Аурор Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Ja ga stvarno savršeno razumem i da sam vernik, takođe bih imao isti stav prema Teoriji Evolucije kao što ga ima i on. O Akviliju od Vojvodine pričam. Ne bih sada da se trudim da odgovaram stvarno na taj post. Adam i Eva nisu postojali nikada. Ne sumnjam da je Miroljub pronašao kosti Adama i Eve ali to NIJE ISTINA prosto. Na osnovu čeka tvrdiš da je Adam postojao? To je naučna tvrdnja, fizička. Uvek udaramo u isti zid - kaže u Bibliji! A ona je tačna zato što kaže da je tačna a pošto je to ona onda MORA biti tačna i u krug u krug i opet i opet. Vrti mi se u glavu od toga više. Kako misliš "zastranio u evolucionizam" ili "zastranio u kreacionizam"? Ti zastupaš aristotelovsku zlatnu sredinu, da? facenew22222222 Kakav je taj ekstremni evolucionizam? Da, nije nijedan episkop potvrdio evoluciju, okej. PAPA JE POTVRDIO EVOLUCIJU sedamdesetih kada je rekao da "evolucija već odavno nije samo hipoteza". Sada čujem jednog zilota zatvorenog i mračnog uma, da ne koristim teže reči kako govori "NE ZANIMA NAS ŠTA RADE KATOLIČKI JERETICI" ali ova poenta nije za nekog takvog, stvarno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Ovo zvuci kao neki panteizam. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Акуилио тебра хвала на овим клиповима facenew22222222, већ сам се сусретао са оваквом мишљу код митрополита Јована, неко је негде и на форуму постављао то. Сад ово све доводи до закључка да уствари та жеља за стваралаштвом не извире из ума или разума, иако је он обликује, али постоји нешто у човеку дато од Бога што нас покреће на стваралаштво и то није плод високог степена еволутивног развоја, већ је то дар од Бога или својство лика Божијег у нама, вероватно сам појам личности подразумева такав један дар од Бог, дар слободе стварања. И да нам Бог није удахнуо то, онда би били неке човеколике животиње веома бистре чак са могућством говора, али без могућности да се бавимо науком уметношћу или молитвом што је по светим оцима наука над наукама и уметност над уметностима и без могућности да бирамо између Бога и ђавола. Дал сам добро скапирао. 4chsmu1 Naukom i inzenjeringom bi mogao da se bavi cak i nekim prividnim formama umetnosti (zapravo precrtavanjem i oponasnje nikad stvaralastvom iz slobode). Nikako ne bi mogao biti religiozan jer religije nema bez te teznje za apsolutnom slobodom. А нека генијална научна открића, кад човек мора да предпостави нешто досад непознато као рецимо Анштајн, мислим да ту ипак има стваралаштва. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Ovo zvuci kao neki panteizam. Нисам рекао да су Бог и свемир једно исто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Nauka se ne bavi Bogom. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. ... Нисам рекао да су Бог и свемир једно исто. Pantheism is a metaphysical and religious position. Broadly defined it is the view that (1) "God is everything and everything is God … the world is either identical with God or in some way a self-expression of his nature" Samo mi vuce, nista drugo ne kazem. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Ја се са Папом по питању еволуционизма апсолутно слажем. facenew22222222 Али многи од вас неће се сложити са Папом. 4chsmu1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 @Milan Nikolic Sve sto si ovde izneo je pogresno na toliko nivoa da ne znam odakle prvo da pocnem. -Ovaj epistemioloski nihilizam koji si izneo, da nauka nikad nece potvrditi da je svet stvoren u smrti, je produkt postmodernog relativizma najgore moguce vrste. Da bi bavlje naukom uopste imalo smisla moramo poci od dve pretpostavke. -Univerzum je stvaran. - Sa relativno velikom preciznoscu mozemo odrediti, projektovati i reprojekovati mehanizme koji pogone univerzum. Zadnjih 100 godina nauke narocito potvrdjuju da su ove dve pocetne pretpostavke i vise nego dobro utemeljene. Tako da ovom postmodernizmu koji si ovde izneo jednostavno nema mesta. Da nauke se ne bavi istinom i otkrivanjme istine ali se i tek kako bavi otkrivanjem istinitosti. A u toj analizi istinitosti se relativno preizno moze utvrditi sta se desavalo u proslosti a sta nije, odnosno sta je malo vreovatno da se desavalo. Na pitanje da li su dinosaurusi ziveli pre 30 000 godina ili pre 60 000 000 se i tek kako jako sigurno moze odgovoriti i jedna od dve tvrdnje odbaciti. Isto to vazi za umiranje celogo kosmosa. Ako znamo da postoje fosili zivotinja koja su uginula pre recimo 150 000 000 godina a homo sapiens nije postojao do pre 200 -300 hiljada godina takvoj postmodernistickoj relativizaciji nema mesta. Znam ti si ti sve tako resio da si Adama i Evu smestio u meta istoriju i meta kosmologiju. Sto je meni kao koncept ok, mada je previse Platonisticki, ali nema nikakve potrebe za time. Da li teologija govori o tome da je svet stvoren u smrti??? http://www.youtube.com/watch?v=iWMy1vEE2_8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Evolucija nema veze sa Bogom... Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. Ако си већ еволуциониста, мораш и то повезати са Богом, јер ван Бога ништа не постоји, и ако је еволуција ван Бога, она не постоји, па Ти сад види... Nauka se ne bavi Bogom. Па, бави се Божијим створењима и Божијом творевином, а то је опет повезано са Богом. Ја уопште не капирам, која је сврха те приче о еволуцији. Уместо да се бавимо неким битнијим темама у вези нашег спасења, цитирамо неке стране научнике, неке глупости. У реду је ако се човеку свиђа да то проучава, али што приморава друге на то, и отварају се десетине тема на ту тему? Моје виђење еволуције Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Акуилио тебра хвала на овим клиповима facenew22222222, већ сам се сусретао са оваквом мишљу код митрополита Јована, неко је негде и на форуму постављао то. Сад ово све доводи до закључка да уствари та жеља за стваралаштвом не извире из ума или разума, иако је он обликује, али постоји нешто у човеку дато од Бога што нас покреће на стваралаштво и то није плод високог степена еволутивног развоја, већ је то дар од Бога или својство лика Божијег у нама, вероватно сам појам личности подразумева такав један дар од Бог, дар слободе стварања. И да нам Бог није удахнуо то, онда би били неке човеколике животиње веома бистре чак са могућством говора, али без могућности да се бавимо науком уметношћу или молитвом што је по светим оцима наука над наукама и уметност над уметностима и без могућности да бирамо између Бога и ђавола. Дал сам добро скапирао. 4chsmu1 Naukom i inzenjeringom bi mogao da se bavi cak i nekim prividnim formama umetnosti (zapravo precrtavanjem i oponasnje nikad stvaralastvom iz slobode). Nikako ne bi mogao biti religiozan jer religije nema bez te teznje za apsolutnom slobodom. А нека генијална научна открића, кад човек мора да предпостави нешто досад непознато као рецимо Анштајн, мислим да ту ипак има стваралаштва. Nije. Naucnik prati algoritme a gineje i njegovi izumi dolaze "niodkuda". To jest nemoze se objasniti evolutivnim mehanizmima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 -Ovaj epistemioloski nihilizam koji si izneo, da nauka nikad nece potvrditi da je svet stvoren u smrti, je produkt postmodernog relativizma najgore moguce vrste. Ovog čoveka volim upravo zbog ovakvih stvari. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Све има везе са Богом, све је повезано са Богом и нема ништа што је ван Бога. ... Нисам рекао да су Бог и свемир једно исто. Pantheism is a metaphysical and religious position. Broadly defined it is the view that (1) "God is everything and everything is God … the world is either identical with God or in some way a self-expression of his nature" Samo mi vuce, nista drugo ne kazem. Добро онда, опраштам Ти. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 ""...Познајем правила алегорије, иако их нисам ја пронашао, већ сам на њих наилазио читајући оно што су други писали. Они који не прихватају општа и уобичајена значења штива, веле да вода није вода, већ неко друго суштаство, па растиње и рибе тумаче по сопственом нахођењу, а постанак гмазова и звериња објашњавају окрећући се властитом домишљању, као што тумачи снова, оно што је неко у сну видео, објашњавају према властитом науму. Кад ја чујем реч трава, имам на уму траву; или кад чујем растиње или риба или звер или стока, све то како је речено, тако и примам. Јер се не стидим јеванђеља…Jер, оно што за нас нема никаквога значаја, то је изоставио као нешто што нам није од користи. Зар због тога, дакле, да речи Светога Духа сматрам мање значајним од људске мудрости која се зачас премеће у лудост? Или ћу радије прославити Онога Који нашему уму није наметнуо испразне ствари, већ се постарао да све што се о стварању напише, буде корисно за изграђивање и усавршавање наших душа? Чини ми се да има неких који то нису схватили, те су, вођени властитом памећу, узели на себе да ономе што је у Писму речено придодају некакву тобожњу озбиљност, наводећи низ извештачених доказа и алегоријских тумачења. Али то би значило чинити себе мудријим од речи Светога Духа, и под видом тумачења, уводити властита схватања. Према томе, схватаћемо штиво онако како је написано…" Из IX беседе Светог Василија Великог у Шестодневу или "Онај Мојсије, дакле, који се удостојио да својим очима, исто као и анђели, Бога угледа, он нам беседи о ономе што је од Бога чуо. Послушајмо, дакле речи истине, које се не ослањају на доказе човечанске мудрости, већ на проповеди Духа. То су речи којима није циљ похвала слушалаца, већ спасење оних који овај наук примају." из прве беседе Светог Василија Великог у Шестодневу Шта вама еволуционистима овде није јасно? Јесте ли себи узели за право да мислите да сте мудрији од самог Духа Истине. Схватите на време ваше заблуде и верујте Мојсију и не срљајте властитом гордошћу (мислећи да знате нешто више) у пропаст. И не мојте друге учити томе. Нико од свештеника још ништа није написао на овој теми. Забрињавајуће. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Meni je zabrinjavajuće to što si ti napisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука