R.Žiskar Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 "Do sada je prodato 2.650 stanova, u proseku više od sto mesečno i očekujemo da sa tim trendom nastavimo i sledeće godine, rekao je direktor GDS Nebojša Šurlan." ЛИНК Одакле нам идеја да су грађани Србије сиромашни и на ивици егзистенције? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Slicno pitanje sam postavila sebi letos boraveci u Srbiji? Svi prijatelji i poznanici su bili na moru - neki su zakacili i planinu nakon toga, kako sleduje, svi imaju automobile i to solidno dobre a uz njih, ne retko, i motore, zatim kuce, stanove, vikendice .... Zezaju se, izlaze, lepo oblace ... Gde je tu kriza? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 У Београду има милион и кусур стотина иљада људи. Није вест када се попуни ни десет хиљада, а камо ли хиљаду станова. Узми тај број, извуци који је то проценат од укупног становништва, па ћеш лако доћи до рачунице колико се људи уселило. Такође, ту мораш узети у обзир и то колико имућнијих људи са стране купи стан у Београду, јер их ту нешто вуче, па онда те станове издају да им не стоје празни, док они сами у Бг не живе. То ти је ко она навлакуша да су кафићи стално пуни. Јесу пуни, ал је довољно десет хиљада људи да попуни све кафиће, с тим да је једна кафа просечно око сто динара, а да нема временског ограничења колико та кафа може да се пије... Justin Waters, Ред Змаја, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Исто као што је нека црква у БГ пуна, а налази се у насељу од 50.000 становника и сеоска црква у мјесто од 1.500 људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Slicno pitanje sam postavila sebi letos boraveci u Srbiji? Svi prijatelji i poznanici su bili na moru - neki su zakacili i planinu nakon toga, kako sleduje, svi imaju automobile i to solidno dobre a uz njih, ne retko, i motore, zatim kuce, stanove, vikendice .... Zezaju se, izlaze, lepo oblace ... Gde je tu kriza? Ја рецимо познајем само пар људи који су ишли на летовање, на зимовање никога а о дочеку нове године нико и не прича. Веруј ми осећа се криза и те како, само се ти крећеш у погрешном друштву. Рецимо ако би неко излазио само по скупим ресторанима сретао би само добростојеће људе и могао би лако да стекне утисак да је већина таква. feeble and Ред Змаја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Није вест када се попуни ни десет хиљада, а камо ли хиљаду станова. Слажем се, да смо у неком времену где привреда нормално ради, људи нормално зарађују и нормално живе. Са друге стране, видимо да се поједницима руши кров над главом са троје малолетне деце. Медији нас убеђују да је стање у којем неко нема за хлеб данас а неко купује станове нормално и природно јер "нисмо сви исти". И не само медији, и на овом, православном форуму, многи убеђују како је нормално згазити препреку у облику другог људског створа. И сад, ја питам, где је ту Православље? И зашто се дозвољава гушење тих вредности? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Слажем се, да смо у неком времену где привреда нормално ради, људи нормално зарађују и нормално живе.Са друге стране, видимо да се поједницима руши кров над главом са троје малолетне деце. Медији нас убеђују да је стање у којем неко нема за хлеб данас а неко купује станове нормално и природно јер "нисмо сви исти". И не само медији, и на овом, православном форуму, многи убеђују како је нормално згазити препреку у облику другог људског створа. И сад, ја питам, где је ту Православље? И зашто се дозвољава гушење тих вредности? Што се мене тиче, ја стојим на твојој позицији, није ми то нормално стање, него сам изгледа погрешно схватио тему. Мислио сам да се жели рећи да већина грађана ипак није толико сиромашна, него само кукају безвезе. Изгледа да сам погрешио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Што се мене тиче, ја стојим на твојој позицији, није ми то нормално стање, него сам изгледа погрешно схватио тему. Мислио сам да се жели рећи да већина грађана ипак није толико сиромашна, него само кукају безвезе. Изгледа да сам погрешио. Ништа од онога што си навео, није погрешно само по себи, у једном друштву које би водило рачуна прво о себи и својима а после о ономе шта ће комшија да каже. На жалост, није могуће текстуално изразити подругљивост па се тема може протумачити и тако како си ти то урадио. Али, сведоци смо да многи кукају и на цене, и на незапосленост, и на све друго а ништа не предузимају да промене стање. А онда одједном, куповина преко 100 станова месечно. Мало се човек замисли...Или нам је лаж постала регуларно и редовно средство комуникације или је неко овде луд. Нема трећег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 možda siromašni u glavi? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Шта је поента теме, да каже да српско друштво ипак није сиромашно. Или је поента да се само каже како се ико усудио купити стан, кад поред тога има људи којима фали кров над главом? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Шта је поента теме, да каже да Срби као друштво ипак није сиромашно. Или је поента да се само каже како се ико усудио купити стан, кад поред тога има људи којим фали кров над главом? Поента је да се покаже да се информације које се пласирају нису ни црне ни беле и да криза очигледно није криза за све, а како је ово православни форум, онда је део поенте и прићи оваквој појави са стране православног учења. Надам се да сам успео да ти одговорим на задовољавајући начин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Нови Сад је пун празних станова. Или их нико није купио или нема ко да их изнајми. Презасићено је тржиште и нема више оних који од продаје акција могу да их купе, а студенти се гурају у мањим становима, да би смањили трошкове. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 Опростите, али ова тема и поједини коментари у њој су сасвим непримерени. Ако је вама лично добро - онда ништа и супер и фул, али не генерализујте и не говорите да је све у реду, јер није и људи веома тешко живе. Познато је да сит гладном не верује, али... Лепо рече неко за статистику: она све показује а ништа не значи и ништа не говори. feeble and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Речено и прећутано: Сиромаштво у Србији 12:00 Гордана Јелић | Радио Београд 2 Испод апсолутне границе сиромаштва у Србији живи скоро десет одсто становништва. Редови за један дневни оброк у народним кухињама су све дужи. Сваки грађанин располаже са по 150 евра месечно, с обзиром да плату прима свега око милион и седам стотина хиљада људи. Најугроженија су деца, а број гладних је порастао од прошле година чак за њих хиљаду. Тако данас у Србији гладује 200 000 деце. Гошће емисије Речено и прећутано су Мирјана Максимовић из Тима за социјалну укљученост и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Весна Миленовић, генерална секретарка Црвеног крста Србије. Извор Уредница и водитељка емисије била је Гордана Јелић Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ко жели да слуша емисију Речено прећутано је у току. Поткрала се грешка (била је). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука