Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Sad čitam komentare i napadoste čoveka ni za šta. Ništa logički pogrešno nije rekao. Ako neko pošalje potop i pri top potopu neko pogine, zar taj koji je poslao taj potop ustvari nije taj koji je ubio, tj. ubica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Бог сме да ради шта жели јер је једноставно Бог Jos jedna katastrofalna omaska... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Sad čitam komentare i napadoste čoveka ni za šta. Ništa logički pogrešno nije rekao. Ako neko pošalje potop i pri top potopu neko pogine, zar taj koji je poslao taj potop ustvari nije taj koji je ubio, tj. ubica? Nije to "neko", nego vlasnik prirode i zivota. Ali necemo sad o tome, jer cemo da zatrpamo temu nepotrebnim komentarima. Ako zelis da o ovome pricas, otvori novu temu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Потпуно миран човек кога сви 2 дана хвале како не би ни мрава згазио, дао би некоме и кошуљу када би му тражио одело, је убио 13 људи. Зашто, не зна, али нека сила је деловала ту, сам ђаво вероватно, а он није могао да делује без Божје дозволе. Иако је Бог свима дао слободу, ипак многе ствари зависе од Њега? Шта је са причом о праведном Јову? Бог му је све те муке послао уз Његову дозволу ђаволу да га мучи. Па није Бог само онај који мази и пази, него и онај који удара. Zaista imas jos veoma mnogo da ucis... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Вечито питање,зашто Бог допушта несреће где невини страдају,мислим да за овога нашег световнога живота,никад неће бити разрешене... Дакле, допуштење + промисао Божија, остаће табу, али наша вера се и заснива на том поверењу,да све што (нам) се дешава је на наше спасење,колико год то нелогично било... Не знам,хеви је све то,надам се да заиста важи она мисао,да Бог неће допустити веће искушење,од онога што свако од нас својим духовним или каквим другим способностима,не може да по(д)несе... DankaM, Mилена КШ and Душка је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ajde samo još ovo neću više da smaram (mada nisam ni do sada 2. mi je poruka ) Samo mi ukratko 2-3 reči maksimalno reci kako bi nazvao to kada usled poslatog potopa neko pogine? Šta je uradio onaj ko je poslao potop? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ja ne shvatam kako hocu, to ti radis. Ja gledam da se rukovodim Predanjem i ucenjem Crkve. I ne nije ni to ubistvo, jer je Bog vlasnik i davalac zivota. Zato i jeste ovako bezvezno kad to poredis sa ovim dogadjajem o kome pricamo, a sa kojim Potop nema ama bas nijedne dodirne tacke. Sve u svemu, ako nisi trola, onda svakako treba jos puno da ucis da bi nesto zdravo mogao da kazes o ovako teskim i komplikovanim temama, a ne da ovako olako i od oka dajes katastrofalne ocene i procene... Ако је Бог власник и давалац живота, онда тај власник може и да одузме живот? Хоћеш рећи да то није учење Цркве? И да, причамо о овоземаљском животу. Потоп сам ставио зато што мислиш да Бог не може да убија, изнео сам ти чињеницу да може и да је то урадио, јер у самој Библији пише: ''Згадили су ми се људи, хоћу да их ИСТРЕБИМ са Земље јер неће се мој Дух са њима препирати довека, нека им још 126 (чини ми се) година''. Шта је истребљење? А за овај догађај сам рекао да опет представља Божју вољу, јер је то све тако чудно и да нико не зна за сад да објасни зашто је тај човек то урадио, али сазнаћемо када се пробуди, а пробудиће се. Ако не, онда ће његова жена рећи шта је било којој је сада боље, али надам се да ће се пробудити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ajde samo još ovo neću više da smaram (mada nisam ni do sada 2. mi je poruka ) Samo mi ukratko 2-3 reči maksimalno reci kako bi nazvao to kada usled poslatog potopa neko pogine? Šta je uradio onaj ko je poslao potop? Ne moze to u 2-3 reci, u tome i jeste stvar... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ajde samo još ovo neću više da smaram (mada nisam ni do sada 2. mi je poruka ) Samo mi ukratko 2-3 reči maksimalno reci kako bi nazvao to kada usled poslatog potopa neko pogine? Šta je uradio onaj ko je poslao potop? U potopu su poginuli samo oni koji nisu imali Boga svojom voljom su Ga se odrekli. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Jos jedna katastrofalna omaska... Бог не може све да ради? Како је онда савршен? Zaista imas jos veoma mnogo da ucis... Логика треба да се учи? Ајде онда ти ме лепо научи, а и не видим проблем што пишемо оволико на теми или ти ''спамујемо'' ја овде ништа негативно не видим сем једне расправе из које човек може свашта да сазна и научи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Вечито питање,зашто Бог допушта несреће где невини страдају,мислим да за овога нашег световнога живота,никад неће бити разрешене... Дакле, допуштење + промисао Божија, остаће табу, али наша вера се и заснива на том поверењу,да све што (нам) се дешава је на наше спасење,колико год то нелогично било... Не знам,хеви је све то,надам се да заиста важи она мисао,да Бог неће допустити веће искушење,од онога што свако од нас својим духовним или каквим другим способностима,не може да по(д)несе... Vrlo je prosto i jednostavno, zato sto je ovaj trenutni zivot laz i treptaj oka, radi se o vecnosti koja ide posle ovog palog stanja koje je ustvari ispit zrelosti :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Бог не може све да ради? Како је онда савршен? "Bog je savrseno mocan jer je savrseno nemocan da ucini bilo kakvo zlo" - vladika Nikolaj, ako razumes sta je hteo da kaze. Логика треба да се учи? Naravno da treba... Биљана and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 "Bog je savrseno mocan jer je savrseno nemocan da ucini bilo kakvo zlo" - vladika Nikolaj, ako razumes sta je hteo da kaze. Reci to Egipatskim prvorođenčadima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Reci to Egipatskim prvorođenčadima Mislis da je to zlo kad se zlom caru oduzmu oni najbolji, kojih on uopste nije dostojan? I jasno je da ti, buduci ateista, gledas samo ravan ovoga sveta i veka, a zanemarujes vecnost. Zato je ovakav razgovor prilicno bemislan... gandalf је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 "Bog je savrseno mocan jer je savrseno nemocan da ucini bilo kakvo zlo" - vladika Nikolaj, ako razumes sta je hteo da kaze. Naravno da treba... Mada logika ima malo veze sa verom i cesto pravimo veliku gresku misleci da poznajemo Tvorca i da znamo sta je tacno uradio i sta ce tacno da uradi i sve to stavljamo u neku logicku celinu iz koje trazimo smisao postojanja. Олимп, obi-wan and gandalf је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука