Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Мени само није јасно како људи после свега што смо прошли и даље падају на празну причу и махање песницама... Код нас је изгледа фора да се намрштиш и вичеш на људе, па добијеш аплауз. Браво мајсторе! У ала си нам се издрао, сад се сви осећамо боље. Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Мени само није јасно како људи после свега што смо прошли и даље падају на празну причу и махање песницама... Код нас је изгледа фора да се намрштиш и вичеш на људе, па добијеш аплауз. Браво мајсторе! У ала си нам се издрао, сад се сви осећамо боље. Са мањим или већим варијацијама, тако се овде политика води десетљећима унатраг... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Бошко Обрадовић: "Србија ће бити без Аутономне Покрајине Војводине која нам не треба!" Ти каза... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Не знам да ли је могуће да питам нешто у вези буњеваца а да не скрећемо превише од теме. Да ли зна неко одакле су буњевци и како су себе тако препознали? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Mislim da su Dveri računali pre svega na glasačko telo koje je crkveno a uz to i nacionalističko, ali su promašili loptu. To što se oko te partije okupljaju relativno crkveni i nacionalizmu skloni ljudi, ne znači da je neki širi auditorijum tako naklonjen. Kao kada bi ŽRU Pouke izašao na izbore i mislio da će svi da glasaju za njih jer su crkveno glasilo, a Srbija je većinski pravoslavna, a nismo mogli ni Zoki.com na Webfestu da pobedimo. Znači treba biti realan. Kao što ni ŽRU Pouke neće biti politička partija, tako ni Dveri neće biti neki bitan faktor sem pomalo zabavljački, poput svojevremeno Šešelja. Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Jedno pitanje za tebe tebra ... mali off tiopic ... secaju li se vojvodjaneri odakle se ko doselio? Mislim, secaju li se imena sela iz kog poticu? Ti si koliko kapiram poreklom preko Drine i verujem odlicno znas ime sela iz kog ti je otac , deda, pradeda. Pa me zanima, kakva je situacija sa vojvodjanerima,secaju li se i oni? Тебра отац ми је рођени динарац, а мати је из Војводине. Сви Срби јако добро знају или су знали до последње генерације ко је одакле дошао. Такође само да ти речем Срба је било у Војводини и пре чарнојевићевих Срба, места као што су Чуруг рецимо помињу се као српска још почетком 1200-те. Што се тиче других нација, рецимо мој комшија Жолти ( Хорњик) каже да је пореклом Русин, мој другар Мајорош каже да је пореклом Хрват ( од Мајорића) , и све тако. Неки Маџари не знају своје порекло, неки знају да су Маџари , неки да су Маџарони( помађарени припадници других нација Војводине) . Један ми је дословно рекао овако : "Моја баба је још знала Словачки језик али изјашњавала се као Маџарица и ја сам Маџар , и сви смо Маџари и ја знам маџарски на њему размишљам а знам и српски али ми није матерњи. Шта су били пре моје бабе , мене не занима, али ја сам Маџар." У Темерин ситију много је Маџара који су пореклом Словаци, нешто они то сами кажу , а презимена која су им заједничка са словачким и имају чисто словенску реч за корен још боље то казују. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Такође само да ти речем Срба је било у Војводини и пре чарнојевићевих Срба, места као што су Чуруг рецимо помињу се као српска још почетком 1200-те. A da Curuzani imaju zvono na Crkvi staro ko Biblija ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Једном, пре десетак година, сам био послом у једној војвођанској фирми (држ`о нека предавања, по свом обичају...) где је било пуно Мађара. И тако изађем поподне после посла у њихов градић и купим себи уџбеник мађарског језика. Нисам се нешто баш био намерачио да учим, али реко ето - што да немам у кући, можда затреба некад. Е брате мили кад су они то видели да ви видите одушевљење. Остатак седмице су ме држали тамо и поштовали ко да сам им брат рођени. Нисам доживео тако нешто никад. Наравоученије - треба само мало показати вољу и жељу да се са људима зближиш и упознаш. Сви људи су исти. Срђан Ранђеловић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Mislim da su Dveri računali pre svega na glasačko telo koje je crkveno a uz to i nacionalističko, ali su promašili loptu.To što se oko te partije okupljaju relativno crkveni i nacionalizmu skloni ljudi, ne znači da je neki širi auditorijum tako naklonjen. Kao kada bi ŽRU Pouke izašao na izbore i mislio da će svi da glasaju za njih jer su crkveno glasilo, a Srbija je većinski pravoslavna, a nismo mogli ni Zoki.com na Webfestu da pobedimo. Znači treba biti realan. Kao što ni ŽRU Pouke neće biti politička partija, tako ni Dveri neće biti neki bitan faktor sem pomalo zabavljački, poput svojevremeno Šešelja. Не пада снег да сакрије брег............ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Mislim da su Dveri računali pre svega na glasačko telo koje je crkveno a uz to i nacionalističko, ali su promašili loptu. To što se oko te partije okupljaju relativno crkveni i nacionalizmu skloni ljudi, ne znači da je neki širi auditorijum tako naklonjen. Kao kada bi ŽRU Pouke izašao na izbore i mislio da će svi da glasaju za njih jer su crkveno glasilo, a Srbija je većinski pravoslavna, a nismo mogli ni Zoki.com na Webfestu da pobedimo. Znači treba biti realan. Kao što ni ŽRU Pouke neće biti politička partija, tako ni Dveri neće biti neki bitan faktor sem pomalo zabavljački, poput svojevremeno Šešelja. Нису ''двери''-јанци рачунали ништа живо.. Они су се просто ставили у службу оних који су за њих рачунали и који су их стварали као такве. .. А ''двери''-сти су само манипулисали Црквену омладину, у оно време, потцењујући је до крајњих граница, а потцењују је и данас,... и тп још и више ''продавањем'' приче о томе како они нису странка ..већ некакав покрет... .. као ''Горани'' или шта већ.. Ишчашење ..тотално الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Нису ''двери''-јанци рачунали ништа живо..Они су се просто ставили у службу оних који су за њих рачунали и који су их стварали као такве. .. А ''двери''-сти су само манипулисали Црквену омладину, у оно време, потцењујући је до крајњих граница, а потцењују је и данас,... и тп још и више ''продавањем'' приче о томе како они нису странка ..већ некакав покрет... .. као ''Горани'' или шта већ.. Ишчашење ..тотално Захухтава се............... Од ванпарламентарног политичког Покрета због класичног балканскошпијунског начина размишљања и доношења закључака - лако се може привиђати истурено одељење ОЗНЕ. ...........тотално. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Захухтава се............... Од ванпарламентарног политичког Покрета због класичног балканскошпијунског начина размишљања и доношења закључака - лако се може привиђати истурено одељење ОЗНЕ. ...........тотално. Ozna, udba, kgb, zavere... srbija je plodno tle za paranoju izgleda .... Ovi su grdji od onih sa coca-colom i smakom sveta ... Neko im se stalno sunja oko kuce .... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Mislim da su Dveri računali pre svega na glasačko telo koje je crkveno a uz to i nacionalističko, ali su promašili loptu. Имам утисак да је њима путпуно несхватљиво како неко може да буде православни хришћанин, а не слаже се са њиховим национал-социјалистичким ставовима. И опет ће сви који мисле својом главом бити проглашени за "издајнике" итд. Већ виђено... Juan Valdez and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Имам утисак да је њима путпуно несхватљиво како неко може да буде православни хришћанин, а не слаже се са њиховим национал-социјалистичким ставовима. И опет ће сви који мисле својом главом бити проглашени за "издајнике" итд. Већ виђено... Нема код вас " либертаријанаца " нијанси - заузесте чврст став - или мислите својом главом идентично нама или сте - фашисти. Покретач ове теме је увео и нов термин за оне који другачије гледају на друштвено - политичке догађаје у земљи и свету - " релативно црквени ". Но то да " либертаријанци " пишу а неретко ни сами не знају шта су хтели да кажу - није ништа ново на овом форуму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Ако теби овај говор није бар "чудан" ако ништа друго, онда не знам шта да ти кажем... Само када се буде одвојила Војводина, немој да кривите либерале, индијанце, американце и марсовце. Друг Бошко је јасно рекао: "Србија ће бити без Аутономне Покрајине Војводине која нам не треба!" Ја се надам да неће, али ако овако наставите може лако да се деси. sqny, Срђан Ранђеловић, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука