude sasvim jasno. Kad kazemo da je nesto po Bozijem dopustenju, to znaci da Bog svakako ustupa mesto ljudskoj slobodi, koja je neprikosnovena, ali cak i iz zloupotrebe te slobode, cak i iz neceg loseg i zlocinackog, domostrojeci nasu vecnost, izvlaci bar neko najelementarnije dobro, onako kako to samo On moze i ume. A ti si napisao kao da je Bog ubica, daleko bilo. Ajde sredi se malo... Ако Бог одузме човеку живот, шта је он? Ја не говорим о Богу лоше као масовном убици, али размисли мало. Ко доноси живот и ко одузима? Такође, сети се цитата из Библије који говоре о гневном Богу, сети се Потопа. Ко је убио људе у Потопу? Немој погрешно да ме схватиш само. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Sad vec palamudis Mилена КШ, feeble, Благовесник and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ако Бог одузме човеку живот, шта је он? Ја не говорим о Богу лоше као масовном убици, али размисли мало. Ко доноси живот и ко одузима? Такође, сети се цитата из Библије који говоре о гневном Богу, сети се Потопа. Ко је убио људе у Потопу? Немој погрешно да ме схватиш само. Ово што пишеш су тешке ГЛУПОСТИ. Бог није створио ни смрт, већ је смрт у свет ушла човековим избором творевине уместо Творца. bgpj, obi-wan, YOKA and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ако Бог одузме човеку живот, шта је он? Ја не говорим о Богу лоше као масовном убици, али размисли мало. Ко доноси живот и ко одузима? Такође, сети се цитата из Библије који говоре о гневном Богу, сети се Потопа. Ко је убио људе у Потопу? Немој погрешно да ме схватиш само. Kakve nebuloze, Boze prosti... bgpj, Благовесник and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Kakve nebuloze, Boze prosti... Онда ми лепо објасни, пошто сам јел те глуп по твојим критеријумима. Лепо ти кажем да ме не схватиш погрешно. Ако је Бог послао Потоп, да ли је он побио потопом све људе или су они сами себе потопили, поливали се водом и удавили? Узрок тог потопа јесу њихова сагрешења. Али Он сам их је потопио, убио, схвати како хоћеш, али да, Он их је убио потопом. Одузимање живота дављењем је убиство, а ја ти опет кажем схвати како хоћеш. Бог је Бог, није човек, човек не сме да убија ако му Бог сам то не дозволи, као што смо имали ратове Јевреја приликом освајања Обећане земље, а Бог сме да ради шта жели јер је једноставно Бог. Ви људи мене не разумете. Одмах нађете осуђивати и говорити: А Боже будале шта прича. Ако хоћеш расправу о томе и да одбраниш своје мишљење, одбрани, а не да причаш. Не разумем шта није јасно. Рекао сам да је Бог убица и ви сте одмах то схватили: А види га што хули на Бога. Али наравно погрешно сте схватили то убица. Да ли Бог одузима људима живот? Да, то је опште познато у целој Библији имаш делове који говоре како Бог човеку одузима живот, када рецимо има и 120 година. Трен смрти зависи од Бога. Ето ако ти је лакше, уместо убијања рећи ћу да је одузео живот. И вратимо се на тему. Потпуно миран човек кога сви 2 дана хвале како не би ни мрава згазио, дао би некоме и кошуљу када би му тражио одело, је убио 13 људи. Зашто, не зна, али нека сила је деловала ту, сам ђаво вероватно, а он није могао да делује без Божје дозволе. Иако је Бог свима дао слободу, ипак многе ствари зависе од Њега? Шта је са причом о праведном Јову? Бог му је све те муке послао уз Његову дозволу ђаволу да га мучи. Па није Бог само онај који мази и пази, него и онај који удара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Одузимање живота дављењем је убиство, а ја ти опет кажем схвати како хоћеш. Ja ne shvatam kako hocu, to ti radis. Ja gledam da se rukovodim Predanjem i ucenjem Crkve. I ne nije ni to ubistvo, jer je Bog vlasnik i davalac zivota. Zato i jeste ovako bezvezno kad to poredis sa ovim dogadjajem o kome pricamo, a sa kojim Potop nema ama bas nijedne dodirne tacke. Sve u svemu, ako nisi trola, onda svakako treba jos puno da ucis da bi nesto zdravo mogao da kazes o ovako teskim i komplikovanim temama, a ne da ovako olako i od oka dajes katastrofalne ocene i procene... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука