obi-wan Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Но то није тема - и даље сам убеђен да Звонкова наравоученија немају додирних тачака са православним учењима. Siguran si da si bas to hteo da kazes? Nadam se da nisi. A sto se tice braka i monastva, svejedno je sta je u pitanju, jer "Carstvo Bozije se stice trudom i podviznici ga zadobijaju" - ova se rec odnosi na sve hriscane bez izuzetka, pa samim tim i na bracne. Kome je tu put malo siri, a kome malo uzi, to je - pogotovu danas - veoma tesko reci... Maja Little Owl and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 naravno da nema dodirnih tacaka sa pravoslavnim ucenjem, jer izmisljena od coveka koji i sam ne zna sta je ljubav....... I da dodam jos ovo, veoma vazno - nije dobro, brate, sto si tako brz da osudis nekog koga licno uopste ne poznajes... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Little Owl Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Pa ja sam kako vi kazete na ovom "sirem" putu, kako je ovima na "uzem" ne mogu da vam kazem, ne verujem ni da su oni bolje informisani o mom polozaju...ma opsta saobracajna zabuna.. 0913_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Широк и узан пут у Јеванђељу се користе за веру и неверје, тј. пут спасења и пут пропасти: "Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе." (Матеј 7:13,14) Нема ту ни говора о брачном и безбрачном животу. Хришћански живот - био он брачан или не - је "узан пут". Дејан, Silence , Maja Little Owl and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 [...]Када је св. Владика Николај писао о браку и монаштву поменуо је " нешто шири " пут ( брак ) и " ужи " ( монаштво ) и да оба воде ка спасењу. [...] Да, тог сам се и ја одма сјетио. Монаштво назива уским путем, а Брак мало ширим и лакшим. У дјелу Мисионарска Писма сам прочитао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Широк и узан пут у Јеванђељу се користе за веру и неверје, тј. пут спасења и пут пропасти: "Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе." (Матеј 7:13,14) Нема ту ни говора о брачном и безбрачном животу. Хришћански живот - био он брачан или не - је "узан пут". Сада већ озбиљно мислим да намерно распредаш о поселу а до мало пре смо дискутовали о Egzit - у. Ниси ти писао о брачном и безбрачном животу већ о браку и монаштву и о наводној заблуди младих да је монаштво највећи подвиг..... Но пошто се нећу јављати до иза Божића......Христос се роди ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Мислио сам на монашки и брачни живот. Заиста се роди! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Protivnik sam braka i bilo kakve papirologije. Manolis and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Protivnik sam braka i bilo kakve papirologije. Зато је ту предбрачни уговор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Зато је ту предбрачни уговор ŠTAA??? Predbračni ugovor??Pa ja sam mislila da ti mene voliš,ja sam mislila da ti meni veruješ? Manolis је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 ŠTAA??? Predbračni ugovor??Pa ja sam mislila da ti mene voliš,ja sam mislila da ti meni veruješ? t5511 t5509 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Predbračni ugovor i venčanje je generalno fer opcija,ti tobijes svoj papir ona dobije njen i tako do kraja života....ili možda ne :0104cheesy: Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Зоске facenew22222222 Без обзира да ли је ово бајка,измишљена,патетична ,шта год, свима коме је љубав основ живота, ова прича је делотворна или у најмању руку изазваће бар једну сузу... Мало ме чуди да је ова форумска дечурлија тако хладна , или се праве важни... Не,не батице,твоје размишљање је инфатилно, ја претпостављам да је за тебе и еванђељско поимање љубави,или Павлова химна љубави исто спада у категорију селф-хелп књига... Мада сам ја у годинама,и још вапијем за искреном љубављу,па сам можда нешто осетљивији,но свеједно...'' (завршен цитат) ...сасвим је небитно да ли је прича истинита или није...и циљ њеног постављања није да се то сазна....већ да се дође до једне велике истине....да помогне многим браковима....да људи стану мало и размисле...дакле, у њој се налази једна велика и важна порука или поука, свеједно... ко има очи нека види, ко има уши нека чује.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука