bosanac Написано Јануар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Šaria dozvoljava i praktikuje mnogoženstvo i hareme - to je istina. Mnogožentvo dozvoljava a ne dovoljava hareme. Sultan Selim III je imao dječačke hareme - i to je istorijski fakt. To je laž.ako ti je dokaz sapunica koju gledate moram te sinko upoznati da film nije historija.Sinko to je film. Međutim ja u svojim podacima da bi došao do nekakvog "fakta" ne koristim filmove ja koristim podatke sigurnosnih službi koje imaju na hiljade slučajeva zlostavljanja djece od strane vaših svečenika(katoličkih Dejane a ne pravoslavnih koji su daleko od toga) i na osnovu toga sam ti rekao da sam od onih koji su nastrani ne bih morao u Saudiju ići, komšiluk je blizu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Jeste,sad i zajron ima opomenu 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 138999 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 To je laž.ako ti je dokaz sapunica koju gledate moram te sinko upoznati da film nije historija.Sinko to je film. Podatak je istorijski i iz istorijske knjige a ne iz nikakvog filma. A i da je iz filma - i ti se ako su istorijski većinom snimaju prema istorijskim faktima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Mnogožentvo dozvoljava a ne dovoljava hareme. Da sad je to takva fatalna razlika nekakva jel ih tamo 4 ili 40. Za onog ko ih mora hranit i oblačit može biti zaista fatalna i dovest ga do bankrota. Ovo dokazuje da šaria nije kompatibilna sa zapadnim evropskim pravnim sistemom i normama. Šaria dozvoljava 4 žene, evropsko pravo samo jednu a mnogoženstvo je ilegalno, nezakonito je, krivično djelo, kažnjava se zatvorom. I kako onda misliš zavodit šariu u BiH, tako što ćeš proglasiti zakone BiH nevažećim za muslimane u BiH? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Da sad je to takva fatalna razlika nekakva jel ih tamo 4 ili 40. Za onog ko ih mora hranit i oblačit može biti zaista fatalna i dovest ga do bankrota. Ovo dokazuje da šaria nije kompatibilna sa zapadnim evropskim pravnim sistemom i normama. Šaria dozvoljava 4 žene, evropsko pravo samo jednu a mnogoženstvo je ilegalno, nezakonito je, krivično djelo, kažnjava se zatvorom. I kako onda misliš zavodit šariu u BiH, tako što ćeš proglasiti zakone BiH nevažećim za muslimane u BiH? Pa rekao si bosanac da hoćete zavodit recimo neke samo elemente šarie, porodično pravo na primjer, nasljedno itd. I kako to mislite zavesti kad je tako nešto sada ilegalno, protuzakonito. Sekularno opravo kažnjava poligamiju zatvorom a BiH sadašnji zakoni o nasljeđivanju ne poznaju a ni ne priznaju pojam 4 žene nasljednice? I sva djeca drugih žena, osim one jedne zakonito udate su nezakonita pred zakonom, vanbračna. Kako ćete onda to uraditi: ili ukiniti važenje sadašnjih zakona za muslimane selektivno ili linearno za sve ili ih jednostavno zamijeniti šariom? Ne može važit oboje istovremeno, jedno mora iz kola van. Ili sekularni zakoni ili šaria. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 I recimo šta da vam se dozvoli nekako, nije važno kako da imate 4 žene. A pogledaj šta onda ja napravim. Osnujem takvu nekakvu religiju koja se naziva zayronizam i koja bude imala samo dvije tačke u svojem "vjerovanju": 1. Zayronizam je religija 2. Svaki zayronista ima pravo imati 7 puta 77 zakonitih žena ako hoće! I onda tu takvu religiju zaregistrujem prema ustavu BiH a odmah po registraciji budem zahtijevao da ja onda mogu imati 7 puta 77 žena ako hoću a ne samo 1, 2, 3 ili četri kao po šariji. A šta onda s tim? Sad bude trebalo usklađivat i taj zayronizam s BiH legislativom kao i šariju? Jer taj zakonski maksimum od 4 žene neće odgovarati nikako meni kao zayronisti koji imam pravo da ih imam 7 puta 77 zakonitih žena ako hoću. I moja vjerska prava bi bila povrijeđena! Ja onda ne bi mogao slobodno upražnjavati svoj zayronizam u BiH i uskladit svoj život prema njemu. A šta potom Mormoni? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Zanimljivo da niko od vas zagovornika šarie ne odgovara na ova principijalna pitanja koja sam vam postavio, samo neprestano ponavljate asertivnim sistemom pokvarene ploče da ste danas ograničeni u pravima jer ne možete da živite prema islamu zato što elementi šarije nisu inkorporirani u sekularno zakonodavstvo. A koliko bi vama onda pomogli samo ti neki elementi? Ako je nešto zakon onda se uzima cio. Ne mogu ja proglasiti da kao hrišćan bih rado volio uvesti barem hrišćansko bračno pravo a zapostaviti sve druge oblasti koje ono direktno reflektira, nasljedno pravo itd. I koliko bi onda ti sekularni zakoni koji bi se stalno sve više i više postupno prilagođavali šariji ostali na kraju ustvari sekularni? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Probamo ponovo s tim pitanjem po treći put - treća sreća: Sad ga imate napisanog na mojem blogu a možete odgovoriti na njega svejedno kad, imate na to vremena cijelu godinu i više, neograničeno. Staviću i link na njega u potpis da ga ne morate tražiti svuda po temi: Šaria u BiH - pitanje zagovornicima uvođenja šarie u BiH Pitanje je ovdje: http://pouke.blog.cz/1301/saria-u-bih-pitanje-zagovornicima-sarie Odgovorit možete bilo gdje na ovoj temi ili dole u komentarima ispod bloga. Ili možete otvorit za taj svoj odgovor posebnu temu ako bude opširan i temeljit. Adresa tog bloga je pouke.blog.cz a to pitanje lako pronađete u rubrici Islam: http://pouke.blog.cz/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Da li ja mozda govorim kineski??? Procitaj jos jednom sta sam napisao. Vi verujete da je ovo diktirano od reci do reci a mi verujemo da je Bog ovim inspirisao ljude. Dakle nadahnuo je ovu istinu ali je u reci sroceno pomocu ljudske slobode i kreativnosti. To vazi za sve ostalo. Vama je koncept Bogocoveka potpuno stran pa zato vam jedino ostaje da verujete u Boga koji od reci do reci diktira ono sto ljudima saopstava. Sto kod nas uopste nije slucaj. A posto ni jedan od ova dva pristupa nije moguce emepirijski proveriti ostaje vama da verujete vase a nama nase i tako. U tome i jeste problem. A to je ono što sam ja pokušavao objasniti. Ljudsku slobodu i kreativnost toliko su neki zloupotrijebili da se u Bibliji nezna šta je od Boga a šta je ljudska kreativnost. Ono što Bog naređuje nema ljudske kreativnosti pa ni titla jedna nesmije se mijenjati. Ko smo mi da mjenjamo Božije riječi. Čovjek može samo reći:"čujemo i pokoravamo se". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Питање за босанца. Шта тачно мислиш да би постигао увођењем шеријата ? Зар мислиш да закон има моћ да промени људе. Имаћеш случајеве да неком сиромашку који је украо хлеб за дете секу руку а неки буџован ће као и сада да краде милионе из државне касе без да га ико погледа попреко, или ће некога убити камењем због држања за руке а мамини и татини синови ће да праве баханалије иза затворених врата на приватним журкама. И то ће се звати правда... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Pozabavimo se sad malo sankcijama i kaznenim pravom u slučaju da se zakoni BiH budu tako elastično prilagođavati konfesionalnim zakonima i pravilima. Imaćemo dakle u BiH najmanje tri vrste građana prema pravu koje će se na njih primjenjivati: 1. raznorazni: ti će biti sankcionisani kad se budu pokušali oženit već po drugi put, tu će biti najviše hrišćana ali i ateista, agnostika, vjerski infiferentnih i nezainteresovanih 2. muslimani - ti će biti sankcionisani tek onda kad se pokušaju oženit po peti put 3. zayronisti - ti će smjet biti sankcionisani samo u slučaju kad bi se nedaj Bože pokušali oženit po 540-ti put, jer kako sam rekao po 2. tački zayronske reiligije: "svaki zayronista ima pravo imati 7 puta 77 zakonitih žena ako hoće!", dozvoljeno je tačno 539 žena. Ta 540-ta je onda nezakonita i zayronista koji bi pokušao oženit 540-tu ženu putuje u zatvor, jasna stvar! Kako je onda ustavom zagarantovana jednakost svih građana pred zakonom i ista prohodnost, izvršiteljnost i iznuditeljnost zakona svuda isto na teritoriju BiH i jednako među svim građanima BiH? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 http://i46.tinypic.com/2565x0w.jpg http://gayswithoutborders.files.wordpress.com/2009/11/nosharia_placard_a2_160209.jpg?w=425&h=602 Još jedan poster - dijelite na FB i po Forumima! Manolis је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 http://i50.tinypic.com/oqlr48.jpg Manja sličica za FB, email itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Питање за босанца. Шта тачно мислиш да би постигао увођењем шеријата ? Зар мислиш да закон има моћ да промени људе. Имаћеш случајеве да неком сиромашку који је украо хлеб за дете секу руку а неки буџован ће као и сада да краде милионе из државне касе без да га ико погледа попреко, или ће некога убити камењем због држања за руке а мамини и татини синови ће да праве баханалије иза затворених врата на приватним журкама. И то ће се звати правда... Dok god ima nas normalnih ljudi,niti će moći da seku ruke niti da kamenuju svoju decu. Te svoje fantazije će moći da gledaju samo u filmovima na kojima će biti oznaka dozvoljeno iznad 18 godina. Bolesnici... DYNABLASTER and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 9, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2013 Jedan primjer toga kako vjerski, konfesionalni zakoni funkcionišu imamo recimo danas u Saudijskoj Arabiji. Hrišćanstvo u Saudijskoj Arabiji nije dozvoljeno, njegovo javno praktiikovanje je zabranjeno pod prijetnjom smrti. http://www.asianews.it/news-en/Indian-Christians-against-the-Grand-Mufti-of-Saudi-Arabia,-who-wants-to-eliminate-all-churches-24393.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука