Jump to content

Dvoboj- Evolucionisti vs Kreacionisti

Aquilius Cratus

Препоручена порука

Брате Аквиљо, је ли ово еволуција?

03:25 па до 03:55          smiley-dance007

On je prvi izbacio onaj snimak oca Jolika gde prica o krckanju u ledjima kod putujuceg majmuna.

:bla: то ми је омиљена изјава о.Јоила!  smiley-dance007

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

У овом анимираном филму и стварање човека је приказано тако да је

будући Адам доведен пред Господа као бесловесно биће које постаје словесно и духоносно

након давања   живота  од Бога, што није случај са осталом творевином која добија живот само од створене природе. То је само случај са његовим телесним развојем.

Адам има телесни живот од природе, и има духовни живот од Бога.

Ако обратите пажњу приметићете и вихор,

вихор који је Адама донео, потом одлази,

значи приказано је да је тело Адам изведено из природе и донето од некуд,

и још нешто - и овде Адам има пупак :) .

Цртани је паметно урађен јер и браћа која не прихватају ТЕ виде нешто друго,

други начин стварања, да Адам настаје од песка (креационизам),

а не да је узет са стране и као бесловесно биће доведен (изведен)  из природе,

пре него што је постао човек (ТЕ).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ne, to je neka protestanska glupost prevedena na naski nazalost.

Погледај,

3:45.

Сликовити приказ ТЕ. Ипак је ово цртани за децу,

иначе по благослову Свете Цркве као помоћно средству у настави Православног катихизиса.

Ne razumem bas najbolje - ovo ce da se predaje na veronauci?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Katolicka, Anglikanska i mnoge evropske protestantske Crkve su se jasno odredile pozitivno prema Evoluciji.

Kakve mislis da su sanse da se tako nesto desi i sa pravoslavljem (u Srbiji)?

To bi bilo 90% resenja, a tako je lako - makar meni izgleda.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Sa pravoslavljem u Srbiji jaaako tesko. Jako veliki broj vernika je nezainteresovan za ovu porblematiku

i nisu spremni da se zauzmu da potrose max mesec dana vremen o izucavanju o cemu se tu radi kako

bi shvatili ono sto nekoliko nas po forumima pisemo vec mesecima.

Na pomolu je jedna velika sramota za sve pravoslavne vernike u Srbiji.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2950.0.html

Ja imam jako los predosecaj da ce vecinski deo Crkvenih zvanicnika, ne svi ali oni se vec kotiraju kao izdajnici pravoslavlja, stati iza ovog kreacionistickog cuda i da cemo se tako upucati u nogu. Sta cemo kad nas niko od njih ne slusa.A onda ateisti imaju zicer mech loptu. :( 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Koliko mi se cini na zapadu ima jako puno svestenika naucnika, a u pravoslavlju slabo - mozda je to ovde problem. Reakcionizam na komunizam ili nesto slicno - ko ce ga znati.

Подели на овим сајтовима

Da, na zapadu ima profesora teologije koji su vrsni naucnici ili/i vrsni filozofi. Kao sto je bio genijalni

Pjer Tejar de Sarden, zaista takvih primera bi nam trebalo mnogo u pravoslavlju.

http://blog.b92.net/text/3264/Savremenici-buducnosti-III:-otac-Pjer-Tejar-de-Sarden

U Grckoj je recimo sasvim drugi slucaj nego u Rusiji i Srbiji tamo su na vreme uvideli znacaj nauke

i tezinu rasta naucnog saznanja za koju treba imati potencijala i odgovornosti shvatiti na pravi nacin.

Подели на овим сајтовима

Ne, to je neka protestanska glupost prevedena na naski nazalost.

Погледај,

3:45.

Сликовити приказ ТЕ. Ипак је ово цртани за децу,

иначе по благослову Свете Цркве као помоћно средству у настави Православног катихизиса.

Ne razumem bas najbolje - ovo ce da se predaje na veronauci?
На часовима Православног катихизиса НЕ СМЕ СЕ, нити ко то чини, ИСКЉУЧИВО наметати једна теорија на спрам друге. Деца бирају, и родитељи... Такође, имамо у виду да око 50 % ученика полазника Верске наставе  и њихових родитеља  не узима у обзир ТЕ.

Што се тиче цртаног филма, не оптерећује, већ на један питак и лаган начин препричава библијску приповест.

Друго, ова анимирана серија постоји већ скоро десетак година,

од кад се и продаје у црквеним радњама и предложена је од катихетског одбора још пре скоро десет година, као и до дана данашњег, као помоћно средство у извођењу наставе веронауке...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Prijatelj s fakulteta, s kojim cesto diskutujem o temi Stvaranja, evolucije i Boga mi rece da je Savet Evrope doneo dokument u 105 tacaka o opasnostima kreacionizma u edukaciji. Nisam mu verovao na prvu smatrajuci to informacijom rekla-kazala medjutim on mi je danas javio za link pa sam se i sam uverio. Evo linka:

http://www.assemb...c11297.htm

I Srbija kao clanica Saveta Evrope je potpisnica...

Nije mi jasno, zasto se na tako visokom nivou kreacionizam odbacuje kao nenaucan? Haruna Jahia su opisali kao prevaranta (zapravo njegova dela kao falsifikate, na isto dodje). Postoji li neki jedinstven evropski kreacionisticki centar ili institut koji bi mogao da odgovori na ovo? Ili da zatrazi suprotstavljanje dokaza na sudu, na takvom jednom nivou, na jednom javnom sudjenju na nivou Evrope, pa neka se konacno donese presuda ovom ili onom konceptu...

Iz te rezolucije se jasno moze  viditi koliko je vazno da se evolucija predaje ljudima, a da se kreacionizam ukloni. Svaki dokaz za biblijskog Boga je direktan udar na satanizam - danasnje drustveno uredjenje savremenog covecanstva (koje radi na unistenju coveka na svim frontovima).

Tako da evolucija i stvaranje nemoze nikako da se pomiri,jer to su dve suprotnosti,"sta ima svetlost sa tamom" i "nemozete sluziti dva gospodara".

Svako iole teoloski obrazovan zna zasto je evolucija nastala- kao kontra stvaranju i Tvorcu i Bibliji i to su masoni uradili poreko darvina a pre njega Lamarka!

A te "crkve" sto spominjes da su prihvatile evoluciju,vidi se koliko su zastranile i vidi se da gube vezu sa Gospodom i realnoscu i jos jedan dokaz da nemamo sta da trazimo sa "drugim plucnim krilom" i "sestrinskim crkvama"!

Грачанице, кад бар не би била од камена кад би се могла на небеса вазнети

Подели на овим сајтовима

Prijatelj s fakulteta, s kojim cesto diskutujem o temi Stvaranja, evolucije i Boga mi rece da je Savet Evrope doneo dokument u 105 tacaka o opasnostima kreacionizma u edukaciji. Nisam mu verovao na prvu smatrajuci to informacijom rekla-kazala medjutim on mi je danas javio za link pa sam se i sam uverio. Evo linka:

I Srbija kao clanica Saveta Evrope je potpisnica...

Nije mi jasno, zasto se na tako visokom nivou kreacionizam odbacuje kao nenaucan? Haruna Jahia su opisali kao prevaranta (zapravo njegova dela kao falsifikate, na isto dodje). Postoji li neki jedinstven evropski kreacionisticki centar ili institut koji bi mogao da odgovori na ovo? Ili da zatrazi suprotstavljanje dokaza na sudu, na takvom jednom nivou, na jednom javnom sudjenju na nivou Evrope, pa neka se konacno donese presuda ovom ili onom konceptu...

Iz te rezolucije se jasno moze  viditi koliko je vazno da se evolucija predaje ljudima, a da se kreacionizam ukloni. Svaki dokaz za biblijskog Boga je direktan udar na satanizam - danasnje drustveno uredjenje savremenog covecanstva (koje radi na unistenju coveka na svim frontovima).

Tako da evolucija i stvaranje nemoze nikako da se pomiri,jer to su dve suprotnosti,"sta ima svetlost sa tamom" i "nemozete sluziti dva gospodara".

Svako iole teoloski obrazovan zna zasto je evolucija nastala- kao kontra stvaranju i Tvorcu i Bibliji i to su masoni uradili poreko darvina a pre njega Lamarka!

A te "crkve" sto spominjes da su prihvatile evoluciju,vidi se koliko su zastranile i vidi se da gube vezu sa Gospodom i realnoscu i jos jedan dokaz da nemamo sta da trazimo sa "drugim plucnim krilom" i "sestrinskim crkvama"!

"Teorija kreacije" je odbacena jer nemoze da objasni i sa tacnoscu predvidi ponasnje bioloskih mehanizama zivih

organizama.

Teorija evolucije je najbolje objasnjenje za sve bioloske mehanizme u prirodi i ona ce se samo prosirivati po smislu.

Ko zna i raziume sta je razvrstavanje nece mu ni jednog sekunda pasti na pamet da prica o nekoj teoriji

kracije. O razvrstavanju http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation

Подели на овим сајтовима

Link je los, jel mozes opet da ga postavis?

Подели на овим сајтовима

Link je los, jel mozes opet da ga postavis?

http://assembly.coe.int/main.asp?link=/documents/workingdocs/doc07/edoc11297.htm

Подели на овим сајтовима

Мене је увек занимало једно питање у вези ТЕ. Прихватам теолошку мисао да је свет као створен, по својој природи смртан, и да је човек треба да буде свештеник целокупне творевине да је принесе Богу и на тај начин обезбеди бесмртност свој материји. И сам Христос је примио наше тело али не само наше тело, ми смо створени од праха каже Постање, то се може тумачити да нисмо ми неке посебне природе него да носимо исти печат са целом материјалном творевином, и Христос је тако омогућио обожење не само људске природе него целокупне материје, зато се вино и хлеб могу претварати у Тело и Крв без поновног оваплоћења. Исправите ме ако сам негде погрешио. Е сад предање нам ипак говори да пре пада Адама и Еве, смрти у свету није било, иако је свет био смртан по природи тј. по створености, али до тог тренутка све је одржавано у животу и смрт као потенцијал је тек грехом постала реалност. Како онда уклопити ТЕ у све то. Да ли то значи да су животиње умирале пре пада људског или шта већ. Негде сам читао мислим да је ђакон Курајев био у питању да је страдање у свет ушло грехом људским и смо ми одговорни зашто неки врабац мрзне, и зашто се уопште животиње муче. Како то уклопити онда са диносаурусима зашто су уопште стварани кад су страдали борили се за опстанак и на крају изумрли много пре него што је први човек уопште дошао на свет. Да ли разумете шта питам. Апсолутно прихватам да наука треба да буде водеће поље на ком ће се водити ови двобоји. И иако сам често мењао своју припадност час еволуционистима час крационистима, сад се више не бакћем тиме, јер видим да немам много појма и није ме ни брига толко, моја вера не зависи од тога, али ТЕ као водећа данас и научно оправданија би требало да буде изазов теолозима и нека питања свакако треба покушати ускладити и објаснити.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...