obi-wan Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 ,,Будите мудри као змије, а глинени као голубови.." рече Господ. "... a bezazleni kao golubovi"... Arsenija, Volim_Sina_Bozjeg and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ја не комуницирам са људима, сем основно, молим се за њих тако је боље. A imas li ti blagoslov Crkve (= nekog duhovnika) za ovakav nacin zivota? Ako nemas, onda si na vrlo opasnom i klizavom putu... Јанко, мирођија, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Одговор је - ДА. Зато што кад као вероучитељ (али и у свакодневној конверзацији) говорим о греху - прво износим свој. А кад говорим о врлинама прво износим туђе. "Нема ништа тајно што неће бити јавно" А ја немам проблем да себе покажем као огреховљеног ни овде ни тамо, но и као оног који се труди и поправља. А други ако препознају искреност и виде да говорите исто што живите, и чују поуке Писма и Светих Отаца и како сам на истима падао и устајао, почну мислити о оном што говорите - ако им се свиђа оно што виде. П.С. Признајем, најтеже ми иде код моје рођене жене... Драшко, Никола Поповић, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 sto nije dobro po mene i okolinu to ti se samo cini,,,, ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 ne, daleko sam od toga što propovedam - ponekad čak zabrinjavajuće Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palo stvorenje Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 A imas li ti blagoslov Crkve (= nekog duhovnika) za ovakav nacin zivota? Ako nemas, onda si na vrlo opasnom i klizavom putu... Извини не знам на шта мислиш. На молитву или на некомуницирање то јест ретко комуницирање оно основно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Извини не знам на шта мислиш. На молитву или на некомуницирање то јест ретко комуницирање оно основно. Na oba. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palo stvorenje Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Na oba. Немам а имам духовника,баш ћу питати,мада нисам у приликама да комуницирам са људима толико,значи није само моја воља,а молити се за људе када сам са њима није лоше.Хвала вам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ja nista ne propovedam tako da mi je isto i na forumu i na njivi! Arsenija and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Takva sam i kod kuce - ne umem da lazem pa to ti je. Mada mi se desilo da krenem nesto da napisem, pa se zaustavim jer ne znam da odmerim ko koliko moze da primi. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Немам а имам духовника,баш ћу питати,мада нисам у приликама да комуницирам са људима толико,значи није само моја воља,а молити се за људе када сам са њима није лоше.Хвала вам. Nije molitva losa, daleko bilo, ali nasa samovolja jeste, uvek i u svemu. Od toga se cuvaj kao od zive vatre. I razveseli se malo, Bog je zivot i radost... ИгорМ, palo stvorenje and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 to ti se samo cini,,,, da da... sigurna si :.mislise. "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Једном приликом говорио сам у друштву мојих радних колега како треба помоћи, финансијски, многодјетним породицама, наводећи примјер једне породице са 10-оро дјеце. Стављајући на прво мјесто као помагаче бездјетне породице. Да би моја р.к. прокоментарисала: " Што их праве кад не могу да их хране, што праве сиротињу од дјеце. Ти људи за мене немају мозга.", и све тако и у том стилу. Онда сам је њу, погођен њеном изјавом директно у мој его, погледао са изразом бјеса на лицу и истим у срцу и рекао нешто као, најбоље би било да сви мислимо као ти и да их пустимо да поумиру. Мислим, боље би ми било да ћутим и ако могу и хоћу коме учиним добро него да говорим. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука