Jump to content

Zašto su političari veće zlo od tajkuna?

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Sve ovo sto si nabrojao desilo se iskljucivo zahvaljujuci pomeranju ka liberalnom kapitalizmu a uprkos sabotazi naZionskih i komunjistikcih ideja.

U carskoj rusiji si imao 2% pismenih. Komunisti su opismenili narod, odbranili se od nacista i otisli u svemir. Ni L od liberalizma nije bilo.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A reci mi, ko bira tehnokratsku vladu?

Postoje mnogi nacini kako bi se to mogli izvesti. Jedan od njih je da se uspostavi silom i da clanovi te vlade biraju svoje naslednike. Koja godopcija tehnokratske minarhije bi se uspostavila velike je verovatno da bi bila daleko bolje od bilo koje sadasnje demokratije jer bi imala mininalan uticaj, skoro nevazan, na zivot pojedinca pa bise time produktivnsot pojedinca izrazila do maksimuma. Demokratija naprosto nije kompatibilna sa liberalizmom. Mene demokratija i "narod" (izmisljena glupost) uopste ne zanimaju, mene zanima sloboda i kreativnost svakog pojedinca. Ako mi je bliznji samnom zajedno rob i ako mu se gusi stvaralacki potencijal narvno da cu da budem protiv takvog sistema kako god da se zove.

Подели на овим сајтовима

Tehnokratska vlada nije demokratska. politicka vlada je demokratska. Ako imas sistem sa tehnokratskom vladom nemas demokratiju.

Rekao sma u prethodnom postu. Sloboda i demokratiaj ne idu zajedno. Ili zelis slobodu i stvaralastvo ili zelis vladavinu "naroda".

Подели на овим сајтовима

Нису ли политичари управо продукт либерализма? И шта су политичке партије и избори ако не нека врста тржишта и тржишног надметања, само у политици? Они управо говоре и обећавају свашта из тих тржишних разлога, да би се допали и да би неко гласао за њих и да би постогли успех. Нико никог не тера да гласа за неког. Хоћеш, нећеш, не мораш.

Друго, супротстављати пословне и богате људе и политичаре је бесмислено. Сваком је јасно да озбиљна политичка партија не може да постоји без огромних финансијских средстава и сваком је јасно да та средстава дају богати. И сваком је јасно да они финанисрају партије и политичаре не зато што су убеђени у њихове политичке идеје и програме (част изузецима) већ да би преко њих остварили одређени утицај и моћ. Политичка и економска елита су тесно повезани.

Критика државе? Ок, али ако је неко лицемеран у тој критици онда је то либерализам. Без државе капитализма не би ни било. Урушио би се као кула од карата.

Подели на овим сајтовима

U carskoj rusiji si imao 2% pismenih. Komunisti su opismenili narod, odbranili se od nacista i otisli u svemir. Ni L od liberalizma nije bilo.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

ahhah definitivno bi islo u top bisere kad bi tako nesto na forumu bilo dozvoljeno.

Komunisti su prvo proterali sve intelektualne velikan carske rusije (sama paradigma broda filozofa dovoljno govori).

Imali su dve velike serije gladi kakve se nisu pmatile od doba Ivan groznog i u kojim je kanibalizam postao veoma rasprostanjem i to u sred 20. veka.

Danas za vreme Putlerovih napora da uvede zapadne vrednosti nasprad komunjistickih gube oko miliona stanovnika godisnje a prosecan zivotni vek ima je pao za oko 3 godine. Sta tek reci o vremenima kad su jeli jedni druge zato sto je "zito raslo iznad polarnog kruga" kako je veliki vodja to stampao u svojoj propagandi.

U svemir su otisli tako sto su ukrali nemacke raketne projekte i sto su u zarobljenistvo odveli vecinu inzenjera iz nacisticke nemacke koji su na tome radili.

Od nacista su se odbranili tako sto  su ih Britanci i Amerikanci dobro nafilovali oruzjem, logistikom i sto su njihovi matematicari desifrovali vojne poruke nacista. Bez toga nacisti bi ostvarili svoje ciljeve na istocnom frontu.

Nista sam komunizam nije ostvario nego je samo rusio, ubijao, zario palio i krao. To sto je pokrao to je i imao.

Подели на овим сајтовима

Нису ли  политичари управо продукт либерализма? И шта су  политичке партије и избори ако не нека врста тржишта и тржишног надметања. Они управо говоре и обећавају свашта из тих тржишних разлога, да би се допали и да би неко гласао за њих. Нико никог не тера да гласа за неког. Хоћеш, нећеш, не мораш.

Друго, супротстављати пословне и богате људе и политичаре је бесмислено. Сваком је јасно да озбиљна политичка партија не може да постоји без огромних финансијских средстава и сваком је јасно да та средстава дају богати. И сваком је јасно да они финанисрају партије и политичаре не зато што су убеђени у њихове политичке идеје и програме већ да би преко њих остварили одређени утицај и моћ. Политичка и економска елита су тесно повезани.

Критика државе? Ок, али ако је неко лицемеран у тој критици онда је то либерализам. Без државе капитализма не би ни било. Урушио би се као кула од карата.

Haaaaaa tu smo. Liberalizam ne kritikuje drzavu uospteno, osim ekstremnih anarho kapitalista. Nego kritikuje kolekvisticki kocnept drzave. Bilo one komunisticke, fasisticke, nacisticke ili samo nacionalno osvescenje. Minarhizam je potpuno kompatibilan sa liberalizmom (po meni jedian relana opcija) a i jedina brana protiv kolektivistickih drustava.

Подели на овим сајтовима

Haaaaaa tu smo. Liberalizam ne kritikuje drzavu uospteno, osim ekstremnih anarho kapitalista. Nego kritikuje kolekvisticki kocnept drzave. Bilo one komunisticke, fasisticke, nacisticke ili samo nacionalno osvescenje.

Па да зато је лицемеран. Либерализму насиље државе као такво не смета. Насиље у име либералних вредности је оправдано.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

ahhah definitivno bi islo u top bisere kad bi tako nesto na forumu bilo dozvoljeno.

Pa moraces da se pomiris da su komunisti prvi otisli u svemir, jedina svemirska stanica do sada je komunisticka, do ove nove koju su rusi takodje "ustanovili" odnosno ugradili komunisticku tehnologiju a ne Liberalisticku.

A uz put, koliko pismenih je bilo u Rusiji pre revolucije? Ali ako je moguce neki podatak a ne hahahahahahahahahahahahahahaha.....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

I da, Akvilijo, mi "nacionalisti".. Ali da neko krene na tebe samo što si Srbin, mi "nacionalisti" ćemo da stanemo uz tebe da te branimo, ne ovi tvoji liberali koji će prvi da dignu ruke od tebe. Kome bi se onda zahvalio, nama "nacionalistima", ili ovim tvojima koji su brže zbriznuli nego što bi ih loša savest mogla stići..?

Znaci oni koji uopste ne veruju u koncept nacije ili veruju pa im je to potpuno nebitno oni ce da dignu ruku na mene zbog nacije ali vi kojim je

to vrsta svetinje ako ne i sam svetinja vi necete? Vic meseca, definitivno.

Подели на овим сајтовима

Сам назив тајкун је јапанског поријекла, али данас је типичан за групу припадника минорне класе људи који су у вријеме режима Бориса Јелцина обогатили се уз помоћ државе. Тајкун је стопосто производ државе.

Не да ми се читати текст, предугачак је, али рекао бих сходно наслову, да су ово две ствари које се не дају поредити. Држава која први тајкуне је свакако лоша држава. Тајкуни као испрдак државе нису за поређење са државом у смислу шта је боље. Као када би смо поредили шта је боље, ауто са лошим моторем који загађује околину или издувни гас којег избацује. Поредити има смисла два независна субјекта. А овако ако су тајкуни испрдак државе, дакле зависни од државе, онда треба средити државу која испрда тајкуне, и неће онда бити тајкуна. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па да зато је лицемеран. Либерализму насиље државе као такво не смета. Насиље у име либералних вредности је оправдано.

O cemu ti pricas? Kakvo nasilje u ime liberalizma? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...