Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Дуван се у потпуности оставља само на један начин...угасиш цигарету и не дозволиш себи више икада да је запалиш. Све остало, разне методе одвикавања, електричне цигаре, наводно смањивања цигарета у циљу лакшег остављања, јесте најобичније свирање у фрулицу...увек се враћаш дувану, зато...или пуши или престани и тачка!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Но очигледно је да су на стотине хиљада ( милиона ) овисника о хероину ( сам Бог зна тачан број ) почели са " лаким дрогама ", попут, марихуане...........

Ово ми је занимљива теза која се доста често може чути и већина људи (поготово старијих), чини се, не сумња у њу нимало. 

Моје неко размишљање, у које прилично верујем, је да јесте истина да су многи зависници од хероина и других тешких дрога почели са марихуаном, али те две ствари нису у таквом односу како се најчешће представља. Мислим да нико не прелази ни на шта теже из разлога који се често помињу типа "временом му марихуана постане недовољна, пожели нешто јаче, створи јачу зависност" итд итд. Ко год пређе на теже дроге то уради јер је сам по себи спреман и вољан да експериметише и ризикује и евентуално јер се креће друштву које је такво. Дакле, не зато јер га је марихуана сама по себи гурнула дубље у наркоманију. Мислим да се ово мишљење учврстило јер је до пре неку деценију дрога (па самим тим и марихуана) била много ређа појава него данас, и конзумирала се углавном у круговима људи који су отворени према свим врстама дрога, а обично су почињали са марихуаном, те се стекао утисак да је марихуана сама по себи одговорна за све што иде после ње, а не да је само један од степеника оних који су сами од себе спремни како на вутру тако и на све друго. Хоћу рећи да је марихуана уместо као једна од последица, сматрана за један од узрока. 

Данас ми делује да је прилично другачије, трава се користи масовно у тзв. рекреативне сврхе, и више је не конзумирају само они који су ,на неки начин, спремнији од просечног човека да ризикују и да се издвајају, већ и много људи који се савршено уклапају у сасвим, сасвим нормалне девојке и младиће, многи добри ђаци и студенти, деца за пример једном речју... И великој већини не пада напамет да крену даље и испробају неке теже ствари. А све то из разлога што се показало да је утицај марихуане не гори, а много, много бољи него утицај алкохола који се узима у оној количини да би се људи мало опустили, током излазака и сл, па је трава прихваћена као благо средство за опуштање, које нема многе од нус-појава алкохола и на њу се више не гледа на начин од пре 30ак година... Што је и довело до тога да се промени типичан профил једног уживаоца марихуане. Тако да ме увек фрустрира кад видим да се јуре људи по улици за пакет траве и изводе као криминалци пред суд, док у сваком парку можемо наћи на људе са флашама вињака, вотке и пива, у много горем стању него да су на марихуани. Велики бесмисао.

Измењено од Срђан Шијакињић

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

јесам

Овај мали, ситни одговор је потврдан! Међутим данас са великим задовољством могу да напишем да више нисам пушач! Престала сам непосредно после овог! Није било лако! И данас ми понекад дође да запалим цигару! Знала сам и да сањам како је пушим и како ми мирише, али како вријеме све више пролази, све мање је таквих и снова и жеље за цигаром! Кажу; никад не реци никад, али мислим да ја више нећу вратити тим цигарама, јер мотивација да их оставим је много већа од саме жеље за њима, тако да.................sorry дуванске компаније од мене више новца нећете добити :) :) :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ја не пушим,али имам ружну навику да када изађем у провод и када мало  више попијем да,уколико већ неко пуши,узмем коју цигарету и сваки пут се покајем,зато што ми се живот смучи,а мамурлук буде страшан зато што калемим једну на другу цигарету,углавном све се своди на фућкање 4chsmu1.Срећом то чиним врло ријетко и трудим се да избјегавам Just_Cuz_19

Са неке моје тачке гледишта као непушача људи не могу да оставе пушење зато што код њих недостаја јака воља да то учине и јака вјера да могу да препроде и напусте  пушење.Поред  тога често недостаје јак подстицај за такво нешто!Ево како је мој брат(страсни пушач) напустио пушење,то је било прије 6-7 година,он је заглавио упалу плућа и боловао је мјесец дана,није могао доћи себи и послије тога му није пало на памет да узме цигарету. :aplauz: :aplauz: :aplauz: Његова жена је послије прве трудноће баталила пушење,још некако да маму натјерам да престане да пуши и бићемо дивна породица,пошто она калеми цигарете за све нас у породици joooj .Што се тиче мог оца он има неки чудан систем пушење,гдје му једно пакло може бити чак и до једне седмице,он понекад узме цигарете па по мени не знам ни да ли да га сврставам у пушаче sHa_sarcasticlol

Ето мало сам превише био брбљив,сада би ми вјероватно Сноуден ударио шамар,зато што износим информације о својој породици на нету bangin

Подели на овим сајтовима

Ја не пушим,али имам ружну навику да када изађем у провод и када мало  више попијем да,уколико већ неко пуши,узмем коју цигарету и сваки пут се покајем,зато што ми се живот смучи,а мамурлук буде страшан зато што калемим једну на другу цигарету,углавном све се своди на фућкање 4chsmu1.Срећом то чиним врло ријетко и трудим се да избјегавам Just_Cuz_19

Са неке моје тачке гледишта као непушача људи не могу да оставе пушење зато што код њих недостаја јака воља да то учине и јака вјера да могу да препроде и напусте  пушење.Поред  тога често недостаје јак подстицај за такво нешто!Ево како је мој брат(страсни пушач) напустио пушење,то је било прије 6-7 година,он је заглавио упалу плућа и боловао је мјесец дана,није могао доћи себи и послије тога му није пало на памет да узме цигарету. :aplauz: :aplauz: :aplauz: Његова жена је послије прве трудноће баталила пушење,још некако да маму натјерам да престане да пуши и бићемо дивна породица,пошто она калеми цигарете за све нас у породици joooj .Што се тиче мог оца он има неки чудан систем пушење,гдје му једно пакло може бити чак и до једне седмице,он понекад узме цигарете па по мени не знам ни да ли да га сврставам у пушаче sHa_sarcasticlol

Ето мало сам превише био брбљив,сада би ми вјероватно Сноуден ударио шамар,зато што износим информације о својој породици на нету bangin

Сем воље која зависи од мотивације и одлучнодст је као црта карактера важна да би човек истрајао у својој одлуци да не пуши. Одлучност би могли да опишемо као истрајавање у одлукама. Када мало попијемо пиће слаби наш карактер и  ми више не можемо да се одупремо демонима нашег ума који нас наговарају да ипак запалимо једну.

Подели на овим сајтовима

Многи кажи да би они радо престали са пушењем али да је то јаче од њих. Оно што ти људи не знају  је да је то јаче од њих зато што они не знају да управљају својом вољом већ њиховом вољом управљају мисли њиховог ума. То су слуге сопственог ума, робови. Човек који жели да се ослободи таквог ропства мора прво да научи као да управља својом вољом кроз мотивацију и одлучност као карактерну црту.

Тек кад то научи може се говорити о истински слободном човеку. До тада је он роб свог ума и мисли које владају његовим умом.

Подели на овим сајтовима

Многи кажи да би они радо престали са пушењем али да је то јаче од њих. Оно што ти људи не знају  је да је то јаче од њих зато што они не знају да управљају својом вољом већ њиховом вољом управљају мисли њиховог ума. То су слуге сопственог ума, робови. Човек који жели да се ослободи таквог ропства мора прво да научи као да управља својом вољом кроз мотивацију и одлучност као карактерну црту.

Тек кад то научи може се говорити о истински слободном човеку. До тада је он роб свог ума и мисли које владају његовим умом.

Громе, јел ти то из искуства или литературе?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@

Oво је незгодно питање,јер ако каже да је из литературе одмах ће хрпа коментара (углавном пушача,мада ово што је рекао важи за све аспекте живота) да настане као једно је живот а друго оно што у књигамапише,или много је то теже примјенити у животу (иако у једну руку има ту истине) ... а ако каже да је из искуства доћи ће вјероватно коментари типа да као да је он не знам ти ја какав супер човјек са супер вољом или тако нешто...

Ја бих желио да се зауставим на литератури и на томе и да нема везе ако је @@Гром, ово извукао из литературе, да  у овоме има толико истине и покретачке енергије да би сваки човјек (наравно уз Божију помоћ и вољу) могао у свему да успије и да је веома поучно за свакога ко жели да успије у животу(па и да остави пушење).Ово кажем из разога зато што ја запињем са факулетом због многобројних разлога (главни је нажалост лијеност,али трудим се да се поправим) али ту још постоји огроман број разлога међу којима су и недостатак воље да се мало уозбиљи човјек,онда мотивације,на крају и само контролисање воље да нпр. када иду испити да кажем себи е одвојићу одређено вријеме за учење и тада ћу се спремати,него умјесто тога мој егоизам,себичлук и не знам ти шта већ увијек ме одведу на другу страну гдје су ми многобројне глупости прече од онога што бих заиста требао урадити и тако обично изгубим доста времена.Хоћу да кажем да могу мало више да контролишем своју вољу на чињење добрих ствари,много боље бих се провео у животу,али млад сам учим се,ваљда ће нешто и мени да дође у главу :Д тако исто и пушачи требају да ојачају своју вољу и да батале цигарете,који ће вам ђаво,ништа добро од њих осим заблуда да вас смирују,пружају вам одређено задовољство или слично,ако је то истина па онда боље нађите неки други венитл за те ствари... :)

Подели на овим сајтовима

Активни пушачи, ако вам је за утеху... Ја не пушим ево већ скоро годину дана. И још увек сањам како вадим цигарету из паклице, како ми шушка међу прстима, скоро да осећам и укус... Али, слава Богу, на јави издржавам некако. 

И да... морам и то да поменем. Није скопчано само са цигаретама, него и са неким стресом у животу иначе, али је чињеница да не пушим значајно допринела да сам за годину дана додао 25 килограма, што је сачувај Боже много.

• Волим 1

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...