Jump to content

Не судите, да вам се не суди...Осуђивање као савремено фарисејство

Препоручена порука

Ја са својим пријатељима причам буквално о свему, о актуелним дешавањима из нашег живота, о нечем занимљивом што нам се десило или што смо чули, о послу, о љубави, али и о неким сасвим тривијалним стварима. Кад неко од нас има неки проблем, причамо о томе, кад се неком нешто лепо деси, подели то са другима. Причамо о неким стварима које су нам се у прошлости десиле, занимљивим људима које смо упознали, о филмовима, књигама...

Није свако спомињање других људи оговарање. Кад се неко од нас не види дуго са неким, питамо оног ко га је у скорије време чуо или видео шта има ново, па нам он исприча. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

O svemu, skola, sport, trenutno stanje svakog od nas, pa i drzave, gde cemo na zabavu, kakav je bilo prosle petak/subotu, cure, sale, ma sve i svashta. Ogovaranje se nemoze izbeci, ali tada ili treba precutati ili treba biti objektivan ...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

O čemu čovek da priča u društvu ljudi koji nisu u Crkvi a da se priča ne svede na priču o drugim ljudima/ogovaranje?

Hvala!

И ја себи често поставим ово питање и верујте,немам одговор :drugarstvo:  У појединим ситуацијама  испаднем *грбава* јер не желим да учествујем у оговарањима,а углавном се тако завршавају разговори у мојој околини. :drugarstvo:

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

O čemu čovek da priča u društvu ljudi koji nisu u Crkvi a da se priča ne svede na priču o drugim ljudima/ogovaranje?

Hvala!

Радије ћу мислити да си неспретно формулисао питање иначе испада да људи који нису у цркви само оговарају, а црквени људи воде само душекорисне разговоре. Знам много људи који ретко или скоро никад не иду у цркву, а ипак живе по Божијем закону иако нису ни свесни тога. Могу бити пример многим људима који су црквени, а оговарају чак и у цркви за време Литургије.

Не можеш ти испланирати шта ћеш са киме причати. Људи се друже спонтано, а разговарају о темама које их интересују. Ми можемо само на себе да утичемо и да се трудимо да не оговарамо, а од оговарача да се склонимо, ако можемо. Не треба све ни замерати. По некад људи помињу друге јер их нешто у вези њих мучи, а не могу то да разреше.

Подели на овим сајтовима

Prvo, nije mi jasno da odrasla osoba (pa barem od 16 godina) mora da dođe na forum da pita o čemu da priča u društvu.

A drugo - nije svaka priča o trećim ljudima automatski ogovaranje.

1.Зато што је питао однос хришћанина са друштвом које није хришћанско.

2.Слажем се.

Подели на овим сајтовима

Prvo, nije mi jasno da odrasla osoba (pa barem od 16 godina) mora da dođe na forum da pita o čemu da priča u društvu.

A drugo - nije svaka priča o trećim ljudima automatski ogovaranje.

1.Зато што је питао однос хришћанина са друштвом које није хришћанско.

2.Слажем се.

I dalje mi je sumanuto da je odrasloj osobi (ili tinejdžeru) potreban forum za takva pitanja. Ponašaš se kao što se ponašaš u bilo kakvom drugom društvu i gotovo. Šta sad, treba da glumimo?

Подели на овим сајтовима

ја мислим да је ово практично немогуће избећи...у било ком друштву да си , колико год то трајало, неко те пита за неког твог блиског (рођака или пријатеља) и ти кажеш нешто у чему се не сложиш са поменутом особом, то неминовно води ка осуђивању...једино ако је само формалан разговор у питању, онда можеш да се зауставиш , а ако желиш да водиш истински искрен разговор, или још можда желиш да се повериш или пожалиш неком, онда је то немогуће...јер шта значи давање свог мишљења које се разликује од туђег...ти имаш своје аргументе за, а он своје... 319.gif

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ја бих искрено желела да је чујем...можда би многима помогла... 319.gif

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da mnogima ovde treba i jedna dobra definicija pojma "osuđivanje".

Миљане брате  319.gif објасни, не могу да ишчекам, заиста бих вољела да чујем. 319.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...