Jump to content

Јереј Угрин Поповић,штићеник центра Земља живих

Оцени ову тему

banana

Препоручена порука

Ја сам о делу овог свештеника и о његовом псеудо покрету мислио својевремено све најгоре. Али ово нема везе с тим. Он је сад људско биће које страда од порока и стварно не видим ниједан разлог да се њим испирају уста. Свакоме, али свакоме под капом небеском ово исто може да се деси. Проблем је само што он сад нема неког владику или сличну сиву еминенцију да му чувају леђа и пошаљу експресни захтев да се ова тема закључа. То што је он добијао простор у Цркви, то дефинитивно није његов проблем, већ оних који су му то дозволили (као што су дозвољавали разним мирољубима, радишићима и којекаквим другим карикатурама). Али о њима се свакако не сме отворити тема... Несрећни Угрин је барем писао мучен дрогом, а сиве еминенције свакакве ствари раде при чистој свести и здравој памети и ником ништа.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Odmah da vas zamolim za oproštenje jer vidim da je tema bila aktuelna pre par meseci...ali...tek sam juče čuo za sudbinu o. Ugrina Popovića, i užasno me pogodilo :( Iako ga nisam upoznao, a nisam baš ni detaljnije upoznat sa onim što je radio, ipak se videlo da čovek ima dara, da ume da pokrene ljude, te mi je zato bilo strašno žao. Kakav užasan udarac rogatog :(

Na stranu ko je kriv, ko prav, da li je moglo ovako ili onako - činjenica je da je bio cenjen zbog onoga što je govorio, i tu dolazi razlog za ovaj topik/pitanje. Pokušao sam da, osim one njegove ispovesti na RTV-u od pre par meseci, pronađem kakav video, ili tekst gde je čovek govorio. Interesantno je da je uglavnom sve netragom nestalo - obrisano, rekao bih sistematski. Samo par tekstova, bez slika na našem forumu...i naravno udaranje po čoveku od zluradih neprijatelja.

Ako je govorio ispravno, a izgleda da jeste, zar se nešto promenilo od trenutka kad se otkrilo da je narkoman? Pa i da jeste, kome je palo na pamet da izbriše sve to? Gde nestade ono: slušajte šta vam govore, a ne sledite ono šta rade - Gde nestadoše oni koji su ga slušali i odobravali to što je govorio? Čim je pao, okrenuli bratu leđa, izbrisali ga? Izgleda da se čovek svojski trudio da barem govori dobro, dok ga je iznutra izjedalo zlo protiv koga nije umeo da se izbori. Možda su se osetili, prevarenima, sasvim sigurno, izdanima...ali svakako ne rečima, već njegovom bolešću, ali mi se čini da su ga oni izdali i rečju i delom. Ne znam, to što su ga obrisali, još je tužnije od njegovog pada. Nadam se da je sada bolje i da pobeđuje, i želim mu da nađe pravu braću i sestre, koje ga neće obrisati.

Oprostite još jednom, ali strašno me je rastužilo.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Mnoge stvari koje je pisao nisu bile ispravne, dal zbog laznog nadahnuca ili sta, nije ni bitno, uglavnom mnogi se nisu slagali sa time sto je pisao i radio, tako da ne vidim sta ti tu pricas, a ne verujem bas ni da su mu tako okrenuli ledja kao sto kazes.

Najlakse je iz sopstvenog nezadovoljstva ili tuge okriviti druge...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Eto, probaj da nađeš išta od onoga što je postojalo na mreži. Poprilično dobro i detaljno je zbrisano. A sa druge strane, čuo sam da je bilo suprotstavljanja, ali eparhija ga je uvrstila u neka svoja tela, često je držao predavanja, nije baš da je bilo sve za baciti - no u to ne ulazim. Samo pitam kakvi su mu bili "prijatelji" kad su sve zbrisali?

Подели на овим сајтовима

Ne radi se tu sad o "prijateljima", verovatno ima zasto je izbrisano... mozda zato sto ima previse posla odvajati smisao od besmisla...

A sto se tice prijatelja koji su mu okrenuli ledja, i neka su, jos bolje za njega, jer takve "prijatelje" niko i ne treba, na vreme su pokazali da to nije prijateljstvo, nego laz... a dobro je i za njih... da ne obitavaju u lazi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ne radi se tu sad o "prijateljima", verovatno ima zasto je izbrisano... mozda zato sto ima previse posla odvajati smisao od besmisla...

A sto se tice prijatelja koji su mu okrenuli ledja, i neka su, jos bolje za njega, jer takve "prijatelje" niko i ne treba, na vreme su pokazali da to nije prijateljstvo, nego laz... a dobro je i za njih... da ne obitavaju u lazi.

Ja...moguće...samo, jadno i prejadno je sve to.

Подели на овим сајтовима

Tako je to od pada naovamo.

Подели на овим сајтовима

Najlakse je iz sopstvenog nezadovoljstva ili tuge okriviti druge...

Ovo si dodao pa ne videh... Ne okrivljujem ja nikoga, samo konstatujem...a tuga nije sopstvena. žao mi čoveka, akakv god da ti misliš ili znaš da jeste. Velik je to pad, brate. Kome može da bude svejedno.

Подели на овим сајтовима

Dodao, zato sto sam prepoznao kako sam ja reagovao par puta...

Ja ga ne poznajem, a i da ga poznajem, ne bi mi se misljenje promenilo ni za milimetar, kao sto mi se ni ovako nije promenilo, simpatican mi covek. A da je to tolki pad kako kazes, stim se ne slazem, postoje neuporedivo veci padovi.

A u njegov oporavak ne sumnjam, sve u svemu dobro je sto je kod episkopa Porfirija.

Подели на овим сајтовима

Zelim mu da mu Gospod podari izlecenje i izbavljenje iz kandzi narkomanije koje su zaista jedno od najstrasnijih stvari danasnjice. Nisam previse upoznat sa njegovim radom,ali znam za pojedine slike,zajednicke molitve,neke cudne mantije,frizurice iskreno sve me to malo i sablaznjivalo jer takve stvari mislim da ne prilice jednom svesteniku. Da ne pricam o tom njegovom nekom pokretu "Duhovna aristrokatija" sa sve onim logom,nalazio sam vise neka misljenja ljudi da je rec o nekoj sekti nego necemu drugom.

Ono sto mene interesuje koliko sam cuo on je poceo uzimati drogu jos pre svog rukopolozenja,zanima posto znam da pre tog cina se vrsi ispovest gde se cesljaju svi grehovi tokom celog zivota,mene kopka da li je taj greh ispovedio episkopu...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

To je samo dobro što je izbrisano, iz terapijskih razloga se traži od svih njih prekinuti sa aktivnostima koje su radili prije, pa čak i s aktivnostima na internetu: FB, blog, forumi i sl.  Prosto moraju zdeletovat prošlost svuda tamo gdje to mogu kao da je nije ni bilo. I početi sve ponovo. Ne znam na čiji zahtjev su to izbrisali, najvjerovatnije i na njegov lični u suvislosti s uputama terapeuta kako tim reminescencijama na prošlost i starim tim stvarima svojim po internetu ne bi bio nadalje uznemiravan. Sad je svejedno na čiji zahtjev je to urađeno, u svakom slučaju se postupilo sasvim dobro i ispravno ako je tako urađeno a u njegovom je to interesu, za njegovo dobro. Takva je to praksa i ovdje, spada to do terapeutskih tačaka, obligatorija koje se potom ispunjavaju.

Подели на овим сајтовима

Moguće...eto, da ne nastavljam priču jer je već bila. U svakom slučaju, to je znak da se čuvamo. I onaj rogati sačeka trenutak kad može da napravi najviše štete, pa tako je možda i pustio o. Ugrina da privuče ljude, kako bi ih padom njegovim sablaznio i oterao od Crkve...ali ima i drugi deo, pa se nadam da će o. Ugrin, pokajanjem i lečenjem da pokaže Božju snagu i da bude veći u povratku nego u padu.

Подели на овим сајтовима

Ако је, рецимо, један Милан Радовановић, русиста, шутнут из богословије само зато што је да би прехранио породицу уређивао сајт Рашко-призренске епархије док је њом управљао тада још увек владика Артемије - а са тог сајта је и сајт СПЦ преузимао новости - дакле, ако је због тако нечег шутнут врхунски стручњак, онда разлоге за то о чему Ви, падре Александре, говорите, треба тражити у (нажалост оправданом) страху од железне руке мајке Цркве

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Mozes pricati sta hoces mozes pisati sta hoces

Mozes iznova i iznova zacuditi ljude svojim mislima i razmisljanima...delima.

Ali pravo sablaznjavanje moze covek iskusiti samo ako postoji realna mogucnost> ostati bez Boga u sebi.

Prosto ne volim ljude koje sablaznjavaju padovi ma kog coveka...mislim da se foliraju i sude.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

А ко је уопште тај Угрин? Из овога што сам прочитала, схватила сам да је наркоман, али видим да је нека, да тако кажем, "посебна" личност! Је ли он неки свештеник, монах......!??? 

У сваком случају, и мени га је жао! :(

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...