Дејан Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Sveti Stepinac, zaštitnik svih Srba :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Страшно. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Слажем се са Декијем да је Степинац прецењен. Иначе мислим да до канонизације неће скоро доћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Ovo ne priliči nikom pa ni Katoličkoj crkvi da nacista bude svetac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Ево новог наслова... Ватикан потврдио: Степинац светац у Вести, Регион 10. фебруар 2014. 13 Коментара Ватикан / Загреб – Ватикан је званично потврдио да ће кардинал Алојзије Степинац ускоро бити проглашен за свеца. На миси у римској цркви светог Јеронима кардинал Ангело Амато, префект Конгрегације за проглашавање светих, најавио је да ће папа Фрањо прогласити Степинца светим, на основу налазе лекарске комисије која је потврдила чудесна оздрављења од стране Степинца. Кардинал Амато одржао је мису на годишњицу смрти Алојзија Степинца, који је умро у Крашићу пре 54 године. Очекује се да ће сам папа Фрањо веома брзо јавно да објави датум када ће прогласити Степинца светим, али пре тога и кардиналски збор треба да се сложи са документацијом коју је прикупила ватиканска Конгрегација. Очекује се да ће проглашење Алојзија Степинца светим бити до краја ове године. И папа Јован Павле II биће проглашем светим 27. априла у Риму, где се очекује долазак неколико милиона верника из целог света. Ј. Керблер / Новости Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Kada se dublje razmisli još bolje je ako ga proglase za sveca to će udaljiti njih od nas. Натан and Fotina444 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Слажем се са Декијем да је Степинац прецењен. Иначе мислим да до канонизације неће скоро доћи. Pa nema ozbiljne rasprave ako je samo tekst iz novina. (praznoslovlje veruj mi) Ljudi verujte mi nema nista od toga. To je samo novinarska patka. Kad im je bio u poseti lepo im je objasnio da nema ni od Stepinca ni od Medjugorja nista. Vatikan potvrdio: Stepinac svetac J. Kerbler | 10. februar 2014. 12:28 > 20:35 | Komentara: 45 U rimskoj crkvi svetog Jeronima u ponedeljak veče će kardinal Angelo Amato, prefekt kongregacije održati misu za Stepinca. Proglašenje na jesen, a najkasnije do kraja godine Stepinac sa Pavelićem Srodne vestiSad veličaju i Stepinca ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA Vatikan je zvanično potvrdio da će kardinal Alojzije Stepinac uskoro biti proglašen za sveca. Na misi u rimskoj crkvi svetog Jeronima kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za proglašavanje svetih, najavio je da će papa Franjo proglasiti Stepinca svetim, na osnovu nalaze lekarske komisije koja je potvrdila čudesna ozdravljenja od strane Stepinca. adbuka oglasi Podesi oglase | Postavi oglas Kardinal Amato održao je misu na godišnjicu smrti Alojzija Stepinca, koji je umro u Krašiću pre 54 godine. Očekuje se da će sam papa Franjo veoma brzo javno da objavi datum kada će proglasiti Stepinca svetim, ali pre toga i kardinalski zbor treba da se složi sa dokumentacijom koju je prikupila vatikanska Kongregacija. Očekuje se da će proglašenje Alojzija Stepinca svetim biti do kraja ove godine. I papa Jovan Pavle II biće proglašem svetim 27. aprila u Rimu, gde se očekuje dolazak nekoliko miliona vernika iz celog sveta. http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:477632-Vatikan-potvrdio-Stepinac-svetac Нисмо баш дуго чекали. Шта сада кажете? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Stepinac je zvanično ratni zločinac, to što su ga politički rehabilitovali po meni nema nikakav značaj sve dok sud ne donese takvo rešenje. Neka traže reviziju procesa i neka sve ide po zakonu i onda može da se razgovara. Hrvatska je bila država za vreme II svetskog rata sa svim atributima državnosti i imala je rasne zakone i konc logore za Srbe. Neka neko dokaže suprotno i nema nikakvih problema, ja sam praktičan katolik ali smatram da samo istina može da nas spase. Vasa L., Manolis, Милан Ракић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Нешто ми се чини да ће наше владике "мудро чекати" да виде шта ће бити. Надам се да грешим. Онако на прву, острашћено, мислим да би то био добар разлог да се коначно оканемо бесплодног дијалога са РКЦ али и у ССЦ, јер ако су ово плодови дијалога и међусобног уважавања - хвала свима, стварно је доста... Fotina444, Ignjatije, Натан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 П. С. Ево Ватикану документације центра Симон Визентал, да не буде да смо то само ми острашћени Срби који патолошки мрзимо Хрвате. verum est in beer, Натан and lab_man је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Нешто ми се чини да ће наше владике "мудро чекати" да виде шта ће бити. Надам се да грешим. Онако на прву, острашћено, мислим да би то био добар разлог да се коначно оканемо бесплодног дијалога са РКЦ али и у ССЦ, јер ако су ово плодови дијалога и међусобног уважавања - хвала свима, стварно је доста... Svaka čast....vidim da sam pogrešio u proceni tebe na predhodnoj temi... :bendoff: Volim_Sina_Bozjeg and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 "Вук длаку мења, али ћуд никада" Натан је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 "Вук длаку мења, али ћуд никада" upravo tako... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Dijalog donosi tu Istinu. Dijalog sam po seb,i nosi u sebi i vrstu propovedi. Ostanimo snažni i ne plašimo se Reč nam je darovao mač Istine. Јанко, Ignjatije and lab_man је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Svaka čast....vidim da sam pogrešio u proceni tebe na predhodnoj temi... :bendoff:Зато што се често меша лепо опхођење са слагањем. Понављам стално, као папагај, речи светог човека: "Нека ваше речи буду благе а аргументи јаки." Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука