зеленизуб Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Ја у 'вак'им "Сматрате ли себе добрим/ом?" анкетама вазда цитирам стихови from the tamburitza jazz orchestras & chanson ensembles big band: "Ајјј откад јееесааам нииикад ваљ'о нииисам ( Х2 ), ааај и умрееећу ааа ваааљати нећу (_оп_са_са_1_2_ )" Без да се млого размишљам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Мислим да у Србији није тешко да живиш и да ти једва остане, тек да се прехраниш а о оно мало ако дамо сиротињи свесни да им ни то не може помоћи а више нисмо у могућности (или јесмо али да одкинемо са друге стране). Верујем да нису мерила ни рачунар ни интернет, сложићеш се, а такође ни изговор, како би добрим делима тежили ка добром и љубављу прожетом, односу једних према другима. За данашње прилике, одрицањем од свега световног (чак и онога што нам може користити), мислим да би прешли у аскетски начин живота и то је дефинитивно један пут ка монашком начину живота. Стани брате... ако платиш интернет...а за те паре си некога могао нахранити..зар то није самоугађање...протоив човекољубља... од љубави се гладан неће нахранити...а за некох 2000 динара колико даш за интренет...хоће... ми смо позвани да следимо Христа...али увек имамо неко оправдање...што то нисмо урадили... квака 22 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Стани брате... ако платиш интернет...а за те паре си некога могао нахранити..зар то није самоугађање...протоив човекољубља... од љубави се гладан неће нахранити...а за некох 2000 динара колико даш за интренет...хоће... ми смо позвани да следимо Христа...али увек имамо неко оправдање...што то нисмо урадили... квака 22 Наравно, у праву си али има нас који радимо преко нета (од куће) тако да није увек ситуација за пример, но ни то није оправдање. Као што си навео позвани смо да следимо Христа, слажем се Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 3, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2013 Наравно, у праву си али има нас који радимо преко нета (од куће) тако да није увек ситуација за пример, но ни то није оправдање. Као што си навео позвани смо да следимо Христа, слажем се Чињеница хе да си увек доњи...како год окренеш када год поред мене прође просијак, гладан, поцепан и болестан...а ја... уместо њему да помогнем....дуваним, пијем каву, читам новине...и ко зна на колико начин расипам новац.. ја сам зао човек..ја нисам следио Христа....мене Господ неће препознати.. И то је чињеница колико год се сакривали иза сабора, догми и ко зна чега све не... и могао би да наводим..примера и примера... лажног сведочења...оптужби без основа...које сваки дан износимо...оговарања... сваки пут када си неког растужио...ти си се одрекао Христа... а да не говорим о неким горим стварима... Све у свему...због овога верујем да су задња времена... нема нам излаза...све је заражено...злоћом. JESSY and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Da bi to u potpunosti sledio, sve sto imas treba da das, postaces prosjak i neces moci vise da dajes. Kad das prosjaku kojem je stvarno potrebno, to je onda slavlje, nemoguce je oceniti ko se vise raduje. Drugar i ja smo jednu noc bili klosari prosjaci, to je sloboda neopisiva, nema nikakvih ovosvetskih stega, ne postojis, skoro si nevidljiv, prosto letis, slobodan ko ptica. Nemas nista, a imas sve. I tek tada u potpunosti spoznas ljudsku izopacenost, predrasude i besmisao. Preporucio bih svakome da proba, jer tek tad ce postati svestan o cemu se zapravo radi. Sve ima svoje prednosti i mane. Iako kad covek ima Vere, onda nema za sta da se brine, ne treba ti nista, sve sto ti je potrebno bice ti dato. Toga sam svestan, znam primere, ali ja tolku veru nemam. Moze se reci i da sam kukavica. ИгорМ, Драгана Милошевић, Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palo stvorenje Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ја не комуницирам са људима, сем основно, молим се за њих тако је боље. А иначе ја сам гори од демона тако да је боље за те добре људе. Простите. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 А ти? Дали си добар? Дајеш милостињу и себи оставиш таман толико колико да се прехраниш... Мислим да не...чим имаш рачунар и интернет... глупо је покретати оваку тему...позивати се на "доброту" а сам ниси такав. Nisam mislio na ovo. Da li smete konkretno da propagirate da je biti dobar nešto uredu, a da pritom ne budete proglašeni za ludaka. Ja kao i svaki čovek nisam u potpunosti dobar i na to se i ne pozivam. Ološ sam kao i svi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ja ne zivim zivotom kakav mnogi pripovedaju ovde na forumu. Gresan sam kol'ko sam tezak - i kada bih pricao drugacije lagao bih. I da sam 90 % savrsheniji idalje sam gresan. Sudim - sabijam. Povremeno se napijam. Nekad jurim zenske jer mi se svidjaju samo fizicki. Neke stvari nisam ni svestan koje radim da su gresne - verovatno. No dobro, ljudi smo, gresni smo svi koliko smo teski, svi imaju odredjene mane i vrline....a ko 'oce da mi sudi - izvol'te facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Sujetan,sklon osudjivanju,plahovit,hirovit,sklon razlicitim vrstama ugadjanja samom sebi i sto je najgore od svega u nekim momentima se uopste ne borim protiv toga. Trudim se da zivim ispravno i onako kako bi voleo nadam se da cu nekad uspeti,medjutim grehova na svakom koraku koji te saplicu i prebacuju na ono sto ne zelis.Ali vera u Boga i sa druge strane nada u to da je moguce JESSY, ИгорМ, Жедни and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Стани брате... ако платиш интернет...а за те паре си некога могао нахранити..зар то није самоугађање...протоив човекољубља... од љубави се гладан неће нахранити...а за некох 2000 динара колико даш за интренет...хоће... ми смо позвани да следимо Христа...али увек имамо неко оправдање...што то нисмо урадили... квака 22 Opravdanje će uvek biti. Moraš se složiti samnom da u svetu oko nas milosrće i ne postoji. Prosijaci prose ne da bi se prehranili već to postaje organizovani zanat kako doći do plate samo sedenjem. Uvek ću dati ali pitanje je kome? Stalno pominješ internet. Ti i na internetu možeš da pomogneš nekom da komšiji koji internet nema nadješ posao ili nekom na forumu daš savet. ИгорМ and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Ja sam uvek dobar samo imam nevolju Bog kaže drugačije. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 ,,Будите мудри као змије, а безазлени као голубови.." рече Господ. Како живим? Отворено, тако да ме многи осуђују, а ја се правим да ме није брига (полако се и мирим са собом). Много падам, грешим и сморим се невиђено и мислим о паклу тада (ух, то су тешки тренуци). Онда разговарам са Богом. Онако најпростије. Јадам се, кривим се, бесним на себе, бесним некад и на ситуације које уреде одређени проблем... А онда се пробудим, пустим неку песму и смејем се, ђускам, радујем се новом дану, размишљам о свим оним стварима које бих могао, а не урадим често. Да, милостиња је јако битна - она тако души даје мир. Мислим да сам престао да се бојим да ли сам исправан када дајем или не. Једноставно спонтано дам или одлучим да сада није време за то. Одавно не мислим да ћу нешто решити у животу (свом, а ни у туђем), ако продам све и подам сиромасима јер сиромаха има увек, а потребно је мудро делати да би могао истински помоћи. Није помоћ само у материјалном. Много више је у молитви и у не осуђивању, подучавању и проналажењу решења. Циљ није да се то мало пара потроши и ајмо Јово наново, јер паре ништа и не значе, па тако мислим и да немају везе са добротом. Да ли размишљам зашто трошим новац на одређене књиге, чајеве на лепим местима, повременом изласку, куповину гардеробе која ми се допадне, а што неко нема шта да једе данас? - Наравно. И плашим се, међутим, знам да је моје поље деловања мало. Битно је где је човеку срце, а ја се трудим да моје буде код Господа, иако то није још увек тако. Како сазревам, размишљам о тој вери Живој. Желео бих да имам на уму да је Господ увек ту и да тада, не из страха, већ из љубави урадим добро дело или одлучим да не урадим оно лоше. Да ли живим животом какав проповедамо овде? - Па не можемо понети сви исти крст, јасно је, али много је важно да се трудимо, што више! Ја се трудим, али далеко сам од доброг. JESSY, Ђуро Станивук, ИгорМ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palo stvorenje Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Демони су криви за грехе свих људи и за хотимичне и нехотимичне.Он сотона је извор свег зла у свету и његови зли дуси.Опростите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Демони су криви за грехе свих људи и за хотимичне и нехотимичне.Он сотона је извор свег зла у свету и његови зли дуси.Опростите. Нису брате/сестро, нису они, нажалост. И они имају врло уско поље деловања, и не могу ништа без нас, без наше ОДЛУКЕ да их послушамо. Нека су они извор, но страшно је то што ми смо проводници зла. Sanja Т., JESSY, мирођија and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palo stvorenje Написано Октобар 4, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2013 Нису брате/сестро, нису они, нажалост. И они имају врло уско поље деловања, и не могу ништа без нас, без наше ОДЛУКЕ да их послушамо. Нека су они извор, но страшно је то што ми смо проводници зла. Брат,ипак мислим да су сви људи добри.У горњој поруци где сте описали себе видим и мене бесним на неке ситуације,хистеришем љут на себе,када ме прође мислим се шта ми је требало да се нервирам.Лако падам у очај.Опростите. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука