Srdjan Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 У вези дела разговора везаног за Адама и Еву, време и смрт, који су начели Трапа, Аквилио и Милан, имам неколико питања. (Цитираћу делове ако је потребно.) - Шта кажу еволуционисти, креационисти и мета-еволуционисти о томе: да ли су Адам и Ева, одмах након њиховог стварања, а пре греха, били "изнад" природних закона који су важили за остатак творевине? - Или су били под "влашћу" природних закона као и цела природа? - Или, трећа могућност, да су били под "влашћу" природних закона, али су их благодаћу превазилазили кад то пожеле? Наравно, то су можда били неки други закони... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... људи моји. stadaradim Не запињите много. Ево, свети Оци нису грешили када су тумачили геоцентризам као исправну теорију. Знате ли да је ротација релативна? Из наше песрпективе цео космос се окреће око Земље, а Земља мирује у простору. Ајштајн је то најбоље показао. Ако ћемо да се уједамо око тих тривијалних ствари онда ћемо убрзо закључати тему (администратори). Да поновим: Ротација је релативна. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Чак ја апсолутно знам...и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Разумео сам те остало брате Милане сем овога јер сматрам да нико од нас људи не зна колико је тачно година протекло од настанка творевине. Зато имамо библијско и светоотачко тумачење и учење које нам је довољно како бисмо несметано и без бојазни (бар што се тиче питања о стварању) ишли спасоносним путем који у Царство води. Не спорим да се сва творевина под разним утицајима мења али не оном брзином, оном логиком и са оним циљем о којем безобразно агресивно говоре акуилио и остали заступници ТЕ. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 A kako znaš da je on primio to od Boga? To je deja-vu inače. Prorok prima zakone od boga na planini. Оче Иване поведите мало рачуна о томе ко и шта пише на овоме форуму молим Вас. Прво крените од мене и зажмурите на то што вам ова молба долази баш од мене (који често изађем ван граница пристојног). Заиста ми постаје зло какви све људи дају себи за право да безобразно истрајавају у својим хулама и још називају незналицама Свете Оце Цркве и отворено хуле да је Библија књига бајки препуна лажи. И све то лепо упаковано за наивне који могу и да прихвате оваква безбожна учења и упадну у прелест као што упадоше и сами пропагатори ТЕ (о. Горан је на то акуилиу већ једном пастирски идобронамерно скренуо пажњу - очигледно без резултата). Стичем утисак да се због оваквих људи и измењене политике на форуму о.Горан сам удаљио и не долази више како би нас својим конкретним и јасним (и надасве православним) деловањем духовно и на сваки други начин руководио путем спасења. Док буде овакво хаотично и палим плотским умом појединаца исконструисано стање форум тешко да може оправдати свој назив Живе Речи Утехе. Ovde je koliko sam shvatio dozvoljeno i ateistima i muslimanima da iznose svoje misljenje. Nazalost ono sto je o.Goran radio nije bilo ni pastirski ni dobronamerno nego jednostavno brutalno ucutkivanje. Nije nam dozvoljeno da argumentujemo nasu tezu jer se to o.Goranu nije svidjalo. Nemoze se komunicirati na taj nacin. Potrenan ne dijalog ali baziran na sadrzajnosti i smilnenoj argumentaciji. Ako se neistomisljenici izbace kakav je to forum. Jer je onda naslov stadaradim opravdan? Tesko! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Чак ја апсолутно знам...и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Разумео сам те остало брате Милане сем овога јер сматрам да нико апсолутно не зна колико је година протекло од настанка творевине. Зато имамо библијско и светоотачко учење које нам је довољно како бисмо несметано и без бојазни (бар што се тиче питања о стварању) ишли спасоносним путем који у Царство води. Не спорим да се сва творевина под разним утицајима мења али не оном брзином, оном логиком и са оним циљем о којем безобразно агресивно говоре акуилио и остали заступници ТЕ. Uvek si dobrodosao da izneses argumente koji nedovosmoleno pokazuju da je zemlja stara 7 000 godina. Ako mozes naravno. Ali ti jednostavno kazes, aah to su evolucionisti ja im ne verujem. To je neozbiljno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Nauka se ne bavi Bogom.Hvala bogu pa je tako stadaradimЈа не знам шта си ти разумео да сам рекао, али изгледа да много брзаш док читаш. Наука управо потврђује да је свет створен у смрти.Koja je to nauka potvrdila? Ja nemam to saznanje pa bih voleo da znam koja nauka je potvrdila bilo kakvo stvaranje sveta?Zadnja informacija koju ja imam je da naucnici jos uvek pojma nemaju i ne mogu sa velikom sigurnoscu van spekulacija da kazu kako je zapravo nastao "svet" A sto se tice kreacionizma i inteligentnog dizajna, koji bi valjda trebalo da je bozanski, mogu samo da kazem: i nije vam neki bog kad su ljudi naucili da ga kopiraju. Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno stadaradim пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 - Шта кажу еволуционисти, креационисти и мета-еволуционисти о томе: да ли су Адам и Ева, одмах након њиховог стварања, а пре греха, били "изнад" природних закона који су важили за остатак творевине? Da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Sta mislite zasto su nam ona jela najukusnija koja su medju nezdravima?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno stadaradim Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Sta mislite zasto su nam ona jela najukusnija koja su medju nezdravima?? Мене то баш занима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno stadaradim Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. Zanimljivo je onda pitanje kako to da zivimo sve duze. Prosecni zivotni vek je sve duzi i duzi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Sta mislite zasto su nam ona jela najukusnija koja su medju nezdravima?? Мене то баш занима... I mene. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ... Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno stadaradim Узвишеност Божијег стварања се не огледа само у разноврсности живота, већ и у стварању из ничега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Genetskim inzenjeringom danas mozemo da "kreiramo" kakav god zivot hocemo... i to vrlo inteligentno stadaradim Још увек само правимо јад и накараду од онога је Бог свесавршено уредио. Ништа ми никада НОВО и корисно нећемо "креирати" у смислу који си ти изнео. Генетским инжењерингом у прехрамбеној индустрији смо и себе генетски инжењерисали тако да ће за пар деценија сви бити болесни од којечега. Толико о нашим "стваралачким" амбицијама. Јадно. Aha jel ja sad treba tebi da stavim slike savrsenih bozijih kreacija? Npr. ona devojcica sa 6 ruku... ili onaj covek sto ima glavu precnika dva metra... mozda bebu koja se rodila sa utrobom izvan stomaka... dvoglavi pas... troglavo tele... sijamski bliznaci raznih boja i oblika... divan je kreator taj bog... samo mu vajarstvo nesto ne ide od ruke... Hmmm... cekaj... bog je stvorio i pedere... jel to znaci da su i oni savrsena kreacija? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Чак ја апсолутно знам...и да је протекло милијарде година од настанка овакве творевине. Разумео сам те остало брате Милане сем овога јер сматрам да нико апсолутно не зна колико је година протекло од настанка творевине. Зато имамо библијско и светоотачко учење које нам је довољно како бисмо несметано и без бојазни (бар што се тиче питања о стварању) ишли спасоносним путем који у Царство води. Не спорим да се сва творевина под разним утицајима мења али не оном брзином, оном логиком и са оним циљем о којем безобразно агресивно говоре акуилио и остали заступници ТЕ. Ја сам се овде умешао само због аквилијевог тумачења догмата о Адаму и Еви. Сво остало требао би да послушаш аквилиа. Еволуција је апсолутна стварност јер је смрт начин на који постоји пала творевина. Није више само могуће умрети, него све умире свакога тренутка. Творевина је усмерена ка одласку у небиће. Ја верујем да је смрт у почетку била само могућност. То говоре сви савремени теолози. И вечни живот и смрт су били само могућност. Зато је створен човек. Без намисли, да тако кажем, да човек буде створен и да буде носилац целокупне творевина, творевина не би била ни створена. Зато је човак био прекретница. Требао је да усмери своју вољу у име целе творевине ка вечном односу (са Богом), ка вечном Богу, али десио се драматичан пад. Моје је мишљење да је цела творевина отишла у извесну деформацију, и да се обрела кроз Велики прасак у смртно постојање. А Адам и Ева да су тренутно премештени у палом стању на нашу Земљу какву данас видимо. Еволуција космоса и Земље је трејала милијардама година, а Адам и Ева су у трену ,,изганани''. Да би разумели потпуну релативност времена требамо се позабавити разним истраживањима. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука