Odahviing Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Zaboravili ste još jednog koga Srbi-Pravoslavci prate. Pomenuli ste i Knjigu i Hrista, ali šta je sa Savom i on je ostavio veliki uticaj na pravoslavnu veru kod srba ako ne i više od knjige. PS. ovo ako ne i više od knjige se odnosi pre svega na to što su u naše običaje uvedene mnoge stvari koje se nigde u Bibliji ne pominju. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Reci: "O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata(Tora) i Indžila (Jevanđelje), i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš." A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da vjeruje. (Sura 5,68) Hrišćani trebaju da se pridrže Biblije, Božije Riječi. I muslimani trebaju da se pridrže Biblije koja je data Avramu, Mojsiju i Isusu. Мени тек сад ништа није јасно.Ако нас муслимани толико поштују и воле (треба се придржавају и наших књига ), због чега сви сукоби, ратови, освајања. ???? Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Nisu pravoslavni sledbenici knjige već Svetih Otaca i onoga što Crkva veli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 http://www.vjera.net...pitanjareligija Protestanti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 невероватан склад између протестаната и муслимана. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Кажу Муслимани да је Куран савршен и да је тамо све тачно,али ја се као Хришћанин не сматрам следбеником књиге... Pise u Kur´anu da sledbenici knjige (hriscani) drze da ih je Hristos ucio: "Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!" Bog nije mogao ovako pogresno da razume hriscane! A ni najblizi Muhamedovi (Čuvari doma), takodje, jer su bili poslani od Muhameda zbog progona u utočište hrišćanima u Abisiniji, kod svetog Abisinskog kralja, koji je razgovarao s njima... Ni oni, a ni hriscani u Arabiji, Persiji, Vizantiji, niti na bilo kojoj drugoj teritoriji, nisu tako verovali. Vec te reci Kur˙ana mogu poticati samo od coveka (drzim da je to halif Omer!). "Ja ću vam je spustiti (trpezu) - reče Allah -ali ću one među vama koji i poslije ne budu vjerovali kazniti kaznom kakvom nikoga na svijetu neću kazniti! A kada Allah rekne - O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha! - on će reći: Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo." Ovako pogrešno hriscane je mogao da optuzi samo po neki obican nestorijanac i to neteolog ili pak neznabožac, koji je povrsno gledao na hriscansku veru ili bio zlonameran zeleci da navuce omraz svoje skupine na hriscane, u zelji da im u ime Boga prisvoji teritoriju i plen. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Ениз је објаснио на другој теми. Сљедбеници књиге није у погрдном смислу, већ да би се хришћани и јевреји разликовали од пагана. Јер ислам такођер сматра да су хришћани и јевреји раније добили објаве - књиге. С тога и муслимани су сљедбеници књиге. Дакле то је ради дистинкције између оних који примају објаве и онијех који непримају - пагана. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Jedino koga mi sledimo je Hristos Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Jedino koga mi sledimo je Hristos Pa nije baš tako, puni drugih stvari je imalo uticaja na Srpsko pravoslavlje, kao što rekoh Sveti Sava je imao ogroman uticaj, znaš onaj termin Svetoslavlje, takodje ostali su nam i neke stvari iz vremena dok smo bili pagani sve se to izmešalo ovde kod nas. Samo prodji kroz srbiju, "100 sela, 100 običaja", i ne možeš mi reći, a da ne posumljam da lažeš da je svaki običaj praćenje Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Pa opet kada kažeš Pravoslavllje opet je širok pojam, u osnovi svake Hrišćanske religije, pa i sekti jeste Hrist, međutim svaka je drugačija jer se tu mešaju i različiti drugi uticaji, naravno bitan je i mentalitet stanovništva gde se ta religija prostire, ali uticaj ima i predhodna religija tog naroda. Iak u osnovi svake Hrišćanske religije Hrist i Biblija mislim da se ni jedna ne oslanja skroz na njih uvek se nađu neki faktori koji su van izvornog hrišćanstva i njegove ideje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 PS čuo sam, ne znam koliko je tačno da je Hrišćanstvo u Jermeniji nabliže onom izvornom, Sad da li je to tačno ili ne ne znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Кажу Муслимани да је Куран савршен и да је тамо све тачно,али ја се као Хришћанин не сматрам следбеником књиге... Jadna li ti onda majka.Pa šta slijediš ako ne slijediš knjigu? Šta ckva slijedi ako ne slijedi knjigu? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 PS čuo sam, ne znam koliko je tačno da je Hrišćanstvo u Jermeniji nabliže onom izvornom, Sad da li je to tačno ili ne ne znam. I? U čemu se hrišćanstvo u Jermeniji (suštinski) razlikuje od "našeg" hrišćanstva? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 adna li ti onda majka.Pa šta slijediš ako ne slijediš knjigu? Šta ckva slijedi ako ne slijedi knjigu? Crkva slijedi svoju glavu Hrista,spasitelja svijeta! Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Jadna li ti onda majka.Pa šta slijediš ako ne slijediš knjigu? Šta ckva slijedi ako ne slijedi knjigu? Crkva je starija od knjige,zašto bi sledila nešto što je sama stvorila? verum est in beer, Candy Butcher, Milan Nikolic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука