Jump to content

Не судите, да вам се не суди...Осуђивање као савремено фарисејство

Препоручена порука

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja vrlo često "pljunem" i temu o brojanju i slične gluposti. Čak i javno u emisiji.  greengrin

U ponedeljak sam nagazio i temu "vidimo li se sutra u liturgiji" greengrin

Нагази и ''Коло сестара Жру''. Кажи да су феминисткиње и да не подносе мушкарце на теми.

Ратко чекам те на теми Коло сестара ЖРУ тачно у поноћ - биће као окршај код О.К корала  :cheesy: 7896634 kriminalac greengrin greengrin greengrin

Ето, савршена илустрација.

Шта да ти кажем, увијек сам имала петицу из српског  bleh bleh bleh

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

@Oglo: brate, smaraš.

je li ovo bila kritika ili ogovaranje

Ogovaranje bi bilo da sam ti rekao iza leđa.

Брате ово неће да може - молим те да водиш рачуна о избору ријечи.

Милева

Подели на овим сајтовима

Драга моја браћо, земљаче Миљане и брате Огло, молим вас да у духу Великог Поста и истинске љубави наставимо разговор на ову изузетно важну тему. Молим да се уздржите од међусобног конфликта, како би дискусију наставили уз обострано уважавање и у миру.Надам се да ћете уважити ову моју молбу. Хвала на разумијевању.

Дакле оставимо своје размирице, или ако баш не можете разријешите то преко пп молим вас.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

ma ne smaram te,

samo kažem da je razgovor jedna stvar a diskutovanje druga stvar

u razgovoru lakše padne i kritika,i onda nije osuđivanje,a u diskusiji obično dolazi do sukobljavanja strana i to onda bude osuđivanje

@Mileva,nisam ja :cheesy: na Miljana,nemam zbog čega,ali mislim da ga nešto tišti

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

@Oglo: Pa ne bude. Osuđivanje je ono što sam rekao - eto, ti mene sad recimo nerviraš i ja kažem da si ti jedno zlo od čoveka i da se nećeš spasiti jer me smaraš ili neka takva glupost. Eto, rekao sam najbanalnije moguće.

A za ovo razlikovanje razgovora i diskusije se ne slažem.

Nije svako neslaganje automatski i osuđivanje.

I POSLEDNJI put: ne, ne tišti me apsolutno ništa. Niti me je ko "nagazio". xD

(sem bezgraničnog maloverja i nedostatka slobode i odgovornosti u ljudima, ali to je trajno stanje bangin)

Подели на овим сајтовима

Razgovor i diskusija se ne razlikuju u neslaganju već u stavu tj odnosu,da upotrijebim ti famoznu riječ,ličnosti.

Osuđivanje je neslaganje po jednom pitanju,kao što si i rekao,ali ne treba da kažeš da je neko zlo od čovjeka,da bi bilo osuđivanje,dosta je da pomisliš recimo on to ne može da ukapira da bi bilo osuđivanje

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Миљане брате ја разумем да за неке теме треба озбиљности.Али брате ти га претера,човек не може да се нашачи.Да је мени неко рекао да ме нагазио,ја бих схватио као шалу и то веома добру.Само мало лакше,јер преко форума не може да се искаже шта се тачно мисли,некако нас ваде смајлићи.

Ратко има најбољи хумор на форуму за мене бар.Ратко  0110_hahaha  bangin

Подели на овим сајтовима

Миљане брате ја разумем да за неке теме треба озбиљности.Али брате ти га претера,човек не може да се нашачи.Да је мени неко рекао да ме нагазио,ја бих схватио као шалу и то веома добру.Само мало лакше,јер преко форума не може да се искаже шта се тачно мисли,некако нас ваде смајлићи.

Ратко има најбољи хумор на форуму за мене бар.Ратко  0110_hahaha  bangin

Brate, kad vidiš da neko shvata nešto ozbiljno - a ono pritom i JESTE ozbiljno - neumesno je šegačiti se s njim. To jedno. Drugo, čovek mi pola dana govori "šta ti je, ko te je nagazio danas" - ja mu sto puta kažem nije niko. Znači pusti priču o humoru i tako - sve ima svoje mesto. Druga je priča što je ovde ljudima uglavnom humor u glavi i ružičasto "mi se volimoooo", aj da potrpamo pod tepih sva neslaganja.

@Oglo: Ne slažem se da je osuda pomisliti da neko nešto ne može da shvati. Nije naprosto dato svima da razumeju sve. Mislim da je to problem mnogih koji bi da mudruju protiv daleko obrazovanijih ljudi od sebe (vladika recimo) - ne mogu ljudi da shvate da im nije dato da razumeju sve i da je to ok. 1414_feel

A mogli bi i malo opuštenije da pristupaju životu - recimo da ne pomisle svaki put kad prođu pored sveće i ona se ugasi da je to neki znak odozgo.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...