Grizzly Adams Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Прошлост је прошла. Не могу одлуке о будућности да се доносе на основу онога где смо били јуче, него би требало на основу онога где желимо да будемо сутра. Централизам је у Србији је велики проблем и то треба решавати. Најбоље би било све могуће ингеренције пребацити на општине, пре свега порез. Онда би грађани имали много већу контролу над тим како се троши новац, од њиховог новца развијао би се њихов град, неразвијене општине спуштале би порезе да привуку капитал итд. Тако се то ради. Milan Nikolic, Срђан Ранђеловић and feeble је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Слажем се да Војводина не треба да има посебну аутономију, ништа више од Шумадије. Ако ће Војводина онда може свака регија у Србији исто то да тражи. Али треба децентрализација, ово што Звонко рече за општине да добију већу самосталност. Заиста је један од највећих проблема сад у Србији што се превише људи сели за Београд а остали делови одумиру. Мислим, слично је и за Нови Сад на подручју Војводине док се Банат скоро празни по ободима. Зато се мора нешто урадити на равномерном развоју Србије. Пг and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Треба укинути АП Војводину, ја сам ЗА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Прескочио сам доста тога, ако некога буде занимало, могу да наставим када се вратим. С поштовањем, Срђан Занима нас... Много је ту нелогичности око те независности, пардон аутономије. Код мене у Поморављу би рекли ''свирање''... Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Војводину треба децентрализовати и регионалиозовати. Ужасно је у каквом су стању поједини региони у Војводини а маџарима треба дати културну аутономију на северу бачке и баната , тако да унутар те културне аутономије могу имати своје школе, факултете и друго а које ће се финансирати из државне касе, ван те аутономије могу имати приватне школе али не на терет државе. Уосталом они су то већ тражили , но војвођанери из мени непознатих разлога им нису дали. Такође Војводину треба дегетоизирати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Да ниси мало претерао? Нисам. О томе се говорило у пијединим страним документарним филмовима и неким домаћим. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Овај човек може да помогне свим аутономашима: Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Bojim se brate, da J.B.Tito nije bio nikakav faktor odlučivanja. Čisto figura. Mislim da su o sudbini srba ipak najviše odlučivali sami srbi (komunisti), koji su zarad sitnih interesa ili lične promocije, žrtvovali svoj narod. Počevši od samog rata i bezumnih akcija u kojima je stradavao cvet srpstva (ofanzive, Sremski front, bombardovanje saveznika...) pa do akcija neposredno pred kraj rata i nakon rata (genocid srpske inteligencije po "oslobađanju" gradova) do poklanjanja Kosova i Metohije albanskom življu. Слажем се. Ово сам све на брзину куцао јер нисам имао времена. И он и стране силе су имале лични интерес у свему томе. Он да влада и ужива, а они да све то искористе у будућности (сада). Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Војводину треба децентрализовати и регионалиозовати. Ужасно је у каквом су стању поједини региони у Војводини а маџарима треба дати културну аутономију на северу бачке и баната , тако да унутар те културне аутономије могу имати своје школе, факултете и друго а које ће се финансирати из државне касе, ван те аутономије могу имати приватне школе али не на терет државе. Уосталом они су то већ тражили , но војвођанери из мени непознатих разлога им нису дали. Такође Војводину треба дегетоизирати. У Новом Саду постоје основне школе у којима има настава и читава оделења на Мађарском језику. Тако исто и у другим градовима у којима живе Мађари. Остале мањинске заједнице имају то све исто. Доста њих ни не зна српски језик (мислим на Мађаре из НС-а), у то сам се сам уверио. Имају све слободе и националне и културне. Већи проблем су они који нису Мађари или остали и наводе Мађаре и остале да се залажу за некакве боље услове од ових које већ имају, а имају све. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 У Новом Саду постоје основне школе у којима има настава и читава оделења на Мађарском језику. Тако исто и у другим градовима у којима живе Мађари. Остале мањинске заједнице имају то све исто. Доста њих ни не зна српски језик (мислим на Мађаре из НС-а), у то сам се сам уверио. Имају све слободе и националне и културне. Већи проблем су они који нису Мађари или остали и наводе Мађаре и остале да се залажу за некакве боље услове од ових које већ имају, а имају све. Ја уопште нисам говорио о Маџарима као проблему. Говорим о културној аутономији и о гетоизираности Војводине о чему си и ти дао пар цртица рекавши да не знају српски језик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Већи проблем су они који нису Мађари или остали и наводе Мађаре и остале да се залажу за некакве боље услове од ових које већ имају, а имају све. Већи проблем имају моја браћа Курдистанци. Тридесет милиона људи немају никакву аутономију а овде на Хелмском полуострву сви траже неку аутономију. А кам Техас, Квебек, Каталонија итд? А браћа Баски, Фламанци, Шкоти, Ирци итд итд? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Шта је то уопште "културна аутономија"? То је потпуно бесмислен појам... Битне су паре људи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 [ Ја уопште нисам говорио о Маџарима као проблему. Говорим о културној аутономији и о гетоизираности Војводине о чему си и ти дао пар цртица рекавши да не знају српски језик. Ниси, знам. Ја сам само навео да већ имају све, а да политичке партије које су на власти у покрајини, а и на локалним нивоима, представљају целокупну ситуацију као да су они угњетавани, а нису. И све то раде да би они гласали за њих као њихове "пријатеље". feeble је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Шта је то уопште "културна аутономија"? То је потпуно бесмислен појам... Битне су паре људи. Јесте бесмислен, али се то овде стално понавља. Као да неко некоме брани да негује и поштује своју традицију. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Већи проблем имају моја браћа Курдистанци. Тридесет милиона људи немају никакву аутономију а овдена Хелмском полуострву сви траже неку аутономију. А кам Техас, Квебек, Каталонија итд? А браћа Баски, Фламанци, Шкоти, Ирци итд итд? Курди имају највећи проблем са Турском, али Турска је највећи савезник Америке у том делу света, па им је све опроштено. Свугде постоје проблеми и то је јако жалосно. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука