cloudking Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Ja mogu ni iz cega da stvorim pesmu... Hvala puno, mozete me zvati bog mracnjak... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Sta mislite zasto su nam ona jela najukusnija koja su medju nezdravima?? Мене то баш занима... Zato sto plodosakupljacka drustva su mogla da prezive teska zime i da izdrze stotine kilometara pesacenja tak sto su trazili namirnice bogate mascu i secerima, imaju puno kalorija. Zato je i neuroreceptorski sistem evoluirao tako da oseti zadovoljstvo dok jede nemirnice koje mu bukvalno spasavaju zivot. Danas imamo zbog toga veliki problem posto se ne krecemo tako kao onda i jos to ne bi bio problem nego nam nisu dovoljni prirodni seceri i masti nego trazimo rafinisane stvari. Pa onda dolazi do enormne gojaznosti. Jos jedan primer na kome je nasa evolucija najbolje objasnjenje koje mozemo dati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. Zanimljivo je onda pitanje kako to da zivimo sve duze. Prosecni zivotni vek je sve duzi i duzi. Ефекти експериментисања нас људи над нама самима тек треба да се манифестују кроз будућа поколења. Лично сматрам да ће наши потомци бити све мање здрави и имуни на разне врсте аномалија из окружења. Господ Сведржитељ је ствоио све што је потребно човеку и свим живим бићима на планети само што је човек престао да се тим "продуктима" божанствене промисли користе већ покушава бледом имитацијом да направи дугорочно бескорисне и, како време показује, штетне замене. Лаку ноћ свима - одох на спавање. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Ja mogu ni iz cega da stvorim pesmu... Hvala puno, mozete me zvati bog mracnjak... Chernobog iz Slovenske mitologije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Ja mogu ni iz cega da stvorim pesmu... То је онда један од доказа да се у твојој личности крије икона живога Бога. Као и у личности сваког човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Ja mogu ni iz cega da stvorim pesmu... То је онда један од доказа да се у твојој личности крије икона живога Бога. Као и у личности сваког човека. Mora da je to... ja sam inace odavno govorio da se u meni krije zivi bog a niko mi nije verovao... eto covek odma primetio... iz prve! Svaka cast! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Ja mogu ni iz cega da stvorim pesmu... Нека Мрачњак послуша предавање Владике Игњатија баш на ту тему. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Ти си један копмлексаш акуилио и уз то јако безобразан. Суочи се са истином и немој брисати постове канонских свештеника (о.Горана - Алефшина) и покретача овог форума. За ово што радиш ћу контактирати лично њих да проверим имаш ли њихову подршку за ове своје безобразлуке. Одговори на следеће питање (ево нешто и у вези јадне ТЕ): Еволуција говори да су се људи развили од нижих примата и то јасно показују у свим својим уџбеницима и емисијама. Дакле, Математичату и Аквиљо, какви су ваши погледи на ово питање? Дражо, искулирај са речником.нема потребе за прозивкама. Од прогоњеног до прогонитеља Шалим се, али је занимљиво како је дошло до прекрета. Један од главних циљева кад се ово оснивало је био борба против еволуционизма, кад оно види докле се сад дошло па и даље се то ради, само што се не пристаје ни на другу крајност - креационизам који данас постоји помешан са науком и квази-науком.даје се места бојном пољу, али се не стаје на страну пошто смо до сад научили да је Књига о Стварању довољно велика и широка да прими обе теорије и да остане непромењена. наравно, обе теорије имају своје мањкавости и своје екстреме, али причамо о мејнстриму. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 пошто видим да се овде мало закувало беспотребно, морам да вас колективно замолим да мало више искулирате прсте на тастатури. пошто отац Горан није ту да вам одговори и образложи своје поступке замолићу вас да га изоставите из даље приче и својих размишљања о његовим поступцима. даље коментаре ћете схватити као лична мишљења саговорника. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. Zanimljivo je onda pitanje kako to da zivimo sve duze. Prosecni zivotni vek je sve duzi i duzi. која статистика то потврђује? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. Zanimljivo je onda pitanje kako to da zivimo sve duze. Prosecni zivotni vek je sve duzi i duzi. која статистика то потврђује? http://www.sacemaquarterly.com/magazines.php?page=detailview&p_id=13&d_id=36 Zato nas ima sada 7 milijardi a radjamo se u manjem broju nego ikad. Globalno gledano posto smo mi u industrijalizovanim zemljama "pritisnuli kocnicu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 ово је life expectancy at birth - предвиђање или очекивање дужине живота на рођењу а не реални податак колико су људи живели. треба узимати историјски реалне околности у обзир а не фалична људска предвиђања која не умеју да предвиде свет унапред 5 година, а камоли 500 или више уназад. на сваком јутрењу се чита један псалм ... а овај стих ми посебно упада у очи сваки пут. Дана година наших свега има до седамдесет година, а у јачег до осамдесет година: и сам је цвет њихов мука и невоља; јер теку брзо, и ми одлећемо. Псалм 90, стих 10 наводим га као чињеницу која проверава правило, а не доказ који даје правило. искрено, мислим да живимо у илузији колико су људи живели а поготово имамо илузију протеклих или данашње цивилизације и болести које носи са собом. мишљења сам да је цивилизација настала око решавања проблема текуће питке воде и канализације у градовима и болести које носи, као и живуљке који је преносе. одатле и толика стопа смртности у градовима - немогућност ефикасног одлагања прљавштине. дан данас је то проблем, а камоли ако закаже проточна вода, а од скора и струја. одавно је познато човеку да ''прљава'' животиња неће на чисто, као и обрнуто. муслимани су од тога направили и заповест, дисциплине ради. по селима која расту од раштрканих кућа на здравим и чистим местима са изолованим објектима или деловима земље резервисана за измет који се пали или користи у паметне сврхе ђубрења нема таквих проблема, а не верујем ни да су људи били мање интелигентни или више болешљиви па да нису решавали овакве тривијалне проблеме на једноставне начине. чак мислим да је и генетика људи била боља, дакле и људи су имали већи имунитет, сем тога што тело навикнуто на нижу спољашњу температуру теже реагује на вирусне инфекције типа кијавицу. онда долазимо до проблема и облачења које је било лаганије у претходним вековима, додатно сведочећи о имунитету на температуре а самим тим и болести које започињу секундарне бактериолошке и вирусне инфекције које су заиста опасне по здравље, ако не и смртне - туберкулоза, куга, тифус, дизентерија и сличне. испада да је већина болести везана за немогућност спровођења хигијене од прљавих руку или прљавштине или прљаве или загађене воде, као и од лешина меса и гњилог поврћа - удаљена депонија, регулисана канализација и текућа вода решавају све такве проблеме. масивна насеља типа град је један од основних проблема дужине живота. индустријализација цивилизације је донела највећим делом остале проблеме - мутагене, тератогене и карциногене у масивним количинама. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Чак ја апсолутно знам...и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Разумео сам те остало брате Милане сем овога јер сматрам да нико апсолутно не зна колико је година протекло од настанка творевине. Зато имамо библијско и светоотачко учење које нам је довољно како бисмо несметано и без бојазни (бар што се тиче питања о стварању) ишли спасоносним путем који у Царство води. Не спорим да се сва творевина под разним утицајима мења али не оном брзином, оном логиком и са оним циљем о којем безобразно агресивно говоре акуилио и остали заступници ТЕ. Ја сам се овде умешао само због аквилијевог тумачења догмата о Адаму и Еви. Сво остало требао би да послушаш аквилиа. Еволуција је апсолутна стварност јер је смрт начин на који постоји пала творевина. Није више само могуће умрети, него све умире свакога тренутка. Творевина је усмерена ка одласку у небиће. Ја верујем да је смрт у почетку била само могућност. То говоре сви савремени теолози. И вечни живот и смрт су били само могућност. Зато је створен човек. Без намисли, да тако кажем, да човек буде створен и да буде носилац целокупне творевина, творевина не би била ни створена. Зато је човак био прекретница. Требао је да усмери своју вољу у име целе творевине ка вечном односу (са Богом), ка вечном Богу, али десио се драматичан пад. Моје је мишљење да је цела творевина отишла у извесну деформацију, и да се обрела кроз Велики прасак у смртно постојање. А Адам и Ева да су тренутно премештени у палом стању на нашу Земљу какву данас видимо. Еволуција космоса и Земље је трејала милијардама година, а Адам и Ева су у трену ,,изганани''. Да би разумели потпуну релативност времена требамо се позабавити разним истраживањима. Интересантно, можеш ли ме упутити на неку литературу одакле си дошао до овога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Чак ја апсолутно знам...и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Разумео сам те остало брате Милане сем овога јер сматрам да нико апсолутно не зна колико је година протекло од настанка творевине. Зато имамо библијско и светоотачко учење које нам је довољно како бисмо несметано и без бојазни (бар што се тиче питања о стварању) ишли спасоносним путем који у Царство води. Не спорим да се сва творевина под разним утицајима мења али не оном брзином, оном логиком и са оним циљем о којем безобразно агресивно говоре акуилио и остали заступници ТЕ. Ја сам се овде умешао само због аквилијевог тумачења догмата о Адаму и Еви. Сво остало требао би да послушаш аквилиа. Еволуција је апсолутна стварност јер је смрт начин на који постоји пала творевина. Није више само могуће умрети, него све умире свакога тренутка. Творевина је усмерена ка одласку у небиће. Ја верујем да је смрт у почетку била само могућност. То говоре сви савремени теолози. И вечни живот и смрт су били само могућност. Зато је створен човек. Без намисли, да тако кажем, да човек буде створен и да буде носилац целокупне творевина, творевина не би била ни створена. Зато је човак био прекретница. Требао је да усмери своју вољу у име целе творевине ка вечном односу (са Богом), ка вечном Богу, али десио се драматичан пад. Моје је мишљење да је цела творевина отишла у извесну деформацију, и да се обрела кроз Велики прасак у смртно постојање. А Адам и Ева да су тренутно премештени у палом стању на нашу Земљу какву данас видимо. Еволуција космоса и Земље је трејала милијардама година, а Адам и Ева су у трену ,,изганани''. Да би разумели потпуну релативност времена требамо се позабавити разним истраживањима. Свестан си да је ово гностичко размишљање? Гностици су овако размишљали. Сматрали су да је човек некад обитавао у вишим духовним световима, и да је падом у грех, пребачен на нижи ниво тј земљу коју је створио ђаво и која је по себи зла и зато треба пронаћи методе како да се пребацимо у тај виши духовни свет, а Христос нам помаже јер он је само једно више духовно биће које се манифестовало у телу назарећанина како би пренио поуку како да се вратимо.... Да је смрт била могућност, не говоре само савремени теолози него и свети Оци. Но смрт није била дата од почетка, и ако неко од савремених теолога ово говори, онда се разилази са св.Оцима. Смрти у почетку није ни било јер није било ни греха. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 @Meda Pa evo potrazi i pretrazi sam. Videces da sva relevantna istrazivanja pokazuju da je prosecan zivot pre 1000 godina bio 24 a sada je 77 godina. Evo ponovo pitam zasto nas sada po prvi put u istoriji ima 7 milijardi?! A stopa radjanja je manja nego ikad?! Prica o prljavim gradovima i cistim selima je banalizovanje preko svake granice. Da li stvarno mislis da se to moze primeniti na anticko doba sa sve akvaduktima, kanalizacijama, javnim kupatilima i toaletima koja nazalost prevazilaze ove nase balkanske u pojedinim mestima i prilikama?! Tada su gradovili bili neuporedivo cistiji i zdraviji. Pa ipak nije zivotni vek bio ovako dug kao danasnji. Zasto? Zato sto mikrobiologija nije bila ni science fiction pa je lepra kosila na hiljade ljudi u veoma cestim intervalima. A danas se to regulise malo jacom vitaminskom ishranom. A da ne govorim sta je radio TBC i boginje do nedavno. To je kosilo legione ljudi. Drugo glad je bila veoma cesta pojava do razvoja agrikulture pa nije bilo nista neobicajeno custi da je veliki broj ljudi umro te godine jer je nastupila glad. Mnogo se mi neozbiljno ponasamo, i ja takodje veoma cesto sebe uhvatim, sa civilizacijom koja nam je omogucila da zivimo ovako kako sada zivimo. Ne treba od civlizacije praviti idola to nikako ali relativizovati i zanemarivati znacaj to nikako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука