Кратос Написано Мај 7, 2017 Пријави Подели Написано Мај 7, 2017 Rimljanima 8:14-17: „Jer svi, koje vodi Duh Božiji, ti su sinovi Božiji. Niste, naime, primili ropskog duha - da opet strahujete, nego ste primili Duha usinovljenja, kojim vičemo: Ava, Oče! Sam Duh svedoči s našim duhom da smo deca Božija. Ako smo pak deca, onda smo i naslednici; naslednici Božiji, sunaslednici Hristovi, - ako s njim stradamo, da se s njim i proslavimo.” "Tamo daleko", ines and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Мај 25, 2017 Пријави Подели Написано Мај 25, 2017 Посланица Ефежанима Глава 1 Павлово захваљивање и молитва за верне 15 Зато и ја чувши за вашу веру коју имате у Господу Исусу и за вашу љубав према свима светима, 16 непрестано захваљујем за вас, спомињући вас у својим молитвама, 17да Бог Господа нашега Исуса Христа, Отац славе, даде вама духа мудрости и откривења - да га познате, 18 просвећене очи вашег срца - да знате каква је нада на коју вас је позвао, какво је богатство његовог славног наследства међу светима, 19 и како је превелика његова сила према нама који верујемо - сходно делотворности његове силне моћи, 20 чије је дејство показао на Христу када га је васкрсао из мртвих и посадио себи с десне стране на небесима, 21 изнад сваког поглаварства, и власти, и силе, и господства, и над сваким именом које се назива не само на овом свету него и у будућем. 22 И све је покорио под његове ноге, а њега је дао Цркви за главу више свега; 23 она је његово тело, пуноћа онога који све испуњава у свему. ines је реаговао/ла на ово 1 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 25, 2017 Пријави Подели Написано Мај 25, 2017 пре 47 минута, Bernard рече Lep pozdrav. Zelo lepo, da nam se je priključil član iz Slovenije. Dobrodošli v našo malo deželo Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Мај 25, 2017 Пријави Подели Написано Мај 25, 2017 Hvala za lepe želje i dobrodošlicu. Ni sam ne znam šta mi je bilo da sam se prijavio, a nisam imao nameru. Inače forum pratim pa ima skoro godinu dana. Srdačan pozdrav svim članovima foruma. uros, Volim_Sina_Bozjeg and Phoebe је реаговао/ла на ово 3 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Мај 25, 2017 Пријави Подели Написано Мај 25, 2017 различни су дарови, али је Дух исти и различне су службе, али је Господ исти и различна су дејства, али је исти Бог који делује у свима но свакоме се даје пројава Духа на корист (Прва посланица Коринћанима,12; 4-7) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 Посланица Римљанима Глава 6 23 Смрт је, наиме плата за грех, а благодатни дар Божији је - вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем. Посланица Јеврејима Глава 9 11 Христос пак дође као првосвештеник будућих добара и уђе једном засвагда у светињу кроз већу и савршенију скинију која није руком начињена, то јест, није од ове творевине, 12 и то не крвљу јараца и јунаца, него својом сопственом крвљу, те нађе вечни откуп. 13 Јер кад крв јараца и бикова и пепео јунице, којим се кропе опогањени, освећује на телесну чистоћу, 14 колико ће више крв Христа, који је помоћу вечнога Духа самога себе непорочног принео Богу, чистити нашу савест од мртвих дела - да служимо живом Богу. Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 17, 2017 Пријави Подели Написано Јун 17, 2017 15. Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na što mrzim ono činim. 16. Ako li ono činim šta ne ću, hvalim zakon da je dobar. 17. A ovo više ja ne činim nego grijeh koji živi u meni. 18. Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu. Jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim. 19. Jer dobro šta hoću ne činim, nego zlo što ne ću ono činim. 20. A kad činim ono što ne ću, već ja to ne činim nego grijeh koji živi u meni. 21. Nalazim dakle zakon, kad hoću dobro da činim, da me na zlo nagoni. 22. Jer imam radost u zakonu Božijemu po unutrašnjemu čovjeku; 23. Ali vidim drugi zakon u udima svojima, koji se suproti zakonu uma mojega, i zarobljava me zakonom grjehovnijem koji je u udima mojima. 24. Ja nesrećni čovjek! Ko će me izbaviti od tijela smrti ove? 25. Zahvaljujem Bogu svojemu kroz Isusa Hrista Gospoda našega. Tako dakle ja sam umom svojijem služim zakonu Božijemu a tijelom zakonu grjehovnome. iz poslanice Rimljanima, 7.glava ines and jedan čovjek је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 19, 2017 Пријави Подели Написано Јун 19, 2017 9. Љубав да не буде лицемјерна. Мрзећи зло држите се добра. 10. У братољубљу будите једни према другима њежни; чашћу чините једни друге већим од себе. 11. У ревности не будите лијени; будите духом ватрени; Господу служите. 12. Будите у нади радосни, у невољи трпељиви, у молитви постојани. 13. Помажите светима у потребама; будите гостољубиви. 14. Благосиљајте оне који вас гоне, благосиљајте а не куните. 15. Радујте се са радоснима, и плачите са онима који плачу. 16. Будите једне мисли међу собом. Немојте гордо мислити него се дружите са смиренима. Не сматрајте сами себе мудрим. 17. Никоме не узвраћајте зло за зло; настојте добро чинити пред свима људима. 18. Ако је могуће, колико до вас стоји, имајте мир са свима људима. 19. Не чините освету за себе, љубљени, него подајте мјесто гњеву (Божијем), јер је написано: Моја је освета, ја ћу вратити, говори Господ. 20. Ако је, дакле, гладан непријатељ твој. нахрани га; ако је жедан, напој га; јер то чинећи згрнућеш живо угљевље на главу његову. 21. Не дај да те зло побиједи, него побиједи зло добрим. посл.Римљ. 12.гл Bokisha, jedan čovjek, Desiderius Erasmus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јун 21, 2017 Пријави Подели Написано Јун 21, 2017 PRVA POSLANICA SV.APOSTOLA PAVLA TIMOTEJU: 4. Čuvati se lažnih i licimjernih učitelja. Vježbati se u pobožnosti. Savjeti Timoteju. 1. A Duh izričito govori da će u posljednja vremena odstupiti neki od vjere slušajući duhovne prevare i nauke demonske, 2. U licemjerju lažljivaca, čija je savjest spaljena, 3. Koji zabranjuju ženiti se i traže uzdržanje od jela koja je Bog stvorio da ih sa zahvalnošću uzimaju vjerni i oni koji su poznali istinu. 4. Jer je svako stvorenje Božje dobro i ništa nije za odbacivanje kad se prima sa zahvalnošću, 5. Jer se osvećuje rečju Božjom i molitvom. 6. Ovo savjetujući braći, bićeš dobar služitelj Isusa Hrista, odgajen riječima vjere i dobrom naukom kojoj si sljedovao. 7. A poganih i bapskih priča kloni se i vežbaj se u pobožnosti. 8. Jer telesno vežbanje za malo je korisno,a pobožnost je korisna u svemu, pošto ona ima obećanje života sadašnjeg i budućeg... Phoebe and jedan čovjek је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јун 27, 2017 Пријави Подели Написано Јун 27, 2017 Tako dakle niti stoji do onoga koji hoće, ni do onoga koji trči,nego do Boga koji pomiluje. Tako dakle koga hoće miluje,a koga hoće otvrdoglavi. ... A ko si ti,o čoveče da protivno odgovaraš Bogu? Eda li rukotvorina govori majstoru svome: zašto si me tako načinio? ... Šta ćemo dakle reći? Da neznabošci koji ne tražiše pravde dokučiše pravdu,ali pravdu od vere. A Izrailj tražeći zakon pravde ne dokuči zakon pravde. - Zašto?- Jer ne traži iz vere nego iz dela zakona; jer se spotakoše na kamen spoticanja. jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 Molim vas pak,braćo, čuvajte se od onih koji čine raspre i razdore na štetu nauke koju vi naučiste, i uklonite se od njih. Jer takvi ne služe Gospodu našemu Isusu Hristu nego svojemu trbuhu, i blagim rečima prelašćuju srca bezazlenih. !!! Rimljanima 16,17.18. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 Jer je reč krstova ludost onima koji ginu,a nama koji se spasavamo sila Božija. Jer je pisano: pogubiću premudrost premudrih, i razum razumnijeh odbaciću. Gde je premudri? Gde je književnik? Gde je prepirač ovoga veka? Ne pretvori li Bog mudrost ovog sveta u ludost? Jer budući da u premudrosti Božijoj ne pozna svet premudrošću Boga,bila je Božija volja da ludošću poučenja spase one koji veruju. Jer i Jevreji znake ištu,i Grci premudrosti traže. A mi propovedamo Hrista razapeta, i Jevrejima dakle sablazan a Grcima bezumlje. Jer je ludost Božija mudrija od ljudi,i slabost je Božija jača od ljudi. Jer pogledajte znanje svoje,braćo,da nema ni mnogo premudrih po telu, ni mnogo silnih,ni mnogo plemenitih. Nego što je ludo pred svetom ono izabra Bog da posrami premudre. I što je slabo pred svetom,ono izabra Bog da posrami jako. Išto je neplemenito pred svetom i uništeno izabra Bog, i što nije,da uništi ono što jest. Da vera vaša ne bude u mudrosti ljudskoj nego u sili Božijoj. iz Korinćanima 1. i 2. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Посланица Римљанима Светог Апостола Павла,глава 1212 Живот хришћана у Цркви као Тијелу Христовом.1. Молим вас, дакле, браћо, ради милости Божије да дате тјелеса своја у жртву живу, свету, угодну Богу, као своје духовно богослужење.2. И не саображавајте се овоме вијеку, него се преображавајте обновљењем ума свога да искуством познате шта је добра и угодна и савршена воља Божија.3. Јер кроз благодат која ми је дата, говорим свакоме који је међу вама: да не мисли о себи више него што ваља мислити, него да мисли смиреноумно, сваки по мјери вјере како му је Бог удијелио.4. Јер као што у једном тијелу имамо многе уде, а сви уди немају исти посао,5. Тако смо многи једно тијело у Христу, а појединачно уди смо једни другима.6. Имамо пак различите дарове по благодати која нам је дата: ако је пророштво, нека је по мјери вјере;7. Ако је служба, нека је у служењу; учитељство, нека је у учењу;8. Ако је тјешитељ, нека тјеши; који даје, нека даје искрено; који управља, нека је ревностан; који чини милостињу, нека чини радосно.9. Љубав да не буде лицемјерна. Мрзећи зло држите се добра.10. У братољубљу будите једни према другима њежни; чашћу чините једни друге већим од себе.11. У ревности не будите лијени; будите духом ватрени; Господу служите.12. Будите у нади радосни, у невољи трпељиви, у молитви постојани.13. Помажите светима у потребама; будите гостољубиви.14. Благосиљајте оне који вас гоне, благосиљајте а не куните.15. Радујте се са радоснима, и плачите са онима који плачу.16. Будите једне мисли међу собом. Немојте гордо мислити него се дружите са смиренима. Не сматрајте сами себе мудрим.17. Никоме не узвраћајте зло за зло; настојте добро чинити пред свима људима.18. Ако је могуће, колико до вас стоји, имајте мир са свима људима.19. Не чините освету за себе, љубљени, него подајте мјесто гњеву (Божијем), јер је написано: Моја је освета, ја ћу вратити, говори Господ.20. Ако је, дакле, гладан непријатељ твој. нахрани га; ако је жедан, напој га; јер то чинећи згрнућеш живо угљевље на главу његову.21. Не дај да те зло побиједи, него побиједи зло добрим ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Март 9, 2019 Пријави Подели Написано Март 9, 2019 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука