Ignjatije Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Znam da Bog nije ograničen naučnim teorijama,pa vjerujem i u Postanje i u vaskrsenje, a vi odbacujete Postanje jer ga navodno TE pobija, dok s druge strane prihvatate vaskrsenje koje pobija ova druga teorija. l А шта је за тебе Постање ? Васкрсење није теорија. Исус је то доказао у пракси. Људи не могу да васкрсну без Бога који је изван и изнад материјалног света, схвати то. Васкрсење није природан процес, него надприродан, јер је потребан неко ко је изнад (створене) природе, над природом.. А то је Бог. РадиоКамчатка and distancirana је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ali ja sam dosljedan. Znam da Bog nije ograničen naučnim teorijama,pa vjerujem i u Postanje i u vaskrsenje, a vi odbacujete Postanje jer ga navodno TE pobija, dok s druge strane prihvatate vaskrsenje koje pobija ova druga teorija. lol Koja teorija pobija vaskrsenje???? Sta to pricas??? Ne postoji niti jedna teorija koja pobija niti moze da pobije vaskrsenje. Niti se tako moze tumaciti. Justin Waters and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Milan Nikolić, možeš da mi daš jedan primjer iz prirode kako nastaje složenija vrsta? Не могу ја, али могу биолози. Ја могу да ти објасним како ствари стоје у космологији. Схваташ ли да нема ни једног научника на свету, који ради на било каквом пројекту, који не сматра еволуцију као кључни начин нашег постојања? Ако уђеш у науку она ће ти расветлити како ствари стоје у стварности. Ми морамо да се позабавимо том реалношћу. То је изазов за Цркву али време ће показати да ни та ствар не може наудити Цркви, него ће се показати потпуно безопасном. Ја овде имам опречна мишљења са појединим еволу-креационистима када је реч о личностима Адама и Еве. Само се у томе ствара проблем за Цркву, који ће свакако бити разрешен. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 А шта је за тебе Постање ? Васкрсење није теорија. Исус је то доказао у пракси. Људи не могу да васкрсну без Бога који је изван и изнад материјалног света, схвати то. Васкрсење није природан процес, него надприродан, јер је потребан неко ко је изнад (створене) природе, над природом.. А то је Бог. Tom logikom možemo reći da je i Božje stvaranje svijeta kako je opisano u Postanju isto natprirodno jer je potreban neko ko je iznad prirode. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Koja teorija pobija vaskrsenje???? Sta to pricas??? Ne postoji niti jedna teorija koja pobija niti moze da pobije vaskrsenje. Niti se tako moze tumaciti. Ne mislim bukvalno da pobija,nego nije nikada nešto slično zabilježeno u nauci,a ni prirodni zakoni to nedozvoljavaju, pa je s naučne tačke gledišta nemoguće. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ne postoji niti jedna teorija koja pobija niti moze da pobije vaskrsenje. Нити нека која га може доказати. Герхард мора да разуме разлику између створене природе која је смртна, и Божије природе која је бесмртна. Као и тајну обожења створене природе. Та тајна обожења је изван и изнад научних метода испитивања. Наука то не може ни доказати ни оповргнути. Наука се тиме не бави. Aquilius Cratus and distancirana је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ne mislim bukvalno da pobija,nego nije nikada nešto slično zabilježeno u nauci,a ni prirodni zakoni to nedozvoljavaju, pa je s naučne tačke gledišta nemoguće. Sad vec uopste nije jasno o cemu pricas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Tom logikom možemo reći da je i Božje stvaranje svijeta kako je opisano u Postanju isto natprirodno jer je potreban neko ko je iznad prirode. Натприродно је стварање света ни из чега. Све касније може бити природно. То природно не искључује Бога, јер је сам Бог стврио то природно. РадиоКамчатка, Milan Nikolic and distancirana је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ignjatije,šta kasnije? Stvaranje čovjeka iz praha zemaljskog je prirodno? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Sad vec uopste nije jasno o cemu pricas. Nije ni njemu... al nema veze... distancirana and РадиоКамчатка је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Морам да поделим са вама једну необично лепу ствар. Наиме, иако је то заиста нескромно, упоредићу то са доживљајем физичара Фајнмана који је рекао да разуме како хемија функционише јер зна како квантна механика функционише. Свакако, није ту реч о апсолутном знању свакога детаља, него само о знању ,,принципа'' којим природа функционише. Тако и моја маленкост помало схвата како фукционишу ствари на нивоу модерне космологије и квантне механике. Волео бих да се Ребетис овде радује са мном. Чак та схватања нису објашњена, па би било добро да то преточимо на папир. Шта рећи? Једна од две могућности су у игри. Или сам потпуни умишљант, или сам дошао до нечег што представља потпуније објашњење како природа функционише. Додао бих само и то да без неких увида савремених научника никада не бих ни дошао до тих идеја. Као да сама наука крчи пут помоћу целе заједнице истраживача - тако да све што могу рећи о тим идејама неће бити нешто што није наслућено. Ако Бог да прилике биће и тог рада. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Мислио је на жива бића. Neka uzme bilo koji sistem u čovečijem organizmu i neka se malo bavi istraživanjem i prati tok evolucije i videće kako nastaje složenije i složenije i kako taj sistem vremenom napreduje i prilagođava se mestu na kome živi ta vrsta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Додао бих само и то да без неких увида савремених научника никада не бих ни дошао до тих идеја. Као да сама наука крчи пут помоћу целе заједнице истраживача - тако да све што могу рећи о тим идејама неће бити нешто што није наслућено. "If i have seen further than others, it is by standing upon the shoulders of giants." Isaac Newton Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ignjatije,šta kasnije? Stvaranje čovjeka iz praha zemaljskog je prirodno? Бог је створио материју/енергију ни из чега. Он је на тај начин Творац свега видљивог и невидљивог. Енергија/материја не могу бити сами себи узрок постојања, не могу бити вечни. Твар коју Бог ствара има одређене особине и својства да касније "раде разне ствари" без директног и накнадног Божијег деловања. Као када програмер (Бог) направи програм (створи твар), касније се тај програм (твар) деловањем људи (природних сила) користи на разне начине без директног и накнадног деловања програмера (Бога). Тако да та накнадна дешавања не искључују програмера (Бога) који је све то то створио и смислио. distancirana је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 @@Ignjatije, Баш си га упростио. Где је ту учење о логосима бића/твари? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука