bosanac Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Питање часног и побожног обављања посла је једна ствар, To je jedan od ciljeva šerijata. а питање како да се обезбеди гаранција да нема мита је нешто сасвим друго. Мене занима како би то шеријат решио. Donošenjem odredbi koje bi uređivale ove stvari.tj kodeks ponašanja svih uposlenika. Postojanje organa unutar jedne bolnice koji bi imao zadatak provjeru profesionalnosti i primjenu kodeksa ponašanja osoblja.Zatim predviđanje disciplinske odgovornosti za svakog onoga koji bi krenuo putem mita i korupcije a omogučavanje osoblju kvalitetan rad kroz adekvatnu platu za usluge koje čine. Можда има и у Јустинијановом законику или у Душановом нека одредба о томе. Čitao sam Dušanov zakonik ali ne bih ga kometarisao. Потом је питање како обезбедити да правосуђе не буде корумпирано. Да ли ће кадија примити бакшиш или неће? Да ли ће му казна бити пакао или одсецање руке? Да ли ће полиција бити без корупције? Како то све обезбедити? Ne, nepostojanjem zdravog sudstva ne znači da nemožeš da kontrolišeš rad uposlenika.Najveća kazna uposleniku jeste da ostane bez posla u ustanovi koja mu je davala dobro primanje bez obzira ko on bio.I stavljanje tog uposlenika na javnu listu korumpiranih medicinskih radnika.Znači ima načina.. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Ja bih objasnio ali ti ništa ne kontaš. Dovoljno sam ti objašnjavao i kada se uozbiljiš i kada budeš se izvinuo nama muslimanima zbog šovinističko-ustaških stavova. Moći ćeš tada dobiti odgovore. Izvinite se ti i taj tvoj istražilac članovima na Forumu zbog svojih islamističkih stavova i propagiranja strane vojne i političke sile i stranog državnog ustrojstva i ideologije, saudijskoarapskog islamizma u cilju njenog podmuklig zavođenja u BiH i Evropu i izdaje svoje sopstvene zemlje, matere svoje, otažbine i domovine koja vas je odhranila. Islamisti su špioni i zaprodanci Saudijske Arabije i njenih vojnih, političkih, ekonomskih i geostrateških interesa u svijetu a ne nikakvi ni patrioti a ni pravi muslimani. Pravi musliman voli svoju zemlju a ne prodaje ju ni Arapima ni Turcima ni Tatarima ni ne znam sve kome. Ja da se vama izvinjavam? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Brate Logdanov, prvo javni pozdrav tebi i drago mi je kao čovjeku da si opet došao na forum i da učestvuješ u diskusijama.Izvini na moju oštrinu u odgovorima nekim od članova foruma koji su odgovor na dugotrajne provokacije.Kao čovjek žalim zbog toga što nisam imao drugog načina osim da budem malo i nekulturan .. Neki ljudi ne razumiju osim takav jezik,nažalost.Brate šerijat je islamski način života. I to je praktična primjena šerijata u osnivanju jedne ustanove. Nije šerijat samo zakonodavstvo. Šerijat je živi islam.Tj življenjem po islamskom načinu života se na drugačiji način može reči i življenje po šerijatu. Поздрав и теби пријатељу. Жао ми је што неко ово форумско чаврљање прима к срцу. Као што рекох, мени су овакве теме нека врста интелектуалног изазова. Није ми гушт да изнесем своје противљење већ да видим да ли можда ти, као конкретна личност и ја, такође као конкретна личност, можда имамо исти или сличан однос према највишим идеалима, не улазећи у питања која се тичу догматских разлика. Гушт ми је да видим у чему се разликујемо. Да ли хоћеш да кажеш да ви шеријатом зовете оно што се код нас зове благочешће? Ако је тако, прво се морамо дефинисати терминологију. bosanac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Pa to nije stvar šerijata nikakvog već zakona Republike BiH. Nek si naprave zakon da sve vjerske ustanove mogu osnivati bolnice, takav u zapadnoj Evropi postoji i gotovo. Šta ima sad šerijat s tim? I ovdje u Češkoj već najmanje 15 godina može svaka vjerska organizacija osnovat i otvorit bolnicu. Svejedno koja, islamska, hrišćanska ili budistička. To nije stvar šerijata već civilnih zakona. Ali sve te bolnice i državne i privatne i vjerske se potom upravljaju prema istim zakonima Češke Republike o javnom zdravstvu i higijeni. I moraju ispunjavati iste odborne i higijenske itd. norme. Hajde ja ću da spustim loptu.Lijepo se izvini zbog onoga što si pisao i da ti ko čovjeku odgovorim. Ovako se trošiš bespotrebno. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Izvinite se ti i taj tvoj istražilac članovima na Forumu zbog svojih islamističkih stavova i propagiranja strane vojne i političke sile i stranog državnog ustrojstva i ideologije, saudijskoarapskog islamizma u cilju njenog podmuklig zavođenja u BiH i Evropu i izdaje svoje sopstvene zemlje, matere svoje, otažbine i domovine koja vas je odhranila. Islamisti su špioni i zaprodanci Saudijske Arabije i njenih vojnih, političkih, ekonomskih i geostrateških interesa u svijetu ane nikakvi ni patrioti a ni pravi muslimani. Pravi musliman voli svoju zemlju a ne prodaje ju ni Arapima ni Turcima ni Tatarima ni ne znam sve kome. Ja da se vama izvinjavam? Znači ti si kod mene na ignore. Bespotrebno je da dalje komuniciramo.Od sada ispod tvoga teksta od mene će biti napisano ignore. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Да ли хоћеш да кажеш да ви шеријатом зовете оно што се код нас зове благочешће? Cilj islama jeste da musliman takvim načinom života živi.on će to postiči primjenom islamskih propisa u svome životu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Znači ti si kod mene na ignore.Bespotrebno je da dalje komuniciramo.Od sada ispod tvoga teksta od mene će biti napisano ignore. Odlično, svejedno mi nisi odgovorio na ono što sam te pitao jer nemaš mi ni šta odgovoriti. Naravno da samo muslimanima treba šarija u BiH i samo islam treba proglasiti državnom vjerom. Naravno da hrišćanima ništa takvog ne treba, oni će svejedno biti sasvim dovoljno zaštićeni kad vama opet budu plaćali džiziju. Kako radite na tome moglo bi to biti vrlo brzo, za 10-20 gpd. S tobom i s tim tvojim istražiocem sam ja na ovom Forumu davno završio, ako niste primjetili ja islamske teme ignorujem sve redom otkako sam došao ali ova nije islamska već BiH politićka. S vama sam ovdje završio ali ne i s vašim islamizmom, naša informativna kampanj u Češkoj za koju si me inspirovao ti otvaranjem ove besmislene i provokatorske teme je više nego uspješna: A nastaviće se cijele ove godine u češkoj, slovačkoj, poljskoj, ukrajinskoj i hrvatskoj sekcij sajta: http://gloria.tv/?media=381570 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Cilj islama jeste da musliman takvim načinom života živi.on će to postiči primjenom islamskih propisa u svome životu. Вероватно и у исламу као и у хришћанству постоји разлика између прописа и препорука. Имамо и ми наше прописе који се односе на живот верника, а тичу се поста, брака, црквеног живота. Осим тога, у друштвеном животу имамо и прописе и препоруке. Од поштовања прописа зависи живот у заједници верних, а препоруке су најбољи начин да се постигне циљ, а то је опет однос са Богом и живот вечни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 S vama sam ovdje završio ali ne i s vašim islamizmom, naša informativna kampanj u Češkojza koju si me inspirovao ti otvaranjem ove besmislene i provokatorske teme je više nego uspješna: A nastaviće se cijele ove godine u češkoj, slovačkoj, poljskoj, ukrajinskoj i hrvatskoj sekcij sajta: http://gloria.tv/?media=381570 A evo vam i dokaza ko se za to sve plaho interesuje i zanima i ko ustvari stoji za svim tim, saudskoarabska rozvjetka, obavještajna informačna služba. Čim se gdje u svijetu šušne šta o šariji pa makar i na češkoj sekciji katoličkog sajta Glorije odmah oni trče vidjet šta se tamo pričalo, da se nije nedaj Bože kakva šarijatska antipropaganda opet gdje u svijetu objavila. Naravno, jer pitanje šarijata je za njih, Saudskoarabijsku vladu, vojsku i tajne službe ključno i kako sam rekao od kapitalnog političkog, obavještajnog i vojnostrateškog značaja. Ona sve te tajne akcije, proteste i pobune muslimana po Evropi vodi, organizuje i finansira. Video je jedva par dana tamo a oni su ga već vidjeli i gledali. Češljaju i pročešljavaju svaki dan cio internet i sve stranice po internetu što se tiče šarije i islama pa su morali i to provjeriti o čemu se radi. I šta a kako se tu o njima tj. o njihovoj državnoj ideologiji - šariji govori. Rozvjetka - ko bi drugi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Од поштовања прописа зависи живот у заједници верних, а препоруке су најбољи начин да се постигне циљ, а то је опет однос са Богом и живот вечни. Da a šta ćemo sa onima koji se ne plaše i ne brine ih život večni ? Za njih ostaje samo . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 A evo vam i dokaza ko se za to sve plaho interesuje i zanima i ko ustvari stoji za svim tim, saudskoarabska rozvjetka, obavještajna informačna služba. Čim se gdje u svijetu šušne šta o šariji pa makar i na češkoj sekciji katoličkog sajta Glorije odmah oni trče vidjet šta se tamo pričalo, da se nije nedaj Bože kakva šarijatska antipropaganda opet gdje u svijetu objavila. Naravno, jer pitanje šarijata je za njih, Saudskoarabijsku vladu, vojsku i tajne službe ključno i kako sam rekao od kapitalnog političkog, obavještajnog i vojnostrateškog značaja. Ona sve te tajne akcije, proteste i pobune muslimana po Evropi vodi, organizuje i finansira. Video je jedva par dana tamo a oni su ga već vidjeli i gledali. Češljaju i pročešljavaju svaki dan cio internet i sve stranice po internetu što se tiče šarije i islama pa su morali i to provjeriti o čemu se radi. I šta a kako se tu o njima tj. o njihovoj državnoj ideologiji - šariji govori. Rozvjetka - ko bi drugi. Zato je došao princ Emirata u posetu Srbiji zbog naše blagonaklonosti prema šerijatu i naše tolerancije , ipak je neko video šta se ovde piše ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Вероватно и у исламу као и у хришћанству постоји разлика између прописа и препорука. Nije sad toliko bitno da li je nešto propis ili preporuka. Bitnije je to kakva je država u kojoj neki muslimani žive. Ako je islamska onda propisi imaju snagu zakona. A prestupnici mogu biti suđeni pred islamskim vjerskim šarijatskim sudom a ne civilnim i kažnjavani na zatvor, smrt itd. Ako je kao Turska onda je to kao kod nas, mnogi Turci se ne drže tih propisa a ni preporuka, ima ih i ateista i niko ih zbog tog ne kažnjava. Civilni, sekularni sudovi neće a vjerski na takvo nešto nikakvo pravo nemaju. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Da a šta ćemo sa onima koji se ne plaše i ne brine ih život večni ? Za njih ostaje samo . У друштву у којем живимо, које заговара европспке антихришћанске вредности; у друштву у којем лажни научници траже наш, српски идентитет у паганским веровањима заосталим по планинама; у друштву у којем је Бадњи дан већи и важнији од Рождества, а бацање дрвета у ватру важније од вечерње службе; у друштву у којем се на Универзитету учи да би нам боље било да никада нисмо имали Пећку патријаршију - не вреди чак ни батина. Наши верници се утркују да покажу колико су секуларни. Наши свештеници се утркују да покажу колико су напредни. Наши богослови се тискају да их РТС слика на поноћки у св. Анте за Божић (да не буде јадњикаво и празно). А цела Христова порука нама своди се на просто питање: "Хоћеш или нећеш?" Нема ни њиве, ни свадбе, ни родитеља које морамо да сахранимо, нема ни тетке да јој однесемо лек. Онако како учимо недокрштену Српчад тако нам је. Али, замислите друштво у којем би људи били охрабривани да верују васкрслог Господа уместо у хороскопе и смакове светова, огромној већини би било веома важно да задрже свој статус у заједници. Људи су већином једноставног склопа - хоће оно што је у тренду. Хрватима је у тренду Тони Кеш и сви се радују његовом ослобођењу. Нама генерал Лазаревић није у тренду (кладим се да га се већина више и не сећа). Зар не може да се осмисли дебата о паралелама између веронауке и нпр. хемије у основним школама? Зашто је музичко обавезно? Зашто је обавезно физичко? Чему ликовно? Хајде да проверимо да ли грађани Србије желе да имају веру или не желе ништа. А сигуран сам да желе! Само со може да да укус нашој бљутавости. Ако се овај народ не осоли морском, осолиће се тузланском. Због тога свега, ја савршено разумем босанца и његове мотиве да покрене ову тему. Не ради се ту о завери против српског народа у целини. Човек гласно размишља и проверава своје ставове. Он хоће своје, а ми хоћемо да се допаднемо Чесима, Немцима и ЛГБТ "популацији". ratko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Muslimana iu Češkoj ima samo 10.000 ali si uživaju si nebivalo velikog interesa i zanimanja češke rozvjetke (kontraobavještajne službe) i njihovog nadstandardnog 24/7/365 servisa, razloga za to ima, samo vam to mogi reći. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Може ли СПЦ као највећи корисник МТС-а да тражи од овог јавног предузећа да нам СМС поруке и рачуне за телефон шаљу ћирилицом? Може ли СПЦ да запрети МТС-у да ће пребацити своју мрежу у ВИП? ВИП би за такву корисничку групу слао СМС-ове и на црквенословенском. Шта све можемо ми као со? Да ли се то нас тиче? Да ли смо заиста толико мутирали да нам је важнији Тезе од писма које су нам даровали светитељи Божји? Зар ово све није шеријат што говорим? Зар има неког да то не жели? ratko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука