Jump to content

Koliko Bosna može šerijata podnijeti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Opet patetišeš i konstrukcije praviš. 

Ja ili ti?

1. protiv šerijata se borim - da! Šerijat je prioritet političkog islama ili silamizma, s vjerom islamom to nikakve veze nema.

Isto tako bi se biorio protiv rušenja sekularne BiH i zavođenja bilo kakve druge vjerske ili crkvene države i prava u BiH.

To je tvoje pravo.ali nije tovje pravo da uređuješ moj privatni život koji želim uskladirti sa islamski učenjem tj sa šerijatom.

2. Nek muslimani imaju natalitet koliki hoće ako ih mogu sami izdržavat i nahranit.

Ali ako se s njim služe da bi nekog oštetili i nekom nešta oteli i ukrali na to ću uvijek ukazati.

Zanima me kako bi to bilo naselit Kineze po arapskim državama,

kad bi vi imali po 7-10 Kinezi bi ih imali po 15-20.

A vi biste ih onda morali imati svaki po 30 da bi im parirali.

I mi u Evropi bi onda isto tako trebali imati po10-15 samo da bi vama parirali? 

Da nas ne bi demografski zagušili? Je li tako?

De sada reci da vi hranite djecu.Zar Bog nije taj koji opskrbu daje?Koliko će ko imati djece to je njegova privatna stvar.Kinezi izlaze van iz Kine između ostalog da mogu roditi više od jednog djeteta jer im ljudi poput tebe ukidaju pravo na takvo nešto.

3. Ne borim se protiv muslimana. Već protiv islamista i islamizma.

Islamizam nije isto što i islam.Islamizam je ispolitizovani islam a islam je religija.

Ako je za tebe to isto onda je jasno da BiH ne misliš dobro.

Ne ti bi islam koji je po tvojoj mjeri.To ne može tako.

I prestani se već prenemagati s tim pravoslavnim Božićem, da im ga ne bi slučajno pokvario,

meni si s ovom temom pokvario kompletnu 2013. godinu i samo radi nje ću je čitavu provest

u antišarijatskim aktivnostima u srednjoj Evropi koje uopšte nisam imao planu a zahvaljujući

tvojoj neopreznosti sam se vidjevši ovu temu za to tako odlučio. Bolje bi ti bilo da si šutio o tom

i nikakav šerijat nigdje na ovom Forumu ŽRU nisi ni spominjao. Sad vidiš kako od mnogo jezika glava boli.

Ovakav vama fali u Bosni, pravi musliman i patriota a ne islamista

zaprodani islamskim teroristima, islamistima i Arapima nekakvim:

Ljudima sam čestitao njihov praznik i poštovao da ne ulazim za vrijeme praznika u rasprave sa njima.A što se tiče tebe baš mi je žao što ti upropastih 2013 .Obečavam da ću to ispraviti.Sve dok si tako nakaradan radit ću da ti zagorčam svaku godinu koja dolazi iza nje.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Jusufspahic-Time-sto-sam-srpski-patriota-borim-se-i-za-cjelovitost-BiH-164542.html

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/muhamed-jusufspahic-da-dragi-allah-blagoslovi-srbiju-i-nikolica-foto

Evo pa pogledaj šta je šta, ono za šta se zalažu zagovornici šarije u BiH je islamizam. Islamizam nije islam!

16jq70h.jpg

Ma pojma ti nemaš.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Čedomorci su oni čije slike  imaš u kući. Koliko su samo muslimanske djece pobili.

Zašto nisam začudjen?

U mojoj kući nisi nikada bio a tvrdiš ovako nešto ali već smo svi navikli na tebe.

Već ti rekoh čedomorac,ne obraćaj mi se.

Подели на овим сајтовима

Generalno nemam ništa protiv islama,sve dok ne ugrožava druge..Ali, protiv šerijata imam.Ne dao Bog da ikad dođe na ove prostore( Balkan,Evropa),gledajući šta se dešava u državama gde je šerijat na snazi svaki put se zgrozim.Ne znam samo da li je većina muslimana iz Bosne za šerijat kao Boske ( koji me je stvarno neprijatno iznenadio s tim i sa kamenovanjem), ako jeste to je strašno.Smatram da nema većeg zla za svet od šerijata.Ne islama,već šerijatskog islama.To bi za svet bilo vraćanje u kameno doba, sumrak civilizacije,ma kraj.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ja sam ustvari anarhoteokrata, treba vladat Bog i Crkva nad svima a ne nikakve sekularne institucije. Anarho-znači sve sekularno srušit a teokrata znači uspostavit vladavinu Boga i Crkve nakon toga. To tako bude u Eshatonu, neće postojati nikakve države, samo Crkva Božija. Pa onda na tom ni ne moram nešto puno radit (kad će to svejedno tako i biti po Kijametskom danu - razumiješ li sada), radim samo na tom miru, pacifizmu i ekumenizmu a ostalo sve riješi Bog sam najbolje. Eshaton bude i tako i ovako.

Од таквих анархо-теократа се треба чувати више него шеријата. Већ је било једном такво доба у историји Европе. Зове се мрачно доба. Људи су спаљивани, и прогоњени. Не зови те ђавола више. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Opet patetišeš i konstrukcije praviš. 

1. protiv šerijata se borim - da! Šerijat je prioritet političkog islama ili silamizma, s vjerom islamom to nikakve veze nema.

Isto tako bi se biorio protiv rušenja sekularne BiH i zavođenja bilo kakve druge vjerske ili crkvene države i prava u BiH.

2. Nek muslimani imaju natalitet koliki hoće ako ih mogu sami izdržavat i nahranit.

Ali ako se s njim služe da bi nekog oštetili i nekom nešta oteli i ukrali na to ću uvijek ukazati.

Zanima me kako bi to bilo naselit Kineze po arapskim državama,

kad bi vi imali po 7-10 Kinezi bi ih imali po 15-20.

A vi biste ih onda morali imati svaki po 30 da bi im parirali.

I mi u Evropi bi onda isto tako trebali imati po10-15 samo da bi vama parirali? 

Da nas ne bi demografski zagušili? Je li tako?

3. Ne borim se protiv muslimana. Već protiv islamista i islamizma.

Islamizam nije isto što i islam.Islamizam je ispolitizovani islam a islam je religija.

Ako je za tebe to isto onda je jasno da BiH ne misliš dobro.

I prestani se već prenemagati s tim pravoslavnim Božićem, da im ga ne bi slučajno pokvario,

meni si s ovom temom pokvario kompletnu 2013. godinu i samo radi nje ću je čitavu provest

u antišarijatskim aktivnostima u srednjoj Evropi koje uopšte nisam imao planu a zahvaljujući

tvojoj neopreznosti sam se vidjevši ovu temu za to tako odlučio. Bolje bi ti bilo da si šutio o tom

i nikakav šerijat nigdje na ovom Forumu ŽRU nisi ni spominjao. Sad vidiš kako od mnogo jezika glava boli.

Ovakav vama fali u Bosni, pravi musliman i patriota a ne islamista

zaprodani islamskim teroristima, islamistima i Arapima nekakvim:

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Jusufspahic-Time-sto-sam-srpski-patriota-borim-se-i-za-cjelovitost-BiH-164542.html

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/muhamed-jusufspahic-da-dragi-allah-blagoslovi-srbiju-i-nikolica-foto

Evo pa pogledaj šta je šta, ono za šta se zalažu zagovornici šarije u BiH je islamizam. Islamizam nije islam!

16jq70h.jpg

Šerijat jest islam.

Šerijat kao riječ znači pravi put,put ka izvoru,ka cilju.

Šta je cilj čovjeka?

Steći Božiju naklonost i milost.

Kako ćemo to uraditi?

Tako što ćemo izvršavati Božija naređenja i pravila koja nam On ispostavlja s vremena na vrijeme.

Sva ta pravila i naređenja su šerijat.

Mojsijev zakon je šerijat.

Isus je strogo zabranio izbacivanje ijednog slova iz Mojsijevog šerijata u Mat.ev. (5:17-19).

Подели на овим сајтовима

To je tvoje pravo.ali nije tovje pravo da uređuješ moj privatni život koji želim uskladirti sa islamski učenjem tj sa šerijatom.

To si možeš već odmah, ko ti molim te brani usklađivat svoj privatan život sa šerijatom.

I zašto onda pozivaš na rušenje sekularne BiH kako bi ti mogao usklađivat svoj privatan život sa šerijatom.

Kakva drskost i berzobrazluk, neviđeno nešto! Treba srušit sekularnu BiH da bi ti mogao imati harem žena!

Fuj! Kakav sebičnjakluk! Zbog svog ćefa i provoda u krevetu s hanumama i zadovoljavanja svojih seksualnih poriva on bi da države ruši! Idi tamo u Arabiju pa imaj hareme, ako hoćeš i dječaka, sultan Selim III ih je imao imao i dječačke hareme a ne samo ženske. Ovdje to neće moći. Ovo je Evropa! Zaboravi na to!

Подели на овим сајтовима

Mojsijev zakon je šerijat. Isus je strogo zabranio izbacivanje ijednog slova iz Mojsijevog šerijata u Mat.ev. (5:17-19).

Molim te nemoj samo ti da tumačiš stari Zavet, već ti je na ovom forumu X puta objašnjeno kako se čita i razumeva stari  Zavet i zašto postoji Novi Zavet. 

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Generalno nemam ništa protiv islama,sve dok ne ugrožava druge..Ali, protiv šerijata imam.Ne dao Bog da ikad dođe na ove prostore( Balkan,Evropa),gledajući šta se dešava u državama gde je šerijat na snazi svaki put se zgrozim.Ne znam samo da li je većina muslimana iz Bosne za šerijat kao Boske ( koji me je stvarno neprijatno iznenadio s tim i sa kamenovanjem), ako jeste to je strašno.Smatram da nema većeg zla za svet od šerijata.Ne islama,već šerijatskog islama.To bi za svet bilo vraćanje u kameno doba, sumrak civilizacije,ma kraj.

Upravu si za današnji svijet nema većeg zla od šerijata.

Ako današnji svijet okarakteriziramo kao svijet zuluma i nemorala onda šerijat kao zlo je ustvari kao lijek bolesnom tijelu.

Подели на овим сајтовима

Tako je moral treba braniti kamenovanjem, ubijanjem i nedopuštanjem nemuslimanima da žive onako kako oni žele.Ako ti ubijanjem braniš moral nisi ništa bolji od onog koji to isto radi,samo sa druge strane ogledala.

Подели на овим сајтовима

Molim te nemoj samo ti da tumačiš stari Zavet, već ti je na ovom forumu X puta objašnjeno kako se čita i razumeva stari  Zavet i zašto postoji Novi Zavet. 

1.Nemožete vi prisvajati stari i novi zavjet na način da ga smatrate samo svojim.

2.Niko od vas kršćana nemože voliti više ni stari ni novi zavjet od muslimana.

3.Normalno samo ono što je od Boga a ne od onih koji su sebi dali za pravo da u njega ubacuju što im se ćefne.

4.Ako vi mislite da samo kršćani vole stari i novi zavjet onda sam ja veći kršćanin od sviju vas ali normalno pod uslovom datim pod 3.

Подели на овим сајтовима

То не може нико да те спречи.Закон је за оне који га крше, значи ако ти живиш по Курану теби је шеријат непотребан. У ствари ,и  свакоме ономе ко жели да шеријат буде уведен. То је разлика између ислама и хришћанства, ми сматрамо да закон треба да носимо у срцу. Јер иначе, каква је наша заслуга пред Богом ако је једини разлог што нисмо грешили страх да нам неко не разлупа главу камењем.  

Подели на овим сајтовима

1.Nemožete vi prisvajati stari i novi zavjet na način da ga smatrate samo svojim.

Ne smatramo ga samo svojim ali tvrdimo da se on moze razumeti pravilno samo kroz Crkvu. Nemoze razumeti neko ko ne razume sta je svrha Crkve ustanovljene od Boga Logosa.

2.Niko od vas kršćana nemože voliti više ni stari ni novi zavjet od muslimana.

Hriscani koji su ozbiljni poznavaoci izvornog ucenja se ne bave takvim stvarima kao sto su vise ili manje voljenje ove ili one knjige.

3.Normalno samo ono što je od Boga a ne od onih koji su sebi dali za pravo da u njega ubacuju što im se ćefne.

Samo sto vi smatrate da je Bog diktirao stari zavet dok mi verujemo da je u pitanju nadahnuce autora. A to je velika razlika.

4.Ako vi mislite da samo kršćani vole stari i novi zavjet onda sam ja veći kršćanin od sviju vas ali normalno pod uslovom datim pod 3.

Ako ako.

Подели на овим сајтовима

Ne islama,već šerijatskog islama.To bi za svet bilo vraćanje u kameno doba, sumrak civilizacije,ma kraj.

Ovo bude složena stvar ali pokušam je izložit kratko i jednostavno: 

Islam primjenjivan u islamskim državam kao Saudijska Arabija podrazumijeva šariju uzakonjenu državom i državnim organima. Islam primjenjivani van islamskih drćžava, recimo u BiH, Njemačkoj, Rusiji, Srbiji, Argentini ne može podrazumijevat i tražiti za sebe to isto što u Saudijskoj Arabiji i sličnim državama jer te države nisu islamske. U slučaju da pojedini muslimani nastoje učinit to silom i propaguju rušenje sekularnih država i demokratskih sistema koji su sada u BiH, Njemačkoj, Rusiji, Srbiji, Argentini itd. u cilju njihove zamjene za šariju i uvlačenja u njih elemenata islamske države oni se onda ne bave islamom ili islamskim misionarenjem već širenjem državne ideologije Saudijske Arabije i njenih zakona i ustrojstva a to znači bavljenje ispolitizovanim islamom, islam + politika = ispolitizovani islam, politički islam ili islamizam. A napadi na neislamske zemlje vođene po tom osnovu imaju biti smatrane napadima strane vojne ili političke moći, sile ili države, dakle isto takvom agresijom kao kad je u 2ww Kraljevinu Jugoslaviju napala Njemačka.

16jq70h.jpg

Подели на овим сајтовима

Zašto nisam začudjen?

U mojoj kući nisi nikada bio a tvrdiš ovako nešto ali već smo svi navikli na tebe.

Već ti rekoh čedomorac,ne obraćaj mi se.

Ignoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! 

Rekao je Allahov poslanik:"Ja garantujem kuću u raju onome koji se kloni rasprave pa makar bio u pravu".

Kaže Malik bn Enes: "Najteže je raspravljati sa neznalicama"......

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...