Jump to content

Koliko Bosna može šerijata podnijeti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evropi je danas potrebna uvozna radna snaga zato što njihove populacije su sve starije. Ne radi se tu o ljubavi nego o obostranoj koristi.Muslimani doseljavaju omogučava im se bolji život a oni imaju brojnu porodicu čiji članovi rade i održavaju ekonomije tih država.

Naravno ne samo muslimani nego i druge manjine.U zadnje vrijeme kineza je sve više...

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Idite u islamsku državu i ne stidite se za to što ste hrišćan, budista, židov.

Počnite se molit, metanisat i krštavat na ulici prema svom običaju.

Ponašajte se jednostavno tako kao oni ovdje u Evropi.

A uvidite kako oni potom budu respektovat vašu vjeru,

vaše nemuslimanske običaje i vaša ljudska, vjerska i ostala prava.

Ukažite da nosite krstić ili tetovanje. Pa uvidimo kako ćete se provesti.

U mnogim islamskim zemljama su zabranjene ctkve, zvona, hrišćanstvo.

Očigledno da ti nisi nikada bio u muslimanskim državama.

Подели на овим сајтовима

Slušaj me dobro mi smo svoji na svome.

Vas neće odnikud niko tjerat ali ćete sami s njima htjet otići

kad budu išli i oni ako budete previše problema u Bosni pravili,

previše talasali i koješta tražili, izmišljali, izvodili i zavodili. OK. 

Подели на овим сајтовима

Očigledno da ti nisi nikada bio u muslimanskim državama.

Ne pravi od sebe budalu a od mene idiota, ovdje je riječ o ISLAMSKIM državama po državnom uređenju, ne o muslimanskim.Tim bilo mišljeno Saudijska Arabija i sve njima slične. Turska je muslimanska država ali nije islamska!

Подели на овим сајтовима

Muslimani po ne znam gdje sve kojim zemljama arapskim, turskim i pakistanskim mogu imati po 10 i 15 djece jer će ta sva poslije otići u Evropu, USA, Australiju ili ne znam gdje sve po bijelom svijetu trbuhom za kruhom. A kamo bi trebala trbuhom za kruhom otići evropska djeca u slučaju recimo kad se o njih ne bude niko brinuo isto kao ni o tu djecu muslimansku po svim tim zemljama arapskim, turskim i pakistanskim i kad bi samo govorio ko oni za tu svoju: "Allah će se dragi pobrinut, nek idu u Evropu da ih ona hrani na socijalnim pomoćima i sistemima socijalnim svojim", da ih je već toliko recimo ko i te muslimanske.

Muslimani u evropi ne žive od socijale nego od svog rada i to onog rada koji evropljani neće da rade.

Ali oni preuzimaju polagano i druge poslove pa se nađu kojim slučajem u samom vrhu vlasti.

Radna snaga je evropi potrebna.

Ko će raditi?

Pogledaj ststistiku mlade radne snage po evropskim zemljama pa će ti biti sve jasno.

Zašto evropljani ne rađaju djecu?

Jel to zbog nemoći ili možda što više vole isti pol ili možda što pojedini više vole to radit sa cukama!

Usvakom slučaju to su bolesti u koju oni sami sebe guraju.

Zbog takvih stvari netreba kriviti one koji sa time nemaju veze.

Подели на овим сајтовима

Slušaj me dobro mi smo svoji na svome.

Vas neće odnikud niko tjerat ali ćete sami s njima htjet otići

kad budu išli i oni ako budete previše problema u Bosni pravili,

previše talasali i koješta tražili, izmišljali, izvodili i zavodili. OK. 

Šerijat se nikad neće zavest ni uzakonit ni u Bosni ni u Evropi

pa ako budete htjeli živjet pod njim moraćete otići s njima tamo

gdje je taj šerijat već zaveden i funkcioniše. Ili ostati tu al bez njega.

Ako vam zaista toliko do tog šerijata bude stalo, odite onda za njim.

Подели на овим сајтовима

Ko vama brani pridržavat se islama, kakva izmišljotina, besmislica i prenemaganje.

Ko da bi ja proglasio da ne mogu normalno upražnjavati katoličanstvo u Bosni

jer nije u zakonodavstvo ugrađen katolički Codex Iuris Canonici potpisan papom.

Ili kao kad bi se pravoslavci žalili da je nemoguće praktikovat u Bosni pravoslavlje

jer Bosanska vlada nije usvojila sistem istočnog vizantijskog crkvenog prava i sve 

kanone, tipike i ostalo koje postoje u istočnom crkvenom pravu. Zaista besmislice.

Kako je to moglo do sada, šta ste bili do sada ako ne muslimani. Čega ste se pridržavali?

Islama il štapa i konopa? Ne lažite i ne izmišljajte, imate pravo na sasvim isto to što i ostali.

A isto tako vam bude zabranjemo rušit sekularnu državu i zavodit u nju vjerske zakone kao i ostalima.

Šta ste vi sad nešto svetiji od ostalih ili preči i važniji da vama treba izmišljat i vjersku državu i šariju?

A ostalima to ne treba, katolicima ne bi pasala nekakva katolička, pravoslavcima pravoslavna, 

samo ste vi tu najpametniji da morate imat islamsku državu. A šta kad ju ne budete imali? 

Ko što i nećete jer se o tome ne pitate samo vi. Ah, baksuzluka! Al šta ćete niste prvi ni jedini u Bosni.

Подели на овим сајтовима

Krajnje je vrijeme da se malo pozabavimo i tim kako to ustvari izgleda u tom prekrasnom islamskom svijetu gdje vlada šarija i da vidimo malo nešto od toga što se tamo sve dešava i praktikuje, da vidimo i nauživamo si i svega toga ostaloga što nam nudite zajedno s tom šarijom. Mogli bismo si tako malo napasat oči na ljupkim fotografijama iz bezbrojnih sunitsko-šiitsikh i ostalih unutarsunitskih i unutaršiitskih borbi i ratova svakog protiv svakomu, uličnih nereda, buna, anarhije i pučeva, prekrasnim kadrovima javnih kažnjavanja bičevanja, kamenovanja i odsijecanja glava, ruku, nogu, šaka, stopala sabljama. Videima s prikazima do pojasa obnaženih muškaraca i mladića, svih zalitih krvlju i koji se bjesomučno švihaju sabljama i mačetama po glavama, samobičuju, igraju extatičke tance, urlaju kao opsjednuti itd. itd.

Подели на овим сајтовима

Ne pravi od sebe budalu a od mene idiota, ovdje je riječ o ISLAMSKIM državama po državnom uređenju, ne o muslimanskim.Tim bilo mišljeno Saudijska Arabija i sve njima slične. Turska je muslimanska država ali nije islamska!

Od sebe ne pravim budalu to mi nedolikuje a idiota od tebe nema potrebe niko praviti....

Подели на овим сајтовима

Od sebe ne pravim budalu to mi nedolikuje a idiota od tebe nema potrebe niko praviti....

Rađe ću bit idiot koji je protiv šarije u Bosni nego intelektualac kao ti koji se zalaže za uvođenje šarije u Bosnu. Ako bi se već moralo izabrat nešto od tog dvoje.

Подели на овим сајтовима

Krajnje je vrijeme da se malo pozabavimo i tim kako to ustvari izgleda u tom prekrasnom islamskom svijetu gdje vlada šarija i da vidimo malo nešto od toga što se tamo sve dešava i praktikuje, da vidimo i nauživamo si i svega toga ostaloga što nam nudite zajedno s tom šarijom. Mogli bismo si tako malo napasat oči na ljupkim fotografijama iz bezbrojnih sunitsko-šiitsikh i ostalih unutarsunitskih i unutaršiitskih borbi i ratova svakog protiv svakomu, uličnih nereda, buna, anarhije i pučeva, prekrasnim kadrovima javnih kažnjavanja bičevanja, kamenovanja i odsijecanja glava, ruku, nogu, šaka, stopala sabljama. Videima s prikazima do pojasa obnaženih muškaraca i mladića, svih zalitih krvlju i koji se bjesomučno švihaju sabljama i mačetama po glavama, samobičuju, igraju extatičke tance, urlaju kao opsjednuti itd. itd.

Nemoj da te bude strah toliko,eto ja nisam za džizju. 

Подели на овим сајтовима

Evo, imamo i mi naše "fetve" ali ih ne zovemo fetvama već enciklikama, motu propriima i svakako još drugačije.
I šta sad: vaše fetve moraju biti usvojene i u parlamentu BiH i sudovima,  adoptovane pravnim sistemom države a naše enciklike ne moraju? Ili šta s pravoslavcima, i oni isto tako imaju slična ta proglašenja i poslanice svojih Patrijarjha, Svetih Arhijerejskih Sinoda itd. U kojima se isto tako naši katolički i njihovi pravoslavni vjerski poglavari, biskupi i episkopi izjašnjavaju o važnim stvarima u hrišćanstvu i daju pravorijek i tumačenje. Isto kao ti vaši o Kuranu u fetvama. Samo vaše znači treba biti potporovano državnim zakonom, ustavom i pravnim sistemom sekularne države a naše ne treba? A znog čega ustvari zakonom i ustavom, zakonima države? To znači odmah i policijom i vojskom, svaka država si mora obstarat izvršiteljnost svojih presuda pa ako treba i policijom i vojskom i zatvorima. Zbog toga onda države uostalom i imaju i vojsku i policiju i zatvore. Sad me zanima zašto vama treba da izvršiteljnost vaših zakona i presuda bude ako treba iznuditeljna i prisilno, silom - policijom, vojskom i zatvorima. A katolicima i pravoslavcima to ne treba. A šta s ateistima i vjerski nesvrstanim osobama. Objasnite kako ste to mislili i u čemu smatrate da vaša vjerska tumačenja tj. tumačenja vaših vjerskih poglavara trebaju uživat status državne reiligije u BiH a ostala ne.

http://www.papalencyclicals.net/

http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/encyclicals/index_en.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...