Milan Nikolic Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Milane, da se ne bi osecao zapostavljenim red je i da tebi zalepimo neku etiketu. Ja predlažem mito—bukvalista, al siguran sam da ce drugi naci nesto bolje :-P Sent from my GT-I9001 Шта ћу кад сам верник. За тебе је бајка а за мене реализам. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Шта ћу кад сам верник. За тебе је бајка а за мене реализам.Nema veze sa tim. Mislim da je tvoje citanje stvaranja previse bukvalisticko i neistorijsko. I sto je najvaznije potpuno je beznačajno i beskorisno i za same hriscane.Sent from my GT-I9001 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 E stavno čovek ostavio 4400 komentara ovde i još uvek "Član". Pa gde to ima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 E kad smo već kod etikete. Šta znači ovo iznad slike što meni piše "naš čovek". Mislim kako se to menja i od čega zavisi da li ćeš biti "Ne misli da ode" ili "Naš čovek" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Mislim da je tvoje citanje stvaranja previse bukvalisticko i neistorijsko. I sto je najvaznije potpuno je beznačajno i beskorisno i za same hriscane. Наравно да је бескорисно за хришћане који траже некакве доказе. Исто важи и за атеисте. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 E kad smo već kod etikete. Šta znači ovo iznad slike što meni piše "naš čovek". Mislim kako se to menja i od čega zavisi da li ćeš biti "Ne misli da ode" ili "Naš čovek" Automatski se menja zavisno od broja poruka, a ako 'oćeš, možeš i da napišeš bilo šta umesto toga, samo promeniš u profilu sqny је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Наравно да је бескорисно за хришћане који траже некакве доказе. Исто важи и за атеисте.Ajde recimo da je tvoja ideja ispravna. Da li mozes da mi navedeš i jednu posledicu bitnu za Hriscane?I da li isto pristupaš i drugim Starozavetnim pricama? Sta je sa potopom na primer? Sent from my GT-I9001 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Постоји вероватноћа да је првобитни (тј. библијски) почетак творевине био пре класичног Великог праска. У том смислу, о библијском стварању се не може говорити конвенционално историјски. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ajde recimo da je tvoja ideja ispravna. Da li mozes da mi navedeš i jednu posledicu bitnu za Hriscane? I da li isto pristupaš i sa drugim Starozavetnim pricama? Sta je sa potopom na primer? Овде говоримо само о библијском стварању. Тадашње стање се разликује од садашњег стања услед чињенице ,,пада''. Моје напомене су усмерене на ту чињеницу пада. Мислим да је битно за хришћане да дословно и доследно разумеју ту библијску приповест. Битно је због тога што данас имамо изазов са новим претпоставкама о стварању Адама и Еве. Моје је мишљење да првостворени Адам и Ева нису еволуирали онако како наука објашњава еволуцију људи. Са друге стране, имамо чињеницу еволуције, од које не смемо бежати. Морамо некако ускладити те реалности које ће бити безопасне по све - тј. по теологију и науку. Важно је да тумачења остану у домену вере. Зато је важно све то за хришћане. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 "Теолози-еволуционисти ће више осрамотити библију од атеистичких клевети; они се увредљивије окрећу Богу, од атеиста, који поричу Његово постојање." - Архимандрит Рафаил Карелин DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Dunuo mu u nos duh životni. To treba tumačiti kao "uzeo je amebu i pustio je da se sama razvija". Ja не разумем једну ствар. Како вама креационистима није исправно да се мисли да је бог створио природу и њене законе и да је природном процесима створен човек коме је Бог удахнуо душу, али вам је исправно да је бог удахнуо душу грумену земље од једном пре 6 000 година. "Теолози-еволуционисти ће више осрамотити библију од атеистичких клевети; они се увредљивије окрећу Богу, од атеиста, који поричу Његово постојање." - Архимандрит Рафаил Карелин А ко је он да осуђује ко се како окреће Богу? Штета је какву штету неки свештеници чине умовима људи, присиљавајући их на непотребно једноумље, под разноразним претњама да неко вређа Бога. Као да тај свештеник зна шта Бог осећа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Izgleda da nismo čitali istu Bibliju: Postanak 2,7. А створи Господ Бог човека од праха земаљског, и дуну му у нос дух животни; и поста човек душа жива. Opis KAKO je čovjek stvoren. Ово је идеална опис еволуције. Од праха земаљског су настале амебе, затим комплекснији организми, затим су се ти компелексни организми развијали у друге организме. Потом је на крају настао човек који има најкомплекснији мозак од свих организама. Како једном рече Владика Давид "Човек се рађа крштењм у пламену и води исто као што се први живот родио на земљи у пламну и води" тако нешто... ако сам га ја добро разумео. Није директан цитат. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Еволуција је доказана а библијско стварање је недоказиво. Еволуција коју познајемо није библијско стварање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 А ко је он да осуђује ко се како окреће Богу? Штета је какву штету неки свештеници чине умовима људи, присиљавајући их на непотребно једноумље, под разноразним претњама да неко вређа Бога. Као да тај свештеник зна шта Бог осећа. Јеретички Богослови (Теолози) - Св. Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Еволуција је доказана а библијско стварање је недоказиво. Еволуција коју познајемо није библијско стварање. Мислим да ово поређење уопште није на месту. Прво, стварање и еволуција су потпуно две различите катеогорије, односе се као појмови на два различита питања. Стварање говори о довођењу у постојање нечег што пре тога у апсолутном смислу не постоји. Еволуција говори о развоју већ постојећег живота. Она се не пита како је настао живот. То питање поставља појам стварања, генезе самог живота. У том смислу ставарње и еволуија уопште не морају бити супротстављене. Бог је мога да створи неки почетак, потенцију, садржај материје, енергије и природнох законитости. По том садржају, да га тако назовем, створено биће се даље развијало. Друго, питање доказивања. Шта значи доказати? Између осталог, значи поновити неки процес, феномен, извршити екперимент. Уколико је Бог створио свет, како, то нам сада није важно, уколико је иницирао живот, тај акт је био један и једини. Јединствен. Непоновљив. Ми то не можемо видети, у смислу експеримента. Ми можемо само да видимо оно што иде даље од тог јединственог догађаја - развој живота, развој космоса, дејство природних законитости. То потоње, које делује у складу са природним законитостима, можемо доказивати, експериментом показати и поновити (доказати било коју законитост у природи, све оно што се у природи дешава у ланцу каузалних односа). Божији акт стварања, понављам, не можемо доказати, јер Бога не можемо ставити под микроскоп, унети га у експеримент. Акт стварања није акт природе саме по себи, па да га можемо доказати. Акт стварања није акт придорних законитости, па да га можемо поновити/експериментом показати и доказати. Бог је други/другачији у односу на свет. Његов акт привођења материје, енергије и природних закона у биће је један и непоновљив. Унутар саме природе такав "процес" се не догађа, не понавља се и зато је недоказив. Middle-earth, Ignjatije, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука