Jump to content

Zli Duh Boziji?

Препоручена порука

Mislis da Car Lazar i Car Konstantin gore u paklu zbog ubistava? greengrin

Не значи.

Наше православно Предање се никад није апсолутно занимало нити је пак давало предност само ономе што човек чини, већ је ишло даље и бавило се оним што човек јесте.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 92
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

to i dalje nema veze sa ubistvom niti mozes time da opravdas ubistvo za koje jasno pise u Zapovestima da se ne sme raditi, ranjavanje tj. sprecavanje ubistva veze nema sa ubistvom niti cinjenjem zla u datoj situaciji, naprotiv, dobro je, i opet da ponovim veze nema sa onim za sta se vatas i pokusavas da nateras vodu na svoju vodenicu, jednostavno nece voda da ide kako ti oces, a samo radi toga da bi bio u pravu :)

nakon davanja zapovesti ide ovo...

A Gospod reče Mojsiju: Idi, siđi, jer se pokvari tvoj narod, koji si izveo iz zemlje misirske. 8 Brzo zađoše s puta, koji sam im zapovedio; načiniše sebi tele liveno, i pokloniše mu se, i prinesoše mu žrtvu, i rekoše: Ovo su bogovi tvoji, Izrailju, koji te izvedoše iz zemlje misirske. 9 Još reče Gospod Mojsiju: Pogledah narod ovaj, i eto je narod tvrdog vrata. 10 I sada pusti me, da se raspali gnev moj na njih i da ih istrebim; ali od tebe ću učiniti narod velik

.....

Stade Mojsije na vrata od logora, i reče: K meni ko je Gospodnji. I skupiše se pred njega svi sinovi Levijevi. 27 I reče im: Ovako kaže Gospod Bog Izrailjev: Pripašite svaki svoj mač uz bedro svoje, pa prođite tamo i amo po logoru od vrata do vrata, i pobijte svaki brata svog i prijatelja svog i bližnjeg svog. 28 I učiniše sinovi Levijevi po zapovesti Mojsijevoj, i pogibe naroda u onaj dan do tri hiljade ljudi. 29 Jer Mojsije reče: Posvetite danas ruke svoje Gospodu, svak na sinu svom i na bratu svom, da bi vam dao danas blagoslov

Nesto se ne secam da ga je Bog ukorio zbog ovoga? 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Каже се некада и анђео Бижији, па се ,,анђео'' не пише великим словом. Како не разумеш да си у наслову теме Бога назвао злим?

Da si citao ono sto sam pisao video bi da je moj stav sasvim suprotan od toga..da je Bog iznad dobra i zla...i da koristi i jedno i drugo...

Подели на овим сајтовима

ako je Bog svemoguc, zasto bi naredjivao takvu banalnost da brat ubija brata, sam bi ih dezintegriso da je tako nesto hteo ili im bacio klavir na glavu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Da si citao ono sto sam pisao video bi da je moj stav sasvim suprotan od toga..da je Bog iznad dobra i zla...i da koristi i jedno i drugo...

Bog koristi zlo?Na koj način koristi zlo a iznad zla je,leba ti?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Библија спомиње ,,духа'' много пута и није увек реч о истоме. Зато је погрешно да ту стављаш велико слово за тог духа јер извесно није реч о Духу Светоме.

Одакле теби уопште идеја да ставиш велико слово за тог духа?

Mislim da se taj stih odnosi na zlog (tj.palog) duha, demona, a Bozijeg u smislu da je Bozije stvorenje.

Dakle nije duh Boga, pa se ne moze konstruisati da je Bog dobar i zao, vec duh koji je samo Bozije stvorenje koje je zloupotrijebilo svoju svijest (kao i covjek poslije).

Jezik nosi znacenje (smisao) i na izrazavanje treba paziti. Treba ispraviti naslov u 'zli duh Boziji'. Tj. treba provjeriti original.

Подели на овим сајтовима

Bog koristi zlo?Na koj način koristi zlo a iznad zla je,leba ti?

Kao recimo Hristos bic u Hramu...koristio je nasilje da istera licemere iz Hrama...nije dosao i rekao zamolio bih vas da napustite hram i da ga ne skrnavite svojim mesetarskim duhom...nego lepo uzeo bic i istreo licemere...vukove u jagnjecoj kozi...

E sad te ja pitam da li je nasilje zlo?

Подели на овим сајтовима

Па није то разлог да Бога назовеш злим, и то великим словом. Докле више да ти се објашњава?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Nekim ljudima je veoma potrebno da Bogu prepisuju zlo i zla dela iz prostog razloga jer se tada može reći da je Bog, onda taj i koji kažnjava ( onaj koji kažnjava nikako nije iznad zla, jer kazna jeste zlo) kad čovek počini greh.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Nekim ljudima je veoma potrebno da Bogu prepisuju zlo i zla dela iz prostog razloga jer se tada može reći da je Bog, onda taj i koji kažnjava ( onaj koji kažnjava nikako nije iznad zla, jer kazna jeste zlo) kad čovek počini greh.

Ne pripisujem mu ja nista samo citam ono sto je o Njemu napisano...a pise...

Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. (Isaija 45:7)

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Зашто не читаш шта су ти људи одговорили на овој теми? Тумачење које ти имаш не поклапа се са тумачењем Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Kao recimo Hristos bic u Hramu...koristio je nasilje da istera licemere iz Hrama...nije dosao i rekao zamolio bih vas da napustite hram i da ga ne skrnavite svojim mesetarskim duhom...nego lepo uzeo bic i istreo licemere...vukove u jagnjecoj kozi...

E sad te ja pitam da li je nasilje zlo?

tu nije bilo nasilja jer ja taj dogadjaj zamisljam tako da je Isus rokao bicem u vazduh a ne po ljudima, jer bic je mnogo glasan i dovoljno je da fijuknes u vazduhu i da svi pobegnu, HUUUTSH! :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Зашто не читаш шта су ти људи одговорили на овој теми? Тумачење које ти имаш не поклапа се са тумачењем Цркве.

Pa i tvoje tumacenje postanja se ne poklapa sa stavom Crkve...a primenjuci vasu logiku ispada da i Car Konstantin nije bio Boziji posto je ucestvovao u ratovima..a to je zlo... confused1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...